Λίγα λόγια για μένα….

 

Αφού συστηθήκαμε , παίξαμε και διασκεδάσαμε όλοι μαζί….. ήρθε ο καιρός να γνωριστούμε λίγο καλύτερα!

Τα παιδιά μιλάνε για τον εαυτό τους, λένε για τις αγαπημένες τους και μη συνήθειες, φέρνουν στο σχολείο τα αγαπημένα τους παιχνίδια  και φυσικά παρουσιάζουν την οικογένειά τους!

Πάμε να τα γνωρίσουμε;

Βάζουμε λίγο χρώμα στην ζωή μας……!!!!

Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος με χρώματα! Τα οποία  θέλουμε να ανακαλύψουμε! Για το λόγο αυτό, παίζουμε και μαθαίνουμε  μέσα από τα χρώματα!!!

Ποια χρώματα γνωρίζουμε; Μπορούμε να φτιάξουμε νέα χρώματα; Πειραματιζόμαστε, βαφόμαστε, αναμιγνύουμε ….αλλά στο τέλος, ανακαλύπτουμε τα μαγικά χρώματα…..Είναι υπέροχα!!!

Θέλετε να σας τα αποκαλύψουμε;

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Με αφορμή τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αποφασίσαμε φέτος , στο ολοήμερο τμήμα , να ασχοληθούμε με την Διατροφή. Μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με τις κατηγορίες των τροφών. Πρώτα μάθαμε για τα φρούτα. Ποια είναι , από που τα κόβουμε , τι μας προσφέρουν, πώς τα τρώμε και άλλες απορίες των παιδιών απαντήθηκαν. Παίξαμε , μυρίσαμε , μάθαμε και φυσικά γευτήκαμε. Χυμός μπανάνας για όλους παρακαλώ..

Ποιο είναι το όνομά σου;

Αφού γνωρίσαμε και μάθαμε τις τελείες και τις γραμμές, προσπαθούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και να γράψουμε τα ονόματα μας. Στην αρχή ξεκινάμε με το αρχικό γράμμα του κάθε ονόματος. Παίζουμε, δημιουργούμε, γράφουμε και μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε το αρχικό μας!

Στην συνέχεια, μαθαίνουμε το όνομα μας! Πόσα γράμματα έχει; Πόσες συλλαβές έχει; Έχουμε ίδια ονόματα μέσα στην τάξη μας; Ποιο όνομα είναι το μεγαλύτερο και ποιο το μικρότερο; Τα ονόματα μας, μας δίνουν έμπνευση  για δημιουργία!

Έχουμε πολλά και διαφορετικά ονόματα! Ελάτε να συστηθούμε……

Από την τελεία ……στην γραμμή!

Πολλά παιδιά, το πρώτο διάστημα, δυσκολεύονται να ζωγραφίσουν! Κάποια, δεν μπορούν να κρατήσουν σωστά το μαρκαδόρο ή την ξυλομπογιά και αδυνατούν να τραβήξουν ακόμη και μια γραμμή!

Άραγε,οι μικροί μας φίλοι, γνωρίζουν αυτή τη λέξη; Ξέρουν τι είναι τελεία; Ξέρουν τι είναι γραμμή;

Για ελάτε σε ένα εικαστικό ταξίδι μαζί μας και θα τα ανακαλύψουμε όλα!!

 

Το σχολείο ξεκινά….

Το 26ο  νηπιαγωγείο Χαλκίδας άνοιξε και φέτος τις πόρτες και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους!

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, συγκίνησης και κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός μας και στην συνέχεια τα παιδάκια μας έλαβαν  δωράκια – έκπληξη!

Η επόμενη μέρα, πρώτη μέρα στο σχολείο, κύλησε πολύ όμορφα, καθώς τα παιδάκια μας τα περίμεναν εκπλήξεις, πολλά παιχνίδια  και «πρωτόγνωροι» φίλοι! Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν το σχολικό περιβάλλον, διασκεδάζουν, παίζουν, μαθαίνουν, κάνουν νέους φίλους ….  και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, χαράς και αγάπης!

Πάντα να περνάτε όμορφα και χαρούμενα, γλυκά μας, παιδάκια!

 

Καλό καλοκαίρι!

Το καλοκαιράκι έφτασε….. Όμορφες καλοκαιρινές εικόνες πλημμυρίζουν το μυαλό μας! Ήλιος, θάλασσα και ξεγνοιασιά!

Σε λίγο τα σχολεία κλείνουν! Η καλοκαιρινή μας γιορτή είναι έτοιμη! Οι φάκελοι με τις εργασίες μας, τα αναμνηστικά και  τα ενθύμια είναι όλα έτοιμα  για να δοθούν!

Το μόνο που απομένει είναι, να σας ευχηθούμε, με όλη μας την αγάπη…….

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!

Γνωρίζω την πόλη μου!

Η Χαλκίδα, είναι μια όμορφη πόλη , με αξιόλογα αξιοθέατα!

Και εμείς τα ανακαλύψαμε μέσα από έρευνα, αναζήτηση πληροφοριών  και μια μοναδική , υπέροχη βόλτα με το Τρενάκι της πόλης μας!

Το κόκκινο, τουριστικό τρενάκι της Χαλκίδας, μας ξενάγησε σε γνωστά  αλλά και άγνωστα μέρη της Χαλκίδας!

Φανταστική εμπειρία! Αξίζει να την επισκεφτείτε!

Νηπιαγωγείο και δημοτικό….

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της! Τα παιδάκια μας έχουν μεγαλώσει αρκετά! Ετοιμάζονται για το νέο σχολείο….για το μεγάλο σχολείο….θα πάνε στο δημοτικό!

Κι εμείς ….νηπιαγωγοί και δάσκαλοι…..είμαστε εκεί , για να τα βοηθήσουμε να έχουν μία εύκολη και ομαλή μετάβαση!

Το δημοτικό σχολείο, για άλλη μια φορά φέτος, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τα νηπιάκια μας !

Νήπια και πρωτάκια, έκαναν μάθημα μαζί!  Διάβασαν, μέτρησαν, έκαναν ασκήσεις στον πίνακα… Επιπλέον, διασκέδασαν και γνωρίστηκαν καλύτερα, παίζοντας αθλοπαιδιές στην αυλή, κατά την ώρα της γυμναστικής!

Περάσαμε υπέροχα! Ευχαριστούμε!