Ενημέρωση γονέων για ελέγχους, σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου και συλλογή τροφίμων για την Τράπεζα Αγάπης

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι: α) την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13.30 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του Β΄ Τριμήνου  (το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά), β) την Παρασκευή 23/03/2018 θα γίνει η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου στις  08.45, οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί και θα σχολάσουν στις 10.45΄ εκτός των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που θα σχολάσουν στις 12.00, γιατί θα παρευρεθούν  στην κατάθεση στεφάνου και γ) στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του σχολείου μας θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη καθαριότητας (λάδι, όσπρια, ντοματοπολτός, γάλα διαρκείας, όσπρια, αλάτι, διάφορα μπαχαρικά, κύβους knorr, υγρό πιάτων, χλωρίνη) για την Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων της πόλης μας από την Τρίτη 20/03/2018 έως και την Τετάρτη 28/03/2018.

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΧΑΡΗ

Ο μικρός Χάρης είναι 11 χρόνων κάτοικος Ορεστιάδας και πηγαίνει στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Πάσχει από γλοίωμα [όγκος] στο κεφάλι που αγκάλιασε το οπτικό του νεύρο. Αυτή την ώρα ο Χάρης είναι τυφλός και δίνει τη μάχη του για ΖΩΗ!!!
Νοσηλεύεται στην Αθήνα στους ξενώνες της «ΦΛΟΓΑΣ» και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση μέσα στην εβδομάδα.
Στηρίζουμε την προσπάθεια του Χάρη καταθέτοντας ό,τι μπορεί ο καθένας σε λογαριασμό στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΙΒΑΝ. GR1501104400000044034819480 Δικαιούχος ΒΑΡΣΑΜΑΚΗ ΧΡΥΣΗ.
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του σχολείου μας αποφασίσαμε να κάνουμε έρανο και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα κατατεθούν στην τράπεζα την Παρασκευή.
 
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τον Χάρη!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Με απόφαση Δημάρχου κλειστά θα είναι τα σχολεία και αύριο Πέμπτη 1 Μαρτίου λόγω καιρικών συνθηκών.

KΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Κλειστά θα είναι και αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 τα σχολεία στο Δήμο Ορεστιάδας λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Με απόφαση  Δημάρχου αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018  δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ορεστιάδας, λόγω καιρικών συνθηκών.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Οι Β1 και Β2 τάξεις του σχολείου μας  με τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Τσομπανίδου, Μάρκου Παναγιώτη, Καλπάκη Ευαγγελία και  Μπαντάζου Ευπραξία επισκέφθηκαν την Τετάρτη  και την Πέμπτη 7 και 8 Φεβρουαρίου 2018 το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας και παρακολούθησαν το αποκριάτικο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με τίτλο: «Μάσκα και Αποκριά, Καρναβάλι και χαρά…». Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του Μουσείου για την άρτια διοργάνωση και παρουσίαση του προγράμματος.

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:15΄και θα σχολάσουν στις 10:30΄. Θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων και δράσεις σχετικές με το θέμα από τις άλλες τάξεις. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Η δ/ντρια- Το εκπ/κό προσωπικό

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Βασίλειος ο Μέγας

Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους!

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός

Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος».

 

 

 

 

Δίωρη εκπ/κή επίσκεψη των Γ1 και Γ2 τάξεων στα ΕΛ.ΤΑ και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 17/01/2018 η Γ2΄ τάξη επισκέφτηκε τα ΕΛ.ΤΑ , όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο αποστολής χρημάτων και έστειλε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, που διοργάνωσε για φιλανθρωπικό σκοπό, στα χωριά SOS Έβρου και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Συγχαρητήρια στους μαθητές  του Γ2΄ και την εκπ/κό τους κ. Κοντίδου Γαρυφαλλιά για τη φιλανθρωπική τους δράση. Στη συνέχεια οι Γ1΄ και Γ2΄ τάξεις επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της. Ευχαριστούμε το προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλοποίηση δράσης με τίτλο « Η τσάντα στο σχολείο»

ENHMΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ: «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ.πρωτ.: Φ.7/219218/Δ1 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με θέμα: « Έγκριση υλοποίησης δράσης: Η τσάντα στο σχολείο», καθιερώνεται η παραμονή της τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα στο σχολείο και συγκεκριμένα την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο, που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ως τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω αποφασίστηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων να παραμένει η τσάντα των  μαθητών/τριών στο σχολείο μας τις παρακάτω Παρασκευές:

  1. Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
  2. Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
  3. Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
  4. Παρασκευή 27 Απριλίου 2018
  5. Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
  6. Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

 

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.:

ΔΡΑΣΗ -Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ