Ημερίδα για την διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT.

GAME Conference1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 18 Νοεμβρίου 2022. Στην ημερίδα, που φιλοξενήθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  καθώς και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ Καντάνου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις του έργου Εrasmus+ GAME IT που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδιακασίες οργάνωσης της κινητικότητας των μαθητών στο εξωτερικό και της πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Ευρύτερος στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τις στρατηγικές διεθνοποίησης των σχολείων παρέχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιώντας σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό που έχουν οι μαθητές και οι  απόφοιτοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τον αντίκτυπο που έχει η συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας  στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ως παράδειγμα προγράμματος κινητικότητας μαθητών ΕΠΑΛ παρουσιάστηκε το έργο Erasmus+  με τίτλο «Πρακτική εξάσκηση στις εναλλακτικές πράσινες μορφές Ιατρικού Τουρισμού στην υπηρεσία της Φυσικής Αποκατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου» που υλοποιεί το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Στη συνέχεια μέσα από παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιγνίδια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από το έργο GAME IT, και έχει ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών που πρόκειται να συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό. To εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από διαδικτυακά μαθήματα που ενσωματώνουν τεχνικές παιγνιδοποίησης. Τα μαθήματα του GAME IT θα είναι διαθέσιμα στα ενδιαφερόμενα σχολεία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Coursevo που έχει αναπτύξει και διατηρεί το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Μετά τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκε συζήτηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού. Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης βιωματικών δράσεων από τα συνεργαζόμενα σχολεία στο πλαίσιο της  πιλοτικής δοκιμής του εκπαιδευτικού υλικού καθώς και συνέργειες με άλλα έργα που υλοποιεί η ΔΔΕ Χανίων το σχολικό έτος 2022-2023, όπως το έργο  Erasmus+ INSPIRE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσηςΛήψη αρχείου

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο GAME IT  :

https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/03/02/gameit_overview/

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, GAMEIT, Εκδηλώσεις, Σεμινάριο, Χανιά | Σχολιάστε

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα «Προετοιμασία για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό»

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ημερίδα με θέμα  «Προετοιμασία για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό»  που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ώρα 09:00-13:00.

H ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις του έργου Erasmus+ GAME IT που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης της κινητικότητας των μαθητών στο εξωτερικό και της πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ευρύτερος στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τις στρατηγικές διεθνοποίησης των σχολείων, παρέχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιώντας σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις. Στην χώρα μας το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν:

α)  εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων

β) μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

γ) εκπρόσωποι ενδιαφερόμενων φορέων

Λόγω των προδιαγραφών του έργου GAME IT θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές ΕΠΑΛ  με ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα https://forms.gle/2qgwRiGnBq9vNLX1A

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ.Δ.Ε. Χανίων:

Α) το έργο GAME IT : https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/03/02/gameit_overview/

Β)  νέα και δράσεις του έργου : https://blogs.sch.gr/europrogchan/category/erasmus/gameit/

 

Ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων

Δρ Ιωάννης Παναγιώτης Αμπελάς

ΠΕ02-Φιλόλογος

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, GAMEIT, Εκδηλώσεις, Χανιά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα «Προετοιμασία για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό»

Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο Γκάμπροβο

MAKERS GABROVO

Created with GIMP

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από το Πολυτεχνείο του Γκάμπροβο και το Πολυτεχνείο Κρήτης το εκπαιδευτικό υλικό που έχει ήδη δημιουργηθεί από το έργο και αφορά τις τεχνολογίες τριδιάστατης σχεδίασης τα υλικά και τις εφαρμογές τους, τη σχεδίαση τριδιάστατων  μοντέλων με το  Fusion 360 και τη χρήση της Python για  παραγωγή τριδιάστατου περιεχομένου.

Από τις Διεύθυνσεις Εκπαίδευσης που συμμετείχαν παρουσιάστηκαν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στα συνεργαζόμενα σχολεία. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων παρουσίασε τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα για την εισαγωγή της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στα συνεργαζόμενα σχολεία και περιλάμβανε: ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υποστήριξη της κοινότητας  των εκπαιδευτικών που υλοποιούσαν δράσεις του έργου στα σχολεία τους, εργαστήρια για μαθητές  και τεχνική υποστήριξη των συνεργαζόμενων σχολείων .

Επιπλέον στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία του έργου και προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις για το σχολικό έτος 2022-2023. Η συνάντηση ήταν παραγωγική  και πραγματοποιήθηκε σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας. Η διοργάνωση της συνάντησης και η φιλοξενία από  το Πολυτεχνείο του Γκάμπροβο ήταν εξαιρετική.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο MAKER SCHOOLS είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ.Δ.Ε Χανίων:

Για το έργο: https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/01/14/makers_overview/

Νέα και δράσεις: https://blogs.sch.gr/europrogchan/category/erasmus/makers/

 

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, MAKERS | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο Γκάμπροβο

Πρόσκληση συμμετοχής στο Εργαστήριο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS

Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εργασίες του «Εργαστηρίου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ώρα 09:00-17:00. Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από όλες τις χώρες του προγράμματος (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία).  Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα Αγγλικά.

Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS. Η χώρα μας εκπροσωπείται στο έργο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.  Στα πλαίσια του έργου έχει δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό, πραγματοποιούνται επιμορφωτικές δράσεις και εργαστήρια και παρέχεται επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στα παρακάτω αντικείμενα:

  1. Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση.
  2. Τριδιάστατη σχεδίαση με χρήση τη γλώσσας προγραμματισμού Python.
  3. Τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση σε έργα φυσικού υπολογισμού (physical computing).

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από το έργο ώστε να είναι σε θέση να το αξιοποιήσουν στην πράξη.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στις παρακάτω δράσεις του έργου την τρέχουσα σχολική χρονιά:

  1. Το σχολικό έτος 2022-2023 θα υποστηριχτούν με παροχή τεχνογνωσίας, πρόσβαση σε εξοπλισμό και υλικά,  τα σχολεία που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις στο αντικείμενα του έργου. Το έργο υποστηρίζει  τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων μέσω της πλατφόρμας eTwinning. Έχουν ήδη ιδρυθεί τα αντίστοιχα έργα eTwinning  και για το σχολικό έτος 2021-2022 έχουν βραβευτεί με Ετικέτα Ποιότητας.
  2. Την άνοιξη του 2023 θα πραγματοποιηθεί «Εργαστήριο Δημιουργικής Σχεδίασης με αξιοποίηση των τεχνολογιών της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης». Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών με τους καθηγητές τους. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για την επίλυση προβλημάτων, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνική και επιστημονική υποστήριξη.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/gUri6wHVW7HG5iBcA

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ.Δ.Ε Χανίων:

Α) το έργο: https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/01/14/makers_overview/

Β)  νέα και δράσεις: https://blogs.sch.gr/europrogchan/category/erasmus/makers/

 

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων

Δρ Ιωάννης Παναγιώτης Αμπελάς

ΠΕ02 Φιλόλογος

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, MAKERS | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση συμμετοχής στο Εργαστήριο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS

Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ GAME IT στα Χανιά

GAME meeting Chania

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων υποδέχτηκε στα Χανιά τους εταίρους του έργου Erasmus+  GAME IT  στα πλαίσια της Διεθνικής Συνάντησης του έργου. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2022 και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.  Στη συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο και η τελική μορφή των των διαδικτυακών μαθημάτων και το περιεχόμενο του οδηγού των εκπαιδευτικών  που αναπτύσσονται στα πλαίσια του έργου.

Το έργο GΑΜΕ ΙΤ έχει πλήρη τίτλο «Παιγνιδοποιημένη διαδραστική και συμπεριληπτική εκπαίδευση προετοιμασίας για διεθνή κινητικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας». Είναι μια σύμπραξη έξι οργανισμών από Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Σλοβενία. Από τη χώρα μας συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Το έργο έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης  της μαθησιακής κινητικότητας και  της πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ανήκουν σε ασθενέστερες ομάδες ή προέρχονται από απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές. Παράλληλα επιδιώκει την καλλιέργεια της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού και γενικότερα την κινητοποίησή τους με στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο GAME IT:

Ιστότοπος: https://gameit-project.eu

Facebook:   https://www.facebook.com/GAMEITproject

Δημοσιεύθηκε στη GAMEIT, Χανιά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ GAME IT στα Χανιά

Εργαστήρια και έκθεση για την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση από τα σχολεία του MAKER SCHOOLS

science digfest 14 May

Tο Μουσικό Σχολείο Χανίων και το Γυμνάσιο Αρχανών συνεργάστηκαν για την  υλοποίηση δύο εργαστηρίων  και έκθεσης για  την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο στις 14 Μαΐου 2022. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο σχολείων που συμμετέχουν στο έργο  eTwinning και Erasmus+  MAKER SCHOOLS  με την  υποστήριξη της Διεύθυνσηs Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι οι οργανισμοί που εκπροσωπούν την χώρα μας στο έργο.  Ακολουθεί περιγραφή των δράσεων:

1.  Εργαστήριο τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης – Μουσικό Σχολείο Χανίων

Εργαστήριο εισαγωγής  στο περιβάλλον 3D του Τinkercad, τις βασικές λειτουργίες που παρέχει και πως αυτές αξιοποιούνται για τη δημιουργία απλών σχεδίων.  Παρουσίαση βασικών έννοιων και πρακτικών  τρισδιάστατης εκτύπωσης. Συζήτηση με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων που ασχολήθηκαν με την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση τη φετινή σχολική χρονιά.

b8990ad6f optlab101 cut 1

 

2. Εργαστήριο «Κώδικας που μπορείς να αγγίξεις» – Γυμνάσιο Αρχανών

Στο εργαστήριο αυτό  δημιουργούμε τρισδιάστατα σχέδια με χρήση κώδικα, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον codeblocks του Tinkercad. Η χρήση κώδικα διευρύνει τις δυνατότητες της τρισδιάστατης σχεδίασης καθώς δίνει τη δυνατότητα σχεδίασης αντικείμενων με μεγάλη ακρίβεια, αναπαράστασης σύνθετων δομών και εύκολης διόρθωσης και τροποποίησης των σχεδίων μας.

codeblocks white

 

3. Έκθεση 3D εκτυπώσεων από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Η ομάδα MAKERS του Μουσικού Σχολείου Χανίων συμμετείχε στην έκθεση μαθητικών έργων που λειτούργησε παράλληλα με τα εργαστήρια κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας του Φεστιβάλ.

b67d62aaf opt blurtektonikes plakes 1

2 demo 3d print 1

Δημοσιεύθηκε στη eTwinning, MAKERS, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια και έκθεση για την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση από τα σχολεία του MAKER SCHOOLS

Παρουσίαση του έργου Erasmus+ GAME IT στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

GAMEIT Chania DSECblog

Tο έργο Erasmus+ GAME IT παρουσιάστηκε στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Η παρουσίαση έγινε από την Χαρά Ξανθάκη, υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την παρουσίαση συζήτησαν για τις ευκαιρίες για εκπαίδευση και πρακτική άσκηση που μπορούν να έχουν οι μαθητές στην Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ και  τα οφέλη για τους μαθητές και τα σχολεία από τη συμμετοχή σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό, καθώς και τις ανάγκες για σωστή προετοιμασία όσων συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το έργο GΑΜΕ ΙΤ  που είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ έχει πλήρη τίτλο «Παιγνιδοποιημένη διαδραστική και συμπεριληπτική εκπαίδευση προετοιμασίας για διεθνή κινητικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας» και κωδικό 2020-1-BG01-KA202-079103. Είναι μια σύμπραξη έξι οργανισμών από Βουλγαρία, Ελλάδα, Σλοβενία  και Τουρκία από την Ελλάδα συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν διαδικτυακά μαθήματα και οδηγός για τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών για συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας.  Τα μαθήματα θα είναι διαδραστικά και θα ενσωματώνουν στοιχεία παιγνιδοποίησης.

 

Δημοσιεύθηκε στη GAMEIT | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσίαση του έργου Erasmus+ GAME IT στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

Παρουσίαση του έργου INSPIRE στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

blog template

Το έργο Erasmus+ INSPIRE παρουσιάστηκε στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 13 Μαΐου 2022.  Το έργο συνδυάζει τον Αθλητισμό με την Επιχειρηματικότητα με στόχο να μάθουν οι μαθητές να :

  • κάνουν τις ιδέες τους πράξη
  • να μαθαίνουν μέσα από την επίλυση προβλημάτων και την αντιμετώπιση προκλήσεων
  • να αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες

Το INSPIRE που είναι μια συνεργασία τεσσάρων χωρών (Βουλγαρία, Ελλάδα , Κύπρος, και Τουρκία), που εκπροσωπούνται από ένα αθλητικό σχολείο, 2 πανεπιστήμια, 2 διευθύνσεις εκπαίδευσης και ένα οργανισμό για την προώθηση της καινοτομίας. Από την χώρα μας συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Η παρουσίαση έγινε από την Χαρά Ξανθάκη, υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:

INSPIRE: Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην επιχειρηματική εκπαίδευση.

 

Δημοσιεύθηκε στη INSPIRE, Εκδηλώσεις, Χανιά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσίαση του έργου INSPIRE στην 11η Έκθεση/Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

To Maker Schools στην Έκθεση/Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

science digfest 12 May 2022

Δύο δράσεις του έργου Makers Schools πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση/Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στα Χανιά στις 12-13 Μαΐου 2022.

Στις 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε εργαστήριο τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης που περιλάμβανε εισηγήσεις: από το Νίκο Αναστασάκη υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Χανίων και το Χάρη Κουτσουρελάκη καθηγητή πληροφορικής (τρισδιάστατη σχεδίαση), ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, την ομάδα MAKER SCHOOLS του Μουσικού Σχολείου Χανίων (τρισδιάστατη εκτύπωση) την Τζένη Κουτσαμπέση καθηγήτρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου (τρισδιάστατων αναπαραστάσεων μνημείων και ένταξή τους σε εικονικούς κόσμους). Το εργαστήριο σχεδιάστηκε από την Χαρά Ξανθάκη, υπεύθυνη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΔΔΕ Χανίων και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μιχάλη Μενιουδάκης, τομέαρχη Πληροφορικής ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου. Το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος σχεδίασε η καθηγήτρια εικαστικών Χριστίνα Κουκουράκη.

digfest 13 May 2022 MAKERS present

Στις 13 Μαΐου 2022 παρουσιάστηκε το έργο Erasmus+ Maker Schools και το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από την Χαρά Ξανθάκη. Εξηγήθηκαν οι τρόποι που τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι δράσεις του προγράμματος που έχουν προγραμματιστεί για την σχολική χρονιά  2022-2023 από την Χαρά Ξανθάκη.

Επισυνάπτουμε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, MAKERS, Σεμινάριο | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο To Maker Schools στην Έκθεση/Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά με τα σχολεία του MAKERS SCHOOLS

science fest May 2022

Τα σχολεία του MAKER SCHOOLS έδωσαν το παρόν στην γιορτή των φυσικών επιστημών «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά» που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Χανίων το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στην ανοιξιάτικη αυλή του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου.

Μαθήτριες, μαθητές με τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους από το Μουσικό Σχολείο Χανίων και το 1ο Πειραματικό Σχολείο Χανίων παρουσίασαν τα έργα που δημιούργησαν αυτή τη χρονιά και αξιοποιούν την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση σε έργα που εστιάζουν στην μελέτη και την πειραματική κατανόηση των φυσικών φαινομένων.

Συγχαρητήρια σε όλους για τα έργα τους αλλά και την άψογη παρουσίαση!

 

Δημοσιεύθηκε στη MAKERS, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά με τα σχολεία του MAKERS SCHOOLS