Καλώς ήρθατε…

Καλώς ήρθατε στο blog του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας. Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του νηπιαγωγείου μας. Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας 2, στην περιοχή Νεάπολη Καβάλας. Λειτουργεί με 4 πρωινά υποχρεωτικά τμήματα, δύο απογευματινά προαιρετικά τμήματα καθώς και με τμήμα ένταξης. Στις σελίδες του θα βρείτε πληροφορίες, ειδήσεις και νέα που αφορούν την λειτουργία του. Στόχος μας η καλή συνεργασία και επικοινωνία μαζί σας.

Ευχαριστήρια επιστολή

 

**Προς: Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας**

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την παραχώρηση της εκπαιδευτικού κας Κατερίνας Βασιλείου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

Η παρουσία και η συμβολή της κας Βασιλείου στο πρόγραμμα, το οποίο εστίαζε στην ελληνική παράδοση, με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς, την παραδοσιακή φορεσιά και τα ήθη και έθιμα, ήταν άκρως σημαντική. Η εμπειρία και η γνώση της κας Βασιλείου βοήθησαν τα νήπια να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την πλούσια παράδοση του τόπου μας, με τρόπο διασκεδαστικό και ουσιαστικό.

Επιπλέον, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς την κα Κατερίνα Βασιλείου για την αφιέρωση προσωπικού της χρόνου, κάθε Πέμπτη, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο, για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα νήπια. Η υπομονή, η επιμονή και η αγάπη της για τον χορό δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργικότητας, αφήνοντας τα νήπια με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Η συνεργασία μας με την κα Βασιλείου και το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας υπήρξε άκρως εποικοδομητική και ευχόμαστε να συνεχιστεί στο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας

Ευχαριστήρια επιστολή

Καβάλα, 28 Μαρτίου 2024

Αξιότιμοι κύριοι,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την επίσκεψη του ποδοσφαιρικού ομίλου ΑΕΚ Καβάλας στο νηπιαγωγείο μας στις 27 Μαρτίου 2024.

Η παρουσίαση του αθλήματος του ποδοσφαίρου από τους αθλητές της ομάδας ενθουσίασε τα παιδιά και τα ώθησε να συμμετέχουν ενεργά σε παιχνίδια και δραστηριότητες. Η ζεστασιά, η υπομονή και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν οι προπονητές, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα χαράς και ομαδικότητας, ενώ παράλληλα μετέδωσαν στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό.

Η επίσκεψή σας αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές της αγαπημένης τους ομάδας, να μάθουν για τις αξίες του αθλητισμού και να βιώσουν τη χαρά της σωματικής άσκησης.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΕΚ Καβάλας για την άψογη οργάνωση της επίσκεψης και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την πολύτιμη δωρεά σας, καθώς και για την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία που μας προσφέρετε.

Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για:

 • Την δωρεά μίας σταθερής ξύλινης πιστοποιημένης τραμπάλας: Η τραμπάλα αποτελεί σημαντική προσθήκη στον εξοπλισμό του παιδότοπου του νηπιαγωγείου μας, προσφέροντας στα παιδιά μας την ευκαιρία για ασφαλές και διασκεδαστικό παιχνίδι, που συμβάλλει στην σωματική και ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.
 • Την προσωπική εργασία του κ. Στέλιου Χειμώνα: Ο κ. Χειμώνας αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να κόψει τα χόρτα στον κήπο του νηπιαγωγείου μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανανέωση και την καλλωπισμό του περιβάλλοντος στο οποίο μαθαίνουν και παίζουν τα παιδιά μας.
 • Την συνεχή υποστήριξη και συνεργασία: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη σε κάθε δράση και εκδήλωση του νηπιαγωγείου. Η αγαστή συνεργασία μας αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου και την ευημερία των παιδιών μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αμέριστη στήριξή σας. Η δωρεά σας, η προσωπική εργασία του κ. Χειμώνα, και η συνεχής συνεργασία μας, συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργία ενός ευχάριστου και ασφαλούς περιβάλλοντος μάθησης και παιχνιδιού για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

 

Screenshot 1

 

1 Μαρτίου 2024 –  20 Μαρτίου 2024

Εγγράφονται :

 • Υποχρεωτικά όλα τα νήπια α΄ νηπιακής ηλικίας (νήπια), που γεννήθηκαν από 1/1/2019 έως και 31/12/2019
 • Υποχρεωτικά όλα τα νήπια β΄ νηπιακής ηλικίας (προνήπια), που γεννήθηκαν από 1/1/2020 έως και 31/12/2020.

 

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109) και  ο γονέας δηλώνει αν επιθυμεί την συμμετοχή του μαθητή στο ολοήμερο τμήμα 

 

ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 

https://protieggrafi.services.gov.gr/ 

και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΓΟΝΕΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

(Καθημερινά 13:15-13:15μμ ή κατόπιν  ραντεβού)

 1. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)που συμπληρώνει ο παιδίατρος.
 2. Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού και της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του μαθητή από το Βιβλιάριο Υγείας.
 3. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΤΕΡΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ (μέσω gov. ή επικυρωμένη από ΚΕΠ)
 5. Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).
 6. Βεβαίωση από ΚΕΔΑΣΥ ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία σε περίπτωση μαθητών-τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
 7. Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την τοποθέτηση επιπλέον σιδερένιας μπάρας στις αυλόπορτες, ώστε να μηνεισέρχονται στον αύλειο χώρο τα σκυλιά, στην επιδιόρθωση στα κάγγελα, όπου υπήρχαν κενά διαστήματα, στην επιδιόρθωση της πόρτας ΑΜΕΑ που οδηγεί από την μπάρα ΑΜΕΑ στο νηπιαγωγείο. στην τοποθέτηση εξωτερικής πρίζας, και πολλά ακόμη. Ακόμη ευχαριστούμε για την καθημερινή παρουσία τους και την άμεση βοήθεια στην επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων λειτουργίας του νηπιαγωγείου  μας. Το αστείρευτο ενδιαφέρον,  η αμέριστη στήριξη τους και η αγαστή συνεργασία μας ενισχύουν την δική μας προσπάθεια με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής παιδαγωγικής πράξης.
Η Διευθύντρια
Φιλιππίδου Σοφία

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 θα γίνει, σύμφωνα με τον νόμο, η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόκειται για την πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.
Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.
Παράλληλα, από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024 θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον νόμο, και η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025.

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026» έχουμε και για το σχολικό έτος 2023-2024 την υποστήριξη της ψυχολόγου Μανούσου Παναγιώτας και της κοινωνικού λειτουργού, Μπενάζη Αθηνάς, μέλη της ΕΔΥ του 24ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Κάθε Δευτέρα, και για όλο το σχολικό έτος, θα παρευρίσκονται στο 24ο νηπιαγωγείο Καβάλας. Μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, θα μπορούν να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε όποιον το επιθυμεί.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία, παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Επιπλέον, ο ρόλος των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών θα είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός, διαμεσολαβητικός. Ενημερώνουν, συμβουλεύουν και υποστηρίζουν την οικογένεια σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων και σχέσεων σε επίπεδο ατομικών συνεδριών, ομάδων σχετικού ενδιαφέροντος, σχολών γονέων και ειδικών εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση η Διευθύντρια Φιλιππίδου Σοφία

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε πως ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στον χώρο του νηπιαγωγείου δίχως την παρουσία γονέων. Τα νήπια θα προσέλθουν στο νηπιαγωγείο 8:15-8:30 και θα αποχωρήσουν με την λήξη της τελετής 9:30. Το τμήμα της πρωινής υποδοχής και το ολοήμερο προαιρετικό δεν θα λειτουργήσουν. Θα ακουστούν τραγούδια από τα νήπια και θα παρακολουθήσουμε το κουκλοθέατρο “Το κανόνι της Ειρήνης”.

Με εκτίμηση, Ο σύλλογος διδασκόντων