Στη Μελέτη Περιβάλλοντος μελετήσαμε ένα από τα φυτά του τόπου μας, την ελιά και εξετάσαμε τον ρόλο και τη σημασία των καρπών της στη μεσογειακή διατροφή και στην προαγωγή της καλής μας υγείας. Αφήσαμε στην άκρη τις αγριελιές και τις ελιές που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή λαδιού και επικεντρωθήκαμε στις βρώσιμες ελιές. Ακολουθήσαμε στην πράξη όλη τη διαδικασία από το κλαδί μέχρι το πιάτο μας.
Στο τέλος ακούστηκε μια φωνούλα από ένα μισομπουκωμένο στοματάκι:”Ζωάρα!” ή αλλιώς, όπως το είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης “Πολλά δεν θέλει ο άνθρωπος“