Αρχική » It's Logical, dear Math! 2017 - 2020 » Εξαιρετική η Αξιολόγηση της Τελικής Έκθεσης από το ΙΚΥ

Εξαιρετική η Αξιολόγηση της Τελικής Έκθεσης από το ΙΚΥ

Τον Μάρτιο του 2021 παραλάβαμε την ποιοτική αξιολόγηση της Τελικής Έκθεσης του σχεδίου “It’s Logical, dear Math!”, η οποία διενεργήθηκε από το ΙΚΥ και κατέδειξε ότι η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε “εξαιρετικά και οι στόχοι που είχαν τεθεί στην εγκεκριμένη αίτηση επιχορήγησης επετεύχθησαν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά”.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΙΚΥ προς το σχολείο μας:

“Οι αρχικοί στόχοι του σχεδίου, οι οποίοι ξεπερνούσαν την απλή ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά περιλάμβαναν και την παραγωγή προϊόντων όπως τεστ στα μαθηματικά και στη λογική καθώς και ενδοσχολικούς και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς επιτεύχθηκαν πλήρως, παρά το ότι δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν όλες οι συναντήσεις που είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Το σχέδιο κινήθηκε πάνω σε πολύ συγκεκριμένους προκαθορισμένους στόχους, ενίσχυσε τις δυνατότητες των συμμετεχόντων οργανισμών και διεύρυνε τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους, παρά την μη ομαλή ολοκλήρωσή του λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιιούργησε η πανδημία του COVID19.

Η υλοποίηση έγινε μέσα από μια διακριτή διανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους εταίρους, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν όλοι ενεργή συνεισφορά σύμφωνα με την εμπειρία και τις ικανότητες τους……….

Παράλληλα, φαίνεται ότι υπήρξε συμμετοχή από διαφορετικά πεδία και κοινωνικο-οικονομικούς τομείς του τόπου του κάθε εταίρου. Πιο συγκεκριμένα, για το Ιο Γυμνάσιο Ναυπλίου, υποστήριξη στις εργασίες του σχεδίου παρείχαν ο Δήμος Ναυπλίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το γραφείο Europe Direct Ναυπλίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας……. Επίσης, το σχολείο πολύ συνειδητά επέλεξε από την αρχή να κρατήσει κοντά στο πρόγραμμα τους γονείς με συνεχείς ενημερώσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενεργή βοήθεια και συμπαράσταση.

Το σχέδιο δικαιολογεί ικανοποιητικά την επιλογή των συμμετεχόντων εταίρων καθώς τα σχολεία φαίνονται να συνεργάστηκαν με ισορροπία ποιότητα και ευελιξία. Συμμετείχαν δυναμικά σε όλα τα πεδία αν και η ξεκάθαρη κατανομή των δραστηριοτήτων τους επέτρεφε να μένουν εστιασμένοι και υπόλογοι………

Οι μηχανισμοί συντονισμού και επικοινωνίας των εταίρων που επελέγησαν ήταν αποτελεσματικοί κατά την εφαρμογή του σχεδίου. Από όσο φαίνεται στην Τελική Έκθεση δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα ούτε στην επικοινωνία ούτε στον συντονισμό της ομάδας, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από λόγους ανωτέρας βίας δηλαδή από την πανδημία του COVID-19.

Ο αντίκτυπος του σχεδίου θεωρείται ως σημαντικός για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και για την σχολική μονάδα στο σύνολό της. Το πιο σημαντικό όμως φαίνεται να είναι ο υπαρκτός αντίκτυπος στην ευρύτερη τοπική κοινωνία καθώς και στους μη άμεσα συμμετέχοντες σε ταξίδια, στα άτομα της ευρύτερης σχολικής κοινότητας. Αυτό εκτιμάται ως σημαντική επιτυχία τόσο για την επίδραση σε μαθητές και καθηγητές, όσο και για τη διαμόρφωση της κουλτούρας του σχολείου ως κέντρο θετικής δράσης και εξωστρέφειας.

Μαθητές και καθηγητές βελτίωσαν τις δεξιότητες τους, γλωσσικές και άλλες, οι γονείς και οι τοπικοί φορείς έγιναν από την αρχή συμμέτοχοι στην υλοποίηση του σχεδίου και συμπαραστάτες και το σχολείο έχει ήδη προσανατολιστεί σε επόμενες παρόμοιες δράσεις. Το σχέδιο φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς και θετικό παράδειγμα για τους εκπαιδευτικούς στην περιοχή παρά την ακύρωση λόγω της πανδημίας του COVID-19, της προγραμματισμένης σχετικής εκδήλωσης (άνοιξη του 2020) και της μη αντικατάστασης της με κάποιο ηλεκτρονικό μέσο. Οι τοπικές αρχές του Ναυπλίου υποστήριξαν ενεργά τις δράσεις……..”

Ενδεικτικό της επιτυχίας του σχεδίου είναι ότι μετά και την αξιολόγηση του οικονομικού αντικειμένου της Τελικής Έκθεσης το ποσοστό αποπληρωμής έφτασε στο 99,74% της αρχικής εγκεκριμένης ευρωπαϊκής επιχορήγησης.

Μπορείτε να βρείτε το σχέδιο στην Πλατφόρμα Αποτελεσμάτων Σχεδίων Erasmus+ εδώ:  https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2017-1-PT01-KA219-035766

Η επίσημη σελίδα του σχεδίου βρίσκεται εδώ: https://its-ldm-erasmus.eu/.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση