Η Βιβλιοθήκη (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ) του σχολείου μας αποφασίσαμε να λειτουργεί τη φετινή χρονιά καθημερινά, από τις 9.35 ως τις 11.35, με τη συνεργασία καθηγητών και μαθητών. Επιλέχθηκαν είκοσι μαθητές (10 για κάθε τετράμηνο) από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στη λειτουργία της. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης της Βιβλιοθήκης και τη διαδικασία δανεισμού ως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν τη λειτουργία της σε τρία διαλείμματα (2ο, 3ο και 4ο), δύο άτομα για κάθε ημέρα.
Θα καταβληθεί προσπάθεια να καταγραφεί από τους μαθητές σε βάση δεδομένων το σύνολο των βιβλίων της Βιβλιοθήκης (ή μέρος αυτού) κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, Μελπομένης Κωδωνά, φιλολόγου και Τηλέμαχου Μαγαλιού, καθηγητή Πληροφορικής.
Η Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ως δανειστική για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου, ενώ στο χώρο της μπορούν να οργανώνονται κατά καιρούς παρουσιάσεις βιβλίων είτε από συγγραφείς είτε από μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.