Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τα παιδιά με την καθοδήγηση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους ετοίμασαν μια θεατρική παράσταση η οποία έλαβε το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. Επιπλέον , η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλλε τα κάλαντα. Τέλος, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε τα δώρα που του  είχαν ζητήσει τα παιδιά με τη συνδρομή του σωματείου των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Καρέλια. Και του Χρόνου!

 

H 120 ΠΕΑ μας έφερε χριστουγεννιάτικα δώρα

Το προσωπικό της 120 ΠΕΑ για άλλη μια φορά στέκεται στο πλευρό των μαθητών του σχολείου μας. Αντιπροσωπεία της πολεμικής μας αεροπορίας επισκέφθηκε το σχολείο μας, συνομίλησε με τους μαθητές και το προσωπικό , ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα στους μικρούς μας μαθήτες καθώς και δωροεπιταγές στις οικογένειες των παιδιών που το έχουν ανάγκη.  Τους ευχαριστούμε πολύ!

 

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

Πολλές δημιουργικές και ευχάριστες είναι και φέτος οι χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες του σχολείου μας.

Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας     

κατασκευάσαμε ημερολόγια για το νέο έτος με τη βοήθεια του τμήματος Βρεφονηπιοκομείας της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καλαμάτας     

φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και τρουφάκια 

και τέλος κατασκευάσαμε το δικό μας χιονάνθρωπο.

Και του χρόνου!!!

 

Bazaar από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Αριοχωρίου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου  στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού Δαγρέ, από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αριοχωρίου.η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Αριοχώρι. Ο σύλλογος λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί χριστουγεννιάτικο παζάρι έως τις 22 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη.Ώρες λειτουργίας: 5:00 – 8:00 μ.μ.

Δωρεά από το Σωματείο Εργαζομένων Καρέλια

Για άλλη μια χρονιά το Σωματείο Εργαζομένων της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια στέκεται στο πλευρό του σχολείου μας και των οικογενειών των μαθητών μας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε σήμερα κούτες με γάλα για όλους τους μαθητές μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεχή στήριξη!

3 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας δέχθηκε μια επίσκεψη από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού του γειτονικού 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Ο σκοπός της συνάντησης μας ήταν να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα, πλέκοντας τον »ιστό της γνωριμίας»,  να κατανοήσουμε την έννοια της διαφορετικότητας μέσω του παραμυθιού »το κάτι άλλο» αλλά και να μπούμε για λίγο στη θέση των ατόμων που δεν είναι σε θέση  να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους , δημιουργώντας μια ομαδική ζωγραφιά με το στόμα.

Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως οι μαθητές και των δύο σχολείων απόλαυσαν τις κοινές δράσεις και δημιούργησαν νέες φιλίες. Αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη μας συνάντηση!!!

  

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 45Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα , τραγούδησαν , απήγγειλαν ποιήματα και κατέθεσαν γαρύφαλλα στη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή της κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στη χούντα μπορεί να λειτουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ως πρότυπο, ως μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως άνθρωποι.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, παρουσία πλήθους κόσμου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας καταχειροκροτήθηκε για άλλη μια χρονιά  »ανοίγοντας» τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγχαρητήρια στους μικρούς μας μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικους τους!

Η γιορτή του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου

 

Με μια πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ , παρακολούθησαν στο σχολείο μας γονείς και φίλοι. Τα παιδιά, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με την εκδήλωση να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποιήματα, τραγούδια αλλά και ένα παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Και του χρόνου !

Αιμοδοσία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για άλλη μία φορά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου. 

Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου λειτουργεί από το 2004 με τουλάχιστον 20 αιμοδοσίες στο ενεργητικό της και σε αυτήν συγκεντρώθηκαν 45 πολύτιμες φιάλες αίματος.

Η αιμοδοσία έγινε από το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών του τομέα νοσηλευτικής του ΕΕΣ Καλαμάτας.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στους μαθητές τους.