«

Νοέ 07

Ολοκλήρωση του προγράμματος «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» που υλοποίησε το σχολείο μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Μάιο 2019 σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών.

Στη 2η φάση του προγράμματος (Οκτώβριος 2019) συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης. Το θέμα που επελέγη ήταν  «Το Φθινόπωρο». Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. 

Επιλογή του υποθέματος και περιγραφή δραστηριοτήτων προετοιμασίας για την παρουσίαση/εκδήλωση: «Το Φθινόπωρο» , συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών για χωρισμό 4 ομάδων με το ίδιο θέμα εργασίας και για παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων. Προετοιμασία μαθητών για  επιλογή υλικού για κολλάζ.Η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με ζωγραφική «τα πρωτοβρόχια», η δεύτερη με «τα ζωάκια του φθινοπώρου», η τρίτη με «τα φρούτα του φθινοπώρου» και η τέταρτη με κολλάζ φωτογραφιών από τοπία φθινοπωρινά. Έπειτα δημιουργήθηκε από όλους μία μεγάλη αφίσα για το φθινόπωρο  με κολλάζ από τις ζωγραφιές των παιδιών.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε οι μαθητές  των τάξεων ενώθηκαν και χόρεψαν τον χορό της βροχής με το παραδοσιακό όργανο των Ινδιάνων.  

Κοινή διαπίστωση όλων ότι το πρόγραμμα βοήθησε τόσο στην ανάπτυξη συνεργασίας ,αλληλοβοήθειας και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας,  όσο και στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Ευχαριστούμε την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα. Κέκια Αιμιλία για την επιστημονική υποστήριξη που παρείχε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούςκαι τη νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου κα. Αικατερίνη Σουλίδου για τη συνεργασία.

Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Κρασσά Αναστασία, Παπαδογιωργάκη Άννα, Ιορδανίδου Μαρία και Τσεκούρα Αικατερίνη, καθώς και στη μουσικό του σχολείου μας κα. Πηνελόπη Πανταζή.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων