Νοέ 30 2013

“ULYSSE 2014 : l’Odyssée du Twinspace”, un projet eTwinning en 4e du collège

Στα πλαίσια του μαθήματος, οι μαθητές γαλλικών του Β3-Β4 συμμετέχουν σε ένα έργο eTwinning Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης  μαζί με μαθητές από 19 ευρωπαϊκά σχολεία. Αντλώντας έμπνευση από την Οδύσσεια του Ομήρου, κάθε τάξη επινοεί ελεύθερα ένα επεισόδιο του περιπετειώδους ταξιδιού ενός ήρωα που ονομάζεται Οδυσσέας. 

Ο σκοπός  του έργου είναι η δημιουργία ενός e-book που θα περιλάμβάνει τις περιπέτειες που έγραψαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο project. Το τελικό προϊόν, καρπός της συνεργασίας ανάμεσα σε 181 μαθητές και 44 εκπαιδευτικούς από Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Τυνησία, δημοσιεύτηκε στις 27 Μαϊου 2014. Δείτε το εδώ  http://issuu.com/perbosc/docs/recit_final-12  και διαβάστε την ιστορία μας (σελ.15-35) με τίτλο “Ulysse et Cléopatre”.

Η συμμετοχή μας στο έργο μας πρόσφερε νέες εμπειρίες συνεργασίας και δημιουργικότητας και θα μας μείνει αξέχαστη. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές  μας, ευχαριστούμε τη φιλόλογο του σχολείου μας κυρία Ελένη Μαρινάτου για τη συμμετοχή της και το Σύλλογο Γονέων για τη βοήθεια του. 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14

Οι μαθητές του Β3-Β4 διάλεξαν να τοποθετήσουν την ιστορία τους στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου σε διαδικτυακή σύνδεση γνωρίστηκαν με τους μαθητές του ιταλικού γυμνασίου Pont Saint Martin και παρουσίασαν την υπόθεση της ιστορίας που θα γράψουν.

Δείτε το βίντεο  

 

Για περισσότερα, πηγαίνετε στον ιστότοπο του Ζάννειου Γυμνάσιου (δες την Κατηγορία “Γαλλικά”)

Δείτε εδώ πορτραίτα των βασικών ηρώων της ιστορίας μας με τίτλο “Οδυσσέας & Κλεοπάτρα”. Οι μαθητές διάλεξαν να εμπνευστούν από την περιπέτεια του Οδυσσέα στο νησί της Κίρκης και από την κάθοδό του στον Άδη   http://elenstavro.edu.glogster.com/ulysse-et-cleopatre-portraits-des-heros

Pour faire une visite virtuelle aux Antiquités égyptiennes du musée du Louvre, clique sur                                            http://musee.louvre.fr/visite-louvre/index.html?defaultView=entresol.s489.p01&lang=FRA 

Φύλλα εργασίας που δόθηκαν στους μαθητές στην τάξη :

FICHES_DE_TRAVAIL

ULYSSE_redaction_situation_initiale

Ένα διαδραστικό σταυρόλεξο με τα κύρια ονόματα της Οδύσσειας, που κάναμε στην τάξη :

https://www.dropbox.com/s/xqa802x3z9rn367/OdysseeMotscroises.htm

 

Να και η εισαγωγή της ιστορίας μας που αρχίσαμε να τη γράφουμε τον Ιανουάριο :

[vodsch

Ulysse et Cléopatre (1)

More PowerPoint presentations from Antonin Perbosc

]

Για να ενημερωθείτε για την πορεία του έργου, πατήστε εδώ  http://new-twinspace.etwinning.net/web/p96888/welcome  και εδώ  http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=30932371 

Να και μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των ομηρικών λέξεων που βρίσκουμε στη γαλλική γλώσσα σήμερα από του μαθητές της Α’ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας, στα Γιάννενα, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο :

[vodsch

]Παράλληλα, οι μαθητές μας απήγγειλαν το προοίμιο της Οδύσσειας με την επίβλεψη της φιλολόγου κας Μαρινάτου . Η απαγγελία βιντεοσκοπήθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου γονέων του σχολείου μας. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

 https://www.dropbox.com/s/0tvxs0po1dnznoj/ZANNEIOrecitationODYSSEE_FINAL.swf

Επίσης ιχνογράφησαν σκηνές από την Οδύσσεια που επιμελήθηκε η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κα Αγγελή

 

[vodsch

COLLEGE ZANNEIO_AGGELI

More PowerPoint presentations from Helene Zadig

]

 Την Τρίτη 20 Μαϊου 2014 έγινε μια τελευταία αποχαιρετιστήρια τηλεδιάσκεψη αξιολόγησης του έργου μεταξύ των μαθητών 4 σχολείων, το δημοτικό rue de Russie (Τυνησία), τα γυμνάσια Lafrançaise,  Π.Π. Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής και το σχολείο μας :

 

 

// //–>

8 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *