1ο Ειδικό δημοτικό σχολείο Καλαμάτας


Εγγραφές μαθητών 2018-2019
Μάιος 18, 2018, 8:46 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Διάφορα

Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019

          Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 4 (α) του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.

Στην προκαταρτική τάξη του Σχολείου μας τη σχολική χρονιά 2018-2019 θα φοιτήσουν μαθήτριες/ες που γεννήθηκαν από 1/1/2012 έως 31/12/2012.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή κοινότητας (αναζητείται από τη σχολική μονάδα)

β) Βιβλιάριο υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ) Το ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή ΑΔΥΜ (χορηγείται από τη σχολική μονάδα)

δ) Αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο διαπιστώνεται η δ/νση κατοικίας του μαθητή (μισθωτήριο, λογαριασμός ΔΕΚΟ, κτλ)

ε) Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ, στην οποία προτείνεται η φοίτηση σε ΣΜΕΑΕ (ειδικό σχολείο)

στ) Αίτηση γονέα/κηδεμόνα Έντυπο αίτησης (χορηγείται από τη σχολική μονάδα)

 

Για ραντεβού και κάθε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 272102490 από 08:00-16:00

 

Ο Δ/ντης του σχολείου

Εμμανουήλ Α. ΚωνστάνταροςΤα πυραυλάκια άγγιξαν το φεγγάρι

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Μεσσηνιακό σχολικό διαγωνισμό water rocket (υδροπύραυλος) με το όνομα Πυραυλάκια. Οι μαθητές μας, κατασκεύασαν τον πύραυλο και το σήμα της αποστολής. Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με την τρίτη θέση στην κατηγορία καλύτερου σήματος αποστολής. Πολλά συγχαρητήρια και καλές μελλοντικές πτήσεις.

 Επίσκεψη από το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας επισκέφθηκε το σχολείο μας. Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα »ERASMUS» , στα πλαίσια του οποίου θα επισκεφθούν Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής στην πολή μας και στο εξωτερικό.Η ομάδα ξεναγήθηκε από τον διευθυντή, κο Κωνστάνταρο και την υποδιευθύντρια, κα Νατσιοπούλου στους χώρους του σχολείου , ενημερώθηκε για το σκοπό του σχολείου μας και το ρόλο του στην εκπαίδευση και τέλος εξέφρασε τις απορίες και τους προβληματισμούς της σχετικά με την ειδική αγωγή.Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας


Τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε το σχολείο μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας.

Οι μικροί μας μαθητές ενημερώθηκαν από τον αστυνόμο της Δημοτικής Αστυνομίας για θέματα οδικής ασφάλειας. Στη συνέχεια οδήγησαν ποδήλατα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο – σε μια διαδρομή με φωτεινούς σηματοδότες, διάβαση τρένου, ποδηλατόδρομο και τα βασικά σήματα της τροχαίας. Έμαθαν για τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά ως πεζοί και ως οδηγοί, ώστε να μπορούν να κινούνται με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.Επίσκεψη από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Η Ε’ και ΣΤ’ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Σκοπός της επίσκεψης να ενημερωθούν οι μαθητές για το ρόλο του Ειδικού Σχολείου , για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό , να ξεναγηθούν στους χώρους του αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, να μπουν όσο γίνεται στη θέση τους για λίγο και σαν μελλοντικοί πολίτες να φέρουν ένα καλύτερο αύριο με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 Μάιος 2, 2018, 11:12 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Δωρεές

Η »ελληνική λέσχη μοτοσυκλετιστών V-Strom», επισκέφθηκε το σχολείο μας και ξεναγήθηκε στους χώρους του απο τον διευθυντή κο Κωνστάνταρο. Οι μοτοσυκλετιστές εξόπλισαν το σχολείο μας με ηχητικό σύστημα με τη βοήθεια του καταστήματος »ΗΧΟΣ – Χρήστος Συκάς». Οι μαθητές , οι γονείς και το προσωπικό του σχολείου, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα!Πιάσαμε το Μάη!!!
Απρίλιος 30, 2018, 12:28 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Διάφορα

Για άλλη μια χρονιά υποδεχόμαστε το Μάιο φτιάχνοντας το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας! Επιπλέον, χρωματίσαμε τον κήπο μας με υπέροχα , μυρωδάτα λουλούδια ! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!Ανοιξιάτικη εκδρομή
Απρίλιος 27, 2018, 9:06 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Επισκέψεις - Εκδρομές

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και με όπλο την καλή μας διάθεση πραγματοποιήσαμε έναν ανοιξιάτικο περίπατο μέχρι το γειτονικό μας γήπεδο. Μικροί και μεγάλοι το διασκέδασαν ιδιαίτερα.Πασχαλινή »Πράξη Αγάπης» από τους πεζοπόρους του Ευκλή
Μάρτιος 30, 2018, 11:09 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Δωρεές

Οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες του Ευκλή αποφάσισαν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο συγκεντρώνοντας είδη όπως ρούχα , τρόφιμα και γραφική ύλη για να τα προσφέρουν στο  σχολείο μας. Εκπρόσωποι του πεζοπορικού τμήματος καθώς και η διοίκηση του Ευκλή  βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου και παρέδωσαν στο διευθυντή του σχολείου , κο Κωνστάνταρο Εμ. και την εκπαιδευτικό, κα Πιπερίδου Ε. τα είδη που συγκέντρωσαν. Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο για την όμορφη κίνηση.

https://www.facebook.com/efkliskalamata/Επίσκεψη από την 120 ΠΕΑ
Μάρτιος 30, 2018, 11:04 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Δωρεές

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου , εκπρόσωποι της 120 ΠΕΑ,  συνοδευόμενοι από την σύζυγο του κου διοικητή Πεταλά Γ. επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Προσέφεραν στους μαθητές μας πασχαλινά τσουρέκια καθώς και 15 δωροεπιταγές για οικογένειες μαθητών μας που το έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεχή στήριξη!
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων