Τοποθέτηση εκπ/κού αγγλικής γλώσσας στο οργανικό κενό του σχολείου μας

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου τοποθέτησε στο οργανικό κενό αγγλικής γλώσσας, που δημιουργήθηκε από μετάθεση προηγούμενου έτους, την κα Τατάρη Θεοδώρα.

Εκδήλωση λήξης διδακτικού έτους 2015-16

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο προαύλιο του σχολείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης του έτους 2015-16.

Έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου κατά τμήμα ερμηνεύοντας χορωδιακά γνωστά τραγούδια, χόρεψαν, και οι τελειόφοιτοι της ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν το θεατρικό του Ευγένιου Τριβιζά «Η Δυσκολούλα», δίνοντάς μας, εκπαιδευτικούς, γονείς και πλήθος καλεσμένων, την ευκαιρία να τους καμαρώσουμε.

Το πρόγραμμα  ετοίμασαν η μουσικός του σχολείου κα Σπανοπούλου Ανέζα, ο εκπ/κός φυσικής αγωγής κ. Κοκκίνης Γεώργιος, η εκπ/κός θεατρικής αγωγής κα Δαδάρου Κωνσταντίνα. Την προβολή των βίντεο επιμελήθηκε η εκπ/κός πληροφορικής κα Τσακκίρη Παναγιώτα, την παρουσίαση η κα Πρωιμούδη Αναστασία και συμμετείχαν στην προετοιμασία και εξέλιξη της γιορτής όλοι οι εκπ/κοί του σχολείου.

Αποχαιρέτησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης το σχολείο και τους αποχαιρετήσαμε κι εμείς ελπίζοντας ότι έλαβαν στο δημοτικό όλα τα εφόδια που χρειάζονται για το γυμνάσιο και γενικά στη ζωή τους κι ευχόμενοι να πετυχαίνουν τους υψηλούς στόχους που θέτουν. Αναμνηστικό τους απονεμήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συγκίνηση διαδεχόταν τη χαρά και το γέλιο και πάλι απ” την αρχή!

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο για νέα μαγικά ταξίδια γνώσης!

Καλό καλοκαίρι με εικόνες από ψηλά!

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου η εκδήλωση λήξης του διδακτικού έτους 2015-16.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι με εικόνες της εκδήλωσης από ψηλά! Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ολόκληρη.

Πρόσκληση σε ημερίδα ΣΔΕ Ορεστιάδας

Πρόσκληση ΣΔΕ 30-6-16

 

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 30-6-16

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΔΕ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 30-6-16 2η ΣΕΛΙΔΑ

Διάκριση μαθητών μας στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου

ΕΠΑΙΝΟΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗ αΣτον 4ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων  της χώρας, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας Χαριτίδης Κωνσταντίνος του Ιωάννη και Χατζηγεωργακίδης Μάριος του Γεωργίου διακρίθηκαν με Έπαινο.

Συγχαρητήρια στους συμμαθητές μας για τη σπουδαία διάκρισή τους και στην εκπ/κό εικαστικών του σχολείου κα Παπαδημητρίου Χριστίνα για τη δουλειά που γίνεται στο αντικείμενό ΕΠΑΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΚΙΔΗ ατης!

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 800 (ατομικές και ομαδικές), από 82 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 110 εκπαιδευτικών.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

Η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:

Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 20 τιμητικούς επαίνους και 4 ειδικά βραβεία.

Τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρώνwww.dipe-serron.gr

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μαθητές μας στους διακριθέντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016

ylika somataΟ μαθητής της Ε΄τάξης Μηλίκας Κωνσταντίνος Ταξιάρχης του Γεωργίου διακρίθηκε στη Β΄φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016, που έγινε για την περιοχή μας στην Ξάνθη , αποσπώντας το 3ο Βραβείο Αριστείας.

Οι μαθήτριες Γεωργιάδη Άννα του Πασχάλη της Ε΄και Ελευθεριάδου Αθηνά του Μιχαήλ της ΣΤ΄τάξης απέσπασαν Εύφημο Μνεία.

Συγχαίρουμε το μαθητή και τις μαθήτριες για τη σπουδαία διάκρισή τους και τους δασκάλους τους κα Πρωιμούδη Αναστασία, κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη και κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα τους.

Αύριο κατά την παράδοση των Τίτλων Προόδου και Σπουδών θα γίνει η απονομή και των βραβείων τους.

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής που διεξήχθησαν όλα τα τελευταία χρόνια (έως το 2015) με την Επιστημονική / Εκπαιδευτική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Γ. Θ. Καλκάνης) καθώς και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016, με την Ευθύνη του Τμήματος Φυσικής και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπλούτισαν και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με πρωτότυπα –πάντα– θέματα, ασκήσεις και πρακτικές χωρίς ποτέ ασάφειες και λάθη.

Τα Αποτελέσματα των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» 2016

Ανακοινώνονται για το 2016 τα ονόματα των 499 πρωτευσάντων της Ε’ Δημοτικού, των 586 πρωτευσάντων της Στ’ Δημοτικού. Οι αριθμοί των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνονται είναι οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών, λόγω του αυξημένου αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών κάθε τάξης αλλά και της κατανομής των επιδόσεών τους. Εξ αυτών βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 90%), 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 78%), 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 64%) και ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ (με επίδοση ≥ 50%) για κάθε τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονέμεται ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Γι’ αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» θεωρεί ότι δεν απαιτείται –ή και αντενδείκνυται– ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.

Πρωτεύσαντες Δημοτικού 2016

Αναβολή της εκδήλωσης για αύριο 15/6/16

Ο άστατος καιρός μας αναγκάζει να αναβάλλουμε την εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους για αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00΄.

Πρόσκληση στην εκδήλωση λήξης 2015-16

Πρόσκληση 14-6-16

 

ΑΦΙΣΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΛΑ 2α

 

Την πρόσκληση φιλοτέχνησε με εικόνες παλιών αναγνωστικών η δασκάλα κα Γαρουφαλή Αλίκη, ενώ την αφίσα δημιούργησαν οι μαθήτριες του ΣΤ1 μαζί με τη δασκάλα τους κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός της θεατρικής παράστασης, χορωδιακό μέρος με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων και χορευτικό.

Πώς θα λειτουργήσουμε το σχ. έτος 2016-17

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα όπως αυτό καθορίζεται στη με αριθμ. πρωτ. Φ12/657/70691/Δ1/26-4-2016 Υ.Α (ΦΕΚ 1324/11-05-2016, τ.Β΄) προβλέπει:

1. Λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος στις 13.15΄.

2. Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου δεν προβλέπεται ορισμός ενός εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου ολοήμερου, αλλά ορίζεται ανά ημέρα ο εκπαιδευτικός που θα φέρει την ευθύνη λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος.
3. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται και φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους. Με εγκύκλιο προστέθηκαν οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας και οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).                                                     4. Η λειτουργία της πρωινής ζώνης (07.00΄-08.00΄) δεν προβλέπεται. Με εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί πρωινή ζώνη αν φοιτούν σ” αυτή καθ” όλη τη διάρκεια του έτους τουλάχιστο 10 μαθητές.
5. Σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης του προγράμματος από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική και Θεατρική Αγωγή) και της Φυσικής Αγωγής δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 δασκάλων.
6. Οι μαθητές διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά−Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα, αν υπάρχουν περισσότερα τμήματα του ενός, να λειτουργήσουν παράλληλα τμήματα δύο γλωσσών ως εξής: α) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 14 μαθητές β) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων γενικής παιδείας.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΦΕΚ 1324_16

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 2016-17

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2016-17

Στα μαθήματα σε σχέση με το φετινό πρόγραμμα έχουμε:
<meta http-equiv=»X-Frame-Options» content=»DENY» />//

Μείωση της Γλώσσας κατά μία ώρα στις τάξεις Α΄ και Β΄.
Μείωση της Μελέτης Περιβάλλοντος κατά μία ώρα στις Γ΄ και Δ΄.
Μείωση των Θρησκευτικών κατά μία ώρα στις Ε΄ και ΣΤ΄.
Μείωση της Ευέλικτης ζώνης κατά μία ώρα στις Α΄ έως Δ΄ και αφαίρεσή της από Ε΄ και ΣΤ΄.
Μείωση της Φυσικής Αγωγής κατά μία ώρα στις τάξεις Α΄-Δ΄.
Μείωση της Αγγλικής γλώσσας κατά μία ώρα σε όλες τις τάξεις.
Μείωση της Μουσικής κατά μία ώρα στις Α΄ και Β΄.
Μείωση της Πληροφορικής κατά μία ώρα στις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄. 
Αφαίρεση της Θεατρικής Αγωγής από τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄.

Διενέργεια Προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΣωματομετρίαTο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) με εγκύκλιό του που ήρθε στα σχολεία  στις 27/5/16 μας γνωστοποίησε ότι συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) και την τρέχουσα σχολική χρονιά (2015-2016). Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί έως το τέλος του διδακτικού έτους.

Ως το τέλος του διδακτικού έτους, όμως, απέμεναν 12 ημέρες χρόνος μη επαρκής για το πρόγραμμα δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες (σχολικά πρωταθλήματα, ημερήσιες διδακτικές επισκέψεις, κ.ά.)

Το ΥΠΠΕΘ με νέα εγκύκλιο που λάβαμε στις 7/6/16, διευκρινίζει ότι,  «λαμβάνοντας υπόψη τα στενά χρονικά περιθώρια, τον ιδιαίτερο φόρτο εργασίας που προκύπτει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του διδακτικού έτους και τα αιτήματα των σχολικών μονάδων… Σε περίπτωση που οι σχολικές μονάδες έχουν διεξάγει τις σχετικές μετρήσεις και λόγω των ανωτέρω αντικειμενικών δυσκολιών δεν είναι δυνατή η καταχώρηση στη διαδικτυακή πλατφόρμα των καταγραφέντων δεδομένων, δύναται να καταχωρηθούν αυτά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017″.

Το σχολείο μας θα διανείμει αύριο τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΑ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΑ και θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι μετρήσεις για όσους υπάρχει συγκατάθεση έως τη λήξη των μαθημάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΑ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΑ 2015-16

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΥΖΗΝ 2015-16

Διευκρινίσεις επί του Προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στην ΠΕ

Πληροφορίες και χρήσιμο υλικό την ιστοσελίδα → ΕΥΖΗΝ – ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ