Αρχική » It's Logical, dear Math! 2017 - 2020 » Κινητικότητα με μαθητές στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Κινητικότητα με μαθητές στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 πέντε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με τις συνόδους καθηγήτριες κ. Γ. Γιαννούλη και κ. Μ. Νομικού βρέθηκαν στη Βουδαπέστη στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “It’s Logical, dear Math!”.
Αυτη η συνάντηση με τα άλλα 4 συνεργαζόμενα σχολεία γίνεται στο σχολείο – εταίρο Szent István Általános Iskola στο Szigethalom της Ουγγαρίας.
Οι μαθητές από το πρωί βρίσκονταν στο σχολείο εταίρο όπου και τους έγινε πολύ θερμή υποδοχή από την ορχήστρα και χορωδία του σχολείου. Συνάντησαν τους άλλους μαθητές, παρουσίασαν τον εαυτό τους, το σχολείο, την πόλη τους και την χώρα τους.
Γονείς και καθηγητές του ουγγρικού σχολείου είχαν ετοιμάσει άφθονα κερασματα. Οι φιλοξενούμενοι ξεναγηθηκαν στο σχολείο και συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας. Το απόγευμα επίσης έγινε παρουσίαση τοπικών ουγγρικών χορών από τοπικό σύλλογο. Η ημέρα έκλεισε με τους μαθητές και μαθήτριες να συμμετεχουν και οι ίδιοι σε ένα μάθημα τοπικών χορών.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μαθητές στα Μαθηματικά και τη Λογική.
Οι καθηγήτριες διόρθωσαν αμεσα τα γραπτά των μαθητών -τριων όσο εκείνοι -ες έλυναν κουίζ είχαν δημιουργήσει οι Ούγγροι εταίροι μας στο kahoot και έπαιζαν παιχνιδια στο κλειστό γήπεδο του σχολείου.
Μετά το γεύμα τους στο σχολείο επισκέφτηκαν το θεματικό πάρκο στο Szigethalom για τη Μεσαιωνική ιστορία της πόλης.

Η Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 ήταν ημέρα πολιτιστικών επισκέψεων. Οι μαθητές με τις συνόδους καθηγήτριες τους επισκέφτηκαν το ιστορικό Visograd και το γραφικό Szentandre.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές μας είχαν μια ενδιαφέρουσα ημέρα στο σχολείο του SzIgethalom.
Το πρωί συμμετείχαν στο QR Code contest ενα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σχολείο, με γρίφους και προβλήματα μαθηματικών και λογικής.
Το απόγευμα ξεναγηθηκαν στο μουσείο τοπικής ιστορίας της περιοχής. Εκεί ήρθαν σε επαφή με λαογραφικά στοιχεία της περιοχής, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια και εφτιαξαν παραδοσιακά pretzel. Η μέρα τελειωσε με επίσημο δείπνο και απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής.

Η τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών μας στη Βουδαπέστη ήταν η Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την ξενάγηση της ομάδας του σχολείου μας στο Κοινοβούλιο. Οι μαθητές επίσης επισκέφτηκαν την Πλατεία Ηρώων, το Κεντρικό Πάρκο της πόλης, το κάστρο της Βούδας, τον Προμαχώνα των Ψαράδων και τον Καθεδρικό του Αγίου Ματθαίου.
Οι μαθητές αναχώρησαν από την Ουγγαρία γεμάτοι από νέες εικόνες, με ενδιαφέροντες νέους φίλους, κάνοντας σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση τους ως πολίτες και ως άνθρωποι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση