ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Κάθε Παρασκευή δανειζόμαστε βιβλία, αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας ρουτίνες. Ωστόσο, κάποιοι είναι ξεχασιάρηδες και ξεχνούν τα βιβλία στο σπίτι, για να οργανώσουμε καλά τη βιβλιοθήκη μας αποφασίσαμε να κάνουμε κατάλογο δανειστικής βιβλιοθήκης που να δείχνει τα βιβλία. Αποφασίσαμε ότι στον υπολογιστή θα ήταν πιο εύκολο και οικονομικό.

Φωτογραφίσαμε τα υποψήφια βιβλία για δανεισμό, τα είδαμε στον υπολογιστή, κάποιες φωτογραφίες ήθελαν γύρισμα αριστερά ή δεξιά (περιστροφή), καθώς και να τα μικρύνουμε, μετά η κυρία τις μίκρυνε και τις έβαλε στον κατάλογο.

Έτσι, την Παρασκευή ο καθένας έπρεπε να βρει το βιβλίο στον κατάλογο και να σημειώσει ότι το δανείζεται. Δηλ. έπρεπε δίπλα στο βιβλίο που δανείστηκε  να κιτρινίσει το κουτάκι (κελί) για το δανεισμό και να γράψει το όνομά του. Τη Δευτέρα με την επιστροφή του βιβλίου κάτω από το όνομα γράφουμε την ημερομηνία επιστροφής και πρασινίζουμε το κουτάκι.Πολλή δουλειά!

Εκτός όμως από τη δανειστική βιβλιοθήκη,σήμερα αλλάξαμε και τα βιβλία στη βιβλιοθήκη της τάξης μόνοι μας. Καταγράψαμε τις ανάγκες, επιλέξαμε βιβλία, οργανώσαμε τη βιβλιοθήκη μας.Δείτε όλες αυτές τις ρουτίνες μας εδώ.