Ταυτότητα

To 14o Δημοτικό Αθηνών είναι δημόσιο 12/θέσιο σχολείο, Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.

Τα γεωγραφικά του όρια περικλείονται από τις οδούς: Ακαδημίας, Δημοκρίτου, Στρατιωτικού Συνδέσμου, Λυκαβηττού, Σαρανταπήχου, Αργυρουπόλεως, Αρματολών και Κλεφτών, Μπουκουβάλα, Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους (χάρτης).

Το διδακτικό ωράριο πρωινής λειτουργίας όλων των τάξεων, το οποίο είναι το υποχρεωτικό ωράριο για όλους τους μαθητές, αρχίζει στις 8.10 πμ. και τελειώνει στις 1.15 μμ. Ακολουθεί το προαιρετικό πρόγραμμα του απογευματινού προγράμματος ή αλλιώς ολοήμερου σχολείου, μέχρι τις 4.00 μμ.

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών εκτός από 12 δασκάλους τάξεων έχει 10 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων: 2 της Αγγλικής, 1 της Γαλλικής, 1 της Γερμανικής, 2 της Γυμναστικής, 1 των Εικαστικών, 1 της Πληροφορικής, 1 της Μουσικής. Η Θεατρική Αγωγή για το σχολικό έτος 2016-17 διδάσκεται από τους δασκάλους των τάξεων.  Διαθέτει επίσης Τμήμα Ένταξης για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.  Στο σχολείο επίσης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 1 φύλακας και 2 καθαρίστριες.

Το σχολείο μας έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο και αξιοζήλευτο φυσικό περιβάλλον, μέσα στα πεύκα του λόφου του Λυκαβηττού. Μερικοί το αποκαλούν «το σχολείο στα πευκάκια του Λυκαβηττού». Έχει επίσης το προνόμιο, να είναι διατηρητέο κτίριο, έργο του μοντερνισμού σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (1932), και γι’ αυτό οι περισσότεροι το αποκαλούν «το σχολείο του Πικιώνη». Αυτό το γεγονός κάνει περήφανους όσους εργάζονται σ’ αυτό το χώρο, εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό, όπως και τους γονείς των μαθητών.

Τα παιδιά της Ε΄τάξης έφτιαξαν του σχ. έτους 2012013 έφτιαξαν αυτό το βίντεο στο πλαίσιο του προγράμματος «Με τον τρόπο του Δημήτρη Πικιώνη».  Δείτε το στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση με τον τίτλο «Στο Σχολείο μου συνάντησα τον Δημήτρη Πικιώνη». youtu.be/7QiRuvcCYWc