100 χρόνια Νέα Μουδανιά, μέσα από μάτια παιδικά

Ιούν 202314

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 παρουσιάστηκε στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών η μουσικοθεατρική παράστηση «100 χρόνια Νέα Μουδανιά μέσα από μάτια παιδικά!», με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Καρράς Εμμανουήλ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Κόμπος Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σαρόγλου Χαράλαμπος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κα. Ραμανδάνη Δέσποινα ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α. του Δήμου κ. Σαρόγλου Παναγιώτης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και συγγενείς των μαθητών,τριών μας.

Λίγα λόγια για την προσπάθειά μας

Στην αρχή της χρονιάς αποφασίσαμε ως σχολείο να υλοποιήσουμε μια δράση με σκοπό να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση των Νέων Μουδανιών.

Προς την κατεύθυνση αυτή και αφού ορίσαμε το γενικό τίτλο της δράσης το εντάξαμε στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αναλαμβάνοντας κάθε τάξη μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα:

Η Α τάξη: « Ήθη και έθιμα στην μεταπροσφυγική ιστορία των Νέων Μουδανιών»

Η Β τάξη: « Ανακαλύπτω τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μου»

Η Γ τάξη:  « Χορεύοντας με τις μικρασιατικές μελωδίες»

Η Δ τάξη:  « Η καθημερινή ζωή στα Μουδανιά και στα Νέα Μουδανιά (1923 -2023)»

Η Ε τάξη « Η ιστορία της Παναγίας Κορυφινής»

Η ΣΤ τάξη:  « Ανακαλύπτω την ιστορία του σχολείου μου»

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πραγματοποίησαν επισκέψεις σε φορείς και συλλόγους, πήραν συνεντεύξεις, συνέλεξαν φωτογραφικό υλικό, γνώρισαν ήθη και έθιμα, χρησιμοποίησαν το αρχείο του σχολείου που χρονολογείται από το 1925, προετοίμασαν και εκτέλεσαν παραδοσιακές συνταγές, έμαθαν τραγούδια και χορούς από τα παλιά Μουδανιά.

Όλο αυτό το υλικό συγκεντρώθηκε και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής κας Γιαννακάκη Σωτηρίας, οργανώθηκε σε μία ενιαία μορφή και παρουσιάστηκε ως μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο:

«100 χρόνια Νέα Μουδανιά

μέσα από μάτια παιδικά!»

Με την παράσταση αυτή  ζήσαμε το ταξίδι με προορισμό τα Νέα Μουδανιά, νοιώσαμε τον πόνο της προσφυγιάς και πως αυτός μετατράπηκε σε ελπίδα με τη βοήθεια της πίστης στη ζωή και στη Παναγιά. Πλημμυρίσαμε από αρώματα και γεύσεις, χορέψαμε και τραγουδήσαμε, γνωρίσαμε ήθη και έθιμα και αναπολήσαμε τη σχολική μας ζωή.

2 1

1 1

 

Δ 1 Δ 5

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας για την εξαιρετική τους παρουσία!!!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την καθοδήγηση αλλά και έμπνευση που έδωσαν στους μαθητές!!!

Αφήστε μια απάντησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων