Η Γ΄τάξη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο 20-4-16

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄τάξης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες μας κυρίες Καλπάκη Ευαγγελία και Κελεσίδου Δήμητρα,  επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 20 Απρίλιου 2016 το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας και συμμετείχαμε στο Πασχαλιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά με τα κόκκινα τ” αυγά…».

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Γιάννης Σιωπίδη και τις δασκάλες που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα, κυρίες Κουρουμιχάκη Τούλα, Κολοκοτρώνη Γιάννα και Μαλλιακούδη Λαμπριάνα, για την όμορφη συνεργασία μας και για την ευκαιρία που μας παρείχαν με την οργάνωση του προγράμματος και την πρόσκλησή τους, να δούμε, να μάθουμε και να χαρούμε με γνωστά και λιγότερο γνωστά έθιμα του τόπου μας.

Δεύτερη αποστολή της Δράσης αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1Τα είδη που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν με όχημα της περιφερειακής ενότητας την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη κι από εκεί στο χώρο φιλοξενίας στη Δράμα, όπου ελπίζουμε ότι θα απαλύνουν, έστω και προσωρινά, τις δυσκολίες διαβίωσης των κυνηγημένων από τον πόλεμο συνανθρώπων μας.

Η συγκέντρωση υλικών θα συνεχιστεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Τα είδη που χρειάζονται είναι → Προσφύγων είδη

 

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2 ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4 ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5

Ευχές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 1γ

Εισαγωγή στο σκάκι για τη Β΄και Γ΄τάξη

ΣΚΑΚΙ 6Ο Σύλλογος Διδασκόντων, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του καθηγητή κου Νίκου Λυγερού στην πόλη μας για διάλεξη στο Σύλλογο Απογόνων Αδριανουπολιτών και Καραγατσιανών και με τη συνδρομή του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κου Λυμπερίδη Αθνασίου, τον προσκάλεσε να κάνει μια «εισαγωγή στο σκάκι» στους μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης.

Το σχολείο μας τα προηγούμενα έτη αλλά και φέτος έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες μαθητών στα πρωταθλήματα σε τοπικό, σε επίπεδο Νομού και Θράκης, χάρη στη διδασκαλία και εκγύμνασής τους στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας από τους προπονητές του.

Τη φετινή χρονιά προμηθευτήκαμε το εκπαιδευτικό υλικό που εξέδωσε η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και με πρωτοβουλία του δασκάλου κου Ροϊλού Ιωάννη χρησιμοποιήθηκε για την γνωριμία με το παιγνίδι των μαθητών των μικρών τάξεων και του ολοημέρου.

Η Δ΄ τάξη στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας 20-4-16

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 1Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κ. Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο και κα Στρατηγού Ζωή,  επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο να γνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και γενικότερα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Η Δ΄ τάξη στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας 20-4-16 from 2_DS_Orestiadas

Λαμπάδες για το Χαμόγελο του Παιδιού

ΛΑΜΠΑΔΕΣ 9Οι μαθητές του τμήματος Ε2, με την καθοδήγηση της δασκάλας μας κας Γαρουφαλή Αλίκης,  συνεργαστήκαμε για να κατασκευάσουμε πασχαλινές λαμπάδες και ζωγραφιές και να τις χαρίσουμε στα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού που βρίσκεται στην Κυλλήνη.

Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα χαμόγελο κι εμείς θα χαρίσουμε πολλά στα 23 παιδικά προσωπάκια που φιλοξενούνται εκεί.

Λαμπάδες για τα Παιδικά Χωριά S.O.S.

ΛΑΜΠΑΔΕΣ 4Λαμπάδες αναστάσιμες, λαμπάδες πανέμορφες, έφτιαξαν με πολλή αγάπη οι γλυκύτατες δασκάλες μας, Γαρουφαλή Αλίκη και Χουρσόγλου Αργυρώ. Κι έφεραν στο σχολείο μας τα χρώματα και τη χαρά της Άνοιξης και της Ανάστασης, και κυρίως, πολλή αγάπη. Οι υπέροχες λαμπάδες έγιναν ανάρπαστες και τα χρήματα (συγκεντρώθηκαν 400 ευρώ) στάλθηκαν στα Παιδικό Χωριό S.O.S. στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλο αυτό το καλλιτεχνικό ρεύμα και φιλάνθρωπο πνεύμα που περιέβαλε το σχολείο μας.

«Παιδιά σε κίνδυνο» Ραδιομαραθώνιος Unicef Τρίτη 19/4/16

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2016 -  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ -ΑΦΙΣΑ-page-1Την Τρίτη 19 Απριλίου, διοργανώνεται ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με τη στήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η οποία συμμετέχει με όλα τα προγράμματά της και την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών με κεντρικό θέμα «Παιδιά σε Κίνδυνο».

Η UNICEF προσκαλεί όλους τους ραδιοσταθμούς να συμμετάσχουν στο Ραδιομαραθώνιο που θα διαρκέσει από το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου μέχρι αργά το απόγευμα. Επιπλέον του ολοήμερου Ραδιομαραθώνιου από την Ελληνική Ραδιοφωνία, θα υπάρξουν κοινές ζώνες εκπομπής, πολλών ραδιοσταθμών 9-10 και 10-12 το πρωί, 12-1 το μεσημέρι και 5-6 και 6-7 το απόγευμα. Δεκάδες ακόμα ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα θα αφιερώσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμά τους στο σκοπό του Ραδιομαραθώνιου.

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2016 - ΜΕ ΛΙΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ-page-0Παρά τις προόδους, εκατομμύρια παιδιά είναι σε κίνδυνο, η φτώχεια και η εκμετάλλευση, η πείνα, ο πόλεμος, η προσφυγιά και οι αρρώστιες, απειλούν τη ζωή, την υγεία και το μέλλον τους. Ακόμη και σήμερα, 16.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν πεθαίνουν κάθε μέρααπό αιτίες που θα μπορούσαν να προληφθούν, οι μισοί από αυτούς τους θανάτους έχουν ως αιτία τον υποσιτισμό. Σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά είναι πρόσφυγες.

Χάρη στην υποστήριξη εκατομμυρίων συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο πάνω από 3 εκατομμύρια παιδικές ζωές σώζονται κάθε χρόνο χάρη στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας. Τα καχεκτικά και λιπόβαρα παιδιά έχουν μειωθεί κατά 96 και 66 εκατομμύρια αντίστοιχα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και να στηρίξει την εκστρατεία καλώντας:

– Το τηλέφωνο προσφορών:   217 777 1340 που ισχύει μόνο την ημέρα του Μαραθώνιου Τρίτη 19 Απριλίου

– Δωρεές με SMS: στείλτε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ ΦΠΑ) ισχύει από Πέμπτη 14 Απριλίου έως και Τετάρτη 20 Απριλίου.

– Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ ΦΠΑ ανά κλήση).

μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

–    ΕΘΝΙΚΗ:  169/480020-64

–   ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

–   ALPHA BANK: 115 002002 017649

 EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

–    ΑΤΤΙΚΗΣ: 54799691

–   HSBC: 002-066694-130

O ενημερωτικός φάκελος του Ραδιομαραθώνιου για τα Παιδιά σε Κίνδυνο

Εξεταστικά Κέντρα β΄φάσης Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016

Ανακοινώνεται η κατάσταση των σχολείων / εξεταστικών κέντρων της β’ φάσης του Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016.

16 Απριλίου 2016, 10:00-11:30 (χρόνος προσέλευσης μισή ώρα πριν την έναρξη)

18ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης     Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης      Ηλιουπόλεως 9 – Ξάνθη

Ολόκληρη η κατάσταση εδώ → exetastika_kentra_dimotikou_2016

Χάρτης για 18ο και 9ο ΔΣ Ξάνθης

Την Τετάρτη 20 Απριλίου πάμε διδακτική επίσκεψη

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων  θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω επισκέψεις κατά τάξη:

α) η Α΄ τάξη σε εργαστήρι ζωγραφικής,

β) η Β΄ τάξη σε κατάστημα super market στα πλαίσια προγράμματος για τη διατροφή που εκπονεί,

γ) η Γ΄ τάξη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης για το πρόγραμμα «Ήρθε πάλι Πασχαλιά με τα κόκκινα τα’ αυγά…»,

δ) η Δ΄ τάξη στη Δημοτική Τηλεόραση,

ε) η Ε΄ τάξη στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας,

στ) η ΣΤ΄ τάξη στη Δαδιά στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής «Οι βιότοποι της Θράκης»,  που εκπονεί.