ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους κ.Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κ.Φωνιαδάκη Νίκη, κ.Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και κ. Γιαντσελίδου Χρυσούλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Πρώτων Βοηθειών για μα- θητές σχολείων από το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας. Τους ευχαριστούμε πολύ που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του σχολείου μας.

Διδακτική επίσκεψη των Ε1 και Ε2 τάξεων

Στις 23 Απριλίου οι Ε1΄και Ε2΄τάξεις με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κ. Φωνιαδάκη Νίκης και της διευθύντριας κ.Σκαρλατίδου Μαρίας επισκέφτηκαν αρχικά το εργοστάσιο πλαστικών ΚΥΚΛΩΨ στη Ν. Βύσσα, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή και την πολύ θερμή υποδοχή και άρτια ξενάγηση.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ταξιαρχία Ρίμινι στην Καβύλη μετά από πρόσκληση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ξεναγηθούν στον χώρο του στρατοπέδου. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση.

 

Διδακτικές επισκέψεις

Στις 2ο Απριλίου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας, όπου είχαν εκτεθεί  τα έργα των μαθητών των  Δ΄και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με θέμα τη Διατροφή και την Εθελοντική Αιμοδοσία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υγείας. Οι μαθητές μας συμμετείχαν  στη συγκεκριμένη δράση με έργα που δημιούργησαν με την καθοδήγηση της κ. Μπαντάζου Ευπραξίας στο μάθημα των Εικαστικών.

Κυκλοφοριακή Αγωγή-Επίσκεψη Τροχαίας

Στις 26 και 27 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας τροχονόμοι από το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, το οποίο πραγματοποιείται φέτος από τις Α΄, Β΄, Γ’ και Δ΄τάξεις. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους τροχονόμους για τους κανόνες Κ.Ο.Κ. και πώς να κυκλοφορούν σωστά και με ασφάλεια. Ευχαριστούμε πολύ το Τμήμα Τροχαίας για την άρτια παρουσίαση και ενημέρωση.

 

Διδακτική επίσκεψη των Δ1΄ και Δ2΄ τάξεων στο ΚΠΕ Σουφλίου

Στις 26 Απριλίου οι Δ1΄ και Δ2΄τάξεις του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.Χατζηγεωργακίδη Γεωργίου και κ. Θεοδωρίδου Παναγιώτας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Σουφλίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν φέτος. Ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για τη σημαντικότητα του νερού για τη ζωή στον πλανήτη, επισκέφτηκαν κι έκαναν μετρήσεις σε πηγές και είδαν πηγάδια στο Σουφλί. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του προγράμματος για την άρτια διοργάνωση.

 

Εγγραφές στην Α΄τάξη σχ. έτους 2018-19

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα τις διατάξεις της παρ. 4(α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017),οι εγγραφές στην Α΄Τάξη για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7  του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017). Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκροτείται σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εγγραφών των μαθητών στα δημοτικά σχολεία. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν Σχολικό Σύμβουλο ως πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Δημοτικού Σχολείου ως μέλη. (παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017 ).

Οι προερχόμενοι από ιδιωτικά ή ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα εγγράφονται στην αντίστοιχη τάξη του δημόσιου σχολείου με βάση το Αποδεικτικό Μετεγγραφής που εκδίδεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου παρ. 12 άρθρο 7 ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017).

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς. Η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Λεπτομέρειες για την εγγραφή εδώ →ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2018-2019

Αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση γονέων εδώ→ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 10 ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ -ΠΔ79-2017

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εδώ → ΑΔΥΜ που συμπληρώνει ο γιατρός και υποβάλλεται στο σχολείο άμεσα ή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που συμπληρώνουν οι γονείς και παραδίδουν στο γιατρό εδώ → Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης

Σχολική περιφέρεια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας εδώ → ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΧΑΡΤΗΣ

Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο εδώ → ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ – 2018-2019

Τα παραπάνω έντυπα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα εκτυπώσουν ή να  παραλάβουν από τα Νηπιαγωγεία και το Δημοτικό Σχολείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Την Παρασκευή 30/03/2018 αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών παρέδωσε στην Τράπεζα Αγάπης της εκκλησίας των Αγ. Θεοδώρων τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του σχολείου μας ενόψει της εορτής του Πάσχα. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι ανταποκρίθηκαν!

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την υπέροχη παρουσία τους και στους γυμναστές μας, την κ. Παπαλαμπίδου Σοφία και τον κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο που την επιμελήθηκαν!

Ενημέρωση γονέων για ελέγχους, σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου και συλλογή τροφίμων για την Τράπεζα Αγάπης

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι: α) την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13.30 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του Β΄ Τριμήνου και θα γίνει η ενημέρωση για τις Α΄και Β΄τάξεις (το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά), β) την Παρασκευή 23/03/2018 θα γίνει η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου στις  08.45, οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί και θα σχολάσουν στις 10.45΄ εκτός των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που θα σχολάσουν στις 12.00, γιατί θα παρευρεθούν  στην κατάθεση στεφάνου και γ) στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του σχολείου μας θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη καθαριότητας (λάδι, όσπρια, ντοματοπολτός, γάλα διαρκείας, αλάτι, διάφορα μπαχαρικά, κύβους knorr, υγρό πιάτων, χλωρίνη) για την Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων της πόλης μας από την Τρίτη 20/03/2018 έως και την Τετάρτη 28/03/2018.

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΧΑΡΗ

Ο μικρός Χάρης είναι 11 χρόνων κάτοικος Ορεστιάδας και πηγαίνει στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Πάσχει από γλοίωμα [όγκος] στο κεφάλι που αγκάλιασε το οπτικό του νεύρο. Αυτή την ώρα ο Χάρης είναι τυφλός και δίνει τη μάχη του για ΖΩΗ!!!
Νοσηλεύεται στην Αθήνα στους ξενώνες της «ΦΛΟΓΑΣ» και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση μέσα στην εβδομάδα.
Στηρίζουμε την προσπάθεια του Χάρη καταθέτοντας ό,τι μπορεί ο καθένας σε λογαριασμό στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΙΒΑΝ. GR1501104400000044034819480 Δικαιούχος ΒΑΡΣΑΜΑΚΗ ΧΡΥΣΗ.
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του σχολείου μας αποφασίσαμε να κάνουμε έρανο και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα κατατεθούν στην τράπεζα την Παρασκευή.
 
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τον Χάρη!