1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η πραγματική παιδεία είναι αγωγή ωφέλιμη για την ψυχή, που την καθαρίζει από ελαττώματα, πολλές φορές με κόπο και πόνο.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εφαρμογές του διαδικτύου είναι η κατασκευή και δημοσίευση σχολικών ιστοσελίδων από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ενός σχολείου. Η σχολική ιστοσελίδα παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με νέες μαθησιακές εμπειρίες και τους προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης των δικών τους κειμένων εύκολα και γρήγορα.
Έτσι το 1ο Γυμνάσιο Καματερού προχώρησε στην κατασκευή ιστοσελίδας από το 2012 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που ανέλαβαν να την ενημερώνουν. Σύντομα στην ιστοσελίδα αναρτήθηκαν δραστηριότητες του σχολείου
Από τον Ιούνιο 2016 ξεκίνησε μια προσπάθεια αναδιάταξης της σελίδας ώστε να έχει τη μορφή ιστολογίου και να είναι πιο λειτουργική και εύχρηστη. Σχεδιάστηκε λοιπόν από την αρχή και άρχισε να ενημερώνεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Σκοπός της λειτουργίας της ιστοσελίδας είναι να ανοίξουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας του σχολείου με τη κοινωνία. Ακόμα επιδιώκουμε:
• Την προβολή των δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καινοτόμων δράσεων, εκδηλώσεων κλπ. του σχολείου.
• Τη διατήρηση των δραστηριοτήτων και των εργασιών των μαθητών/τριών στον χρόνο και την εύκολη πρόσβαση από τους ίδιους αλλά και από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
• Την παροχή κινήτρων στους μαθητές/τριες ώστε να αναπτύξουν διάφορα είδη κειμένων τα οποία θα δημοσιευτούν.
• Την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών στην αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Προσπαθήσαμε ώστε η ιστοσελίδα να είναι καλοσχεδιασμένη, λειτουργική και με καλή εσωτερική οργάνωση. Με την είσοδο του ο χρήστης διακρίνει δεξιά και αριστερά διάφορες κατηγορίες, πολλές από τις οποίες αναλύονται σε υποκατηγορίες για να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση.