Λίγα λόγια για μας

70490333 220302718933764 812027480717131776 n

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ιδρύθηκε στη νέα του μορφή το έτος 1988. Μέχρι τότε συστεγαζόνταν με το 2ο Δ.Σ Αγριάς. Ως έτος πρώτης ίδρυσης ορίζεται το 1929. Σήμερα λειτουργεί ως διευρυμένο ολοήμερο 7 / θέσιο και φοιτούν σε αυτό 121 μαθητές / -τριες. Το προσωπικό του αριθμεί 17 εκπαιδευτικούς δασκάλους καθώς και διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Πληροφορικής, Μουσικής, Φυσικής, Ειδικής Αγωγής ( Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης ) και Τμήματος Υποδοχής. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς και έχει τρεις εισόδους οι οποίες βρίσκονται δύο στην οδό Π. Γεωργιάδου και μία στην Ρ. Φεραίου. Στεγάζεται σε τρία κτίρια με μεγάλες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας αλλά δεν διαθέτει εσωτερικούς διαδρόμους. Όλες οι αίθουσες βγαίνουν σε ένα εξωτερικό μπαλκόνι διάδρομο που διατρέχει τα δύο κτίρια σε όλο τους το μήκος. Τα τελευταία δύο χρόνια με παρέμβασή μας, επιτύχαμε να κατασκευαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με δωρεές της τοπικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων της σχολικής μονάδας, κιόσκι που προστατεύει κατά το δυνατόν, τους / τις μαθητές / -τριες μας από τα καιρικά φαινόμενα.

Κάθε αίθουσα είναι πλήρως εξοπλισμένη με υλικοτεχνική υποδομή. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Εκτυπωτές, Διαδραστικοί Πίνακες, Ψηφιακοί Προβολείς Δεδομένων, Πίνακες Αναφοράς και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών μας για την οργάνωση ενός σύγχρονου και δημιουργικού μαθήματος.

Το πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής, η οργανωμένη Βιβλιοθήκη, η οποία εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και η όμορφη αυλή μας καθημερινά δέχονται τους / τις μαθητές / -τριές μας και γίνονται χώροι δημιουργίας και έμπνευσης. Η αυλή μας έχει επαρκείς διαστάσεις για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών / -τριών μας τόσο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων όσο και κατά την διάρκεια των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Οι παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτή στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας ενίσχυσαν την παιδαγωγική διάσταση του αύλειου χώρου και δημιούργησαν τις συνθήκες για ελεύθερες ομαδικές δράσεις. Για το μάθημα της γυμναστικής υπάρχει γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Ο αύλειος χώρος περιβάλλεται από δέντρα τα οποία προσφέρουν σκίαση και παρτέρια με λουλούδια που φροντίζουν οι μαθητές / -τριες των τάξεων.

Προτιμάμε την ομαδική δουλειά και ασχολούμαστε συχνά με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, προγράμματα φιλοζωίας και γενικά με θέματα που προάγουν την κριτική σκέψη και αντίληψη των μαθητών / -τριών μας.

Επιθυμούμε να είμαστε ένα σύγχρονο, δημιουργικό σχολείο και δουλεύουμε με όρεξη για αυτό. Σας καλοσωρίζουμε στο σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Μαγνησίας και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση στο ιστολόγιό μας…

Ζωή Γεροστάθη

Δ/ντρια 1ου Δ.Σ Αγριάς

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς