Δημοσιευμένο στην κατηγορία Λεπτή Κινητικότητα, Χριστούγεννα

Χιονάνθρωπος και Άγιος Βασίλης με μπουκάλια

Σήμερα στο νηπιαγωγείο μας αρχίσαμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας φτιάχνοντας χιονάνθρωπο και Άγιο Βασίλη από μπουκαλάκια νερού. Για τον χιονάνθρωπο τα παιδιά τοποθέτησαν  μέσα στο άδειο μπουκάλι μπαλάκια από άσπρο γκοφρέ χαρτί, ενώ για τον Άγιο Βασίλη έβαλαν με τη σειρά στο μπουκάλι κόκκινους και ροζ κρίκους από σύρμα πίπας, εξασκώντας παράλληλα τη λεπτή τους κινητικότητα. Αφού έφτιαξαν το σώμα της κάθε φιγούρας, τη στολίσαμε με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

   Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η ατμόσφαιρα στο σχολείο μας γίνεται όλο και πιο γιορτινή. Για να μοσχομυρίσουν οι τάξεις μας είπαμε να φτιάξουμε σήμερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Τα παιδιά χάρηκαν με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

1. Φορέσαμε σκουφάκια μαγειρικής.

2. Ανοίξαμε με τον πλάστη τη ζύμη και το κάθε παιδί με καλούπια της επιλογής του (καρδούλες, καμπανάκια, αγγελάκια, δεντράκια) αποτύπωσε στη ζύμη τα σχέδια.

3. Βάλαμε τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήσαμε στον φούρνο.

4.Φτιάξαμε με τα καλουπάκια σχέδια από ζαχαρόπαστα και τα βάλαμε πάνω από τα μπισκότα μας.

                                        

5.Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα μέσα σε όμορφα σακουλάκια, στολισμένα με γιορτινές κορδέλες!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Παγκόσμιες Ημέρες

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1922 έπειτα από ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στη ζωή στην ίδια βάση με τους υπόλοιπους ανθρώπους γι’ αυτό και οι κοινωνίες θα πρέπει να εστιάσουν στην βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους και να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις,  αναπτύσσοντας νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Ένα από τα θεμελιώδη διακαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι το δικαίωμα και η ένταξή τους στην εργασία.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη βιολογική καλλιέργεια της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας  «Ο Κήπος της Λυσσούς» προσφέρει σε νέους με νοητική υστέρηση και ελαφριά αναπηρία την ικανοποίηση να βλέπουν τους κόπους τους να αμείβονται, καθώς και μία επένδυση για το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απασχολεί απόφοιτους των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι με την καθοδήγηση εκπαιδευτών, γεωπόνων, κηπουρών, και κοινωνικών λειτουργών μαθαίνουν να καλλιεργούν με βιολογικές μεθόδους και στη συνέχεια να εμπορεύονται τα προϊόντα τους στη βιολογική αγορά της πόλης κάθε Σάββατο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ήρθαν στο σχολείο μας οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος μαζί με τους εκπαιδευτές τους και σε συνεργασία με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου διαμόρφωσαν έναν μικρό λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου και φύτεψαν όμορφα λουλούδια, δίνοντας με αυτήν την δράση ένα αισιόδοξο μήνυμα και δείχνοντας πως πολλές φορές τα άτομα με ειδικές ανάγκες κρύβουν μεγαλύτερες δυνάμεις ακόμη και από τους σωματικά άρτιους. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην εργασιακή τους πορεία!

  

  

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Παγκόσμιες Ημέρες

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών δημιουργήσαμε με τους μικρούς μαθητές μας μια όμορφη αφίσα!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Πολυτεχνείο

Πρόσκληση για τη Γιορτή του Πολυτεχνείου

Σας προσκαλούμε στη γιορτή μας για το Πολυτεχνείο που θα πραγματοποιηθεί μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές - Εκδηλώσεις

8 Νοεμβρίου: Γιορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας

8 Νοεμβρίου γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της Πολεμικής Αεροπορίας! Αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας αεροπλάνα,  με ξυλάκια και μανταλάκια και να στολίσουμε την τάξη μας!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Παγκόσμιες Ημέρες

31 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης σήμερα και φτιάξαμε  κουμπαράδες – γουρουνάκια!

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • χάρτινα ποτηράκια μιας χρήσεως με καπάκι
  • ροζ τέμπερα
  • ροζ χαρτόνι κανσον
  • ροζ χαρτί γλασέ
  • ροζ σύρμα πίπας
  • κόλλα και ψαλίδι
  • πλαστικά ματάκια
  • μαύρο και κόκκινο μαρκαδόρο

   Σχεδιάσαμε στο χαρτόνι τα γουρουνάκια, τα κόψαμε και  το κάθε παιδί κόλλησε μάτια, μύτη και αυτάκια. Στη συνέχεια, έβαψε με τέμπερα το χάρτινο ποτηράκι και κόλλησε από πίσω το γουρουνάκι με την ουρά του από σύρμα πίπας. Τέλος, κάναμε μία σχισμή στην επάνω μεριά του ποτηριού και ο κουμπαράς μας είναι έτοιμος!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία 28η Οκτωβρίου

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

   Σήμερα στο σχολικό συγκρότημα Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συμμετέχοντας σε θεατρικό δρώμενο και ερμηνεύοντας επετειακά τραγούδια, αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

   Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας για την όμορφη εκδήλωση!


Δημοσιευμένο στην κατηγορία 28η Οκτωβρίου

Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

   Με αφορμή τη γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου του 1940, κατασκευάσαμε τις προσκλήσεις της γιορτής! Σε χαρτόνι κανσον που πάνω έγραφε με μεγάλα γράμματα της λέξη «ΟΧΙ» κάναμε κολλάζ με μικρά χαρτάκια, ενώ κάποια άλλα παιδιά σχεδίασαν τη λέξη με μπλε δαχτυλομπογιά. Γύρω γύρω κόλλησαν μπλε γκοφρέ μπαλάκια  και η πρόσκλησή μας ετοιμάστηκε!

     Σας προσκαλούμε λοιπόν στη γιορτή μας, που θα πραγματοποιηθεί μαζί με το Ειδικό Δημοτικό, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ζώα, Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

   Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Αφού ακούσαμε και τραγουδήσαμε τα κλασικά και διαχρονικά τραγουδάκια σχετικά με το θέμα μας, φτιάξαμε σκαντζοχοιράκια με τύπωμα από πιρούνι.