Παρακολούθηση παράστασης στο Θεσσαλικό θέατρο

Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, με τα νήπια παρακολουθήσαμε το υπέροχο παραμύθι της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας στο Θεσσαλικό θέατρο στη Λάρισα.

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1923 και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα της. Όταν άρχισε το σχολείο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Η πολυμεταφρασμένη συγγραφέας, εκείνη που μαζί με την Ζωρζ Σαρή άλλαξε τον κόσμο του παιδικού βιβλίου, άφησε πίσω της μια μεγάλη παρακαταθήκη. Σπουδαία βιβλία, χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο αλλά και μια ζωή που θα ζήλευαν πολύ.

Το «Καπλάνι της βιτρίνας», το πρώτο της μυθιστόρημα, υπήρξε έργο – σταθμός για την ελληνική παιδική λογοτεχνία και θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και ήταν άψογα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας κ Ανδρομάχη Ζούκα που οργάνωσε την επίσκεψή μας στο Θεσσαλικό θέατρο.

0100

031

64

43