Μήνας: Μάρτιος 2020

Αναλυτικές Οδηγίες Εγγραφής Μαθητών σε e-class & e-me

Οι μαθητές μπορούν να εγγράφονται στις ψηφιακές τάξεις  σύμφωνα με τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες:

για την πλατφόρμα e-class

 

για την πλατφόρμα e-me

Εγγραφή στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες,

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε, συναντώντας πολλές δυσκολίες στις υποδομές, να επικοινωνήσουμε με τους μαθητές/μαθήτριές μας για να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε πολύ και εσάς που καταβάλετε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί αυτή η επικοινωνία, παρά τις δυσκολίες που γνωρίζουμε ότι συναντάτε.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια όσοι και όσες κάνατε εγγραφή και δημιουργήσατε λογαριασμό στο ΠΣΔ (6/4/2020 λήγει η προθεσμία εγγραφής) θα πρέπει να επισκεφτείτε (οι μαθητές/ μαθήτριες ΠΑΝΤΑ με την επίβλεψη των γονέων σας) τις ψηφιακές πλατφόρμες e-class και e-me. Θα επιλέξετε είσοδος και θα πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που αποκτήσατε κατά την εγγραφή στο ΠΣΔ.

Για να μπορέσει ο εκπαιδευτικός να καλέσει τους μαθητές στην ψηφιακή τάξη θα πρέπει ο κάθε μαθητής/ μαθήτρια να έχει συνδεθεί έστω και μια φορά στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί προσκαλούν στα ψηφιακά τμήματα που δημιούργησαν και οι μαθητές αποδέχονται την πρόσκληση και αυτόματα εντάσσονται στο ψηφιακό τμήμα.

Θα ακολουθήσουν λεπτομερείς οδηγίες για την εγγραφή σας στις ψηφιακές τάξεις με ανάρτηση στην ιστοσελίδα και θα ενημερωθείτε από τους/τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων σας.

Να είστε όλοι καλά! Καλή δύναμη!

 

Φλώρα Σορώτου

«Το πρόγραμμα της ΕΡΤ για την εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές Δημοτικού»

Εξαποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου ξεκινά τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα προβάλλονται καθημερινά στις 10.00 το πρωί από την ΕΡΤ2, στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.

Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2. Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3. Φυσική Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

«Εικαστικές τέχνες»

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.
Η σημερινή γιορτή μάς δίνει την ευκαιρία να ανατρέξουμε στην Τέχνη για να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει για τον καθένα «πνευματική άνοιξη».
Με οδηγούς τους Φρα Αντζέλικο, Κάρλο Κριβέλλι, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Πιέρο ντε λα Φραντσέσκα,Πιντουρίτσιο και Σάντρο Μποτιτσέλι, θα προσπαθήσω να δείξω στα παιδιά, πως αναπτύσσονται οι ιδέες στον δισδιάστατο χώρο των έργων που ακολουθούν.
Οι πίνακες που βλέπουμε, όλοι από την περίοδο της Αναγέννησης στην Ιταλία, αφηγούνται μιαν ιστορία, που νοηματοδοτεί την ένωση του ανθρώπου με το Θείο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του αγγέλου, της Παναγίας και του Αγίου Πνεύματος. Αναπτύσσεται μία σχέση δυναμική. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δημιουργούν ένα τρίγωνο που στην κορυφή του έχει το Άγιο Πνεύμα. Τη σχέση αυτή την προσδιορίζει το μήνυμα που φέρει ο άγγελος, εξ ου και το όνομα της σημερινής γιορής, Ευ-αγγέλω,,,
Επίσης προσέξτε τη στάση του σώματος της Παναγίας, σχεδόν πάντα σε καμπύλη (το σώμα έτοιμο να αγκαλιάσει το μήνυμα) και όχι ευθυτενής, και τη στάση του σώματος του αγγελιοφόρου που προτάσσει τα χέρια του.
Παραπάνω λεπτομέρειες δεν απαιτούνται, καθώς αυτό θα στερούσε από τον θεατή τη δυνατότητα της προσωπικής απόλαυσης του πλούτου των περιγραφών, της λαμπρότητας των χρωμάτων, της ομορφιάς του χώρου, της καθαρότητας του φωτός.
Ας δεχτούμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας….. Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να κρατήσει το φως στις καρδιές μας.

Ο δάσκαλος Εικαστικών
Κώστας Στεφόπουλος

«Μουσικά δρώμενα»

Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες.Σας εύχομαι χρόνια πολλά για την επέτειο του εορτασμού της «25ης Μαρτίου 1821».Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Τιμούμε τους προγόνους μας και γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμούμε την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.
Εύχομαι να είστε όλοι και όλες καλά και να συναντηθούμε σύντομα!!!
Η δασκάλα της μουσικής
Κ.Εύη

 

 

«Μήνυμα για μαθητές/τριες και γονείς»

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες και γονείς του σχολείου μας,
Ήδη οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί των τμημάτων σας, έχουν επικοινωνήσει μαζί σας και πολλοί έχουν ξεκινήσει ασύγχρονη διάδραση μεταξύ εκπ/κών και μαθητών, μέσω e-mails, viber, της ιστοσελίδας του σχολείου, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας…..Δεν βοηθάει το υπερφορτωμένο σύστημα, αλλά και οι δυσκολίες όλων μας (εκπαιδευτικών και γονέων) στη χρήση και εμπειρία των νέων ψηφιακών εργαλείων που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα και κατ’ αποκλειστικότητα.
Στόχος είναι, μέσα από την επικοινωνία αυτή, να γίνουν επαναληπτικές, εμπεδωτικές, ενδυναμωτικές προσεγγίσεις και όχι να προχωρήσει η διδακτέα ύλη. Στην πορεία, και μετά από τις παραμέτρους που θα προκύψουν (συμμετοχή μαθητών, χρονική διάρκεια…), θα επανεξεταστεί το θέμα από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.
Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες και οι διαδικασίες, παρόλα αυτά όλων μας μέριμνα είναι, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, να νιώθουν ότι οι δάσκαλοί τους είναι κοντά τους και με κάθε τρόπο η γνωστική διαδικασία συνεχίζεται, μέσα από μια νέα κουλτούρα.

Θα θέλαμε να στείλουμε τις πιο θερμές ευχές μας, για την αυριανή ημέρα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της εορτής του Ευαγγελισμού. «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» σε όλους και όλες σας, σύντομα να έρθει η ευ-αγγελία της φαρμακευτικής αντιμετώπισης αυτού του φονικού ιού και να θυμόμαστε αυτή τη δοκιμασία, μόνο σαν εμπειρία αυτογνωσίας και προτεραιοτήτων στον αξιακό κώδικα του καθενός και της καθεμιάς μας.
Περισσότερο από ποτέ, προτείνεται οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, να προσεγγίσουν κείμενα για την ελληνική επανάσταση μέσα από το Ανθολόγιο, τη βιβλιοθήκη σας, το διαδίκτυο….
«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»
«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!» στους Ευάγγελους και στις Ευαγγελίες!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Γάμος στο νηπιαγωγείο μας!»

«Οδηγίες για την απόκτηση κωδικών των μαθητών/τριών»

Οδηγίες για την απόκτηση κωδικών των μαθητών/τριών
Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:
1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/
2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται στον Έλεγχο Προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας του Α΄ τριμήνου (για την Α΄ και Β΄ Τάξη, να επικοινωνείτε με τους εκπ/κούς των τμημάτων).
ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.
Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.
Σας επισημαίνουμε ότι, οι διαδικασίες εφαρμογής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»

Η Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) του σχολείου ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μαθητών και των γονέων του για ενημέρωση και καθοδήγηση γύρω από το ζητήματα ενημέρωσης για την πανδημία, της διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων και της παροχής συναισθηματικής υποστήριξης των παιδιών, συγκέντρωσε ενημερωτικό υλικό και καλές πρακτικές διαφόρων φορέων ανά την Ελλάδα σχετικά με:
• πως μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε.
• με ποιους τρόπους μπορούμε να μιλήσουμε και να ενημερώσουμε τα παιδιά για την νέα πραγματικότητα,
• κατανόηση της συμπεριφοράς των παιδιών,
• πως παρέχουμε συναισθηματική υποστήριξη
• δραστηριότητες αλληλεπίδρασης με στόχο την έκφραση συναισθημάτων και κατευνασμού του άγχους ολόκληρης της οικογένειας.

Η οικογένεια αποτελεί ένα ζωντανό ψυχοκοινωνικό σύστημα και οι σχέσεις μεταξύ των μελών αλληλοεπηρεάζονται από την συμπεριφορά και τα συναισθήματα των άλλων. Από το σύνολο των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας το 55% γίνεται μέσω μη λεκτικών μηνυμάτων. Καταβαίνουμε λοιπόν ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι μας καλούμαστε στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα να αποκωδικοποιήσουμε την συμπεριφορά των παιδιών μας αλλά και των συντρόφων μας. Χρειάζεται όλοι μας να δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο πρωτίστως στον εαυτό μας να κατανοήσει και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα αλλά και στα παιδιά μας τα οποία βιώνουν με ένα ξεχωριστό τρόπο όλες αυτές τις αλλαγές. Τα περισσότερα παιδιά όταν περάσει όλο αυτό θα θυμούνται περισσότερο το πώς ένιωθαν την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια των δικών μας αντιδράσεων από οτιδήποτε συγκεκριμένο για τον ίδιο τον ιό. Τα ίδια, επεξεργάζονται τις πληροφορίες και αντιδρούν στο στρες μέσα από τις αντιδράσεις των μεγάλων. Πολλές φορές σαν γονείς θα αγχωθούμε περισσότερο, θα βάλλουμε πολλούς κανόνες, ίσως να αντιδράσουμε υπερβολικά και θα αναρωτηθούμε αρκετές φορές αν θα πρέπει να επιβάλλουμε όρια η να γίνουμε πιο αυστηροί καθώς απουσιάζει η καθημερινότητα στην οποία είχαμε μάθει όλοι μας να ανταποκρινόμαστε και να λειτουργούμε. Είναι εντάξει λοιπόν να αφεθούμε λίγο και να δώσουμε χρόνο στην αυτορρύθμιση όλων μας και σιγά- σιγά θα βρούμε ξανά βρούμε τα πατήματα μας. Σε κάθε μεγάλη αλλαγή είναι σημαντικό να αποδεχθούμε την περίοδο της κρίσης και του χάους που επικρατεί για να βρούμε την νέα ισορροπία μας. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία που λειτουργούσε πριν αυτές τις συνθήκες, αυτή η προσπάθεια φέρνει αντίσταση στην αλλαγή και πολλές συγκρούσεις.

Έτσι λοιπόν η αγωνίας των γονέων για το πώς θα διαμορφώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους, στην εποχή του κορωνοϊού και του εγκλεισμού στο σπίτι, εκφράζετε ολοένα και συχνότερα και έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των οικογενειών, οι οποίες καλούνται να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα εντός των σπιτιών τους . Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες οδηγίες , πάντα με γνώμονα την ηλικία του παιδιού, καθώς διαφέρει ο τρόπος που θα προσεγγίσουμε και θα επικοινωνήσουμε το θέμα σε ένα νήπιο, σε ένα παιδί σχολικής ηλικίας και σε έναν έφηβο. Το βασικότερο όλων είναι οι συζητήσεις με τα παιδιά μας να πραγματοποιούνται μέσα σ ένα υποστηρικτικό και ειλικρινές πλαίσιο.
Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι σημαντικό να εξηγήσουμε κάποια πράγματα, πάντοτε σύμφωνα με το γνωστικό και συναισθηματικό τους επίπεδο. Σίγουρα στην ηλικία αυτή τα παιδιά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και κυρίως επηρεάζονται και αντιγράφουν τις αντιδράσεις των γονιών τους. Απαιτείται τεράστια προσοχή στο πώς θα διαχειριστούν οι σημαντικοί ενήλικες την κατάσταση. Επομένως, απαιτείται ψυχραιμία και λιγότερο άγχος από την πλευρά των γονέων. Επίσης, οι πληροφορίες μας να είναι απλές και κατανοητές. Πάντοτε οι πληροφορίες να έχουν έναν τόνος αισιοδοξίας, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι υπάρχει ασφάλεια . Είναι σημαντικό τα παιδιά να καθησυχάζονται και να ανακουφίζονται από το άγχος τους. Τα παιδικά βιβλία είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους γονείς, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εκφράσουν κάποια συναισθήματα που τα δυσκολεύον όπως το άγχος και η απώλεια. Τέλος, επειδή σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δυσκολεύονται να διαχωρίσουν την πραγματικότητα από την φαντασία, μιλήστε τους ρεαλιστικά , ώστε να αντιληφθούν την πραγματικότητα.
Τα παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο χρειάζονται επίσης σύντομες και απλές πληροφορίες. Δεν χρειάζονται υπερβολικές λεπτομέρειες , στατιστικές και αριθμοί. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία και τα σπίτια τους είναι ασφαλή και ότι οι ενήλικες είναι εκεί για να τους βοηθήσουμε να τους κρατήσουμε υγιείς και να τους φροντίσουμε αν αρρωστήσουν. Δώστε απλά παραδείγματα των βημάτων που κάνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα για να σταματήσουν τα μικρόβια και να παραμείνουν υγιείς, όπως το πλύσιμο των χεριών. Μην πιέζετε τα παιδιά να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. Κρατήστε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας, επιδείξτε διαθεσιμότητα, ώστε να αισθάνονται ασφαλή να απευθύνονται σε σας και να ανακουφίζονται από το άγχος τους.
Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , που βρίσκονται στην εφηβεία είναι σε θέση να συζητήσουν το ζήτημα σε πιο εμπεριστατωμένο επίπεδο και μπορούν να παραπεμφθούν απευθείας σε κατάλληλες και έγκυρες πηγές σχετικά με τον COVID-19. Προμηθεύστε ειλικρινείς, ακριβείς και πραγματικές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του COVID-19. Έχοντας τέτοια δυνατότητα, η γνώση μπορεί να τους βοηθήσει να έχουν την αίσθηση του ελέγχου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά για τους εφήβους μπορούν να προσφέρουν την συνομιλία με τους συνομηλίκους, που είναι απαραίτητη. Επιπλέον, προάγουν την αίσθηση της συντροφικότητας και αλληλοϋποστήριξης, μειώνοντας την αίσθηση μοναξιάς και του στρες, που μπορεί να αναπτύξει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας διακατέχεται από μια αίσθηση παντοδυναμίας του εφήβου, ο οποίος επιδιώκει να δοκιμάζει συνεχώς τα όρια. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε με υπομονή και ψυχραιμία τις εκρήξεις του και να διατηρήσετε τον δίαυλο επικοινωνίας.
Θυμηθείτε ότι τα παιδιά διαθέτουν μια απίστευτη προσαρμοστικότητα, ανάλογα με το πώς αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι γονείς κάθε κρίση ή αγχογόνο γεγονός. Υιοθετούν τις απόψεις και αντιδράσεις τον σημαντικών ενηλίκων, γι αυτό παραμείνατε ψύχραιμοι, αισιόδοξη και με οπλιστείτε με πίστη και υπομονή.

Τα μέλη της ΕΔΕΑΥ το σχολείου
Αναστασιάδου Ελένη, Ψυχολόγος
Νικόπουλος Αποστόλης, Κοινωνικός Λειτουργός

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

(2)ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ

(4)ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΟΩΙΔ-19. ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΚΕΣΥ ΠΙΕΡΙΑΣ Covid19

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ. ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

Μένουμε σπίτι… Συνδε-Δεμένοι- Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΚΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID- 19. ΙΕΠ

ΕΝΑΣ ΙΟΣ . Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. COMICΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ

ΕΔΕΑΥCOVID- 19