Η ΣΤ΄ στο Ειδικό Δημοτικό και στο ΕΕΕΕΚ

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα “Ανθρώπινα Δικαιώματα – Δημοκρατία”, επισκεφθήκαμε οι μαθητές του ΣΤ2 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και του ΣΤ1 παρακολουθήσαμε την εκδήλωση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) για την ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Από την είσοδό μας ακόμη στο σχολείο νιώσαμε τη ζεστή φιλοξενία, την αγάπη, τη χαρά των παιδιών. Τραγουδήσαμε μαζί, μιλήσαμε για τη γιορτή των Χριστουγέννων που πλησίαζε, ζωγραφίσαμε, γίναμε φίλοι, γίναμε ένα.

Τίποτα δε θα μπορούσε να υποκαταστήσει αυτή την υπέροχη επαφή.

Στιγμιότυπα από τη σπουδαία εμπειρία μας εδώ → Eidiko DS ST2

Οι συμμαθητές μας έγραψαν

Μαρίνα

Την Τετάρτη πήγα μαζί με την τάξη μου στο Ειδικό Δημοτικό. Περάσαμε πολύ ωραία! Όλα τα παιδιά χάρηκαν που μας είδαν! Πρώτα μας έδειξαν ένα βίντεο. Ήταν πολύ ωραίο και συγκινητικό. Μετά ζωγραφίσαμε με τα παιδιά που ήταν εκεί. Κάναμε τη φάτνη με την γέννηση του Χριστού. Ανταλλάξαμε και τις ζωγραφιές μας. Στο τέλος επισκεφτήκαμε  το νηπιαγωγείο και μας έδωσαν μια κάρτα που μας ευχόταν καλά Χριστούγεννα! Η επίσκεψή μας ήταν αξέχαστη!

Δήμητρα

Την Τετάρτη 12/12 η τάξη μας επισκέφτηκε το Ειδικό σχολείο. Τα παιδιά εκεί ήταν αρκετά , χωρισμένα σε τάξεις, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν. Μας έδειξαν 2 μικρά βίντεο τα οποία είχαν σχέση με ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Μετά ζωγραφίσαμε με τα παιδιά και τραγουδήσαμε  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Βγάλαμε φωτογραφίες και τέλος περάσαμε από όλες τις τάξεις και είπαμε,«ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨»

Σοφία

Ήταν μεγάλη μας χαρά να επισκεφτούμε αυτά τα παιδιά, διότι ξέρουμε πως έτσι μπορούμε να τους δώσουμε λίγη χαρά και ευτυχία, ιδίως τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές. Πιστεύουμε ότι ο καθένας μας πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες να περάσει καλά αυτές τις γιορτές. Χαρήκαμε πάρα πολύ που δώσαμε λίγη χαρά σ’ αυτά τα παιδιά και πιστεύω πως χάρηκαν κι αυτά το ίδιο που μας είδαν. Εκεί περάσαμε πολύ ωραία. Ζωγραφίσαμε, παίξαμε και τραγουδήσαμε μαζί τους, ανταλλάξαμε τις ζωγραφιές μας και στο τέλος μας έδωσαν μια κάρτα από το τμήμα του Νηπιαγωγείου και μας ζήτησαν αν  μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξαναπάμε.

Η εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ μαζί με το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βύσσας ήταν μια ευκαιρία ακόμη να δείξουμε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε μαζί. Μια ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα παιδιά τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας εδώ → EEEEK ST1

κι εδώ ένα από τα τραγούδια που μας χάρισαν → EEEEK ST1 Video1

Οι συμμαθητές μας έγραψαν

Βασιλική

Η γιορτή που μας έδειξαν στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ τα Α.Μ.Ε.Α. μου άρεσε πάρα πολύ επειδή μας είπαν τραγούδια τα οποία ήταν γνωστά και έτσι μπορούσαμε να τα τραγουδάμε και εμείς μαζί τους από τις δικές μας θέσεις. Επίσης μου άρεσαν τα ποιήματα που μας είπαν κάποια παιδιά και ο τρόπος με τον οποίο τα είπαν. Εξίσου ωραίο ήταν το ποίημα το οποίο μας απήγγειλε μια μαμά ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες η οποία κατά την διάρκεια που το απήγγειλε ήταν πολύ συγκινημένη. Τέλος μου άρεσε το τραγούδι που ήταν και το τελευταίο της γιορτής.

Εμμανουέλα

Από αυτή την εκδήλωση έβγαλα το συμπέρασμα πως αν προσπαθήσεις κάτι μπορείς να το πετύχεις  όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται στην αρχή , όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσεις μέχρι να το πετύχεις. Αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί απλά δεν το έχουμε ζήσει. Αυτή η εκδήλωση ήταν κάτι το διαφορετικό για έμενα, κάτι το ξεχωριστό και αυτό γιατί αν και ήταν τόσο δύσκολο γι΄ αυτούς που το οργάνωσαν αλλά και άλλο τόσο για τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Μαρί

Όταν μας είπε ο δάσκαλος πως θα πάμε στο Πολύκεντρο να  δούμε μια μουσική παράσταση με τα Α.Μ.Ε.Α ένιωσα ένα δυνατό σφίξιμο στην  καρδία μου. Πραγματικά προβληματίστηκα πολύ. Σκέφτηκα πως νιώθουν αυτά τα παιδιά; Αν εγώ ήμουν στη θέση κάποιου τέτοιου παιδιού πως θα ένιωθα; Θα ήθελα να με λυπούνται οι άλλοι; Ή πως θα ένιωθα αν γελούσαν μαζί μου; Αντίθετα θα ήθελα οι άλλοι να με βλέπουν σαν ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα, ίσως με κάποια ιδιαιτερότητα χωρίς όμως δυσφορία, λύπη ή επίκριση. Όταν λοιπόν είδα τα παιδιά αυτά επάνω στην σκηνή συγκινήθηκα για το θάρρος που έδειξαν, για  την χαρά που ένιωσαν με το χειροκρότημα  και τον θαυμασμό μας και γιατί όχι θα ήθελα να είχα ένα φίλο με αυτές τις ειδικές ικανότητες γιατί μου έδωσαν ένα μάθημα ΖΩΗΣ!!!

Στέλλα

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη γιορτή ήταν ότι όλα τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους είχαν προσπαθήσει πολύ γι’ αυτήν την γιορτή και κουράστηκαν για να την πετύχουν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια  που έκαναν.

Αργυρώ

Στη γιορτή των Α.Μ.Ε.Α. μου άρεσαν τα τραγούδια που μας ετοίμασαν και για την φιλοξενία τους. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *