Διαδίκτυο και παιδιά

Ένα παιδί μετράει ……όχι τ άστρα αλλά τις εφαρμογές στο ….smartphone της μαμάς αφού μπορεί ελεύθερα πλέον και με το νόμο να το χρησιμοποιεί για “δουλειά” , στο i pad του μεγάλου αδερφού ή αδερφής αφού έχει να κατεβάσει εργασίες από το e-me ή το e-class …. στον επιτραπέζιο Η/Υ της οικογένειας ή στο laptop!! .Ένα παιδί μετράει τις ώρες μπροστά στις οθόνες και απομακρύνεται βήμα βήμα απ την πραγματικότητα όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα…
Πρωτάκια και Δευτεράκια με εμπειρία στο Facebook, στο viber, στο instagram, με διπλωματική στο Tik Tok και στο messager κάνουν ζωή εφήβου και αυτό μας φαίνεται φυσιολογικό μέχρι να ….γίνει το κακό.
Και δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς κάτι τόσο φρικαλέο όσο αυτό που έγινε στην Ιταλία όταν ένα μικρό κορίτσι έχασε τη ζωή του υποκύπτοντας σε μία πρόκληση μέσω διαδικτύου!
Ο κίνδυνος μπορεί να είναι πιο ύπουλος και να κατατρώει την παιδική ψυχή η οποία μη μπορώντας να τον αντιμετωπίσει χάνεται μέσα στον τρόμο και τον παραλογισμό.
Όχι δεν είναι υποθετικά αυτά που αναφέρω. Είναι γεγονότα, εμπειρίες της σημερινής μέρας!! Είναι ο πανικός στα μάτια ενός 7χρονου μαθητή του σχολείου ο οποίος ένιωθε ότι θα χάσει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο γιατί κάποιος του είπε ή του άφησε να εννοηθεί σε ένα παιχνίδι πρόκληση στο Τικ Τοκ πως αν ζωγραφίσει ένα πρόσωπο σε ένα χαρτί και γράψει και το όνομά του αυτό θα πεθάνει αν το χαρτί τσαλακωθεί.
Πως να ηρεμήσεις ένα πλάσμα που παρασύρθηκε σε μία τεχνολογική δίνη χωρίς επίβλεψη. Πώς να σταματήσεις το βουβό κλάμα του πανικού που κρύβεται πίσω από μια υφασμάτινη μάσκα;
Πώς να εξηγήσεις σε μία μητέρα ότι δεν έχει τον έλεγχο και το παιδί της ακροβατεί ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό;.
Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά. Τα παιδιά όσο και αν τα εμπιστευόμαστε δεν παύουν να είναι παιδιά. Ας τα καθοδηγήσουμε σωστά για να σταθούν γερά στα πόδια τους.
Το διαδίκτυο δεν είναι baby sitter ……
Μπορεί να είναι εικόνα παιδί και φαγητό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς