Αρχική » Επιμόρφωση Ελσίνκι & Ταλίν 2017 » Erasmus+ KA1 – Επίσκεψη στο σχολείο TKVG, Ταλίν

Erasmus+ KA1 – Επίσκεψη στο σχολείο TKVG, Ταλίν

Επιμόρφωση Ελσίνκι – Ταλίν:

Το πρώτο σχολείο που επισκεφτήκαμε στην Εσθονία ήταν το δημόσιο Ρώσικο Σχολείο TKVG στο Ταλίν. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου πολύ σύγχρονες και η νέες τεχνολογίες παρούσες σε κάθε αίθουσα και σε κάθε μάθημα. Η κουλτούρα του σχολείου είναι πολύ συντηρητική και αυστηρή, έως και αυταρχική ορισμένες φορές. Οι μέθοδοι διδασκαλίας ήταν γενικότερα παραδοσιακές. Το σύστημα είναι δασκαλοκεντρικό και εξετασιοκεντρικό.

Οι μαθητές είναι πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και αυτή είναι και η κουλτούρα του εσθονικού σχολείου γενικότερα. Και τα σχολεία όμως πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους: τα έσοδα τους εξαρτώνται κατά ένα μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των μαθητών του στις εξετάσεις.

Οι μαθητές τελειώνουν το απόγευμα το σχολείο, και έχουν πολλή δουλειά για το σπίτι. Το σχολείο διοργανώνει και κάποιες μέρες όπου οι μαθητές δεν έρχονται στο σχολείο αλλά δουλεύουν από το σπίτι στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του σχολείου.

Όλο το μαθησιακό υλικό, οι ασκήσεις, τα τεστ και τα διαγωνίσματα είναι σε ηλεκτρονική μορφή και προσπελάσιμα από τους μαθητές και από το σπίτι. Η καινοτομία του συγκεκριμένου σχολείου είναι η εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών. Όλοι οι μαθητές πρέπει να είναι τεχνολογικά ενήμεροι καθώς και οι καθηγητές.

Ένα βίντεο παρουσίασης του σχολείου από μια μαθήτριά του.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση