Είδαμε θέατρο!

Σήμερα παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας την παράσταση “Ο Δράκος, η Πριγκίπισσα και μια ζηλιάρα μύγα” από την Ομάδα θεάτρου La strada.

strada 3 0

Η υπόθεση του έργου, με δυο λόγια, είχε ως εξής:

strada 4

Ένας σκληρός Βασιλιάς διώχνει την όμορφη πριγκίπισσα – κόρη του, επειδή τη βρίσκει διαφορετική από τους άλλους. Αυτή περιπλανιέται στο δάσος μαζί με την φίλη της τη μικρή Μύγα, ώσπου συναντούν έναν φοβερό Δράκο. Ο Δράκος αποδέχεται την Πριγκίπισσα και γίνονται φίλοι. Όμως η μύγα νιώθει ότι χάνει τη φίλη της κι έτσι αρχίζει να ζηλεύει. Θα μπορέσει η Πριγκίπισσα να συμφιλιώσει τους ζηλιάρηδες φίλους της; Τι θα κάνει ο Βασιλιάς όταν χρειαστεί τη βοήθειά τους;

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες-αντικείμενα που “ζωντάνεψαν” επί σκηνής μέσα από μουσικές, τραγούδια και παιχνίδια. Ένα παραμύθι που μας παρακίνησε ν’ αναγνωρίσουμε και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα της αγάπης και της ζήλειας και το πάντα φλέγον και επίκαιρο ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

strada 5 0     strada 6 0

Μετά το τέλος της παράστασης κουβεντιάσαμε τις εντυπώσεις μας και ζωγραφίσαμε ό,τι μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Μπορεί η σημερινή μέρα να ήταν βροχερή και λίγο μελαγχολική, αλλά μέσα από τη μαγεία του θεάτρου και της μουσικής ταξιδέψαμε σε τόπους παραμυθένιους και περάσαμε υπέροχα!

strada 1   strada 2   strada 2 2 1