Στο Δημαρχείο η ΣΤ΄ για Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής έγινε σήμερα, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο Δημαρχείο με τη βοήθεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Καραγιάννη Γεωργίου, που μας υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων, μας έδωσε πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Δήμου, απάντησε σε απορίες μας, άκουσε και κατέγραψε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας.

Στην επίσκεψη μάς συνόδευε ο Διευθυντής του σχολείου που διδάσκει και το μάθημα.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 3 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 4 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 5 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 7

Ενισχύουμε το Παιδικό Χωριό SOS

sosΑποφασίσαμε ενόψει των γιορτών που έρχονται να ενισχύσουμε, όπως πέρυσι, με εθελοντικές προσφορές το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστηνο Αλεξ/πολης. Η περυσινή συμμετοχή των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών ήταν συγκινητική, κάτι που ελπίζουμε θα συμβεί και φέτος.

Η έκκληση των Παιδικών Χωριών έχει ως εξής:

«Αυτό το χρονικό διάστημα οι ανάγκες μας σε  τρόφιμα είναι μεγάλες και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Όποιοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να μας προσφέρετε τρόφιμα, τα είδη που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

Όσπρια (φακές, φασόλια κλπ)
Δημητριακά
Λάδι
Μέλι
Κακάο
Αλεύρι
Αλάτι
Κονσέρβες τόνου
Τοματάκια (σάλτσες, πελτέ)
Γαλα εβαπορε
Ζάχαρη
Πουρές (σκόνη)
Χυμοί (Amita κλπ)

*Σε μακαρόνια και ρύζι έχουμε καλυφθεί πλήρως από τις εταιρείες Barilla ABEE και Uncle Bens

Μεγάλες όμως είναι οι ανάγκες των σπιτιών μας και στα είδη καθαρισμού: σκόνη πλυντηρίου, μαλακτικό, υγρό σαπούνι πιάτων, υγρά καθαριότητας, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.»

Κάθε πρωί οι εκπ/κοί Κερέμη Σοφία και Μαλλιακούδης Εμμανουήλ, που προσφέρθηκαν, θα συγκεντρώνουν σε χώρο του σχολείου τα είδη που φέρνουν οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια.

Ευχαριστούμε κι ευελπιστούμε να φανούμε χρήσιμοι στα παιδιά του χωριού.

Οργάνωση Παιδικής Χορωδίας

Laografiko OrestiadasΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

Σας γνωρίζουμε ότι στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας οργανώνουμε τη λειτουργία παιδικής χορωδίας, με παραδοσιακά τραγούδια για μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων.

Σας παρακαλούμε να ανακοινώσετε στους μαθητές σας σχετικά. Εμείς θα περάσουμε από τα σχολεία σας και θα εγγράψουμε τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στη χορωδία.

Η διδασκαλία των παραδοσιακών τραγουδιών θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, ημέρα Κυριακή. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν δεν θα έχουν καμιά οικονομική υποχρέωση.

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

polytexneio65ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014   και ώρα  08:45΄  για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό

του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

Επέτειος Πολυτεχνείου 2014

Psomi pedia eleftheriaΣημερινή εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. ορίζει τον τρόπο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου κινούμενη στα ισχύοντα με τα ΠΔ 201/98 και ΠΔ 200/98,  που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονταιστη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων.
3. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.
4. Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο άρ. 4, παρ.1γ των Π.Δ.200/1998 & 201/1998 (Α΄ 161), αντίστοιχα.

Άρ. 4, παρ.1γ του 201/1998 (Α΄ 161) «γ. Τη 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση, σε όλα σχολεία μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.»

 

Επίσκεψη στην Έκθεση της Τροχαίας

Σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, επισκεφθήκαμε οι μαθητές των Γ,Δ,Ε, και ΣΤ τάξεων την Έκθεση Τροχαίας που λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Ακούσαμε από τα στελέχη της τροχαίας, είδαμε εικόνες και βίντεο και δοκιμάσαμε στον προσομοιωτή τις συνέπειες της κακής οδηγικής και γενικά κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 1α ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 2α ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 3α ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 4α

Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων – Απόφαση συνδρομής

Στις 26-10-2014 και ώρα 19:00 συνήλθαν τα μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ που προήλθε από τη Γενική συνέλευση της 21-10-2014 και σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου έγινε η κατανομή αξιωμάτων μεταξύ των μελών. Ύστερα από κοινή απόφαση των μελών έγινε η ακόλουθη κατανομή:

Λυμπερίδης Αθανάσιος          Πρόεδρος

Μίτζιας Αναστάσιος                 Αντιπρόεδρος

Μπελεζάκη Κωνσταντίνα        Γεν. Γραμματέας

Ελαφούδη Χριστίνα                 Ταμίας

Χρήστου Ιωάννης                     Εκπρόσωπος Σχολικής κοινότητας.

Επίσης έγινε και η πρώτη συνέλευση του νέου Δ.Σ. μετά από πρόσκληση του προέδρου με θέμα:

Ετήσια συνδρομή

Αποφασίστηκε ότι η συνδρομή θα είναι για ένα (1) παιδί 10 € για δυο (2) παιδιά 15€ και το τρίτο παιδί δωρεάν.

Στις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 θα γίνουν οι «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης» σύμφωνα με την  Φ.350/ 42 / 148986 /Δ1/18-9-14 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αφού στην παράγραφο 5 προβλέπεται:

«5.  Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς  που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.»

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ → ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΣ 2014

Στη Δοξολογία και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 28ης ΟΚΤ 2014αΗ παρουσία του σχολείου μας στη Δοξολογία και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014.

 

Πανελλήνια διάκριση μαθητών του σχολείου μας σε διαγωνισμό

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣτον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού)  της χώρας, το έργο των μαθητριών της Δ΄ τάξης (Ε΄ φέτος) Βαλαβάνη ΕυθυμίαςΖηλιασκοπούλου ΜάρθαςΜαρασλή Δημητρίου και Χαριτίδη Κων/νου απέσπασε το 3ο Βραβείο και το έργο του Χατζηγεωργακίδη Μάριου διακρίθηκε με Έπαινο.

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 1100 (ατομικές και ομαδικές), από 80 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 120 εκπαιδευτικών.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟΗ επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:

  • Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 16 τιμητικούς επαίνους και 3 ειδικά βραβεία.

Τα βραβευθέντα έργα έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών www.dipe-serron.gr

Η  ειδική τιμητική εκδήλωση για τους διακριθέντες θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (στάση μετρό: Εθνική Άμυνα- Αθήνα) και ώρα 11.00-14.00.

Τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν πρέπει να ενημερώσουν το αργότερο έως την Παρασκευή 28/11/2014 για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Συγχαρητήριο μήνυμα για τη διάκριση απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μελισσόπουλος Σάββας.

Ο πίνακας των διακριθέντων εδώ → ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το συγχαρητήριο μήνυμα του κ. Μελισσόπουλου Σάββα εδώ → ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙO ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΔΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΙΤΣΟΥ

Τα έργα που διακρίθηκαν εδώ → ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ