Ανακοινώσεις

 

 

 

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ
Λόγω επέλασης της κακοκαιρίας “Μήδεια” και των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πιθανή χιονόπτωση στα ορεινά, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες) που αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά μας από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Σταύρος Π. Τραυλός

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19/Κοινοποίηση ΚΥΑ Σχετ.: Η αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452/31-08-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3630/31-08-2020)

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, σας ενημερώνουμε για τα εξής:  οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό, καθώς και οι επισκέπτες σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.  1. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων γίνεται τηρουμένων των ακόλουθων κανόνων:Ø α. Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής  μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. β. Αποφυγή συγχρωτισμού.

Μάσκα: αφού μπλέξαμε με τον κορωναϊό, μπήκε και η μάσκα στα απαραίτητα. Επειδή όμως κάθε μέρα το παιδί θα θέλει τρεις  μάσκες(βράχηκε, έπεσε κάτω, την έπιασε άλλος κτλ). ,αγοράστε  μία καλή υφασμάτινη μάσκα που αρέσει και στο παιδί και αρχίστε μία εκπαίδευση για τον τρόπο που την βάζουμε ,την βγάζουμε  τη μάσκα ,πιάνοντάς την πάντα από τα λαστιχάκια.

Οπωσδήποτε χρειάζεται μία θήκη προστασίας της μάσκας για τις στιγμές που αυτή δε θα φοριέται (φαγητό, διάλειμμα κτλ).και κάθε μάσκα σε ξεχωριστό σακουλάκι.

Τα  σχολεία  θα ανοίξουν  την  Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου 2020 και θα έχετε και άλλη ενημέρωση.

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΊ  του    1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ