Συμμετοχή στο Euro Code Week και φέτος και Αριστείο για τη δράση μας !!!!!!!!!!

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Euro Code Week, Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Σχολ. Έτος 2021-2022 | , στις 21-02-2022

Και φέτος συμμετείχαμε στη δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, όπου σχολεία από την Ευρώπη και όχι μόνο παίρνουν κάθε χρόνο μέρος.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.
Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσουμε στους νέους, στους ενήλικες και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν πιο κοντά ενδιαφερόμενα άτομα για να αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Η δραστηριότητα μας για φέτος ήταν «Σπάσε τον Kώδικα-Crack the Code»!!!

Η δραστηριότητα είναι πολύ απλή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με μαρκαδόρο μια εικόνα σε ένα πλέγμα και στη συνέχεια την κωδικοποιούμε χρησιμοποιώντας κάτι σαν δυαδικό σύστημα, έναν κώδικα δηλαδή. Για κάθε χρωματιστό τετράγωνο χρησιμοποιούμε τον αριθμό 1 και για κάθε λευκό, το 0. Έτσι, γράφουμε τον κώδικα κάθε σειράς.
Στην συγκεκριμένη προσπάθεια φτιάξαμε την ελληνική σημαία. Την επιμέλεια είχε η κα. Αθηνά !!!
Επίσης, σπάσαμε τον κώδικα και σχηματίσαμε το Ε, όπως Ελλάδα, αλλά και μια ομπρέλα με αφορμή τις βροχούλες των ημερών !
μπορείτε να δείτε τα σχολεία που συμμετείχαν με τους δικούς τους κώδικες και ήταν πραγματικά πολλά !!!
Για τη συμμετοχή μας με την παραπάνω δράση στην Ευρωπαϊκή Εβγομάδα Κώδικα βραβευτήκαμε με ΑΡΙΣΤΕΙΟ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είμαστε πολύ χαρούμενες γι’αυτό !!!
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση