1ο Ειδικό δημοτικό σχολείο Καλαμάτας


Ντενεκεδούπολη από την Πειραματική Σκηνή
Μάρτιος 16, 2018, 8:51 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Επισκέψεις - Εκδρομές

       

Στην Πειραματική Σκηνή βρέθηκε το σχολείο μας για να παρακολουθήσει την παράσταση κουκλουθεάτρου με τίτλο , »Ντενεκεδούπολη«.  Ο Μελένιος και η παρέα του ενθουσίασαν τα παιδιά που απήλαυσαν μέχρι τέλους την παράσταση. Τέλος, μια επίσκεψη στο πάρκο των Σιδηροδρόμων ήταν επιβεβλημένη μιας και βρισκόμασταν στη γειτονιά.Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας στο ΜΕΘ
Μάρτιος 9, 2018, 9:48 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Επισκέψεις - Εκδρομές

   

Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής του ΜΕΘ,  ‘’Ο παπουτσωμένος γάτος’’ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους ανθρώπους του ΜΕΘ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γ. Παντελόπουλο, καθώς με δική τους  πρωτοβουλία προγραμματίστηκε ξεχωριστή πρωινή παράσταση για τους μικρούς μαθητές μας.

Επίσης, με αφορμή αυτή την επίσκεψή μας,  θελήσαμε οι μαθητές μας να εξοικειωθούν και με την μετακίνηση εντός της πόλης με την αστική συγκοινωνία και γι΄ αυτό ζητήσαμε και τη συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, που με αμεσότητα στάθηκε δίπλα μας σε αυτή  την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν ιδιαίτερα αυτή την εμπειρία και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη απόδραση από το σχολείο.Έρευνα για τη διαχείριση του επαγγελματικού άγχους στους εκπαιδευτικούς
Φεβρουάριος 20, 2018, 1:04 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Διάφορα

Έρευνα για τη διαχείριση του επαγγελματικού άγχους στους εκπαιδευτικούς διεξήγαγε στο σχολείο μας , το μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας , κυρία Λάγιου Μαρία. Μπορείτε να δείτε την εργασία στον παρακάτω σύνδεσμο:

.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ-ΛΑΓΙΟΥ ΜΣπουδαία διάκριση για το δάσκαλο Πληροφορικής κ. Γεώργιο Βακάλη
Φεβρουάριος 9, 2018, 12:09 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Έχουμε τη χαρά να κοινοποιήσουμε την αξιόλογη διάκριση του συναδέλφου μας κ. Γεωργίου Βακάλη, ειδικότητας ΠΕ19-50.Πληροφορικής, ο οποίος διακρίθηκε διεθνώς για τη δημιουργία της «Εφαρμογής του μήνα» (App of the month) στην κατηγορία «Ενήλικες νικητές Φεβρουαρίου» (February adult winners) στο διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας και προγραμματισμού MIT App Inventor, του Πανεπιστημίου του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Το εν λόγω περιβάλλον επιτρέπει σε όλους – ακόμη και παιδιά – να δημιουργήσουν πλήρως λειτουργικές εφαρμογές για smartphones και tablets. Σημειώνουμε ότι ο κ. Βακάλης εργάζεται ως δάσκαλος Πληροφορικής στο σχολείο μας. Συναλλάσσεται και φροντίζει καθημερινά μαθητές με ειδικές ανάγκες από τους οποίους εμπνεύστηκε την εφαρμογή του με τίτλο Braille. Η Braille αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών.Τσικνοπέμπτη στο Ειδικό Σχολείο
Φεβρουάριος 9, 2018, 11:01 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τσικνίσαμε για τα καλά στο σχολείο μας. Με τη βοήθεια του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ψήσαμε σουβλάκια και πολλούς άλλους μεζέδες , μασκαρευτήκαμε, χορέψαμε και με την παρέα φίλων και εθελοντών είχαμε μια πολύ διασκεδαστική Τσικνοπέμπτη. Και του χρόνου !Ημερίδα Φιλιατρά
Φεβρουάριος 1, 2018, 1:55 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις

Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας συμμετείχε σε παιδαγωγική ημερίδα που έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και τη διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 6ης Περιφέρειας Ν. Μεσσηνίας  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δ.Σ. Φιλιατρών.

Το θέμα της Ημερίδας ήταν: << ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ >> και παρουσιάστηκαν δράσεις και προγράμματα σχολείων που βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Δούση Γεωργία παρουσίασε ‘Το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης  μαθήτριας του σχολείου μας με το τμήμα ΣΤ1 του 18ου Δ.Σ Καλαμάτας που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά (2016 – 2017) και τα οφέλη που προέκυψαν για τους συμμετέχοντες μαθητές και των δύο σχολείων.

 

Μπορείτε εδώ να δείτε το poster του προγράμματος.

 Ιανουάριος 31, 2018, 12:14 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας κόψαμε και φέτος παρουσία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Τέσσερις τυχεροί μαθητές κέρδισαν το φλουρί. Και του χρόνου!Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΟΤΕ Ν.Μεσσηνίας
Ιανουάριος 31, 2018, 12:05 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Δωρεές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΤΕ Ν.Μεσσηνίας για ακόμη μία φορά στήριζει το σχολείο μας.  Ο πρόεδρος, κύριος Κρόμπας Γ. , ο αντιπρόεδρος, κύριος Γεωργιτσέας Χ. και ο γραμματέας του συλλόγου κύριος Δρακόπουλος Χ. παρέδωσαν στο διευθυντή του σχολείου μας πολύτιμη, για την εκπαιδευτική διαδικασία , γραφική ύλη. Τους ευχαριστούμε πολύ!Δωρεά της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.
Ιανουάριος 26, 2018, 12:50 μμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Δωρεές

Εδώ και χρόνια, είναι γνωστή η στήριξη που προσφέρει η εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε. σε σχολικές μονάδες της πόλης μας. Φέτος, η εταιρεία αποφασίσε να προχωρήσει σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση σημαντικών φορέων της πόλης μας αλλά και της ελληνικής επικράτειας, που πραγματικά χρήζουν στήριξης. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να δωρίσει μεταξύ άλλων το ποσό των 75.000 ευρώ στο δικό μας σχολείο.

Οι μαθητές , οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας
Δεκέμβριος 22, 2017, 11:08 πμ
από 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Οι μαθητές μας , τραγούδησαν , έπαιξαν θέατρο , στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, πήραν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη και έλαβαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. Να σημειώσουμε πως στην εκδηλωσή μας ανάμεσα σε πλήθος φίλων , γονέων και εθελοντών του σχολείου μας, παρευρέθηκε εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας , ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας, κος Μπουζιάνης, ο προιστάμενος του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας, κος Σαραβελάκης και εκπρόσωπος του 9ου Συντάγματος Πεζικού.Τέλος, στη γιορτή μας παρευρέθηκαν ο  πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Καρέλια , κος Ξενογιάννης Δ. μαζί με το μέλος του Δ.Σ. ,κο Λύρα Π. , που μέσω του Αγίου Βασίλη τους προσέφεραν στα παιδιά μας τα δώρα που τα ίδια είχαν ζητήσει με γράμμα τους προς τον Άγιο. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων