1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η πραγματική παιδεία είναι αγωγή ωφέλιμη για την ψυχή, που την καθαρίζει από ελαττώματα, πολλές φορές με κόπο και πόνο.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το σχολείο μας είναι ένα πολυπληθές εκπαιδευτικό ίδρυμα, με 3-5 τμήματα σε κάθε τάξη.
ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

 

Το σχολείο μας  συστεγάζεται με το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καματερού  σε δη­μόσιο κτίριο κατασκευής Ο.Σ.Κ. από το 1983 . Το κτίριο είναι τριώροφο και διαθέτει συνολικά 22 αίθουσες διδασκαλίας.

1 γυμν καματερου

Για την κάλυψη των αναγκών των δύο σχολείων έχουν αναπτυχθεί  6 προκατασκευα­σμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο, εκ των οποίων η μία δεν χρησιμοποιείται.

Από αυτές το Γυμνάσιο χρησιμοποεί τις 12 στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο και μία από τις προκατασκευασμένες.

P1010777

Δύο γραφεία στο ισόγειο δεν καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της δι­εύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του Γυμνασίου.

P1010765

Το Γυμνάσιο διαθέτει ένα εργαστήριο Πληροφορικής, ένα εργαστήριο Φυσικών Επιστημών το οποίο χρησιμοποιείται από κοινού με το 1ο Λύκειο και εργαστήριο Τε­χνολογίας.

Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει αμφιθέατρο χωρητικό­τητας 100 περίπου ατόμων το οποίο χρησιμοποιείται ως αίθουσα προβολών από κοινού με το Λύκειο ενώ δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και ως τέτοια χρησιμο­ποιείται το κλειστό γυμναστήριο το οποίο διαθέτει το κτίριο.

Η ομάδα

Η ομάδα

Το κυλικείο λειτουργεί στο ισόγειο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ ο αύλειος χώρος είναι επαρκής και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο 5χ5 και γήπεδο μπάσκετ.

P1010788

Το κτίριο δεν διαθέτει ανελκυστήρα.

Δύο αίθουσες προκατασκευασμένες χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας. Η πρώτη για καθηγήτρια με κινητικά προβλήματα και η δεύτερη για το μάθημα της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών. Το κλειστό γυμναστήριο χρησιμοποιείται για τις εκδηλώσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – ΧΡΗΣΗ

α) Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου και χρησιμοποιείται από κοινού με το Λύκειο. Αν και δεν έχει αναβαθμι­σθεί από κατασκευής του και ο εξοπλισμός του  σε όργανα φυσικής –  χημείας δεν είναι πλήρης, λειτουργεί ικανοποιητικά – με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Προκόπο Βασίλη, ΠΕ04.04 –  και πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες από το αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηριακές ασκήσεις. Οι καθηγητές κλάδου ΠΕ04 παρακολούθησαν ημερίδες που οργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αγ. Αναργύρων.

β) Εργαστήριο Πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής είναι εξοπλισμένο με  δίκτυο αποτελούμενο από 6 σταθμούς εργασίας και έναν server με όλες τις απαιτούμενες περιφερειακές συ­σκευές.

γ) Εργαστήριο Τεχνολογίας

Το εργαστήριο τεχνολογίας λειτουργεί σε βοηθητική αίθουσα του ισογείου.

P1010768

δ) Γυμναστήριο

Το κλειστό γυμναστήριο καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου και παραχωρείται για αθλητικές δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Καματερού.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

Στο χώρο του κτηρίου λειτουργεί βιβλιοθήκη σύμφωνα με το άρθρο 43 του
Ν 1566/85. Ανήκει στο 1ο Λύκειο Καματερού και εξυπηρετεί τις μαθησιακές ανάγκες πολλών μαθη­τών του Γυμνασίου, εφόσον εκπαιδευτικός του 1ου Λυκείου έχει τη δυνατότητα να την λειτουργεί.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

 

Στο κτίριο εργάζονται τρεις  συνολικά καθαρίστριες, οι οποίες εργάζονται στα δύο σχολεία με σύμβαση αορίστου χρόνου.2

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 σχολικό έτος 2015-2016

Στο σχολείο υπηρέτησε το παρακάτω βοηθητικό προσωπικό:

α. Γραμματέας από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο 2016

β. Σχολική Φύλακας

Στο πίσω μέρος του κτιρίου καλλιεργείται κήπος από μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές.

Εικόνα1