Ψυχρά κι ανάποδα 2 (Frozen 2)

Με την ευγενική χορηγία του κινηματογράφου Cine Center Καλαμάτας , ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρέα με τους φίλους μας απο το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας παρακολούθησε την ολοκαίνουρια παιδική ταινία »Ψυχρά και Ανάποδα».

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας »ο Άγιος Βασίλης είναι σε δίαιτα» , παρακολούθησαν γονείς και φίλοι του σχολείου μας. Μετά το πέρας της γιορτής ο Άγιος Βασίλης του σωματείου εργαζομένων Καρέλια μοίρασε στους μαθητές μας δώρα, και έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των παιδιών! Καλές γιορτές!

3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

Η αναπηρία από μόνη της δεν είναι εμπόδιο για την εξέλιξη των ατόμων με αναπηρία ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η κοινωνία οφείλει να αλλάξει, να συμπεριλάβει και να προάγει με κάθε εφικτό τρόπο την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την ένταξη τους στην εργασία.
Το σκοπό αυτό προάγει και η συνεργασία μας με την ΜΚΟ «Κήποι της Λυσούς» Πρόκειται για μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Βιολογική Καλλιέργεια από άτομα με αναπηρία, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών. Στους κήπους απασχολούνται απόφοιτοι των ειδικών σχολείων και εκπαιδεύονται στην βιολογική παραγωγή προϊόντων, τα οποία πουλούν στην βιολογική αγορά της πόλης κάθε Σάββατο.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ( 3 Δεκεμβρίου ) , ξεκινήσαμε μια συνεργασία για στην διαμόρφωση ενός μικρού λαχανόκηπου στο σχολείο μας και γενικότερα την περιποίηση του κήπου μας. Εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και μαθητές εργάστηκαν μαζί σε κλίμα χαράς και αγάπης για το σχολείο, δίνοντας το μήνυμα της συνέχειας στην εκπαίδευση τους και την προαγωγή της εργασιακής τους αποκατάστασης. Για τα παιδιά του κήπου της Λυσούς ήταν η πρώτη τους εργασία εκτός του χώρου τους. Μας χαροποιεί και μας συγκινεί που ξεκίνησαν από εδώ, το πρώτο τους σχολείο και ευχόμαστε να βρουν ανταπόκριση και από άλλους φορείς που θα στηρίξουν την προσπάθειά τους και την εργασιακή τους εξέλιξη. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν αναγνώρισης και ενίσχυσης.

.

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την επέτειο για τα 46 χρόνια από την εισβολή στο Πολυτεχνείο γιορτάσαμε στο σχολείο μας , απαγγέλλοντας ποιήματα και τραγουδώντας τραγούδια με σκοπό να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη νύχτα!

Επίσκεψη στην 120 ΠΕΑ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των εορτασμών της Αεροπορίας , επισκέφθηκαμε την 120 ΠΕΑ όπου ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της , γνωριστήκαμε με τα γεράκια της αεροπορίας και θαυμάσαμε τα όμορφα αεροπλάνα.

28η Οκτωβρίου

Την επέτειο του «ΟΧΙ» γιόρτασε για άλλη μια χρόνια το σχολείο μας διοργανώνοντας μια όμορφη σχολική γιορτή όπου οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και έπαιξαν σε ένα μικρό θεατρικό με σκοπό να μάθουμε τι συνέβει την 28η Οκτωβρίου του 1940. Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε στην μαθητική παρέλαση , όπου καταχειροκροτήθηκε απο τους κατοίκους της πόλης μας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς την Τετάρτη 11/09/2019 και ώρα 8:30 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .Θα ακολουθήσει ενημέρωση από την Διευθύντρια του σχολείου για την λειτουργία του .Όσα παιδιά μεταφέρονται με ταξί θα εξακολουθήσουν να μεταφέρονται και φέτος με τους ίδιους μεταφορείς .