ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!! “Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής – μετεγγραφής”.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής – μετεγγραφής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και λήγει την Παρασκευή 02 Ιουνίου στις 23:59.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Είναι σημαντικό η ηλεκτρονική αίτηση να γίνει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ, γιατί βάση αυτών των αιτήσεων δημιουργούνται και συμπληρώνονται τα τμήματα των τομέων και ειδικοτήτων (Β’ και Γ’ τάξης αντίστοιχα). Δηλαδή σε περίπτωση που κάνει κάποιος ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ την αίτησή του (πχ. τον Σεπτέμβρη) θα μπορεί να δηλώσει ΜΟΝΟ τα τμήματα που θα έχουν δημιουργηθεί και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο ανώτατος επιτρεπτός αριθμός μαθητών σε αυτά!!
Πχ. Για να δημιουργηθεί ένας τομέας (πχ. Ηλεκτρολογικός) της Β’ τάξης χρειάζονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ηλεκτρονικές αιτήσεις ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ, ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έγιναν 10 μόνο εμπρόθεσμες και 5 μαθητές (που ήθελαν να πάνε στον συγκεκριμένο τομέα πχ. Ηλεκτρολογίας) αποφάσισαν να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση τον Σεπτέμβρη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων θα διαπιστώσουν ότι ΔΕΝ θα υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν τον Ηλεκτρολογικό τομέα γιατί παρόλο που στο σύνολο είναι 15 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε αυτόν, ωστόσο έγιναν μόνο 10 ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ αιτήσεις (από τις 12 που χρειάζεται) και έτσι ο τομέας ΔΕΝ δημιουργήθηκε!!
Αντίστοιχα εάν ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ αριθμός εγγραφών στο συγκεκριμένο τομέα είναι 15 και έχει συμπληρωθεί από ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ αιτήσεις τότε δεν μπορεί να εγγραφεί κανένας άλλος μαθητής σε αυτόν με ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ αίτηση!!
Εάν χρειαστείτε βοήθεια για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής των παιδιών σας στο σχολείο μας, μπορείτε να έρθετε από την Τρίτη 29/6 μέχρι και την Παρασκευή 02/7 και μεταξύ των ωρών 09:00 με 13:00 για να σας βοηθήσουμε στην υποβολή της.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα στοιχεία εισόδου (όνομα χρήστη και κωδικό) του TAXIS (δηλ. αυτά που χρησιμοποιείται για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης) και σε περίπτωση που ο μαθητής δεν ήταν εγγεγραμμένος στο δικό μας σχολείο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος θα χρειαστεί και ο αριθμός μητρώου του από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε (γυμνάσιο ή λύκειο), αυτός ο αριθμός αναγράφεται στον έλεγχο προόδου του μαθητή.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα στοιχεία εισόδου του TAXIS θα πρέπει να είναι του γονέα/κηδεμόνα που είναι καταχωρημένος ως κηδεμόνας στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των μαθητών του υπουργείου παιδείας (συνήθως είναι αυτός που είχε κάνει την εγγραφή του και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά).
Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν απαντήσεις σε αρκετές πιθανές απορίες όπως επίσης και όλα τα επίσημα έγγραφα (Οδηγίες, νομοθεσία, κλπ.)