Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ τάξης, στην Παλαιά Βουλή υπό τη συνοδεία των καθηγητριών κ. Κ. Καντέλη, κ. Π. Καρούζου και κ. Χ. Σιδέρη.

Μετά από ολιγόλεπτη αναμονή στην κεντρική αίθουσα του παλαιού κοινοβουλίου, όπου αγόρευσαν στο παρελθόν σπουδαίοι πολιτικοί όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης, άρχισε η περιήγηση στο μουσείο της βουλής.

Τα εκθέματα κάλυπταν το χρονολογικό φάσμα ενός και πλέον αιώνα, αφού χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα έως και τα μέσα του 20ου. Μεγάλο μέρος του μουσείου καλύπτεται από εκθέματα της επανάστασης του 1821, με σπουδαιότερα, προσωπικά αντικείμενα σπουδαίων αγωνιστών, όπως του Μακρυγιάννη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασταυρώσουν και να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις, τόσο μέσα από τα κείμενα που συνόδευαν τα εκθέματα, όσο και μέσα από τις επισημάνσεις της κυρίας Καντέλη, η οποία είχε αναλάβει ρόλο ξεναγού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους μαθητές τα ακρόπρωρα, ορισμένες κομψοτεχνημένες άκρες πλωρών που παρουσίαζαν εντυπωσιακές μορφές. Οι μαθητές ταξίδεψαν χρονικά ως την περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και ως τον «εθνικό διχασμό».

Πριν αναχωρήσουν από την Πύλη, όπου δεσπόζει το επιβλητικό άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εικαστική έκθεση αφιερωμένη στον αείμνηστο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Γιώργος Κίτης, μαθητής της Γ΄ τάξης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων