Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Η 20η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, μια ημέρα που πρέπει να λαμβάνουμε κάθε χρόνο ως αφορμή για περαιτέρω ευαισθητοποίηση και δράση.

bee day 696x557 1 768x614 1

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας γιορτάζεται προς τιμήν του Anton Janša, πρωτοπόρου της μελισσοκομίας που γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1734. Σκοπός της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας είναι η αναγνώριση της τεράστιας σημασίας των μελισσών και των άλλων επικονιαστών για το οικοσύστημα.

Ο λόγος που η ημέρα αυτή είναι τόσο σημαντική, είναι ότι χωρίς τις μέλισσες, τους βασικούς επικονιαστές των περισσότερων φυτών, δεν θα υπήρχε ζωή στη γη. Δυστυχώς, παρά τα ανεκτίμητα δώρα που μας προσφέρουν, τα ακούραστα, κοινωνικά, και πανέξυπνα αυτά έντομα κινδυνεύουν σήμερα από εξαφάνιση. Η προστασία των μελισσών είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας.

Έτσι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου αφιέρωσαν ένα διδακτικό δίωρο κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν για τη μέλισσα και τη χρησιμότητά της και στη συνέχεια έφτιαξαν σχετικές ζωγραφιές και κατασκευές.

100

102

103

104

105

101

 

Αφήστε μια απάντηση