1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η πραγματική παιδεία είναι αγωγή ωφέλιμη για την ψυχή, που την καθαρίζει από ελαττώματα, πολλές φορές με κόπο και πόνο.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Σχολικό έτος 2016-2017

Τίτλος σχολικού προγράμματος “Αναβάθμιση σχολικού ιστότοπου”

 Aρχικά, ορίστηκε διαχειριστής της ιστοσελίδας με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Έπειτα, οργανώσαμε ομάδες μαθητών, για  συγκεντρώσουν το υλικό, και να γράψουν τα κείμενα.   Άρχισε ο σχεδιασμός, καταγράψαμε τις προτάσεις για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Πήραμε ιδέες από τις βραβευμένες ιστοσελίδες, στις οποίες περιηγηθήκαμε με προσοχή για αρκετό διάστημα. Αρχίσαμε να δημιουργούμε τις σελίδες, “αρχική”, “το σχολείο μας”, “ανακοινώσεις”, “δραστηριότητες”, “μαθητές”, “καθηγητές”, “επικοινωνία”, “Σύνδεσμοι”.   

κομμένη

    Μια ομάδα συγκέντρωνε  το έτοιμο υλικό και το δημοσίευε με τη βοήθεια του διαχειριστή.      Τροφοδοτήσαμε τις σελίδες  με κείμενα και υλικό.      Προβάλαμε τις δραστηριότητες του σχολείου δημοσιεύοντας φωτογραφίες και σχετικά κείμενα 

Αποτελέσματα

    Η ιστοσελίδα αναβαθμίστηκε, έγινε λειτουργική και ενημερώθηκε. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του σχολείου. Δημοσιοποιήθηκαν οι δράσεις και καλές πρακτικές του σχολείου τόσο για την παροχή εκπαιδευτικού έργου όσο και για τις δραστηριότητες της μαθητικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων. Προβλήθηκε το έργο του σχολείου στην κοινωνία.

    Εξάλλου, υποστηρίχθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών, όπως και  των μαθητών και των καθηγητών, αλλά και του σχολείου και των γονέων, καθώς οργανώθηκε και συντονίστηκε η σχολική ζωή με καλύτερο τρόπο.

κομμένη ένα

3.      Αναπτύχθηκαν δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδοσυνεργατικές πρακτικές

4.      Εξοικειώθηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές με τις τεχνολογίες της Πληροφορίας. Οι μαθητές συνεργάστηκαν, με την καθοδήγηση της συντονίστριας, σχεδίασαν, δημιούργησαν και ενημέρωναν συνεχώς το διαδικτυακό τόπο του σχολείου, ώστε το περιεχόμενο να είναι επίκαιρο.

5.      Γενικά, υπήρξε αποδοχή του ιστότοπου  και ικανοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας από την εφαρμογή αυτού του σχεδίου δράσης,

 6.      Οι  προοπτικές, φυσικά, είναι να συνεχίσουμε να τη βελτιώνουμε και να την εμπλουτίσουμε.

IMG_4713

 

 

συμμετείχαν:

ΖΕΝΖΟΥΛΑΡΙ ΛΑΟΥΡΑ, ΚΟΥΡΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, NΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Μ., Α2, ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗΣ ΠΑΝ, Α2

ΦΛΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α5
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Β1
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
Β1
ΑΓΓΕΛΗ ΠΑΥΛΙΝΑ
Β1
ΚΥΡΙΑΚΟΓΚΟΝΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
Β1
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΕΜΟΝΙΑ
Β1
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
Β2
ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Γ3