Πλανήτες συνέχεια…

Πάμε όμως να τους γνωρίσουμε καλύτερα…από λίγο πιο κοντά και να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν!

ΗΛΙΟΣ

 

Στο κέντρο του Ηλιακού συστήματος είναι ο Ήλιος και κρατάει όλους τους πλανήτες στη θέση τους!

«Είμαι ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι. Όλοι οι πλανήτες γυρίζουν γύρω μου. Τους αρέσει η ζεστασιά μου αν και κάποιους πλανήτες δεν μπορώ να τους ζεστάνω όσο άλλους γιατί είναι μακριά.

 

 

ΕΡΜΗΣ

 

 

Είμαι ο Ερμής… Είμαι ένας μικρός πλανήτης που τριγυρίζω γύρω από τον Ήλιο και μου αρέσει πολύ να παίζω μαζί του. Βέβαια αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαι κι εγώ πολύ ζεστός. Δεν έχω οξυγόνο και γι’ αυτό δεν μένουν πάνω μου ούτε ζώα, ούτε φυτά, ούτε άνθρωποι.

 

 

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

 

Είμαι πολύ όμορφος πλανήτης και βρίσκομαι πολύ κοντά στη γη. Γι’ αυτό και μπορείτε να με δείτε το πρωί ή το βράδυ σαν ένα φωτεινό αστέρι.

 

 

 

ΓΗ

 

 

Είμαι η Γη. Λόγω του ότι έχω οξυγόνο μπορούν και ζουν επάνω μου ζώα, φυτά και άνθρωποι. Είμαι γεμάτη με ωκεανούς, πεδιάδες και βουνά.

 

 

ΑΡΗΣ

 

 

Μένω κι εγώ πολύ κοντά στη γη και το άλλο μου όνομα είναι κόκκινος πλανήτης. Μπορείτε να με δείτε στον ουρανό αφού φαίνομαι σαν φωτεινό αστέρι.

 

 

 

ΔΙΑΣ

 

 

 

Είμαι ο μεγαλύτερος από όλους τους πλανήτες. Το ξεχωριστό που έχω είναι μια καφετιά κηλίδα. Μπορείτε να με δείτε το βράδυ γιατί λάμπω στον ουρανό.

 

 

 

ΚΡΟΝΟΣ

 

Είμαι ένας μυστήριος πλανήτης και φοράω στη μέση ένα δαχτυλίδι. Δεν βρίσκομαι πολύ κοντά στη γη αλλά είμαι διάσημος πλανήτης.

 

 

 

ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

 

 

Είμαστε αδέρφια και βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη Γη. Έχουμε όμορφο σιέλ – μπλε χρώμα και δεν μπορείτε να μας δείτε χωρίς τηλεσκόπιο.

Κάναμε καπέλο τον ήλιο με τους 8 πλανήτες και τα παιδιά έμαθαν τους πλανήτες πάντα με τη σειρά απόστασης από τον ήλιο!!!

Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης

Δίας Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας.

 

30 131

95