Γ΄ Τάξη – Βιωματικές Δράσεις

Σχολικό έτος 2015-16

Τμήματα Βιωματικών Δράσεων Γ΄ Τάξης

——————————————————————————————–

  1. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα – Π. Λαμπροπούλου
  2. Σκέφτομαι οικο-λογικά– Μ. Βλάχου
  3. Ταξιδεύοντας στο χτες – Μ. Κασκαντάμη
  4. Περιπλανώμενοι χωρίς να αφήνουμε ίχνη – Ε. Μποκώρου

——————————————————————————————–

Δείτε λεπτομέρειες για κάθε δράση πιο κάτω:

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα – Π. Λαμπροπούλου


Σκέφτομαι οικο-λογικά– Μ. Βλάχου


Ταξιδεύοντας στο χτες – Μ. Κασκαντάμη

Κατά την εκπόνηση της δράσης, μελετήθηκε η ιστορία της πόλης μας.  Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δραστηριότητες:

Επίσκεψη της συγγραφέως Αθηνάς Μπίνιου 

Η κ. Μπίνιου επισκέφτηκε το σχολείο μας στις 18/2/16 και συζήτησε για την ιστορία της περιοχής μας με τους μαθητές της βιωματικής δράσης. Αφορμή αποτέλεσε το βιβλίο της «Η κυρά της Αιξωνής», που πραγματεύεται την ιστορία των Δήμων της Αιξωνής και των Αιξωνίδων Αλών. Η κ Μπίνιου γεμάτη θεατρικότητα διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών, αφηγήθηκε με νοσταλγία σημαντικές στιγμές της ζωής της και υπέγραψε βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Οι μαθητές δώρισαν στη συγγραφέα το πορτρέτο της φιλοτεχνημένο από την Ιουλία Γρίσπου. Οι μαθητές δώρισαν στη συγγραφέα το πορτρέτο της φιλοτεχνημένο από την Ιουλία Γρίσπου.

biniu1Ioulia_Grispou

 Η ιστορία της πόλης μου από τον κ. Χατζηστεφάνου

Στις 31/3/16 οι μαθητές της βιωματικής δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δημιουργία του οικισμού της Βούλας από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά το 1922. Για το θέμα αυτό μίλησε στους μαθητές ο κ. Χατζηστεφάνου Στέφανος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Βούλας (Σύλλογος ΙΩΝΙΑ).

Οι δυσκολίες εγκατάστασης στην περιοχή, το χτίσιμο των σπιτιών του οικισμού και η διαμόρφωσή τους, οι ασχολίες των κατοίκων και ο τρόπος ζωής τους παρουσιάστηκαν μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσωπική συλλογή του κ. Χατζηστεφάνου αλλά και από την λαογραφική έκθεση «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα» (Σεπτέμβριος 2015, Πνευματική Εστία του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης).

IMG_20160331_110104


 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση