Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025
ΘΕΜΑ: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025»
Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα κατατεθούν στο σχολείο από την Παρασκευή 1 έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.
ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο δημοτικό.
Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (14 Ιουνίου 2024) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.
Οι εγγραφές των μαθητών και μαθητριών θα πραγματοποιούνται καθημερινά ( εκτός Τετάρτης ) στο σχολείο , τις παρακάτω ώρες :
Η Μ Ε Ρ Ε Σ | Ω Ρ Ε Σ |
ΔΕΥΤΕΡΑ | 12:35΄ – 13:15΄ |
ΤΡΙΤΗ | 10:45΄ – 11:30΄ & 11:45΄ – 12:25΄ |
ΤΕΤΑΡΤΗ | – |
ΠΕΜΠΤΗ | 10:00΄ – 11:30΄ |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 10:00΄ – 11:30΄ |
ΕΝΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ :
1 ΑΙΤΗΣΗ
2 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ
3 ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΔΥΜ)
ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ( μπλε χρώμα) ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ : ” Όρια Σχολείου- Χάρτης”
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε ΄ ΚΑΙ ΣΤ΄
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε ΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
«Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα των εκπαιδευτικών ΠΕ70 των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και τωνεκπαιδευτικών της Πληροφορικής ΠΕ86 της 10ης Θέσης Β΄ Αθήνας»
Πρόσκληση της Συμβούλου Εκπαίδευσης Χαρίκλειας Μπούτα ΠΕ70 και του Συμβούλου Εκπαίδευσης της Πληροφορικής κ. Δημητρίου Μαστοροδήμου ΠΕ86 σε με θέμα:
«Παιδαγωγικές-Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Ε΄ και Στ΄ τάξη»
Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ86
10ης Θέσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας Πληροφορικής . Β΄Αθήνας
Δρ. Χαρίκλεια Μπούτα Δρ. Δημήτριος Μαστοροδήμος
Ελληνική οικογένεια: όταν η ανάγκη βαφτίζεται αγάπη
Ελληνική οικογένεια: όταν η ανάγκη βαφτίζεται αγάπη
Τρύφων Ζαχαριάδης, ψυχαναλυτικός θεραπευτής, συνέντευξη στο περιοδικό Αρμονία 11/2010
Τι νόημα αποδίδετε στην έννοια της «δεμένης» ελληνικής οικογένειας; Μπορεί να «δέσει» το μέλλον των παιδιών της;
Τρύφων Ζαχαριάδης: Είναι αλήθεια πως στον τόπο μας η δομή της «καλής» οικογένειας κρατά ιδιαιτερότητες, που έχουν σχεδόν πάντα σχέση με τις ανάγκες των γονιών. Διατηρούν τρόπους εκπαίδευσης και συμπεριφοράς που ευνουχίζουν την συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών. Μέσα στο πλαίσιο της υπερβολικής προστασίας και προσφοράς, αρνούνται να τα αφήσουν να εξελιχθούν και να αναλάβουν τον εαυτό τους , δεν τους επιτρέπουν να αυτονομηθούν. Η υπενθύμιση: «Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια» κρύβει την διευκρίνιση-απειλή: «Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι έτοιμος (ώριμος) να αποχωριστεί κανέναν». Όσο πιο αδύναμα καθιστούν τα «μικρά» μέλη της οικογένειας, τόσο πιο «δεμένη» και «καλή», την αντιλαμβάνονται. Στατιστικά, οι «δεμένες» οικογένειες «δένονται» κυρίως από τις ανάγκες της μητέρας, που φυσικά δεν καλύπτονται από την συναισθηματική οντότητα του πατέρα-συζύγου. Η χειραφέτηση του παιδιού θυσιάζεται στο βωμό των γονεϊκών αναγκών. Δεν θέλουν, δηλαδή, να εγκαταλειφθούν από το παιδί, επειδή το επιλέγουν ως συναισθηματικό σύντροφο. Την ανάγκη τους, την βαφτίζουν αγάπη: «Μας λατρεύει και δεν θέλει να φύγει από κοντά μας»! Πιστέψτε με, όταν τα παιδιά «επιλέγουν για φίλους» τους γονείς, δεν αποκτούν εύκολα εραστές!
Γιατί, αφού θεωρητικά «αγαπάμε τα παιδιά μας» και προσπαθούμε να «τους τα δώσουμε όλα», δημιουργούμε τόσους πολλούς δύσκολους, ανώριμους και φοβισμένους ενηλίκους;
Τρύφων Ζαχαριάδης: Το οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί την πρώτη πηγή από την οποία το παιδί αντλεί όλες τις γνώσεις του και τις συναισθηματικές εκδοχές του. Παιδιά όμως υπήρξαν κάποτε και οι γονείς. Αυτό σημαίνει πως για να διαμορφώσουν ένα ευτυχισμένο παιδί, προϋπόθεση είναι να έχουν ζήσει και βιώσει την ευτυχία από τους δικούς τους γονείς. Αναφέρομαι σε ένα είδος αναπαραγωγής συμπεριφοράς, δηλαδή μια αλυσίδα εκπαίδευσης συναισθηματικής, που μεταφέρεται ασυνείδητα από γενιά σε γενιά. Αν δεν αποφασίσει κάποιος να κόψει έναν κρίκο από αυτή την αλυσίδα, δυστυχισμένοι και ανώριμοι γονείς θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν δυστυχισμένα και ανώριμα παιδιά.
Ποιες άλλες παράμετροι ενισχύουν αυτό το φαινόμενο και «δικαιολογούν» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των Ελλήνων γονιών;
Τρύφων Ζαχαριάδης: Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι εκτός από την ψυχοπαθολογία των ανθρώπων που δημιουργούν μια οικογένεια τέτοιου είδους, υπάρχει σχέση και με τις δύσκολες εποχές που βίωσε ο ελληνισμός τους τελευταίους αιώνες (τουρκοκρατία, Α’ και Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, εμφύλιος). Το υλικό αυτό ψυχολογικά μεταφράζεται από κοινωνική σε ατομική ανασφάλεια, φόβο και συναισθηματική ευαλωτότητα. Επομένως, υπήρξε βαθιά επιθυμία στην ελληνική κοινωνία να οριοθετήσει με υπερβολή έναν οικείο εσωτερικό χώρο, που θα κάλυπτε ότι δεν της πρόσφερε το εξωτερικό περιβάλλον. Με βάση αυτά τα δεδομένα, αναπτύχθηκε σταδιακά μια μορφή δεσμού που λειτούργησε στο πλαίσιο μιας ψυχοπαθολογίας. Ένας ικανός αριθμός ελληνικών οικογενειών κλείνει ασφυκτικά τον περίγυρό της, αντιμετωπίζει τους εκτός εστίας καχύποπτα και προκαλεί μια νοσηρή συνοχή στα μέλη της. Τα παιδιά συμβιώνουν με τους γονείς, κυριολεκτικά ή συναισθηματικά, μέχρι ιδιαίτερα μεγάλες ηλικίες. Ακόμα κι όταν αποκτούν σύζυγο, σχεδόν ποτέ δεν αποεπενδύουν από την πρώτη οικογένεια, ώστε να επενδύσουν συναισθηματικά στην καινούργια.
Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι κυριότερες δυσλειτουργίες των νέων οικογενειών;
Τρύφων Ζαχαριάδης: Πιστεύω πως έχουν κοινό παρονομαστή με τις παλιές. Αναζητούν κώδικα επικοινωνίας που θα τους επιτρέψει να αγαπηθούν τα μέλη της, αλλά δεν τον βρίσκουν. Παλαιότερα, οι ρόλοι υπήρξαν περισσότερο «ξεκάθαροι» : ο άντρας φερόταν καταπιεστικά στη γυναίκα και εκείνη, αντιδρώντας, «ροκάνιζε» τη σχέση του με τα παιδιά. Σήμερα, με την εργαζόμενη γυναίκα, αλληλοκαταπιέζονται. Διεκδικούν από τα παιδιά τους να γίνουν «σύντροφοι» του πατέρα ή της μητέρας, «θεραπευτές» της οικογένειας, «αποδιοπομπαίοι τράγοι» της ή καλούνται να βάλουν σε τάξη την «οικογενειακή αταξία». Στην ουσία, μιλάμε για ανώριμους συναισθηματικά γονείς που ψάχνουν ενήλικα συναισθηματικά παιδιά για να τους «νταντέψουν». Όλα αυτά καθρεφτίζουν και το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας: συναισθηματική ανωριμότητα.
Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός προορισμός της οικογένειας; Και πώς μπορεί να επιτευχθεί;
Τρύφων Ζαχαριάδης: Οι γονείς επιλέγουν τη διδαχή της συντροφικότητας στα παιδιά τους και, ενώ πρέπει να τα διευκολύνουν συναισθηματικά να τους αποχωριστούν, τα προσκολλούν στη σχέση τους. Μας μοιάζει φυσική η αρχή (ικανοποίηση) και αφύσικο το τέλος (αποχωρισμός, θάνατος, ματαίωση). Ακούγεται απλό, αλλά η ευτυχία και η ωριμότητα –και των παιδιών και των γονιών– εξαρτώνται από τη συναισθηματική τους εκπαίδευση απέναντι στη συντροφικότητα και τον αποχωρισμό. Δοκιμάστε το!
Τρύφων Ζαχαριάδης, ψυχαναλυτικός θεραπευτής, συνέντευξη στο περιοδικό Αρμονία 11/2010
Πηγή: omada-aerostato.com
Αντικλείδι , https://antikleidi.com
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Γ ΄ ΚΑΙ Δ΄
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Γ ΄ ΚΑΙ Δ΄ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
Χαλάνδρι , 15.02.2024
Αρ. Πρωτ. 228
Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα των εκπαιδευτικών ΠΕ70 των Γ΄ και Δ΄ τάξεων και των εκπαιδευτικών των Εικαστικών της Β΄ Αθήνας από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ70 Δρ. Χαρίκλεια Μπούτα και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ08 Π.Ε. Β΄ Αθήνας Καλλιτεχνικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Δρ Σοφία Χαϊτά με θέμα :
Παιδαγωγικές-Διδακτικές Προσεγγίσεις στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις
Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ08
10ης Θέσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας Καλλιτεχνικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δρ. Χαρίκλεια Μπούτα Δρ Σοφία Χαϊτά
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ (ΚΑΣΤΡΙ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ (ΚΑΣΤΡΙ)
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 08:30΄ π.μ. στην αυλή του σχολείου στη Ν. Ερυθραία ( Καστρί ) πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Ξυπολυτάς Βασίλειος , ο Διευθυντής του σχολείου Μεριχωβίτης Ιωάννης , ο Αντιδήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Ανδρεαδάκης Δημήτριος , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κατασκευών της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Τσαγκάρης Ιωάννης , ο ανάδοχος εκτέλεσης του έργου και το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων κ΄ Κηδεμόνων του σχολείου μας .
Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν επίσημα οι φορείς του σχολείου για την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών , αλλά και του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου .
Από την ενημέρωση προέκυψε ότι ο ανάδοχος του έργου έλαβε πρόσφατα από την ΚΤΥΠ Α.Ε. μία παράταση δύο μηνών ( είναι και τελευταία που δικαιούταν) προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες που έχουν απομείνει για να γίνει η παράδοση-παραλαβή του έργου . Στην τοποθέτησή του ο εργολάβος αποδέχτηκε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα .
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην τοποθέτησή του οριοθέτησε προς τον εργολάβο ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου των εργασιών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από τούδε και στο εξής . Συγκεκριμένα στο τέλος κάθε εβδομάδας , θα υπάρχει απολογισμός και αναλυτική αναφορά από τον ανάδοχο προς τον Δήμο Κηφισιάς σχετικά με την πρόοδο των εργασιών . Το ίδιο αυστηρό πλαίσιο τέθηκε και από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Κατασκευών της ΚΤΥΠ Α.Ε. σχετικά με τις προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθεί σε βάρος του η ποινική ρήτρα για παραβίαση προθεσμιών του έργου.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ
Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες ,
Με αφορμή τη συχνή εμφάνιση συμπτωμάτων ιώσεων και εποχικής γρίπης σε μαθητές και μαθήτριές μας , θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις , με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων , προκειμένου και τα παιδιά να αναρρώσουν σωστά, αλλά και για την αποφυγή της εξάπλωσης των συμπτωμάτων στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης .
Μαθητές και μαθήτριες που ασθενούν είναι αυτονόητο , ότι δεν θα προσέρχονται στο σχολείο για μάθημα. Συνήθως μια ίωση που προκαλεί πυρετό , διαρκεί από 2 μέχρι 5 μέρες. Η παραμονή στο σπίτι , με “αναρρωτική άδεια” από τα μαθήματα , δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανένα μέλος της οικογένειας , όμως για τους λόγους που προαναφέραμε ,θα ετοιμάσει ξανά τη σάκα του/της για να επιστρέψει στο σχολείο , μόνο μετά από ένα ή δύο 24ωρα πλήρους απυρεξίας, που δε θα παρουσιάζει δηλαδή ούτε δέκατα.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ