Εικόνα3

Ο εθελοντισμός στη ζωή μας

Στο νηπιαγωγείο μας, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, κάνε πράξη τη συνεργασία και προσφορά” υλοποιούμε το πρόγραμμα «Εθελοντισμός – Νοιάζομαι και Δρω», με τίτλο: «Μαθαίνω να αγαπώ τους ανθρώπους γύρω μου αλλά και όλης της γης»

Μέσα από δραστηριότητες και δράσεις, τα παιδιά ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) , το νηπιαγωγείο μας, σε συνεργασία με τους γονείς, πραγματοποίησε δράση αγάπης και προσφοράς.

  • Συγκεντρώσαμε τρόφιμα
  • Ετοιμάσαμε δώρα αγάπης, που ήταν χριστουγεννιάτικα μπισκότα και μικρές ζωγραφιές.
  • στις 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο, για ξενάγηση στο χώρο παρασκευής των Γευμάτων Αγάπης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση και το έργο των εθελοντών με τρόπο βιωματικό και να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως φιλανθρωπία, εθελοντισμός, κοινωνική αλληλεγγύη, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Εικόνα4 1

 

 

Εικόνα5 2

Εικόνα6 1

Επίσης, επισκεφτήκαμε το εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού και τον χώρο βάπτισης ενηλίκων και τέλος απολαύσαμε από ψηλά τη θέα του Ναυπλίου

Εικόνα7 1

 

Εικόνα10 1

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση