Αρχική » The many-facet personality of Ioannis Capodistrias 2018-2020 » Έναρξη του νέου σχεδίου Erasmus+ με θέμα τον Ι. Καποδίστρια

Έναρξη του νέου σχεδίου Erasmus+ με θέμα τον Ι. Καποδίστρια

Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στην 1η Διακρατική Συνάντηση Έργου (transnational project meeting) του έργου με τίτλο «The many-facet personality of Ioannis Capodistrias». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα στους χώρους του συντονιστή του έργου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Εκπρόσωποι του σχολείου μας σε αυτή την πρώτη και σημαντική συντονιστική συνάντηση ήταν η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Μαρία Κορομπίλη και η συντονίστρια εκπαιδευτικός – πρόσωπο επαφής για το έργο αυτό – κ. Μαρία Νομικού.

Το πρόγραμμα της συνάντησης αφορούσε κυρίως τον συντονισμό των εταίρων και τον χρονοπρογραμματισμό του σχεδίου. Συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις των μαθητών και τη φιλοξενία τους στις χώρες υποδοχής. Καθώς επίσης και τα παραγόμενα από κάθε σχολείο – εταίρο και τη συμβολή του κάθε σχολείου στο σχέδιο αυτό. Η συνάντηση ήταν ισορροπημένη όσο αφορά στις συζητήσεις, στις συνεδρίες εργασίας, και στην ιστορική και πολιτιστική περιήγηση, πάντα στο πλαίσιο και με θέμα τη ζωή του Ι. Καποδίστρια.

Το πρόγραμμα της συνάντησης είχε ως εξής:

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 το πρωί έγινε η Συνάντηση υποδοχής στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας. Εκεί μας υποδέχθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Κων/νος Γκούσης και οι συνάδελφοι από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης. Οι συντονιστές έκαναν την Εισαγωγική παρουσίαση της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια, και έπειτα ακολούθησε Επίσκεψη στην έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας». Το απόγευμα ακολούθησε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας.

Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018 η Συνάντηση των εταίρων έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Εκεί συζητήθηκε η μεθοδολογία εργασίας και η εφαρμογή των κανόνων των σχολείων μας, τονίζοντας τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των σχολείων. Δημιουργήθηκε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει τις προθεσμίες, τις δραστηριότητες και τα παραδοτέα των σχολείων – εταίρων. Συζητήθηκαν επίσης οι όροι και ο τρόπος επιλογής των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το μεσημέρι μας δέχθηκε στο Δημαρχείο Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Απέργης.  Η συζήτηση συνεχίστηκε το απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, και με την παρουσίαση ορισμένων νέων τεχνολογιών, συμβουλών και καθοδήγησης για την αποτελεσματική χρήση τους στα παραδοτέα του κάθε εταίρου.

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Καποδίστρια, στην Κουκουρίτσα. Εκεί οι εταίροι συνδέθηκαν βιωματικά με την προσωπικότητα του Ι. Καποδίστρια και η επίσκεψη ήταν ένα έναυσμα για περαιτέρω προτάσεις υλοποίησης προγράμματος.

Το έργο έχει διάρκεια 2 σχολικά έτη και λήγει τον Αύγουστο του 2020. Τα 4 ευρωπαϊκά σχολεία που συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το πρόγραμμα είναι: το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, Scoala Gimnaziala nr 195 του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας, Osnova Sola του Coper της Σλοβενίας, Benediktinergymnasium του Ettal της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των 2 ετών θα γίνουν επισκέψεις από μαθητές σε κάθε σχολείο – εταίρο.

Οι εκπαιδευτικοί με την άφιξή τους πίσω στο σχολείο ενημέρωσαν εκτενώς την παιδαγωγική ομάδα του έργου, και προχώρησαν στην παραγωγή του λογότυπου από τους μαθητές και στην διαδικασία επιλογής της ομάδας των 20 μαθητών από την Α΄και Β΄τάξη που θα συμμετέχουν στο σχέδιο αυτό.

Μια από τις αναθέσεις του σχολείου μας ήταν και η δημιουργία της επίσημης σελίδας στο facebook. Μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση https://www.facebook.com/ErasmusKapodistrias.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων