Διακοπή των μαθημάτων στις Δημοτικές Ενότητες Τριγώνου και Κυπρίνου

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις 26 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Τρίτη α) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικών Ενοτήτων Τριγώνου και Κυπρίνου και β) στο Ειδικό Δημοτικό και Ε.Ε.Ε.Κ. Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Το προαύλιο έγινε λευκό

Σε λιγότερο από μισή ώρα…

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑA 26-1-16 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΒB 26-1-16

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το σχολείο

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε ένα βασιλοπιτάκι σε κάθε μαθητή με ένα φλουρί σε κάθε τμήμα. Ο μαθητής από κάθε τμήμα που έτυχε το φλουρί πήρε ένα επιλεγμένο για την ηλικία του βιβλίο.

Τα παιδιά χάρηκαν όλη τη διαδικασία και αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος έκοψε τη βασιλόπιτα για τους εκπαιδευτικούς κι ευχήθηκε υγεία, προσωπική ευτυχία και προκοπή και για το Σχολείο επιτυχίες με ασφάλεια και ηρεμία. Από το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν παρόντες, βοήθησαν και χάρηκαν μαζί μας οι κυρίες Μπελεζάκη Κωνσταντίνα και Ελαφούδη Χριστίνα και ο κ. Χρήστου Ιωάννης.

Τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η κα Ζωή Στρατηγού.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 1

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 3ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2

 

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 4

 

 

Έγινε η αναπλήρωση των απουσιαζόντων εκπ/ών

Παρουσιάστηκαν σήμερα 19/1/16 και ανέλαβαν υπηρεσία η δασκάλα κα Χουρσόγλου Αργυρώ στο Β2 και η εκπ/κός Καλλιτεχνικών μαθημάτων κα Παπαδημητρίου Χριστίνα για τα εικαστικά σε όλα τα τμήματα.

Παραμένει το κενό δύο ωρών γερμανικής γλώσσας.

Διδακτική επίσκεψη και… κινηματογραφική συναυλία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αξιοποιώντας σχετική ενημέρωση, αποφάσισε την πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης όλων των μαθητών του σχολείου τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου για να παρακολουθήσουμε «Μία κινηματογραφική συναυλία». Αν μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, μετά τη συναυλία, θα επισκεφθούμε κατά τάξη και άλλους χώρους της πόλης, όπως το Στρατιωτικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Κάστρο, το Τέμενος.

Cineconcert “CineConcert” Μία κινηματογραφική… συναυλία

Δύο σπαρταριστές ασπρόμαυρες κωμωδίες του 1920 «NEIGHBOURS» και «ONE WEEK» με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton που έχουν αφήσει εποχή στο βωβό κινηματογράφο επενδύονται ζωντανά με μουσικό αυτοσχεδιασμό αναδεικνύοντας την εικόνα!

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την εκτέλεση αυθεντικών συνθέσεων για πιάνο και σαξόφωνο.

Περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται έχουν ως σκοπό να προσελκύσουν τους μαθητές στη μουσική, να τους γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να τους φέρουν σε επαφή με έννοιες όπως «ο αυτοσχεδιασμός», «η σύνθεση» και «η μουσική επένδυση», ενώ τους βοηθά να λύσουν απορίες, όπως το πώς συγχρονίζονται οι μουσικοί για να παίξουν ένα έργο. Συνδέουν, επίσης, τη μουσική με άλλες μορφές τέχνης.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρωτότυπη μουσική κινηματογράφου να γεννιέται και να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, βιώνοντας, έτσι, την ιδιαίτερη αξία που προσδίδει ο ήχος στην εικόνα, να δουν πρωτόγνωρες, ασυνήθιστες τεχνικές στη χρήση των οργάνων και να αντιληφθούν τη διαφορά της αυτοσχεδιαστικής μουσικής με την «κλασσική» μορφή σύνθεσης. Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν και οι ίδιοι με μικρές αυτοσχεδιαστικές παρεμβάσεις. Με το προσιτό και ιδιαίτερα «διασκεδαστικό» μέσο της εικόνας, οι μαθητές μπορούν να διεισδύσουν στον πανέμορφο αλλά και σύνθετο κόσμο της μουσικής!

Συντελεστές Ευτυχία Βενιωτά (πιάνο – κρουστά), Γιώργος Λυγερίδης (σαξόφωνο – κρουστά)

Ξαναρχίζουν τα μαθήματα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι διακοπές των Χριστουγέννων τελειώνουν και ξαναρχίζουν τα μαθήματα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, όπως ορίζει το ΠΔ 201/98, άρθρο 4δ!

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδ/χου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

ΙΜΔΟΣ 3Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μια κρύα ημέρα του χειμώνα, μας ζέστανε η επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος μας ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα, προσέφερε σχολικά είδη στους μαθητές και είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να διαπιστώσουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία του για τα παιδιά και την εκπαίδευση.

Τα σχολικά αυτά είδη (τετράδια, μολύβια, χρώματα, γόμες, ξύστρες, ψαλίδια, χάρακες) είναι προσφορά της Μ.Κ.Ο “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας 23-12-2015

ΓΙΟΡΤΉ ΧΡΙΣΤ 21Την τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων γιορτάσαμε όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς την έλευση του Θεανθρώπου, με μια πολύ όμορφη εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄τάξης, εισάγοντάς μας στο πνεύμα των εορτών με τρόπο που μόνο τα παιδιά ξέρουν!

Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε η απονομή του Βραβείου Αριστείας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών του προηγούμενου έτους στον μαθητή της ΣΤ΄τάξης Στάικο Δημήτρη.

Στη λήξη μας περίμενε μια έκπληξη! Έψαλαν τα κάλαντα οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης μαζί με τα πρωτάκια που έχουν υιοθετήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μαζί υλοποιούν!

Μαθητής μας στους διακριθέντες στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών

Στάικος ΔημήτρηςΟ μαθητής Στάικος Δημήτριος της ΣΤ΄ τάξης (περσινής Ε΄) διακρίθηκε στη β΄ φάση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών που έγινε το προηγούμενο έτος.

Συγχαίρουμε το μαθητή για τη σπουδαία διάκρισή του και τον δάσκαλό του Μαλλιακούδη Εμμανουήλ για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα του.

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών που διοργάνωσε το διαγωνισμό έστειλε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και θα απονεμηθεί στο μαθητή την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 κατά την έναρξη της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Παρακάτω η επιστολή των διοργανωτών για την αλλαγή του τρόπου απονομής των βραβείων.

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε.

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Διευθυντής: καθηγ. Γ. Θ. Καλκάνης                                                                                        Αθήνα, 15 ΔΕΚ 2015

Κύριε Διευθυντά,

το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών προετοίμασε και διοργανώνει –μέσω των σχολείων– απονομή Βραβείων Αριστείας σε όλους τους μαθητές οι οποίοι πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών 2015 για τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Το Εργαστήριο είχε την αποκλειστική Επιστημονική και Εκπαιδευτική Ευθύνη και Επιμέλεια της σύνθεσης των θεμάτων και της αξιολόγησης των γραπτών των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής / Φυσικών 2015, καθώς και της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στον διαδικτυακό του τόπο: http://micro-kosmos.uoa.gr (=> οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής), όπως κάθε χρόνο. Επίσης, είχε και την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής (μέσω του Διαγωνισμού της Γ’ Λυκείου ), της προετοιμασίας και της συνοδείας των Ελλήνων μαθητών στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015, όπως κάθε χρόνο.

Τώρα τιμά τους πρωτεύσαντες μαθητές στους Διαγωνισμούς 2015 και τους μαθητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα 2015 –με βάση τη σειρά των ονομάτων τους, όπως έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω διαδικτυακό τόπο για το 2015– αποστέλλοντας στα σχολεία τους ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

Επισυναπτόμενα σε ξεχωριστά αρχεία θα βρείτε τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ των μαθητών σας, οι οποίοι πρώτευσαν. Σε αυτά αναγράφονται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του/της μαθητή/τριας, καθώς και η τάξη και το όνομα του σχολείου.

Παρακαλούμε, να εκτυπώσετε τα Βραβεία (τα οποία είναι υπογεγραμμένα από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου), να τα υπογράψετε / σφραγίσετε και να τα απονείμετε στους μαθητές σας.

Το Εργαστήριο θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή απονομής των Βραβείων στον χώρο του σχολείου και με την παρουσία των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών τους (ίσως και των γονέων) τιμά –εκτός από τους μαθητές– και το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και ενισχύει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών.

Συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριες που θα βραβευτούν και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου

Καθηγητής Γεώργιος Θεοφ. Καλκάνης

e_site: http://micro-kosmos.uoa.gr

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΣας προσκαλούμε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 09.00΄, στο γυμναστήριο του σχολείου μας να γιορτάσετε μαζί μας την έλευση των Άγιων Ημερών της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Την ημέρα αυτή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, πρωινή ζώνη και ολοήμερο, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.