ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μέρος αύριο Τετάρτη , 1 Οκτωβρίου 2025 στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τα τμήματά τους δε θα λειτουργήσουν , έχουν ενημερώσει σχετικά τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων τους .
Πρόσκληση συνάντησης εκπαιδευτικών με γονείς και κηδεμόνες μαθητών /μαθητριών
Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,
Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση με τους/τις διδάσκοντες/ουσες των τάξεων Β΄ , Γ΄, Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ ΄ του σχολείου μας , την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 13:30΄ μ.μ.
Η ενημέρωση θα αφορά για τους στόχους των αναλυτικών προγραμμάτων και τη διδακτέα ύλη των μαθημάτων, καθώς και για τον τρόπο διεξαγωγής τους . Οι γονείς και κηδεμόνες θα λάβουν συμβουλές για τη βέλτιστη μέθοδο καθημερινής προετοιμασίας και οργάνωσης των παιδιών στο σπίτι και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήματα ή απορίες που θα προκύψουν από την ανημέρωση.
Η γνωριμία και η καλή συνεργασία είναι ένα πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόοδο των παιδιών μας.
Προκήρυξη θέσης εθελοντή σχολικού τροχονόμου
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ
10€ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ( Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ


«Φοίτηση μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων»
Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα,
Σύμφωνα με το έγγραφο Φ.7/115075/Δ1/18-9-2025 του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. , θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου αιτήσεις για τη φοίτηση στο ολοήμερο πρόγραμμα .
Μαζί με την αίτηση στην οποία θα δηλώσετε σε ποια κατηγορία ανήκετε : α) αν είναι και οι δυο γονείς/ κηδεμόνες εργαζόμενοι , β) αν είναι εργαζόμενος ο ένας εκ των δυο και ο έτερος άνεργος ( κάρτα ανεργίας ) γ) αν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ( μονογονεϊκές οικογένειες) , θα πρέπει να κατατεθούν και αντίγραφα των σχετικών δικαιολογητικών .
Παρακαλούμε η αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά να κατατεθεί στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα , 29-9-2025.
Η νέα αίτηση για την εγγραφή στο ολοήμερο :
Σας ενημερώνουμε ότι δε θα αλλάξει κάτι στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ενημέρωση γονέων για τα τμήματα Α1 και Α2
Αγαπητοί γονείς,
Την Παρασκευή 19/9 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων για τα τμήματα Α1 και Α2 στο χώρο του σχολείου στις 13.20΄ μ.μ.
Η παρουσία όλων είναι αναγκαία και πολύτιμη.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!
Οι δασκάλες της Α τάξης
ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΜΑΡΘΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Μαθαίνω σωστά…υπενθυμίζουμε
Τι πρέπει να ξέρουμε για μπορούμε να μαθαίνουμε ( π.χ. σχολικές γνώσεις , ξένες γλώσσες ή διάφορα εξωσχολικά θέματα )
- γρήγορα
- με λίγο κόπο
- και καλά (δηλ. να μην ξεχνάμε εύκολα)
- Πρέπει να έχουμε κοιμηθεί αρκετά το βράδυ ( 10 ώρες ) διότι ξεκούραστο μυαλό μαθαίνει γρήγορα και καλά.
- Πρέπει να μη διαβάζουμε αργά το βράδυ , διότι το διάβασμα που κάνουμε τότε πάει χαμένο δηλ. δεν μπορούμε να προσέξουμε όσο πρέπει και ξεχνάμε εύκολα .

Ειδικά
- Όταν διαβάζουμε δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά μόνο διαβάζουμε ( π.χ. δεν παίζουμε με μολύβια , δεν κοιτάμε από το παράθυρο , δεν σηκωνόμαστε κάθε λίγο από το γραφείο μας , δε μας ενδιαφέρει ποιός τηλεφωνεί κλπ )
- Πριν αρχίσουμε το διάβασμα καθορίζουμε ένα μικρό πρόγραμμα για το τι έχουμε να κάνουμε ακριβώς για την άλλη μέρα . Μετά τοποθετούμε πάνω στο τραπέζι τετράδια – βιβλία σχετικά μ΄ ένα μόνο μάθημα .
- Όταν τελειώνουμε ένα μάθημα ( μια ενότητα π.χ. αριθμητική ) μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε διάλειμμα 10 – 15 λεπτών . Είναι καλό να βγούμε από το δωμάτιο , να χαζέψουμε για λίγο , να πιάσουμε σύντομη συζήτηση κλπ. Πρέπει όμως να κοιτάμε το ρολόι , ώστε να γυρίσουμε πίσω , διότι ακόμη είναι η ώρα της δουλειάς , του διαβάσματος .
- Αν έχουμε απορίες , ερωτήσεις κλπ. nα προσπαθούμε πρώτα μόνοι μας , με όλες τις δυνάμεις μας και μετά ζητάμε βοήθεια . Τα μαθήματά μας είναι δικό μας απολύτως θέμα και έτσι φτιαγμένα για να τα καταλαβαίνουν τα παιδιά της ηλικίας μας . Πρέπει λοιπόν να βάλουμε τα δυνατά μας και να μην εξαρτιόμαστε από τους γονείς .
- Όταν έχουμε να προετοιμαστούμε για διαγώνισμα ο καλλίτερος τρόπος για να γράψουμε καλά είναι να αρχίσουμε μερικές μέρες πριν δηλ. κάθε μέρα μετά το διάβασμα των μαθημάτων για την άλλη μέρα να αφιερώνουμε 20 – 30 λεπτά για επαναλήψεις της ύλης του διαγωνίσματος
- Όσο περισσότερο χρόνο πριν αρχίσουμε
- Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάναμε , τόσο καλύτερα θα απαντήσουμε στο διαγώνισμα .
Πολύ εντατικό διάβασμα μια μέρα πριν κουράζει, ζαλίζει , δεν μένει στο μυαλό μας ( στη μνήμη μας ) αυτό που διαβάσαμε πραγματικά και την ώρα του διαγωνίσματος μπορούμε να αποτύχουμε .
Αν ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες θα μαθαίνετε:
-
-
- Πιο γρήγορα
- Με πιο λίγο κόπο
- Και καλά
-
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ιωάννης Μεριχωβίτης
Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2025-2026

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, για
την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2025-2026
Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια αφετηρία. Είναι η στιγμή που γεμίζουμε ξανά τις αυλές με φωνές, τα θρανία με όνειρα και τις τάξεις με προσδοκίες.
Το σχολείο είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε το αύριο όχι μόνο με γνώσεις αλλά με αξίες, σχέσεις και εμπειρίες που συνοδεύουν τον καθένα σε όλη του τη ζωή.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αρχή μιας περιόδου μάθησης, όπου η γνώση και η δημιουργικότητα συνδέονται με τη συνεργασία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.
Το σχολείο αποτελεί ένα περιβάλλον μάθησης βασισμένο σε τεκμηριωμένες παιδαγωγικές πρακτικές, όπου η περιέργεια ενισχύει τη συμμετοχή, η προσπάθεια αναγνωρίζεται και η κριτική σκέψη καλλιεργείται μέσα από ουσιαστικές εμπειρίες. Στόχος είναι να οικοδομηθεί ένα σχολείο σύγχρονο, φιλικό, ανοιχτό και δίκαιο, που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή όλων, χωρίς να χάνει την ανθρώπινη διάσταση της εκπαίδευσης, υποστηρίζει τη μάθηση και προάγει την προσωπική ανάπτυξη κάθε μαθητή και μαθήτριας.
Κάθε μέρα το σχολείο μπορεί να αποτελέσει πηγή χαράς, δημιουργίας και έμπνευσης,μετατρέποντας τη γνώση σε βιωματική εμπειρία.
Κάθε παιδί πρέπει να νιώθει ότι ακούγεται, ότι μπορεί να εκφραστεί και ότι η προσπάθειά του αναγνωρίζεται και ενισχύεται. Βασικό μας μέλημα το παιδί.
Αποσκοπούμε σε ένα σχολείο που δεν θα περιορίζεται στο μάθημα, αλλά θα ανοίγει δρόμους για δημιουργικότητα, καινοτομία και συμπερίληψη.
Εργαζόμαστε για περισσότερα ψηφιακά εργαλεία, καλύτερη στήριξη στους εκπαιδευτικούς, δράσεις που μειώνουν ανισότητες και δίνουν σε όλα τα παιδιά, σε κάθε γειτονιά της χώρας, ίσες ευκαιρίες. Θέλουμε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει τους μαθητές όχι μόνο για τις εξετάσεις, αλλά για τη ζωή. Η πορεία αυτή είναι συλλογική. Οι εκπαιδευτικοί είναι οδηγοί, οι γονείς συνοδοιπόροι και τα παιδιά μας, το μέλλον και η έμπνευσή μας.
Προχωράμε με αισιοδοξία και με τη βεβαιότητα ότι, μαζί, η φετινή χρονιά μπορεί να γίνει όχι απλώς καλή — αλλά ουσιαστική και ανθρώπινη.
Εύχομαι από καρδιάς καλή, δημιουργική, καρποφόρα σχολική χρονιά!
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Λίστες με τα απαραίτητα σχολικά είδη κατά τμήμα/τάξη
Λίστες με τα απαραίτητα σχολικά είδη κατά τμήμα/τάξη
- Τώρα πια μεγάλωσα και πάω στην Α’ τάξη Δημοτικού…
Τι θα χρειαστώ:
- 1 Τετράδιο Ορθογραφίας 50 φυλλο ΚΟΚΚΙΝΟ
- 1 Τετράδιο Γλώσσας 50 φυλλο ΚΙΤΡΙΝΟ
- 2 Τετράδια Αντιγραφής ΤΕΤΡΑΧΑΡΑΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ
- 1 Τετράδιο Μαθηματικών με ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΜΠΛΕ
- 1 Πλαστικό φάκελο με κουμπί ( ΜΙΚΡΟ)
- 1 Πλαστικό φάκελο με κουμπί (μεγάλο)
- 2 Ντοσιέ με έλασμα (κόκκινο και μπλε) για τα φυλλάδια της γλώσσας και των μαθηματικών
- 1 Μπλοκ χαρτόνια κανσόν
- 1 Μπλοκ ζωγραφικής
- 1 Κουτί πλαστελίνες
- 2 Kόλλες UHU (1 ρευστή και 1 stick)
- 1 Μεγάλο κουτί χαρτομάντηλα
- 1 πακέτο χαρτί Α4 πολύχρωμα
- 1 πακέτο μωρομάντηλα
- 1 μαξιλάρι για το πάτωμα
- 1 κουτί χοντρούς μαρκαδόρους
- 1 κουτί ξυλομπογιές
1 Κασετίνα (απλή) που να περιέχει καθημερινά:
- 2 Μολύβια καλοξυσμένα (όχι μηχανικά) Νο2 ή HB
- 1 Ξύστρα (ΒΑΡΕΛΑΚΙ)
- 1 Γόμα απλή λευκή που να σβήνει αποτελεσματικά
- 1 Ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες
- 1 Χάρακα μικρό (10 εκ.)
- Ξυλομπογιές κόκκινη, κίτρινη, μπλε και πράσινη (θα τις χρειαζόμαστε για ασκήσεις)
Αγαπητοί γονείς,
Σας παρακαλούμε πάνω στα βιβλία και τα ντοσιέ να υπάρχουν ετικέτες αυτοκόλλητες, γραμμένες με το όνομα και το τμήμα (Α1 ή Α2) του κάθε παιδιού. Καλό θα ήταν τα βιβλία να ντυθούν με διαφανές αυτοκόλλητο και τα τετράδια να είναι με φύλλα 60 ή 80 γρμ, διαφορετικά είναι πολύ ευαίσθητα στο σβήσιμο. Στο κάθε τετράδιο να γράφεται το Θέμα του ( π.χ . Στο κόκκινο να γράφει ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ). Τα υλικά με σύμβολο τον αστερίσκο* θα παραμείνουν στο σχολείο.
Για την εύρυθμη λειτουργία της τάξης και τη διευκόλυνση των μικρών μαθητών και μαθητριών μας, να μας βοηθήσετε με τον ακόλουθο τρόπο:
Φροντίστε καθημερινά ώστε στην κασετίνα των παιδιών να υπάρχουν τα απαραίτητα. Επίσης να ελέγχετε την τσάντα τους, ώστε να ενημερώνεστε για τη δουλειά μέσα στην τάξη και τις ανακοινώσεις του σχολείου μας, που θα μπαίνουν στη διάφανη ζελατίνα.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Οι δασκάλες της Α’ τάξης
Καλή σχολική χρονιά!

- Λίστα υλικών Β΄τάξης ( και για τα δύο τμήματα)
Αγαπητοί γονείς, μαζί με τις ευχές μας για μια δημιουργική χρονιά, σας ενημερώνουμε για τη γραφική ύλη που θα χρειαστούμε φέτος .
- 1 50φυλλο τετράδιο Ορθογραφίας ( κόκκινο )
- 1 50φυλλο τετράδιο Αντιγραφής – Εργασιών ( κίτρινο )
- 1 50φυλλο τετράδιο μισό μισό Γραπτής Έκφρασης ( πράσινο )
- 1 50φυλλο τετράδιο Μαθηματικών ( μπλε)
- 1 50φυλλο τετράδιο Α4 ( μεγάλο, όχι σπιράλ ) Γραμματικής
( ό,τι χρώμα θέλετε )
- 1 τετράδιο ευρετήριο
- 1 απλό τετράδιο ( πρόχειρο – καθηκόντων )
- 1 ορθογραφικό – ερμηνευτικό λεξικό τσέπης
- 2 φακέλους Leitz
- 1 μικρό χάρακα
- 1 μπλοκ χαρτόνια κανσόν ( προαιρετικά )
- Ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες
- Μαρκαδόρους, ξυλομπογιές
- 1 κουτί χαρτομάντηλα
- μολύβια και γόμες
Όλα τα υλικά να έχουν πάνω τους το όνομα του παιδιού.
Η κασετίνα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη καθημερινά με :
3 μολύβια καλοξυσμένα, 1 γόμα, 1 ξύστρα και χρώματα.
![]()
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ( και για τα δύο τμήματα)
Τετράδια
- 1 κίτρινο τετράδιο 50 φύλλων (Ορθογραφίας)
- 1 μπλε τετράδιο 50 φύλλων (Μαθηματικών)
- 1 κόκκινο τετράδιο 50 φύλλων (Εργασιών)
- 1 γαλάζιο τετράδιο 50 φύλλων με κενό ( Γραπτής έκφρασης)
- 1 τετράδιο επιλογής σας ( Πρόχειρο- Καθηκόντων)
Φάκελοι
- 3 φάκελοι με έλασμα ( 1 κόκκινος για τη Γλώσσα, 1 μπλε Μαθηματικά,1 πράσινος Ιστορία)
- 2 φάκελοι Α4 με κούμπωμα επιλογής σας( 1 για Εργαστήρια Δεξιοτήτων, 1 για Γενικές Εργασίες)
- 1 φάκελος Α5 ( Ανακοινώσεις)
Άλλα υλικά -Γραφική ύλη
- Μία κασετίνα με δύο μολύβια, μια γόμα, μια ξύστρα με κάδο, μια κόλλα στικ, ένα ψαλιδάκι, 1 μικρό stabilo, και τα βασικά χρώματα ξυλομπογιές.
- 1 μπλοκ ζωγραφικής
- 1 κουτί μαρκαδόρους
- 1 μπλοκ κανσόν
- Πολύχρωμοι σελιδοδείκτες ή συνδετήρες
- Ετικέτες για όλα τα βιβλία και τους φακέλους
- 1 Λογοτεχνικό βιβλίο της επιλογής σας για τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης
Απαραίτητες οδηγίες: Παρακαλούμε όλα τα βιβλία των μαθητών να ντυθούν και να κολληθούν ετικέτες καθώς και στους φακέλους. Στέλνετε όλα τα υλικά και τα βιβλία και κάποια θα κρατηθούν στην τάξη.
- Καλώς ήλθατε στη Δ΄ τάξη ( και για τα δύο τμήματα )
Αγαπητοί γονείς, για την φετινή σχολική χρονιά θα χρειαστούμε τα εξής:
- 1 Τετράδιο Αντιγραφής 50 φυλλο ΠΡΑΣΙΝΟ
- 1 Τετράδιο Ορθογραφίας 50 φυλλο ΚΟΚΚΙΝΟ
- 1 Τετράδιο Εργασιών 50 φυλλο ΚΙΤΡΙΝΟ
- 1 Τετράδιο Μαθηματικών 50 φυλλο ΜΠΛΕ
- 1 Τετράδιο Γραπτής έκφρασης με περιθώριο
- 1 Τετράδιο Σπιράλ για Πρόχειρο
- 3 Ντοσιέ με έλασμα [1 κόκκινο (Γλώσσας) ,1 μπλε (Μαθηματικών), 1 πράσινο (Ιστορίας)]
- 1 Σετ γεωμετρίας διαφανές (χάρακας, γνώμονας, μοιρογνωμόνιο)
- 1 Διαβήτη
- 1 Φάκελο από χαρτόνι με λάστιχα (για τα τεστ)
- 2 ακόμη ντοσιέ με έλασμα (για άλλα διδακτικά αντικείμενα)
- 1 Μπλοκ ζωγραφικής
1 Κασετίνα η οποία να περιέχει:
- 2 Μολύβια καλοξυσμένα
- 1 Ξύστρα
- 1 Γόμα απλή που να σβήνει αποτελεσματικά
- 1 Ψαλιδάκι
- 1 Χάρακα διαφανή
- Ξυλομπογιές
- Μαρκαδόρους
- 1 κόλλα στικ
* Ό,τι υπάρχει από πέρυσι και είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί
και φέτος.
Οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ Τάξης

- Υλικά που θα χρειαστούμε στο Ε1:
- 1 κόκκινο τετράδιο 50φ. (ορθογραφίας)
- 1 κίτρινο τετράδιο 50φ. (αντιγραφής)
- 2 τετράδια σπιράλ Α4 , 2 θεμάτων (Γλώσσα – Μαθηματικά)
- 1 πράσινο τετράδιο 60φ.
- 1 τετράδιο μπλε παραγωγής γραπτού λόγου με περιθώριο
- 1 πρόχειρο τετράδιο της αρεσκείας σας
- 1 τετράδιο ενημέρωσης και καθηκόντων
- 2 μολύβια ξύλινα, γόμα, ξύστρα (χωρίς σχέδια)
- 1 ψαλίδι
- 1 πακέτο μαρκαδόρους
- 1 πακέτο ξυλομπογιές
- 2 κόλλες UHU STICK μεγάλες (η μία θα παραμείνει στο σχολείο)
- 1 σετ γεωμετρικών οργάνων
- 1 μπλοκ ζωγραφικής
- 1 μπλοκ χαρτόνια κανσόν Α4
- 1 φάκελο με λάστιχο
- 2 φακέλους Α4 με κουμπί
- 3 στυλό μπλε- κόκκινο – πράσινο
- 1 ορθογραφικό ερμηνευτικό λεξικό τσέπης (προτείνεται εκδ. Σαββάλας)
- Παρακαλώ πολύ όλα τα βιβλία να ντυθούν με διαφανές αυτοκόλλητο.
- Σε όλα τα βιβλία να κολληθούν ετικέτες με το όνομα και το τμήμα των μαθητών.
- Τα τετράδια να είναι με χοντρό εξώφυλλο.
Η δασκάλα του E’1
Σκεπετάρη Μαντώ

- Υλικά που θα χρειαστούμε στο τμήμα Ε’2:
- 1 τετράδιο 50φ. (ορθογραφίας)
- 1 τετράδιο 50φ. (αντιγραφής)
- 2 τετράδια σπιράλ Α4 , 2 θεμάτων ( 1 Γλώσσα – 1 Μαθηματικά)
- 1 τετράδιο 60φ. ( Φυσικής – Ιστορίας – Γεωγραφίας)
- 1 τετράδιο παραγωγής γραπτού λόγου με περιθώριο στο πλάι
- 1 πρόχειρο τετράδιο της αρεσκείας σας
- 1 τετράδιο ενημέρωσης και καθηκόντων
- 2 μολύβια ξύλινα, γόμα, ξύστρα (με θήκη)
- 1 ψαλίδι
- 1 κόλλα STICK μεγάλη( θα παραμείνει στο σχολείο)
- 1 σετ γεωμετρικών οργάνων
- 1 μπλοκ ζωγραφικής
- 1 μπλοκ χαρτόνια κανσόν Α4
- 1 φάκελο με λάστιχο
- 2 φακέλους Α4 με κουμπί
- 3 στυλό (μπλε- κόκκινο – πράσινο)
- 1 ορθογραφικό ερμηνευτικό λεξικό τσέπης
Σε όλα τα βιβλία συστήνεται να κολληθούν ετικέτες με το όνομα και το τμήμα των μαθητών. Προτιμήστε τετράδια με χοντρό εξώφυλλο.
Αν κάποιοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να έχουν χρωματιστά τετράδια.
Η δασκάλα του E’2Καλτσή ΕλένηΚαλή σχολική χρονιά!
![]()
- Υλικά που θα χρειαστούμε στην έκτη τάξη Στ΄ και στα δύο τμήματα
Αγαπητοί γονείς και παιδιά,οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας ενημερώνουμε για τη γραφική ύλη που θα χρειαστούμε στην έκτη τάξη.
4 μπλε τετράδια με γραμμές 50φ
- επικοινωνίας
- γραπτού λόγου
- γλωσσικών ασκήσεων – ορθογραφίας
- μαθηματικών
1 Σπιράλ 3 θεμάτων (μέγεθος τετραδίου) Σημειώσεων –
ασκήσεων (για όλα τα μαθήματα)
1 διαφανή ζελατίνα που ανοίγει σε «Γ» η οποία θα βρίσκεται πάντα στην τσάντα
4 κλασέρ (τύπου LEITZ) όπου θα τοποθετούνται οι φωτοτυπημένες εργασίες
- κόκκινο για τη Γλώσσα
- κίτρινο για τα Μαθηματικά
- μπλε για την ιστορία
- πράσινο για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα
1 κασετίνα με 2 μολύβια (HB), 1 στυλό, γόμα, ξύστρα με υποδοχή για τα ξύσματα, ψαλιδάκι, ξυλομπογιές, μικρό χάρακα και τρίγωνο, κόλλα υγρή και στικ.
1 σετ γεωμετρίας (διαφανές), 1 διαβήτη (με ροδέλα), ξύλινο μέτρο ή μετροταινία (μόνο όταν ζητούνται για το μάθημα της Γεωμετρίας)
Παρακαλούμε όλα τα βιβλία, τα τετράδια και τα υλικά να φέρουν ετικέτα με τα στοιχεία του παιδιού. Επίσης θα ήταν καλό τα αντικείμενα που θα αγοραστούν να είναι απλής και λιτής μορφής, καθότι δεν αποτελούν παιχνίδια, αλλά εργαλεία. Τέλος δεν αγοράζουμε ό,τι έχουμε από την περσινή χρονιά και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Οι δάσκαλοι της τάξης

- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Α΄& Β΄ τάξη
1 φάκελο με κουμπί και ετικέτα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού
Γ΄- Στ΄ τάξη
1 ντοσιέ με διαφάνειες και ετικέτα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού
(Ιδανικά φέρνουμε τα περσινά μας ντοσιέ οι μαγαλύτερες τάξεις και τους φακέλους μας η Β΄ με το περιεχόμενό τους.)
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!
![]()
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Υλικά
- Ένα σετ ακουαρέλας.
- Ένα μπλοκ ακουαρέλας μεγέθους Α4.
- Δύο πινέλα για τις ακουαρέλες. Ένα πινέλο τύπου στρογγυλό, για λεπτομέρειες και ένα φαρδύ πινέλο, τύπου πλακέ ή στρογγυλό, για την κάλυψη μεγάλων επιφανειών.
- Μία συσκευασία με 24 ή 12 χονδρούς μαρκαδόρους.
- Ένα μπλοκ με έγχρωμα χαρτιά τύπου κανσόν ( canson ).
- Ένα πλαστικό ποτηράκι με καπάκι.
- Ένα ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες.
- Μία κόλλα τύπου stick και μία κόλλα ρευστή σε σωληνάριο.
- Ένα μολύβι 2Β.
- Γόμα.
- Ξύστρα.
- Μία συσκευασία πηλού. Θα χρησιμοποιηθεί στο Β΄τρίμηνο, άρα η αγορά του πηλού θα γίνει το Δεκέμβριο.
Όλα τα υλικά θα ήταν χρήσιμο να έχουν ετικέτες ή αυτοκόλλητα με το όνομα του παιδιού και να είναι συγκεντρωμένα μέσα σε μία υφασμάτινη ή νάιλον σακούλα για το γρήγορο και εύκολο μοίρασμά τους.
Εκτός από την πρώτη Δημοτικού, όσα υλικά έχετε ήδη προμηθευτεί από την προηγούμενη χρονιά, όπως ποτηράκι, πινέλα, μπλοκ κλπ. τα χρησιμοποιούμε εκ νέου τα ίδια.
Επίσης χάρτινοι κύλινδροι πχ. από χαρτί κουζίνας, χαρτόνια από συσκευασίες πχ. καθαρά κουτιά γλυκών, παλιά άχρηστα λευκά σεντόνια, μεταλλικές κρεμάστρες από το στεγνοκαθαριστήριο, σπάγκοι, πλαστικά καπάκια διαφόρων μεγεθών είναι ευπρόσδεκτα, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για πολλές κατασκευές.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
1 πλαστικό φάκελο με κουμπί
Αφορά τα τμήματα Γ1, Δ1, Ε2, Στ1, Στ2 1 σπιράλ 3 θεμάτων (μέγεθος τετραδίου) 1 πλαστικό φάκελο με κουμπί
Η εκπαιδευτικός κ. Γεωργαλή Δήμητρα
Αφορά τα τμήματα Β1, Γ2, Δ2, Ε1
B1: 1 πλαστικό φάκελο με κουμπί
1 μπλε τετράδιο μισό – μισό
Γ2, Δ2, Ε1
1 σπιράλ 3 θεμάτων (μέγεθος τετραδίου) 1 πλαστικό φάκελο με κουμπί



Λίστες με τα απαραίτητα σχολικά είδη για το σχολικό έτος 2025-2026
Λίστες με τα απαραίτητα σχολικά είδη για το σχολικό έτος 2025-2026

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες ,
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα τα σχολικά είδη κατά τάξη/τμήμα που θα χρειαστούν τα παιδιά σας τη νέα σχολική χρονιά , προκειμένου να έχετε την άνεση του χρόνου για την προμήθειά τους .
Εκτός από τα σχολικά είδη που θα συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, συνιστούμε τα παιδιά σας να έχουν πάντα στις τσάντες τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικό/ αντισηπτικά μαντηλάκια.


ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 10:00΄ π.μ.
Ώρα προσέλευσης 09:35΄ με 09:50΄ π.μ.
Ώρα αποχώρησης 11:30΄ π.μ.
Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές και μαθήτριες θα εισέλθουν στις τάξεις και θα παραλάβουν τα βιβλία .
Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κανονικά από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025 .
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!




















































