Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Ευστράτιος Θεοδοσίου. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Ivona Jevtic – Διευθύντρια του Μουσείου «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, Κώστας Κοτσανάς – Δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Ξενοφών Μουσάς – Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς αλλά και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι των επιστημών, της τεχνολογίας, της δημοσιογραφίας, των γραμμάτων και του πολιτικού χώρου. Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στην έκθεση.
Η έκθεση «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος από το μέλλον» περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.
Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά!
Πληροφορίες
▪ Διάρκεια Έκθεσης: 1η Οκτωβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020
▪ Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.
▪ Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 9:00 – 17:00
▪ Γενική είσοδος: €5
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι-Αθήνα
Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Δευτέρα-Κυριακή, 9:00-19:00
Τ: 211 411 0044, 690 72 92 002
www.kotsanas.com
Ε: info@kotsanas.com
©2019 Kotsanas Museum of Ancient Greek Technology | 6 Pindarou & Akadimias Str. | 106 71 Athens-Greece
Copyright © 2019 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.
Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης ή αναδημοσίευσης αυτής της εργασίας ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://Ιωάννης%20Μεριχωβίτης.