Oκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που βλάπτουν ψυχολογικά το παιδί

Στο μενού Άρθρα κι εδώ

Ανακαλείται η εγκύκλιος για ΑΔΥΜ στις Β΄ και Γ΄ τάξεις

ΣωματομετρίαΗ Διεύθυνση Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακαλεί την εγκύκλιο της 24ης/9/2014 με την οποία  είχαν για φέτος υποχρέωση προσκόμισης Ατομικού Δελτίου Υγείας (ΑΔΥΜ) και οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων.

Επομένως δεν χρειάζεται οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων να προσκομίσουν ΑΔΥΜ. Ισχύει για τρία χρόνια, από δύο που ήταν, το ΑΔΥΜ που κατέθεσαν στην Α΄ τάξη.

Παρακαλούμε τους γονείς που δεν κινήθηκαν για την έκδοση ΑΔΥΜ να αγνοήσουν τα έντυπα του Δελτίου και του Φύλλου Ιατρικής Εξέτασης που τους στείλαμε.

Η εγκύκλιος ανάκλησης της εγκυκλίου εδώ → ΑΔΥΜ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Η ανακληθείσα εγκύκλιος εδώ → ΑΔΥΜ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Αφίσα Ημερίδας Διαδικτύου 2014

Την Παρασκευή πάμε θέατρο

ΘέατροΟ Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε, με αφορμή και σε συνέχεια της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και του μηνύματός της για την αποδοχή της διαφορετικότητας,  την προσεχή Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 να παρακολουθήσουν οι μαθητές στο θέατρο Διόνυσος την παράσταση «Το ασχημόπαπο», μεταφορά στο θέατρο του παραμυθιού του Άντερσεν, που στοχεύει και στην  ανάπτυξη της αυτοαντίληψης των διαπροσωπικών και ψυχοκοινωνικών σχέσεων.

Δωρεά τεσσάρων Η/Υ από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προμηθεύτηκε και προσέφερε στο σχολείο τέσσερις νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το εργαστήριό μας.

Η δωρεά αποτελεί σημαντικό βήμα εκσυχρονισμού του εξοπλισμού του εργαστηρίου κι ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα με πόρους της Σχολικής Κοινότητας να τον συνεχίσουμε.

Δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον των γονέων για τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο, η οποία αποδίδει περισσότερο όταν όλοι οι παράγοντες συμμετέχουν και συντελούν σ” αυτό.

ΗΥ νέοι 2αΗΥ νέοι 1α

Η Γ΄ τάξη στο εργαστήρι ζωγραφικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΤην Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές του Γ1 και του Γ2 του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κ. Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο και κα Στρατηγού Ζωή καθώς και απ” τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Δελή Παναγιώτη Θεόφιλο επισκεφθήκαμε το εργαστήρι ζωγραφικής της κυρίας Δέσποινας Κιουγλού.

Eπίσκεψη στο εργαστήριο ζωγραφικής 1-10-14 from 2_DS_Orestiadas

Εβδομάδα Κώδικα

code-week 14Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding

Συμμετέχουμε φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (11-17 Οκτωβρίου 2014).

Την εβδομάδα αυτή στο σχολείο μας:

  • Στις ώρες του μαθήματος πληροφορικής συζητάμε για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Εκπονούμε μαθησιακές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά.

Μπορείτε και εσείς να μάθετε τα βασικά του προγραμματισμού μόνοι σας στο σπίτι ή στην εργασία σας ξεκινώντας από την σελίδα http://cseduweek.wordpress.com  και στην σελίδα http://code.org/learn .

Μπορείτε να βρείτε την συμμετοχή του σχολείου μας στην Εβδομάδα Κώδικα στην ιστοσελίδα http://events.codeweek.eu/ .

Επιστολή προς τους γονείς → Εβδομάδα Κώδικα

13η Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟΤη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας για εκκένωση του διδακτηρίου σε περίπτωση σεισμού ή άλλης ανάγκης.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) επικαιροποίησε το «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες 2014″ και το έστειλε στη Διεύθυνση Συμβουλ. Επαγ. Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.)  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Προτάθηκε από τον Ο.Α.Σ.Π. να πραγματοποιείται η πρώτη από τις τρεις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας στις σχολικές μονάδες της χώρας  ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Πρόληψης Επιπτώσεων Καταστροφών (13η Οκτωβρίου). Η πρόταση αυτή ήδη υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο εδώ → OASP_SXEDIO_MNHMONIOU_ENERGEION_2014

Δωρεά φωτοτυπικού μηχανήματος

ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΝΕΟ 1αΑπό την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς το σχολείο διαθέτει ένα νέο φωτοτυπικό μηχάνημα σύμφωνο με τις ανάγκες και τη χρήση που καλείται να εξυπηρετήσει, που προσέφερε ο κ. Πεντίδης Χριστόδουλος και η εταιρεία του PC SOFT (Βασ. Κων/νου 198, Ορεστιάδα), που ειδικεύεται στο λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο κ. Πεντίδης, γονέας μαθήτριας του σχολείου μας, όταν πληροφορήθηκε ότι το φωτοτυπικό που είχαμε έφτανε στα όρια των δυνατοτήτων του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μας εξασφαλίσει νέο μηχάνημα, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την εργασία τους απρόσκοπτα στο πεδίο της αναπαραγωγής χρήσιμου υλικού για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Πεντίδη Χριστόδουλου και Μπελεζάκη Κωνσταντίνας  για την δωρεά τους.

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και εκλογές

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί    Γονείς

Την  Τετάρτη 15-10-2014, στις 18:00΄στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, θα γίνει η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα:

«Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός» και οι εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθούν οι εκλογές την επόμενη Τετάρτη 22-10-2014  την ίδια ώρα. Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Εκ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων