Γραφείο Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Γραφείο Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Προσκλήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning για συμμετοχή σε σεμινάρια εξεύρεσης συνεργατών

6 Σεπτεμβρίου 2017 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · eTwinning, αναζήτηση εταίρων, σεμινάριο

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η Eλληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2017 στο Esslingen-Γερμανία με θέμα “European Cities between past and future” .

Υπάρχουν ακόμα δύο προσκλήσεις που αφορούν μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότερα:

  • εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της χώρας στα οποία φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών Ρομά, μεταναστών ή προσφύγων ή σε ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά με εμπειρία στην υλοποίηση έργων eTwinning καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο eTwinning PDW που θα διεξαχθεί στις 5-7 Οκτωβρίου 2017 στην Bratislava-Σλοβακία με θέμα School Inclusion -(language and culture minority, Roma minority, special needs pupils).
  • εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε Δημοτικά της χώρας και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Οκτωβρίου 2017 στο Montpellier – Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής για τις παραπάνω προσκλήσεις βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/professionaldevelopment/cs

Ετικέτες:

To eTwinning υποστηρίζει την πρωτοβουλία ‘Move2Learn, Learn2Move’

1 Απριλίου 2017 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · eTwinning

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων του Erasmus, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει καινούργιες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν την Ευρώπη. Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, οι νέοι που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να συναντήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους τους. Υπολογίζεται ότι περίπου 5000 ως 6000 μαθητές/φοιτητές θα λάβουν εισιτήριο ταξιδιού.

Το eTwinning έχει επιλεγεί να αποφασίσει ποιοι θα λάβουν τα ταξιδιωτικά κουπόνια, μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/σπουδαστών ηλικίας 16 ετών και άνω που έχουν λάβει μέρος σε έργα του eTwinning βραβευμένα με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας εφέτος. Προτεραιότητα θα δοθεί σε έργα που αφορούν στο θέμα της ‘Συμπερίληψης’. Η περίοδος των αιτήσεων, της αξιολόγησης και της επιλογής θα λάβει χώρα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τα ταξίδια από τον Αύγουστο.

Πηγή: https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/move2learn.htm

Ετικέτες:

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μετακινήσεις στα πλαίσια υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων

7 Μαρτίου 2017 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Χωρίς κατηγορία

Δημοσιεύτηκε η νέα υπουργική απόφαση 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681/Β/6.3.2017) με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας.» Ειδικότερα το άρθρο 6 ρυθμίζει θέματα μετακινήσεν στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι

Οι μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών συνοδευόμενων από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου έχουν διάρκεια έως δεκαέξι (16) ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των αργιών.
Οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς να συνοδεύουν μαθητές/μαθήτριες στα πλαίσια της προετοιμασίας των εγκεκριμένων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η σχολική μονάδα, δεν δύνανται να υπερβαίνουν σε διάρκεια τις εννιά (9) ημέρες, από τις οποίες έως πέντε (5) θα είναι εργάσιμες και έως τέσσερις (4)αργίες

Περισσότερες Πληροφορίες:  Υ.Α 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681/Β/6.3.2017)

Ετικέτες:

Ενημερωτικές ημερίδες eTwinning – Χανιά

7 Μαρτίου 2017 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · eTwinning, σεμινάριο, Χανιά

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ITYE «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» προγραμματίζουν νέο κύκλο ενημερωτικών ημερίδων στην περιφέρεια Κρήτης για την δράση eTwinning.  Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Κρήτη: Ενημερωτικές ημερίδες eTwinning
1. 30-03-2017 στις 17:30 Γυμνάσιο Σούδας Σούδα, Χανίων
Τίτλος ημερίδας: eTwinning Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης
Περισσότερες πληροφορίες και Δήλωση συμμετοχής
http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=987

2. 30-03-2017 στις 19:00 Γυμνάσιο Σούδας Σούδα, Χανίων
Τίτλος ημερίδας: Twinspace Η λειτουργία του και η Ενσωμάτωση Διαδικτυακών Εργαλείων σε Έργα eTwinning
Περισσότερες πληροφορίες και Δήλωση συμμετοχής
http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=988
Πρέσβειρα eTwinning Δυτικής Κρήτης: Σταυρούλα Λαδά

Ετικέτες:

Εργαστήρια αρχαρίων υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα Erasmus+/2017/ Βασικής Δράσης 2

13 Φεβρουαρίου 2017 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · erasmus, σεμινάριο

Από την Περιφερειακή Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης  πραγματοποιούνται εργαστήρια υποβολής προτάσεων για την Βασική Δράσης 2 του προγράμματος Erasmus+, για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Για τους εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων το σχετικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00, στο 4ο και 8ο Δημοτικό (Πλατεία Αρκαδίου). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν το δικό τους φορητό υπολογιστή. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες :ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑ2

Ετικέτες:

Ενημέρωση σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων για το πρόγραμμα Erasmus+

8 Δεκεμβρίου 2016 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · erasmus, εκδήλωση, Χανιά, Χωρίς κατηγορία

Α. Εκδηλώσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στα Χανιά

Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία του νομού Χανίων για τη συμμετοχή τους στο 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Δημιουργικής Έκφρασης, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όπου και παρουσιάστηκαν τα έργα που υλοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ενημερωτική Συνάντηση που πραγματοποιούν οι προωθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των σχολείων που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση στα πλαίσια του Erasmus+ για το έτος 2017, σύμφωνα και με το 15.1/12398/1/12/2016 έγγραφο της Π.Δ.Ε Κρήτης.

Β. Ενημέρωση Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα προγράμματα Erasmus+ γίνεται μέσω των σχολείων τους. Όσα σχολεία επιθυμούν :
α) ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων, για τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τη σχολική εκπαίδευση και τις δυνατότητες συμμετοχής του σχολείου τους σε αυτά.
β) πληροφόρηση/υποστήριξη σε ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή του σχολείου σε προγράμματα Erasmus+ (ΚΑ1, ΚΑ2, etwinning)
μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
email: europrogchan@sch.gr, τηλ. : 28210-47131.

 

Σχετικά  έγγραφα:

2016_12_07_erasmus_2,

12398 info day 2016_signed

Ετικέτες:·

Οδηγός προγράμματος Erasmus+ για τους αιτούντες 2017

2 Δεκεμβρίου 2016 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · erasmus

Σας ενημερώνουμε ότι είναι διαθέσιμος ο νέος οδηγός του προγράμματος Erasmus + για τους Αιτούντες 2017 (version 1 20/10/2016).

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών:

https://www.iky.gr/el/eggrafa-eplus/odigos-eplus

Ετικέτες:

Ενημερωτικές συναντήσεις υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα Erasmus+/2017/ Βασικής Δράσης 1 και 2

2 Δεκεμβρίου 2016 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · erasmus, εκδήλωση, Χανιά

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα Erasmus+/2017/ Βασικής Δράσης 1 και 2 θα πραγματοποιηθούν από τους προωθητές των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης ενημερωτικές συναντήσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά .
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων η ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. (Α. Παπανδρέου 70).

Παρακαλούμε να διευκολυνθεί η συμμετοχής τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού από το ίδιο σχολείο, ύστερα από συνεννόηση του συλλόγου διδασκόντων της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες:12398 info day 2016_signed

Ετικέτες:

Αποτελέσματα 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου eTwinning

2 Δεκεμβρίου 2016 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · eTwinning

Περισσότεροι των 420 συνέδρων, συμμετείχαν στις εργασίες του  3ο Πανελλήνιου Συνεδρίου «Αξιοποίηση των ΤΠΕ και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Παρουσιάστηκαν 70 εργασίες σε παράλληλες συνεδρίες, 13 workshops με  ενεργό συμμετοχή, 6 κεντρικές εισηγήσεις και αντίστοιχες προσκεκλημένες ομιλίες.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ξεκίνησε με τις παρακάτω εισηγήσεις:

«Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού, από την ιδέα στην υλοποίηση» Παναγιώτης Πετρόπουλος, Περιφερειακός Δ/ντής Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκ/σης Πελοποννήσου.

«Πώς η δράση eTwinning συντελεί στη διάπλαση της επόμενης γενιάς ενεργών και ψηφιακά εγγράμματων πολιτών», Δρ. Μιχάλης. Παρασκευάς, υπεύθυνος της δράσης.

«Πώς το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό περιεχόμενο και το ανοιχτό υλικό συμβάλλουν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», Θεόδωρος Καρούνος, σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας.

Όλες οι εισηγήσεις  (βίντεο) θα αναρτηθούν σύντομα στη διεύθυνση: http://vod-new.sch.gr. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο  στην επίσημη σελίδα της δράσης: 

http://etwinning.gr/conf2016  

https://www.facebook.com/HelleniceTwinning

https://www.facebook.com/events/899755613457471

Ετικέτες:

Διαδικτυακό μάθημα ««Web 2.0 εργαλεία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση συνεργατικών έργων eTwinning»

24 Νοεμβρίου 2016 από ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · eTwinning, σεμινάριο

Άνοιξαν οι εγγραφές για το διαδικτυακό μάθημα ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ: «Web 2.0 εργαλεία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση συνεργατικών έργων eTwinning για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
http://www.etwinning.gr/news/moodle/741-web-2-0-etwinning

Οι θέσεις εκπαιδευόμενων είναι 100 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης σεμιναρίου (υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30/11/2016). http://www.etwinning.gr/survey/index.php/856558/lang-el

Ετικέτες:

Top
...