Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο ισόγειο της  Βίλας Μπερνιέ, ενός όμορφου νεοκλασικού κτηρίου κοντά στην περιοχή του Μον Ρεπό, της Παλαιόπολης Κέρκυρας. Αποτελεί σχολική μονάδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ανήκει διοικητικά στη Διεύθυνση Π.Ε Κέρκυρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε & Δ.Ε Ιονίων Νήσων. Λειτουργεί με  δύο τμήματα Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος , ένα τμήμα Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος και το Τμήμα Ένταξης.  Συστεγαζόμαστε με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Από το σχολικό έτος 2021-22 χαρακτηριστήκαμε και λειτουργούμε ως το πρώτο Πειραματικό Νηπιαγωγείο των Ι. Νήσων, συνδεδεμένο με το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας «Αθηναγόρειο».  https://maps.sch.gr/main.html

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα μαθητικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τις διατάξεις για τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙΣ) το Νηπιαγωγείο μας δεν έχει σχολική περιφέρεια. Η εγγραφή σε αυτό γίνεται κάθε σχολικό έτος ύστερα από σχετική προκήρυξη.

Η δημιουργία του ιστολογίου μας στοχεύει στην προβολή της ταυτότητας του σχολείου, την ανάδειξη του έργου του και την επικοινωνία με τους γονείς. Παράλληλα προωθεί τον ψηφιακό εγγραμματισμό των νηπίων, καθώς εμπλέκονται ενεργά στη σύνταξη και την επιλογή του θέματος πολλών  από τα άρθρα. Τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να συνεργαστούν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ.

Δημιουργός/Διαχειρίστρια Ιστολογίου: Πηνελόπη Πέζαρου

Χρονική περίοδος δημιουργίας  Ιστολογίου: Ιούλιος 2014

Στα πλαίσια προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει ζητηθεί γραπτή άδεια από τους γονείς των νηπίων για τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ιστολογίου.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων