Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλή και ευλογημένη νέα χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας λαμβάνοντας υπόψη

  • την με αριθμό 797/ΓΔ4/05-01-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ,

  • το με αριθμό 194/08-01-2021 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

  • την με αριθμό Αρ. Πρωτ:Δ1 / ΓΠ οικ.986/ 8-01-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας

  • τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 σχετικά με την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου στις 11 Ιανουαρίου 2021 και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων και γενικών μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τις υπ΄αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/08-09-2020 (ΦΕΚ 3780 τ. Β΄) και Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 (ΦΕΚ 4810 τ. Β’) Κ.Υ.Α. όπως

→ η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής (ή  ιατρικής /χειρουργικής) μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

→ η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού,

→ η σχολαστική εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και

→ η τήρηση των γενικών κανόνων καθαριότητας.

 

  1. Υιοθέτηση πρακτικών ελαχιστοποίησης του συγχρωτισμού των μαθητών που ήδη εφαρμόζουμε από τον Σεπτέμβριο 2020, όπως

Σταδιακή προσέλευση των μαθητών,τριών χρησιμοποιώντας τις δύο αυλόπορτες από τις 08.00 έως τις 08.15. Στις αυλόπορτες θα βρίσκονται δύο εκπαιδευτικοί  για να βοηθούν την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Ταυτόχρονα ένας εκπαιδευτικός θα βρίσκεται στο ισόγειο του διδακτηρίου και θα επιβλέπει τους μαθητές,τριες της Α΄τάξης, δύο εκπαιδευτικοί θα επιβλέπουν τους μαθητές,τριες του 1ου ορόφου και δύο εκπαιδευτικοί θα επιβλέπουν τους μαθητές,τριες του 2ου ορόφου.

Σταδιακή αποχώρηση των μαθητών,τριών χρησιμοποιώντας τρεις (3) αυλόπορτες με τον τρόπο που εφαρμόστηκε από τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων θα αποχωρούν από την αυλόπορτα που βρίσκεται δίπλα στην εξωτερική σκάλα κινδύνου (Α τάξη), από τη δεύτερη αυλόπορτα (Β τάξη) και από την κεντρική αυλόπορτα (Γ τάξη) στις 13.10.

  • Οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων θα αποχωρούν από την αυλόπορτα που βρίσκεται δίπλα στην εξωτερική σκάλα κινδύνου (Δ τάξη), από τη δεύτερη αυλόπορτα (Ε τάξη) και από την κεντρική αυλόπορτα (ΣΤ τάξη) στις 13.15.

→ Για την αποφυγή συνωστισμού κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πρακτική που υιοθετήσαμε από τον Σεπτέμβριο 2020. Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργία δύο ομάδων μαθητών: η 1ηομάδα (Α, Β και Γ τάξεις) και η 2ηομάδα (Δ, Ε και ΣΤ τάξεις). Η 1η ομάδα θα κάνει τρία διαλείμματα (09.40-10.00, 11.30-11.45 και 12.25-12.30).  Η 2η ομάδα θα κάνει τρία διαλείμματα (09.00-09.10,10.40-11.05 και 11.50-12.00).

  • Η αυλή χωρίζεται σε τρεις ζώνες:

  • Την 1ηζώνη (περιοχή από τις βρύσες ως το διδακτήριο) θα χρησιμοποιούν από την 1ηομάδα οι μαθητές,τριες της Α τάξης και από τη 2η ομάδα οι μαθητές,τριες της Δ τάξης. Ο χώρος θα επιτηρείται αντίστοιχα από δύο (1+1) εκπαιδευτικούς.

  • Την 2ηζώνη (οι κερκίδες και ο χώρος του βόλεϊ) θα χρησιμοποιούν από την 1ηομάδα οι μαθητές,τριες της Β τάξης και από τη 2η ομάδα οι μαθητές,τριες της Ε τάξης. Ο χώρος θα επιτηρείται αντίστοιχα από δύο (1+1) εκπαιδευτικούς.

  • Την 3ηζώνη (ο χώρος του μπάσκετ) θα χρησιμοποιούν από την 1η ομάδα οι μαθητές,τριες της Γ τάξης και από τη 2ηομάδα οι μαθητές,τριες της ΣΤ τάξης. Ο χώρος θα επιτηρείται αντίστοιχα από δύο (1+1) εκπαιδευτικούς.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Η σχολική μας μονάδα θα συνεχίζει να καθαρίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας (07.00 – 16.30) από δύο (2) καθαρίστριες.

  2. Το κυλικείο του σχολείου θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, οι οποίες επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  3. Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη η είσοδος θα επιτρέπεται κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια και θα καταγράφεται σε σχετικό Βιβλίο. Για οποιοδήποτε αίτημα προς την υπηρεσία μας μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω τηλεφώνου (2373021260) ή μέσω email mail@1dim-n-moudan.chal.sch.gr.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, κυρίαρχος στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικών και γονέων/συνοδών). Για την επίτευξη του στόχου κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της συνεργασίας εκπαιδευτικών – γονέων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας  μας παρακαλούμε όπως

  • σε περίπτωση που το παιδί σας είναι αδιάθετο, να παραμένει στο σπίτι και να ενημερώνετε σχετικά το σχολείο.

  • να έχετε στην τσάντα του παιδιού σας μια επιπλέον μάσκα, ώστε να μπορεί να την αντικαταστήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πτώση, λέρωμα).

  • η παραλαβή του παιδιού σας από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

  • η αναμονή των συνοδών κατά την αποχώρηση των μαθητών είτε με τη λήξη του πρωινού προγράμματος είτε του Ολοήμερου θα γίνεται έξω από τον προαύλιο χώρο ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Η ασφάλεια όλων μας είναι ευθύνη όλων μας!!

Καλή αρχή!!!

Η Διευθύντρια του σχολείου

Φωτεινή Ιορδανίδου

Αφήστε μια απάντηση