Εξ’ αποστάσεως επικοινωνία με την ΕΔΕΑΥ του Σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Μπροστά στις νέες προκλήσεις και στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε καλούμαστε να ανταποκριθούμε όλοι μας σε αυτές με ατομική ευθύνη και συλλογική σκέψη. Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών  σχολείων της χώρας από 16/11/2020 έως 30/11/2020, με σκοπό την αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού. Η αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας είναι έκδηλη σε όλες τις εκφάνσεις της. Η προσωρινή παύση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα κλειστά καταστήματα, η εθελούσια αποχή από κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά ενδεχομένως και η υποχρεωτική καραντίνα όσων νοσούν ήδη από τον ιό, είναι μόνο μερικές από τις καταστάσεις στις οποίες όλοι καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε.

Το Σχολείο μας βρίσκεται καθημερινά κοντά στους μαθητές μας υλοποιώντας διαδικτυακά μαθήματα και φροντίζοντας επισταμένα τη διευκόλυνση της διαδικασίας αυτής. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να κρατήσουν την επαφή τους με το σχολείο, τους δασκάλους τους και τις μαθησιακές δραστηριότητες, προκειμένου να νιώθουν σταθερότητα και ασφάλεια ακολουθώντας, όσο το δυνατόν, το καθημερινό τους πρόγραμμα.

Η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς τους ενήλικες και αρχίζει πρώτα από εμάς τους ίδιους. Μέσα στο πλαίσιο της εναρμόνισης της νέας σχολικής καθημερινότητας και οικογενειακής ζωής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ψυχολόγο (Ιωαννίδου Μελπομένη) και την κοινωνική λειτουργό (Κοπάντση Χριστίνα) του Σχολείου μας για σκέψεις ή προβληματισμούς σας που μπορεί να προκύψουν από αυτή την πρωτοφανή συνθήκη.

Η επικοινωνία θα γίνεται κάθε Δευτέρα από τις 14.00 έως τις 17.20 στις ηλεκτρονικές τάξεις της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού.

Ιωαννίδου Μελπομένη (ψυχολόγος) https://minedu-primary2.webex.com/meet/imelpomeni

Κοπάντση Χριστίνα (κοινωνική λειτουργός) https://minedu-primary2.webex.com/meet/chrikopa

Είναι μία ευκαιρία να δώσουμε χρόνο σε εμάς και στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μυήσουμε τα παιδιά μας στην καλλιέργεια της κοινής κοινωνικής ευθύνης ως μέρη ενός συνόλου, να γίνουμε πιο ευέλικτοι ώστε να προσαρμοστούμε καλύτερα στη νέα συνθήκη, παραμένοντας ταυτόχρονα ψύχραιμοι, αποφεύγοντας τις υπερβολές με συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις μας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά καταγράφουν και καταχωρούν στη σκέψη τους πιο εύκολα τις πράξεις από τα λόγια μας!

Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση