Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 84ΟΥ ΠΜΔ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” 20/1/2024

Συγγραφέας: ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ στις 07/02/2024

Συγχαρητήρια για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό “Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας!!!!!!!!!!

Στους μαθητές της Β΄γυμνασίου

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΤΣΑΜΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ευχόμαστε όλοι να έχετε υγεία και πολλές πολλές επιτυχίες στη ζωή σας.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 84ΟΥ ΠΜΔ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” 20/1/2024

Επιτυχόντες του Μαθηματικού Διαγωνισμού “Θαλή” σχολικού έτους 2023-24

Συγγραφέας: ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ στις 04/01/2024

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου

 • Αδαμόπουλος Απόστολος
 • Βαβουράκης Νικηφόρος
 • Κολιός Αλέξανδρος
 • Μόφορης Γιάννης
 • Νίνος Νίκος
 • Πανταζής Αχιλλέας
 • Παπανικολάου Νεκτάριος
 • Ρόκκος Γεράσιμος
 • Ρούσσος Βαγγέλης
 • Σταθόπουλος Αναστάσιος
 • Σκαλοχωρίτης Αντώνης
 • Τσαμίλης Βασίλης

Έχουν επιτύχει στον Διαγωνισμό ” Θαλής “, μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό “Ευκλείδης”

κ έχουν πολλά -πολλά συγχαρητήρια κ ευχές!!!!

Θαλής Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023
Ευκλείδης Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Κατηγορία Μαθηματικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτυχόντες του Μαθηματικού Διαγωνισμού “Θαλή” σχολικού έτους 2023-24

Διάκριση του σχολείου μας στον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 16/11/2023

402364114 862480945599090 6768538649158773463 n

 

Το 2ο βραβείο στην κατηγορία Γυμνάσια (13-15) στον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό έργων eTwinning απονεμήθηκε στο γαλλόφωνο ευρωπαϊκό μας έργο «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir».

Το έργο υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023 στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών και το Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε ως ιδρυτής σε συνεργασία με  7 σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους μαθητές και μαθήτριες του περσινού Γ2 και στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ευσταθία Αγγελή (ΠΕ08 Καλλιτεχνικά) και Αναστασία Βαβάση (ΠΕ01 Θρησκευτικά) για την εξαιρετική δουλειά και την  άψογη συνεργασία !  Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τελετή βράβευσης  που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 2024. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με την τελετή.

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) της δράσης eTwinning προκήρυξε τον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning με στόχο να αναγνωρίσει τα καλύτερα eTwinning έργα από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-2023. Κατατέθηκαν 124 συνολικά αιτήσεις σε όλες τις κατηγορίες. Για περισσότερες πληροφορίες https://etwinning.gr/awards/nawards/1324-18-etwinning

 

Κατηγορία etwinning, Γαλλικά, Ξένες Γλώσσες, Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διάκριση του σχολείου μας στον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2023-24

Συγγραφέας: ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ στις 03/10/2023

ΑΦΙΣΑ 2023https://blogs.sch.gr/gymzanne/files/2023/10/όμιλος-Μαθηματικών-Β΄Γυμνασίου.pdfhttps://blogs.sch.gr/gymzanne/files/2023https://blogs.sch.gr/gymzanne/files/2023/10/όμιλος-Μαθηματικών-Β΄Γυμνασίου.pdf/10/όμιλος-Μαθηματικών-Β΄Γυμνασίου.pdf-24(2)

Κατηγορία Μαθηματικά, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2023-24

«Perceval : ados d’hier, ados d’aujourd’hui» / « Πέρσεβαλ : έφηβοι του χθες, έφηβοι του σήμερα”

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 16/09/2023

Perceval logo final

Μετά από το πρόγραμμα «Το σχολείο της ισότητας στη σκηνή»  που πραγματοποιήθηκε το 2021-22, φέτος στο σχολείο μας ιδρύθηκε ακόμα ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning αφιερωμένο στην εκπαίδευση των νέων.

Με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, οι μαθητές του νέου ετήσιου γαλλόφωνου έργου μας δημιουργικής γραφής θα αντλήσουν έμπνευση από μια μυθική φιγούρα του Μεσαίωνα, έχοντας ως αφετηρία το γαλλικό περιπετειώδες ιπποτικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης Πέρσεβαλ ή το έπος του Άγιου Δισκοπότηρου  του Κρετιέν ντε Τρουά, πατέρα της αρθουριανής μυθιστορίας. Παρακολουθώντας  την αργή εξέλιξη του ήρωα, αρχικά αφελούς και αδέξιου νεαρού αγοριού, μεγαλωμένου μακριά από τον κόσμο, μέχρι τη στιγμή της μεταμόρφωσής του στον καλύτερο ιππότη της εποχής, θα προβληματιστούν γύρω από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εφηβείας γενικότερα και θα αναζητήσουν τι αντιπροσωπεύει για τον 21ο αιώνα το πέρασμα στην ενήλικη ζωή. Παράλληλα, και σε συνεργασία με μαθητές 12 σχολείων από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, Ιταλία, Μολδαβία, Ρουμανία και Τυνησία, θα εξετάσουν τα στάδια της εκπαίδευσής τους και ιδιαίτερα τις βασικές προσωπικές, κοινωνικές και μαθησιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθούν, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να ενσωματωθούν σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Το έργο υλοποιείται από μαθητές Γαλλικών της Β’ γυμνασίου (τμήματα Β2 και Β4) στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης Ξένης Γλώσσας με τη κα Ελένη Σταυροπούλου. Θα συμμετάσχουν διαθεματικά εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας,  που θα  προσεγγίσουν με τους μαθητές το αντικείμενο του προγράμματος από την σκοπιά της ειδικότητάς τους : Αικατερίνη Μπλαβάκη (ΠΕ02), Αναστασία Βαβάση (ΠΕ01), Βαλίνα Διαμαντή (ΠΕ02), Ευάγγελος Μαλμέν (ΠΕ02), Κωνσταντίνα Τσαγκρίδου (ΠΕ02), Μαρία Μεγάλου (ΠΕ02).

Συνδέσου με την ηλεκτρονική συνεργατική πλατφόρμα (Twinspace)  του έργου https://school-education.ec.europa.eu/fr/etwinning/projects/perceval-ados-dhier-ados-daujourdhui/twinspace  και με την Ηλεκτρονική του τάξη Γαλλικά Πρόγραμμα eTw 2023-24 «Perceval : héros d’hier, héros d’aujourd’hui.” (B2, Β4) https://eclass.sch.gr/courses/0501905814/

Λέξεις-κλειδιά: ιπποτικό μυθιστόρημα, μυθιστόρημα ενηλικίωσης, εφηβεία, συνεργατική συγγραφή, Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, θέμα της χρονιάς eTwinning 2023, Καινοτομία και εκπαίδευση, Ευρωπαϊκό πλαίσιο LifeComp

Ενδιάμεσες δράσεις του προγράμματος :

Στο τελευταίο μάθημα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές του προγράμματος παρουσιάστηκαν στους εταίρους τους και ευχήθηκαν για τις γιορτές :

Κατηγορία etwinning, Γαλλικά, Ξένες Γλώσσες, Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Perceval : ados d’hier, ados d’aujourd’hui» / « Πέρσεβαλ : έφηβοι του χθες, έφηβοι του σήμερα”

Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning έργο «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir»

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 10/09/2023

National Quality Label 2962045 Omniscients

 

Το Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊκό έργο Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir» που υλοποίησε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2022-23 το τμήμα Γ2 στο μάθημα των Γαλλικών, και διαθεματικά στο μάθημα των Εικαστικών και των Θρησκευτικών. Πρόκειται για ένα έργο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής που έχει ιδρύσει το σχολείο μας σε συνεργασία με 8 άλλα σχολεία από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

 

Η αξιολόγηση του έργου από την ΕΥΥ :

 

 

National Quality Label 2962553OmniscientsVAVASSI«Υλοποιήσατε ένα εξαιρετικό έργο για να ωθήσετε τους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από την έννοια του υπερήρωα/ηρωιδας στην εποχή μας, αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της ανάληψης δράσεων με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές. Θετικά στοιχεία: πρωτότυπη θεματολογία, ωραίος σχεδιασμός και οργάνωση του Twinspace, ποικίλες δράσεις και αξιοποίηση εργαλείων web2.0, διάχυση, αξιοποίηση του forum.

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο. Με εκτίμηση ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning. 5 Σεπτεμβρίου 2023»

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τα μέλη της παιδαγωγικής μας ομάδας,  κες Αναστασία Βαβάση (Θρησκευτικά), Ελένη Σταυροπούλου (Γαλλικά), Ευσταθία Αγγελή (Εικαστικά) !

Περισσότερα για το έργο στο σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/gymzanne/2022/09/07/quot-les-omniscients-de-l-a-venir-quot-quot-oi-pantognostes-toy-mellontos-quot/

omniscients label qualite eleves profs edited

1η/12/23, απονομή Εθνικής Ετικέτας ποιότητας στους μαθητές που φέτος είναι πια στο Ζάννειο Πρότυπο Λύκειο (τμήμα Α3) 

Κατηγορία etwinning, Γαλλικά, Ξένες Γλώσσες, Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning έργο «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir»

Το «Πενάκι του Ζαννείου» σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι με τα δύο νέα τεύχη του!

Συγγραφέας: ΒΑΒΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ στις 02/07/2023

Το πρώτο είναι το β΄μέρος του αφιερώματος για την Μικρασιατική Καταστροφή και εκτός από τα φετινά άρθρα συμπεριλαμβάνει σχετικές δράσεις και άρθρα από το προηγούμενο σχολικό έτος. Μπορείτε να διαβάσετε, επίσης, δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από μια σκηνοθέτη- ηθοποιό και από μία εικαστικό που μας εξιστορεί μια συγκινητική οικογενειακή ιστορία που αποτυπώνει στο έργο της. Ακόμη, να δείτε αρκετές μαρτυρίες, ντοκουμέντα και οικογενειακά κειμήλια από οικογένειες μαθητών και μαθητριών μας.
Μπορείτε να το δείτε εδώ:
Το 11ο τεύχος που συμπεριλαμβάνει ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από πρόσωπα των χώρων του αθλητισμού και του χορού, καθώς επίσης και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα, μπορείτε να το δείτε εδώ:

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το «Πενάκι του Ζαννείου» σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι με τα δύο νέα τεύχη του!

Πανελλήνιοι Αγώνες Μαθητών Σκάκι 2023

Συγγραφέας: Ανδρέας Ρηγάτος στις 18/04/2023

Η ΕΣΟ δημοσιεύει την προκήρυξη για το 34ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών και το 20ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών για το 2023.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού με τη στήριξη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Νέο Φάληρο) από 28 έως 30 Απριλίου 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής στα ατομικά πρωταθλήματα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, όλης της χώρας.

Στα ομαδικά πρωταθλήματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλης της χώρας, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).

Για να διαβάσετε την προκήρυξη των αγώνων πατήστε εδώ.

Επίσημη ιστοσελίδα: https://chessfed.gr/sxolika2023

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σκάκι | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνιοι Αγώνες Μαθητών Σκάκι 2023

Ημέρα Ευρωπαίων συγγραφέων 27.03.2023

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 28/03/2023

Journée auteurs européens 27.03.2023

Η Ημέρα των Ευρωπαίων Συγγραφέων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να επανασυνδέσει τις νεότερες γενιές με την ανάγνωση βιβλίων και να τις βοηθήσει να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. https://culture.ec.europa.eu/cultural-and-creative-sectors/books-and-publishing/day-of-european-authors?etrans=elΠερισσότερα από 1.000 σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη διοργάνωσαν συνεδρίες ανάγνωσης στην πρώτη έκδοση της Ημέρας των Ευρωπαίων Συγγραφέων που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2023.

Στο σχολείο μας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning έργου δημιουργικής ανάγνωσης «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir» , οι 25 μαθητές του Γ2 έλαβαν μέρος σε μια διαδικτυακή συνεδρία εκφραστικής ανάγνωσης στη γαλλική γλώσσα με τους εταίρους μαθητές από τα λύκεια Institut BADIA I MARGARIT (υπεύθυνη καθηγήτρια η κα  Alba Sala, Igualada, Ισπανία) και “CALISTRAT HOGAS” NATIONAL COLLEGE (υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Alina Balus, Piatra Neamț, Ρουμανία).

Οι μαθητές των τριών σχολείων, σε ομάδες,  διάβασαν διαλογικά αποσπάσματα από το πρωτότυπο Journée Auteurs européens Omniscientsκείμενο των άλμπουμ της βελγικής σειράς κόμιξ φαντασίας «Les Omniscients» των Vincent Dugomier και Renata Castellani. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια στα δέκα παιδιά του τμήματος που διάβασαν, για την αποτελεσματική προετοιμασία τους και την εκφραστική απόδοση των διαλόγων ! Ευχαριστούμε θερμά την κα Ντούσκα και τον κο Ρηγάτο, καθηγητές Πληροφορικής, για την υλικοτεχνική βοήθεια και υποστήριξη, καθώς και τους συναδέλφους καθηγητές που μας διευκόλυναν στις πρόβες. #ReadWithEurope

Περισσότερα https://greece.representation.ec.europa.eu/news/imera-eyropaion-syggrafeon-i-epitropi-analambanei-drasi-gia-tin-proothisi-ton-eyropaion-syggrafeon-2023-03-27_el

 

Κατηγορία etwinning, Γαλλικά, Δραστηριότητες, Ξένες Γλώσσες, Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα Ευρωπαίων συγγραφέων 27.03.2023

16ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου Σχολικό Έτος 2022-2023

Συγγραφέας: Ανδρέας Ρηγάτος στις 21/02/2023

Στο 16ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκάκι του Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2022-2023 συμμετείχαν συνολικά 38 μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Τμήματα του Σχολείου.

16ο tournoua gymzanne

Η Αφίσσα του 16ου Εσωτερικού Πρωταθλήματος Σκάκι Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου 2023.

Οι Νικητές  για όλο το Γυμνάσιο:

1ος Ταμπάκης, Βασίλειος του Β4 με 6 βαθμούς Κύπελλο Πρώτης Θέσης
2ος ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ του Β3 με 5 βαθμούς Κύπελλο Δεύτερης Θέσης 
3ος Παπανικολάου, Νικόλαος του Α2 με 5 βαθμούς Κύπελλο Τρίτης Θέσης

1ο Κορίτσι ΚΑΚΚΑΒΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ-ΑΡΙΣΤΕΑ του Γ3  μ3 4.5 βαθμούς Κύπελλο

16ο Εσωτερικό

16ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου 2022-2023

Όλες οι Φωτογραφίες των Αγώνων στην διεύθυνση:  https://grafis.sch.gr/index.php/s/QPgzFll3oD1hGRc

Οι  Νικητές ανά Τάξη:

Α’ Τάξη

1ος Παπανικολάου, Νικόλαος του Α2 με 5 βαθμούς χρυσό μετάλλιο
2ος Βάος, Ιωάννης του Α3 με 4 βαθμούς αργυρό μετάλλιο
3ος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Α1 με 4 βαθμούς χάλκινο μετάλλιο

1ο Κορίτσι ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΗ, ΝΙΚΗ ΕΡΑΤΩ του Α4 με 3 βαθμούς χρυσό μετάλλιο

Β’ Τάξη

1ος Ταμπάκης, Βασίλειος του Β4 με 6 βαθμούς χρυσό μετάλλιο
2ος ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ Β3,5 βαθμούς αργυρό μετάλλιο
3ος ΒΑΣΣΗΣ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Β1 4 βαθμούς χάλκινο μετάλλιο

1ο Κορίτσι Νιφλ, Χριστίνα του Β2 με 2 βαθμούς χρυσό μετάλλιο

Γ’ Τάξη

1ος ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γ4 με 4,5 βαθμούς  χρυσό μετάλλιο
ΚΑΚΚΑΒΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ-ΑΡΙΣΤΕΑ του Γ3 με 4 βαθμούς αργυρό μετάλλιο
3ος Καβαλιέρος, Αλέξανδρος – Μάριος Γ1 με 4 βαθμούς χάλκινο μετάλλιο

1ο κορίτσι ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ τουΓ1 με 3 βαθμούς χρυσό μετάλλιο

Η Τελική Κατάταξη των μαθητών μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου 6ου γύρου και εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της ισοβαθμίας.

Rk. SNo Name FED Rtg Club/City Pts. TB1 TB2 TB3
1 2 Ταμπάκης, Βασίλειος GRE 1559 Β4 6 0 22 24
2 1 ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ GRE 1697 Β3 5 0 22 22
3 29 Παπανικολάου, Νικόλαος GRE 0 Α2 5 0 21 23
4 37 ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ GRE 0 Γ4 4,5 0 17,5 19,5
5 3 ΚΑΚΚΑΒΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ-ΑΡΙΣΤΕΑ GRE 1166 Γ3 4 0 22 23
6 15 Καβαλιέρος, Αλέξανδρος – Μάριος GRE 0 Γ1 4 0 21,5 24,5
7 5 Καρυπίδης, Ιορδάνης GRE 949 4 0 20 22
8 4 Βάος, Ιωάννης GRE 965 Α3 4 0 19,5 22,5
9 6 ΒΑΣΣΗΣ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ GRE 915 Β1 4 0 19,5 21,5
10 13 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ GRE 0 Α1 4 0 17,5 20,5
11 17 Κιούπης, Αναστάσιος GRE 0 Γ2 4 0 17,5 19,5
12 32 ΡΟΚΚΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ GRE 0 Α4 4 0 17 19,5
13 12 ΓΟΥΤΣΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ GRE 0 Α1 3,5 0 17,5 18,5
14 26 Μουτσάτσος, Διονύσης GRE 0 Β2 3,5 0 16 18
15 18 ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ GRE 0 Β3 3 0 19 21
16 34 ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ GRE 0 Α4 3 0 18,5 20,5
17 8 ΑΝΔΡΕΣΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ GRE 0 Γ1 3 0 17,5 19
18 19 ΚΡΙΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ GRE 0 Α3 3 0 16,5 19
19 23 Μαρκόπουλος, Νικόλαος GRE 0 Β2 3 0 16 18
20 11 ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ GRE 0 Γ1 3 0 15,5 17
21 36 ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΗ, ΝΙΚΗ ΕΡΑΤΩ GRE 0 Α4 3 0 14,5 14,5
22 31 Πλούμπης, Νικόλαος GRE 0 Β4 3 0 14 16
23 35 Σταθόπουλος, Αναστάσιος GRE 0 Α4 3 0 14 15,5
24 38 Τσούλιας, Σταύρος GRE 0 Γ4 3 0 13 15
25 14 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ GRE 0 Γ1 3 0 13 14
26 24 ΜΗΤΣΟΥ, ΝΕΔΑ GRE 0 Γ3 2,5 0 15,5 16,5
27 21 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ GRE 0 Β2 2 0 18,5 20,5
28 25 ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ GRE 0 Α3 2 0 17 20
29 16 ΚΑΖΕΠΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ GRE 0 Γ1 2 0 16,5 17,5
30 30 Πέππας, Ευάγγελος GRE 0 Γ2 2 0 15 16
31 9 ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ GRE 0 Α3 2 0 14 15,5
32 10 Γεωργούλας, Κωνσταντίνος GRE 0 Α1 2 0 13,5 13,5
33 27 Νιφλ, Χριστίνα GRE 0 Β2 2 0 12 13
34 7 ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ GRE 0 Α1 1,5 0,5 12 12
35 28 Πανταζής, Αχιλέας GRE 0 Α2 1,5 0,5 10,5 10,5
36 22 Λουκάκος, Αντώνης GRE 0 Α2 1 0 13 14,5
37 33 ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΣΚΕΝΤΖΟΣ, ΗΛΙΑΣ GRE 0 Α4 1 0 13 13
38 20 Κύρκου, Ευεργεσία Μαρία GRE 0 Α2 0 0 13 14

Όλα τα αποτελέσματα αναλυτικά για κάθε γύρο με στατιστικά στοιχεία στην διεύθυνση:
http://chess-results.com/tnr730235.aspx?lan=1&art=1

Το 16ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκάκι εντάσσεται στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα εγγεκριμένο από Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τίτλο “Δικτυακό Σκάκι” για το Σχολικό Έτος 2022-2023.

Το Υλικό (Σκακιέρες, κομμάτια και σκακιστικά χρονόμετρα) παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος από τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω.

Η Αθλοθέτηση των βραβείων (Κύπελλα και Μετάλλια) είναι μια ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου.

Κατηγορία Εκδηλώσεις, Σκάκι, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 16ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου Σχολικό Έτος 2022-2023

Το «Πενάκι του Ζαννείου» νέο τεύχος για το 2023

Συγγραφέας: Ανδρέας Ρηγάτος στις 04/01/2023

Το «Πενάκι του Ζαννείου» σας εύχεται Καλή Χρονιά με ειρήνη, υγεία, αγάπη και χαρά!

rodi

Το ένο τεύχος περιλαμβάνει τα άρθρα:

Πρωτοχρονιά στις Σέρρες

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Το Δωδεκαήμερο στις Κυκλάδες

Ήθη και έθιμα της Μάνης για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές

Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου καταγωγής μου, της Μήλου

Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Καβάλας

Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας

Χειμερινοί προορισμοί για τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων εορτών

Μαρτυρίες από την περίοδο 1940-1944

Ολόκληρο Το νέο τριμηνιαίο τεύχος μπορείτε να το δείτε εδω:

https://schoolpress.sch.gr/zanneiogymn/

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αναστασία Βαβάση

Κατηγορία Περιοδικό Το Πενάκι του Ζαννείου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το «Πενάκι του Ζαννείου» νέο τεύχος για το 2023

“Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir” / “Στον κόσμο των κόμιξ : Οι Παντογνώστες του μέλλοντος”

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 07/09/2022

Omniscients logo final 1

 

Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning για τη σχολική χρονιά 2022-23 σε συνεργασία με μαθητές 9 σχολείων από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία. https://school-education.ec.europa.eu/fr/group/127943

«Τι θα συνέβαινε αν πέντε έφηβοι ανακάλυπταν ξαφνικά ένα πρωί ότι τους έχει δοθεί η Απόλυτη Γνώση;»  Με  την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, οι μαθητές του νέου μας έργου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής θα ανακαλύψουν τη σύγχρονη νεανική σειρά κόμιξ φαντασίας “Les Omniscients” των Vincent Dugomier και Renata Castellani μέσα από ποικίλες συνεργατικές δραστηριότητες δουλεύοντας σε πολυεθνικές ομάδες. Ο στόχος αυτής της προσέγγισης είναι να επιτρέψει στους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από τις ποικίλες έννοιες του ήρωα από την αρχαιότητα έως σήμερα, αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της ανάληψης δράσεων με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές.

Το έργο υλοποιείται από 25 μαθητές Γαλλικών του Γ2 στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης Ξένης Γλώσσας με τη κα Ελένη Σταυροπούλου. Θα συμμετάσχουν διαθεματικά και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας : οι κες Ευσταθία Αγγελή (Καλλιτεχνικά), Αναστασία Βαβάση (Θρησκευτικά), οι οποίες θα  προσεγγίσουν το αντικείμενο του προγράμματος από την σκοπιά της ειδικότητάς τους.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Δημοσίευση του τελικού προϊόντος του έργου : Πρόκειται για ένα συνεργατικό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) 90 σελίδων με τις δημιουργίες όλων των εταίρων μαθητών. 

Περιλαμβάνει κείμενα (ακροστιχίδες,  ημερολόγια των χαρακτήρων, τη «βιβλιοθήκη μας του τέλους του κόσμου», μηνύματα από το φόρουμ «Αν μπορούσες να γίνεις φίλος…», σύνοψη 4ου τόμου), λογότυπα και σελιδοδείκτες, βίντεο εκφραστικής ανάγνωσης αποσπασμάτων από το κόμικ και ένα εικονογραφημένο λεξικό των τεχνικών της εικόνας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Γ2 για την ποιοτική ομαδική δουλειά τους !   https://www.calameo.com/read/005963143a0d449a624f4

e book univers calameo

Ενδιάμεσες δράσεις του προγράμματος :

 • Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, από 2η έως 6η ώρα, επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, 10680 Αθήνα) για ψυχαγωγική εκδήλωση με δραστηριότητες ανάγνωσης και δανεισμού βιβλίων για σχολικές ομάδες στη Βιβλιοθήκη Octave Merlier,  με εμψυχώτρια την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα Christine Pourret.
 • Συμμετοχή στην  Ημέρα Ευρωπαίων συγγραφέων 27.03.2023

capture youtube 1

via GIPHY

Κατηγορία etwinning, Γαλλικά, Ξένες Γλώσσες, Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir” / “Στον κόσμο των κόμιξ : Οι Παντογνώστες του μέλλοντος”