ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης σχετικά με την “Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με την αξιοποίηση των ΤΠΕ και συμμετοχή τους στην ανάπτυξη ποικίλων επιμορφωτικών δράσεων” πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικές επιμορφώσεις που στόχο είχαν τη βελτίωση της επιστημονικής και συνέχιση της παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των ΤΠΕ κι όχι μόνο αλλά  κι επιμόρφωσή τους στην εκπαιδευτική ρομποτική STEM και STEAM και η συμμετοχή τους σε διαδικασίες ενδοσχολικής επιμόρφωσης και αυτομόρφωσης και η ενίσχυση του ψηφιακού εγγραμματισμού τους. Επίσης η συμμετοχή σε επιμορφώσεις από αρμόδιους φορείς μετά από διερεύνηση της θεματολογίας, καθώς η επιμόρφωση με επίκεντρο το σχολείο, προτείνεται ως η καταλληλότερη μορφή επιμόρφωσης υπό την έννοια ότι υποβοηθά περισσότερο το καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών.

  1. Ρομποτική-STEM-1ο Μέρος: 27/10/2023, διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγητής ο εκπ/κός Φεσαλίδης Γεώργιος ΠΕ86
  2. Ρομποτική-STEM-2ο Μέρος: 17/11/2023, διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγητής ο εκπ/κός Φεσαλίδης Γεώργιος ΠΕ86
  3. Τρόποι προφύλαξης κι αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές από την εκπαιδευτική κοινότητα: 30/01/2024,διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγητής ο Πυραγός Π.Υ.Διδ/χου κ.Χατζηχαραλάμπους Αξιώτης
  4. Ρομποτική-STEM-3ο Μέρος: 13/03/2023, διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγήτρια η εκπαιδεύτρια ρομποτικής κ. Μπαχτσεβανίδου Μαρία
  5. Διαδραστικοί Πίνακες -1ο Μέρος: 10/04/2024, διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγητές οι εκπ/κοί κ. Ναλμπάντης Πολυχρόνης ΠΕ70 και κ.Μπιριντζής Δημήτριος ΠΕ70
  6. Διαδραστικοί Πίνακες -2ο Μέρος: 24/04/2024, διάρκεια 2,5 ώρες, εισηγητές οι εκπ/κοί κ. Ναλμπάντης Πολυχρόνης ΠΕ70 και κ.Μπιριντζής Δημήτριος ΠΕ70
  7. Τρόποι αντιμετώπισης σχολικής βίας-Καλές Πρακτικές: 22/05/2024, διάρκεια 2 ώρες, εισηγήτρια η εκπ/κός κ.Μπεχτσούδη Αγγελική ΠΕ70
  8. Εργαλεία WEB.2 στη διδασκαλία της Γεωγραφίας: 24/05/2024,διάρκεια 2 ώρες, εισηγήτρια η εκπ/κός κ.Μπεχτσούδη Αγγελική ΠΕ70

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2ου Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ 6ο Δ.Σ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας του σχολείου μας με το 6ο Δ.Σ.Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε κοινή δράση στις 28/03/2024 κατά την οποία μαθητές των Ε΄τάξεων των δύο σχολείων συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στον καθαρισμό-ευπρεπισμό του Πευκώνα της πόλης μας συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό του όμορφου αυτού χώρου αναψυχής της πόλης μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ WEB.2

Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα «Ευρώπη», διδάχθηκαν τα Αξιοθέατα της Ευρώπης με δραστηριότητες βασισμένες σε εργαλεία web2.

Αρχικά, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα εννοιολογικό χάρτη στο λογισμικό popplet για την ανίχνευση των γνώσεων τους σχετικά με τα αξιοθέατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα, έπαιξαν μια δραστηριότητα-παιχνίδι όπου καθεμιά από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τα δικά της μνημεία και αξιοθέατα.  Οι μαθητές προσπάθησαν να ταιριάξουν τα ζευγάρια ανοίγοντας τις κάρτες και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία κάθε μνημείου ή αξιοθέατου. Στη συνέχεια, αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο για να φτιάξουν μία διαφήμιση για ένα αξιοθέατο και να το αναρτήσουν σε ένα πίνακα ανακοινώσεων padlet. Αμέσως μετά έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι στο educandy. Στο τέλος,  σύγκριναν στον αρχικό εννοιολογικό χάρτη τις πρότερες με τις νέες γνώσεις που διδάχθηκαν ώστε να καλλιεργηθούν μεταγνωστικές δεξιότητες στους μαθητές.

Διαδικτυακή συνάντηση του Γ2 με συγγραφέα

Στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οι μαθητές του Γ2  συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων «Ο Φάνης και η οθόνη με τα μυστικά» και «Ο θεραπευτής των ονείρων» κ.Στέλια Σαρικά  τη Δευτέρα  08/04/2024, ώρες: 11:45-13:10. Οι μαθητές μας αφού διάβασαν τα βιβλία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να κάνουν δράσεις και να γνωρίσουν τη συγγραφέα.

 

Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) – Έπαινος Δημιουργικού Διαγωνισμού Αστέρι της Ευχής 2023-2024 – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

 

Για ακόμη μία σχολική χρονιά καταφέρατε και μας γεμίσατε δύναμη και έμπνευση μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών. Η αγάπη που δείχνετε στη δράση αυτή, τόσο εσείς με τη καθοδήγησή σας όσο και τα παιδιά με την φαντασία και την προσπάθειά τους, κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Σας ευχαριστούμε πολύ που μικροί και μεγάλοι «αγκαλιάζετε» τη δράση με τις συγκινητικές δημιουργίες των μαθητών σας! 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, κατόπιν ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής μας, μαζί με όλες τις συμμετοχές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος, και μπορείτε να τις δείτε πατώντας 
εδώ.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

Η διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών γίνεται από επιτροπή.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι Τραγούδι, Βίντεο, Δημιουργική κατασκευή, Δημιουργική γραφή-Δοκίμιο, Σχεδίασε το Αστέρι σου.

Η κάθε σχολική μονάδα που συμμετέχει συναγωνίζεται άλλες σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας.

Η κάθε βαθμίδα διακρίνεται σε γενικής και ειδικής αγωγής.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο δημιουργικό μας διαγωνισμό και ευχόμαστε σύντομα και η δική σας πιο βαθιά επιθυμία να εκπληρωθεί.

Συνημμένο μπορείτε να βρείτε τον έπαινο συμμετοχής για τους μαθητές του σχολείου σας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 

 

Η ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»

MAKE A WISH

 

Ανθοφύτευση-Κοινές δράσεις 2ου και 6ου Δ.Σ.Ορεστιάδας

Στις 10 Απριλίου 2024 , στο πλαίσιο των κοινών συνεργατικών δράσεων εθελοντισμού και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που πραγματοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς και  μαθητές του 2ου Δ.Σ.Ορεστιάδας και του 6ου  Δ.Σ.Ορεστιάδας, ζητήσαμε την αρωγή του Δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα του κ.Αντιδήμαρχου Πρασίνου και Καθαριότητας κ.Αστεριάδη Μαργαρίτη, που άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, προκειμένου οι μαθητές των Ε΄ τάξεων των σχολείων μας να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά και να ομορφύνουν τα παρτέρια του Πολιτιστικού Πολύκεντρου στη νότια είσοδο της πόλης μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχό μας κ.Παπαδόπουλο Διαμαντή, τον Αντιδήμαρχο  κ.Αστεριάδη Μαργαρίτη, τις εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,  για την αρωγή και παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της δράσης και τη Δημοτική Τηλεόραση για την κάλυψή της! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες κι έπεται συνέχεια των εθελοντικών δράσεων των σχολείων μας!

Οι διευθύντριες των σχολείων

Σκαρλατίδου Μαρία-2ο Δ.Σ.Ορεστιάδας

Λεύκελη Σιδερή-6ο Δ.Σ.Ορεστιάδας

Δράσεις τμήματος ένταξης στο πρόγραμμα e twinning «Learn well be happy”

Οι μαθητές του τμήματος ένταξης  στη διάρκεια του Μαρτίου στο πλαίσια του προγράμματος e twinning με τίτλο «Learn well be happy” στο οποίο συμμετέχουν κατασκεύασαν το δικό τους οικοσύστημα – terrarium ecosystem όπου απεικονίζονται τα χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το οικοσύστημα:Δείτε στο genial.ly

Δράσεις τμήματος ένταξης στο πρόγραμμα e twinning «From Athens 2004 to Paris 2024”

Οι μαθητές του τμήματος ένταξης  στη διάρκεια του Φεβρουαρίου και Μαρτίου στο πλαίσια του προγράμματος e twinning με τίτλο «From Athens 2004 to Paris 2024» στο οποίο συμμετέχουν κατασκεύασαν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο με τους μασκότ των ολυμπιακών αγώνων από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν διοργανωθεί.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο:

https://read.bookcreator.com/94JeJamYXZM23VbtX2o021Ltf8k1/leC4IFCASQ2vD7ZPpJVH-A/i0HNl5tjQ-aV6lL2B7ArnA

 

 

 

 

 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς,

σας εύχονται ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία!!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 1

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

Στο πλαίσιο της δράσης συνεργασίας σχολείου οικογένειας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με μαθητές της έκτης δημοτικού  πραγματοποιούν bazaar με πασχαλινές λαμπάδες από τη Δευτέρα 15/04/2024. Κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας μία λαμπάδα από εμάς και στηρίξτε τον εκπαιδευτική κοινότητα ευχαριστούμε!

ΛΑΜΠΑΔΕΣ 1 ΛΑΜΠΑΔΕΣ 2

IMG 20240415 105350 IMG 20240415 105354

IMG 20240416 095842 IMG 20240416 095839

 

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ζώων και της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας στις 04/04/2024 ενημερώθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Τσομπανίδη και τον κτηνίατρο κ. Δελτσίδη Δημήτριο για θέματα φροντίδας και περιποίησης, υπεύθυνης υιοθεσίας και κηδεμονίας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων!!!