Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ NO2

Από τη μαθήτρια της Στ1 τάξης Ιωάννα Σ.

Ο μικρός Νικόλας ξαναχτυπά! Το γέλιο συνεχίζεται! Οι σκανταλιές της πιο απίθανης  τρελοπαρέας, σαράντα πέντε νέες απολαυστικές περιπέτειες, με το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενε Γκοσινί και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σενπέ. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και οι μεγάλοι ξαναθυμούνται δικές τους αγαπημένες ιστορίες , γιατί κατα βάθος όλοι κρύβουν μέσα τους έναν…….. μικρό Νικόλα.

Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό είναι για όλες τις ηλικίες , μικρούς και μεγάλους. Κάποτε είσασταν και εσείς ένας μικρός Νικόλας που κάνατε σκανταλιές. αξίζει να το διαβάσετε!!!!!

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ  …η μαμά μου είπε να την βοηθήσω να σπρώξει τα έπιπλα για να σηκώσουμε τα χαλιά. Το έκανα, τα σήκωσα μόνο που έσπασα το μπλε βάζο πάνω στο μπουφέ αλλά αυτό δεν πειράζει γιατί έχουμε και αλλά μπλε βάζα. ΤΕΛΕΙΟ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό»

Από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Ένα βιβλίο που περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Παιδιά σημερινά όπως ο Κωνσταντής για τον οποίο όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που στέλνει απειλητικά μηνύματα από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, οι τρεις φίλοι Φάνης, Μάρκος , Παντελής οι οποίοι για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι σε όλους, η Μαρία που εκφοβίζεται από την e-Μάγισσα και δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Ένα βιβλίο που δίνει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELete  στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να μάθετε περισσότερα

6η Μαρτίου: ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

Με αφορμή την ημέρα κατά της βίας στο σχολείο, το σχολείο μας έχει προγραμματίσει συζήτηση με τους γονείς των μαθητών μας την Τετάρτη 7 Μαρτίου. Πρόκειται για την τέταρτη επιμορφωτική συνάντηση που εντάσσεται στα πλαίσια του πριγράμματος Αγωγής Υγείας που γίνεται στο σχολείο μας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Α΄Δ/νσης ΠΕ αθήνας, του ΟΚΑΝΑ και του κέντρου “Αθηνά Πολιάς” του Δήμου Αθηναίων (δείτε στις ανακοινώσεις).

Ενδιαφέροντες σύνδεσμοι:

Δίκτυο κατά της βίας στο σχολείο

Ο συνήγορος του παιδιού

«Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του
Παιδιού και του Εφήβου» (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)