Ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης- ένα δυναμικό μέσο διδασκαλίας

Με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών  Υπεύθυνων των Σχολικών Βιβλιοθηκών των Δημοτικών σχολείων Μεσσηνίας Πραγματοποιήθηκε σήμερα , Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στο χώρο της Βιβλιοθήκης μας, επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο :

«Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημοτικών Σχολείων: Ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης- ένα δυναμικό μέσο διδασκαλίας»

Συντονίστριες – εισηγήτριες ήταν οι κυρίες 1. Αθανασία Χρονοπούλου, Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου (ΠΕ-70) 5ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου και 2. Ελένη Σταυροπούλου, Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου (ΠΕ-70) 6ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Η συνάντηση  ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στην σπουδαία Ελληνίδα λογοτέχνιδα, Άλκη Ζέη, που σε ηλικία 97 ετών, μας αποχαιρέτησε ξεκινώντας το ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Η κα Νινέτα Σωτηράκη, Εκπαιδευτικός(ΠΕ-05), Διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, καλεσμένη μας,  παρουσίασε εισήγηση με τίτλο:  «Στρατηγικές καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στη σχολική κοινότητα» και ανέπτυξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πρακτικές δημιουργίας και διαχείρισης σχολικής Βιβλιοθήκης καθώς και πολλές προτάσεις για την εμφύσηση της Φιλαναγνωσίας  στους μαθητές μας.

Ήταν πολύ επικοδομητική αυτή η συνάντηση και ιδιαίτερη για εμάς του 17ου που με πολύ μεράκι έχουμε δημιουργήσει στο σχολείο μας  τη σχολική Βιβλιοθήκη μας που φτιάχθηκε πριν 2,5 χρόνια και αποτελεί τον χώρο όπου εκφραζόμαστε καθημερινά μέσα από διάφορες δραστηριότητες  που έχουν να κάνουν με την αγάπη για το βιβλίο, για το θέατρο, για τη μουσική αλλά και για την αγάπη για την μάθηση γενικότερα.

Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται δραστηριότητες φιλαναγνωσίας των μαθητών μας, συγγραφείς, θεατρικά δρώμενα, μουσικές δραστηριότητες, καθώς και μαθήματα από το γενικό πρόγραμμα μαθημάτων σε μια προσπάθεια για διαφοροποιημένη και διαθεματική διδασκαλία αυτών.

Ευχαριστούμε τις δυο κυρίες συντονίστριες εκπαίδευσης , κα Αθανασία Χρονοπούλου και κα Ελένη Σταυροπούλου καθώς και την κα Νινέτα Σωτηράκη, Δ/ντρια της Κεντρικής βιβλιοθήκης της πόλης μας γι΄αυτήν την όμορφη επιμορφωτική συνάντηση.