Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με αφορμή αυτή τη μέρα, τα παιδιά μπήκαν σε ρόλο συγγραφέων και έφτιαξαν μια υπέροχη ιστορία:

Το βιβλίο που δεν είχε ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα βιβλίο που το έλεγαν μαγικό. Ήταν χοντρό και παλιό. Το βιβλίο αυτό ζούσε στη βιβλιοθήκη ενός μικρού παιδιού. Ήταν μια παλιά βιβλιοθήκη γεμάτη παραμύθια. Το βιβλίο είχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχε ιστορία. Ένιωθε στεναχωρημένο και μόνο. Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν και τα παιχνίδια του παιδιού που θέλησαν να το βοηθήσουν. Τότε, φώναξαν το μαγικό μολύβι που ήταν κρυμμένο στη μολυβοθήκη πάνω στο γραφείο του παιδιού. Ένα αρκουδάκι, μια κούκλα-νεράιδα και ένα τόπι άρχισαν να διηγούνται μια πολύ όμορφη ιστορία και με τη βοήθεια του μολυβιού να γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου. Όταν τελείωσαν την ιστορία, το βιβλίο έγινε πολύχρωμο σαν ουράνιο τόξο. Από εκείνη τη στιγμή, το βιβλίο ένιωθε πια χαρούμενο και έτσι αποφάσισαν να γιορτάσουν όλοι μαζί με ένα μεγάλο πάρτι. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Για να πάρει όμως τη μορφή βιβλίου η ιστορία θα χρειαστεί εικόνες, εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε το δικό σας εικονοβιβλίο!

Ανυπομονούμε να αφεθούμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων σας!