Καλώς μας ήρθες Άνοιξη!!
“Χελιδονίσματα” τα κάλαντα της Άνοιξης!
Τα κάλαντα της Άνοιξης, τα “Χελιδονίσματα” τραγούδησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, καλώντας με τις γλυκές φωνούλες τους τα χελιδόνια να έρθουν για να ανθίσουν τα λουλούδια ευχόμενοι σε όλους να έχουμε μια καλή Άνοιξη!!
Πότε βγάζουμε τον Μάρτη από το χέρι μας;
Όταν δούμε το πρώτο χελιδόνι. Τότε βγάζουμε τον Μάρτη από το χέρι μας και το βάζουμε σε ένα κλαδί σε μια τριανταφυλλιά, για να το πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τη φωλιά τους. Διαβάσαμε το παραμύθι του Μάρτη για τις δυο γυναίκες του. Μια καλή και όμορφη και μια κακή και άσχημη. Όταν πάει στην καλή και όμορφη, είναι χαρούμενος και έχει λιακάδα και κάνει ζέστη. Όταν όμως πάει στην κακιά και άσχημη είναι θυμωμένος και τότε ο καιρός είναι χαλιά. Κάνει πολύ κρύο και βρέχει. Μάθαμε παροιμίες για τον Μάρτη.
Ακόμη “Μάρτης είναι νάζια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει”.
Τέλος πήραμε έμπνευση και δύναμη για τη ζωή από τη μεξικάνα ζωγράφο Frìda Kahlo που αγαπούσε πολύ τα χρώματα και τα λουλούδια. Τα φρύδια της ήταν σαν χελιδόνι!! Και της άρεσε να στολίζει το κεφάλι της με πολύχρωμα λουλούδια!
Χελιδόνια και στην πόρτα του σχολείου μας!
ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ σε όλους!!!
