ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα στο Νηπιαγωγείο μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2024 με την παρουσία του Αναπτυξιακού Ψυχολόγου Κου Παναγιώτη Κωστή και της Κας Μαρίνας Πετροπούλου Κοινωνικής Λειτουργού του σχολείου μας.

Η παρουσίαση εξέτασε στο μέγιστο δυνατό το φαινόμενο της επιθετικότητας στην παιδική ηλικία, με εστίαση στην προσχολική ηλικία και επιδίωξε να αναδείξει τον καίριο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του. Ειδικότερα, αναλύθηκαν σε ένα βαθμό τα αίτια που οδηγούν στην εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών, οι επιπτώσεις της στην κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη και προτάθηκαν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της. Ειπώθηκαν επίσης ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος, θεωρητικές προσεγγίσεις, έρευνες, αποτελέσματα, πειράματα και υπήρξε διάδραση με τους παρόντες εκπαιδευτικούς και γονείς πάνω σε ερωτήματα ή περιπτώσεις μελέτες καθώς και συμβάντα.

Θεωρούμε, ότι υπήρξαν δυο σημαντικές διαπιστώσεις απ όλους τους παρεβρισκομένους: 1ον ότι ο χρόνος είναι πάντα λιγοστός και για να καλυφθούν όλες οι απορίες και για να αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες ενός τόσο “απαιτητικού” ζητήματος σε μια ημερίδα και 2ον σίγουρα υπάρχει ανάγκη να ενημερώνονται οι γονείς για θέματα που απασχολούν τα παιδιά τους, είτε αφορούν στην παρούσα χρονική περίοδο είτε όχι. Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης διοργάνωσης ημερίδας από το σχολείο μας για την οποία θα ενημερωθείτε από αυτό το ιστολόγιο.

Ευχαριστούμε θερμά και τους ειδικούς για την ευγενή καλοσύνη τους να μας αφιερώσουν χρόνο γι αυτήν την παρουσίαση αλλά και όσους γονείς-φροντιστές παρεβρέθησαν σε αυτήν την συνάντηση.

ημεριδα 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *