ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς… τι θα λέγατε να ξαναθυμηθούμε κάποια πράγματα που μαζί κάναμε στην τάξη αυτόν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του σχολείου μας… Μπορείτε, μάλιστα, πριν δείτε τα βιντεάκια, εσείς οι ίδιοι να δείξετε πως πλένουμε σωστά τα χέρια μας στην μαμά και στον μπαμπά και να συζητήσετε μαζί τους όλα αυτά που είδαμε..και είπαμε.

Βίντεο για σωστό πλύσιμο χεριών:

 

Με σαπούνι και νερό τα μικρόβια διώχνω μακριά και έχω χεράκια καθαρά!

Επειδή θέλουμε τα παιδιά να κατανοήσουν την σημασία των μικροβίων και πόσο σημαντικά είναι στην διατήρηση της υγείας μας, ασχοληθήκαμε αρκετά τις προηγούμενες μέρες στο νηπιαγωγείο μας..

Αφού, λοιπόν, διαβάσαμε βιβλία, είδαμε εικόνες και βίντεο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η βιωματική μάθηση..

Γεμίσαμε τα χέρια μας μικροοργανισμούς και μικρόβια, πήραμε μεγεθυντικό φακό και τα ανακαλύψαμε..Βέβαια στο κομμάτι αυτό μας βοήθησε η χρυσόσκονη που πήρε τον ρόλο των μικροβίων και κολλούσε στα χέρια μας..

Έπειτα, κάναμε το πείραμά μας και δουλεύοντας σε μικρές ομάδες βάλαμε χρυσόσκονη σε ένα διαφανές μπολ με νερό… (η χρυσόσκονη αναπαριστούσε τα μικρόβια)… Μόλις τα παιδιά έριχναν μια σταγόνα σαπούνι, αμέσως τα μικρόβια(χρυσόσκονη) εξαφανιζόταν στην άκρη του μπολ..

Έτσι, κάνοντας τον συνειρμό και συζητώντας το αποτέλεσμα, διαπιστώσαμε πως τα μικρόβια “τρέμουν” το σαπούνι και το νερό…

Ιδού οι εργασίες μας:

Ομαδική εργασία.

 

Ατομικές Εργασίες των Παιδιών.

Γιατί φοράμε μάσκες;

Παρακολουθήσαμε με τα παιδιά το βίντεο της UNICEF και της Playmobill για τις μάσκες προστασίας που πρέπει όλοι να φοράμε για να προστατευθούμε από τον κορονοιό. Συζητήσαμε το περιεχόμενό τους και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η μάσκα μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς.

https://video.link/w/z78kb

https://video.link/w/rN8kb

Κουκλοθέατρο.

https://video.link/w/VQ8kb

Σημείωση: Ευχαριστούμε το ιστολόγιο “Το νηπιαγωγείο μ’ αρέσει πιο πολύ” για τις ωραίες ιδέες κ εικόνες.

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.