Laser Run στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και στο πλαίσιο του εορτασμού της 4ης  Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία , επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι Πανευρωπαϊκές Πρωταθλήτριες και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κυρίες Αρναουτίδου και Μουρατίδου

Tο Μοντέρνο Πένταθλο είναι ολυμπιακό άθλημα που συνδυάζει πέντε διαφορετικά αθλήματα:

399

Το Μοντέρνο Πένταθλο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Ολυμπιακών Αθλημάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης (1912) και εμπνευστής του αθλήματος ήταν ο Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, που είχε και την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η σύνθεση των αθλημάτων που απαρτίζουν το Μοντέρνο Πένταθλο συμβολίζει έναν πολεμιστή που αγωνιζόταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου και προσπαθώντας να μεταφέρει ένα μήνυμα στα μετόπισθεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνάμεις του.

Συγκεκριμένα, αρχικά πολέμησε έφιππος (ιππασία) με το πιστόλι (σκοποβολή) και το ξίφος του (ξιφασκία). Όταν σκοτώθηκε το άλογό του, αναγκάστηκε να κολυμπήσει (κολύμβηση) και να τρέξει (ανώμαλος δρόμος) προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Ο πενταθλητής αντικατοπτρίζει το χαρισματικό αγωνιστή, ο οποίος διαθέτει ταλέντο και ικανότητες να αντεπεξέλθει σε πολλές και διαφορετικές μορφές άθλησης.

Στην Ελλάδα υπάγεται στην “Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου” (ΕΟΜΟΠ) που ιδρύθηκε το 2001. Όμως, ως άθλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1979.

To Laser Run, είναι ένα από τα αθλήματα του Μοντέρνου Πεντάθλου.

400

Στο αγώνισμα αυτό ο αθλητής πρέπει να σκοπεύσει 5 φορές στον στόχο μέσα σε 50 δευτερόλεπτα με όπλο με laserαπό απόσταση 10 μέτρων και στη συνέχεια να τρέξει 600μ..  Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται χωρίς διακοπή 3 φορές (3Χ5 εύστοχες βολές, 4Χ600μ.) και ο χρόνος σκοποβολής – δρόμου μετράει συνολικά. Ο αθλητής που θα κάνει τον πιο γρήγορο χρόνο σε όλα τα σετ είναι και ο νικητής! Οι κανονισμοί για τις ηλικιακές κατηγορίες διαφοροποιούνται.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα Laser Run.

Διαφάνεια1

388

 

331

377

355

Ευχαριστούμε τις κυρίες Αρναουτίδου και Μουρατίδου, καθώς και τη γυμνάστρια του σχολείου μας κυρία Μαρία Καζάση για τη μοναδική εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές και μαθήτριές μας!!!

366

Αφήστε μια απάντηση