Ανακοίνωση για τις ημέρες των γιορτών

2ο ΔΣ ΟρεστιάδαςΤο προαύλιο θα είναι στη διάθεση των παιδιών από

14/4 έως 25/4 τις εργάσιμες ημέρες Δε – Πα και ώρες

10.30΄- 13.30΄ και 17.30΄- 20.30΄

Καλό Πάσχα!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2Από τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 25 Απριλίου έχουμε τις διακοπές του Πάσχα. Επιστροφή στο σχολείο τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014.

Θερμές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!  

Το blog μας θα ενημερώνεται με δράσεις και εκδηλώσεις που προηγήθηκαν. Μένουμε εδώ, μαζί!

Η γιορτή μας για την 25η Μαρτίου 1821

Στις 24 Μαρτίου 2014 γιορτάσαμε, μαζί με τους γονείς και άλλους συγγενείς μας, την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσιάσαμε δραματοποιημένα το χρονικό, τραγουδήσαμε και χορέψαμε χορούς του τόπου μας.

Η συγκίνηση διάχυτη, η συμμετοχή και το χειροκρότημα των θεατών θερμά!

Το βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα παρακάτω.


DSCN4670aDSCN4636aDSCN4631aDSCN4620aDSCN4619aDSCN4607aDSCN4602aDSCN4594aDSCN4578a

25 Μαρτίου 2014, Δοξολογία και παρέλαση

Στις 25 Μαρτίου 2014 συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Ορεστιάδας, στη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση. Δυστυχώς, ο καιρός δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του τμήματος αλλά μόνο της σημαίας στην παρέλαση.

Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε βίντεο και φωτογραφίες της γιορτής μας.

25 Μαρτίου 2014, η σημαία του σχολείου στην παρέλαση! Τα τμήματα δεν παρήλασαν λόγω της πολύωρης βροχής που προηγήθηκε και φάνηκε να μη το επιτρέπει

25 Μαρτίου 2014, η σημαία του σχολείου στην παρέλαση! Τα τμήματα δεν παρήλασαν λόγω της πολύωρης βροχής που προηγήθηκε και φάνηκε να μη το επιτρέπει

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ Α

25 Μαρτίου 2014, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας με τη ναυτική στολή στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων κατά τη δοξολογία

Η παρέλαση θα γίνει μόνο από τις σημαίες των σχολείων

Λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αποφάσισε να μη γίνει παρέλαση από τα τμήματα των σχολείων, αλλά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.

21 Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού

Η αφίσα τριών μαθητριών του σχολείου μας που πήρε το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο του διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 2013

Η αφίσα τριών μαθητριών του σχολείου μας που πήρε το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο του διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 2013


Πρόσκληση στη γιορτή μας στις 24 Μαρτίου

25η Μαρτίου 4ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 09:30΄ για την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821.

Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

Σκοπός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΣΧΟΛΕΙΟΝόμος 1566/85 - ΦΕΚ 167/1985

Άρθρο 1

1. Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά.

Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές:
α) Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.
β) Να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν αρμονικά το πνεύμα και το σώμα τους, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους. Να αποκτούν, μέσα από τη σχολική τους αγωγή, κοινωνική ταυτότητα και συνείδηση, να αντιλαμβάνονται και να συνειδητοποιούν την κοινωνική αξία και ισοτιμία της πνευματικής και της χειρωνακτικής εργασίας. Να ενημερώνονται και να ασκούνται πάνω στη σωστή και ωφέλιμη για το ανθρώπινο γένος χρήση και αξιοποίηση των αγαθών του σύγχρονου πολιτισμού, καθώς και των αξιών της λαϊκής μας παράδοσης.
γ) Να αναπτύσσουν δημιουργική και κριτική σκέψη και αντίληψη συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας, ώστε να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και με την υπεύθυνη συμμετοχή τους να συντελούν αποφασιστικά στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.
δ) Να κατανοούν τη σημασία της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, να σέβονται τις ανθρώπινες αξίες και να διαφυλάσσουν και προάγουν τον πολιτισμό.
ε) Να αναπτύσσουν πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς της γης, προσβλέποντας σε έναν κόσμο καλύτερο, δίκαιο και ειρηνικό.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Άρθρο 4

Δημοτική εκπαίδευση

1. Σκοπός του δημοτικού σχολείου είναι η πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο ευρύτερος σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το δημοτικό σχολείο βοηθεί τους μαθητές:

α) να διευρύνουν και αναδιατάσσουν τις σχέσεις της δημιουργικής τους δραστηριότητας με τα πράγματα, τις καταστάσεις και τα φαινόμενα που μελετούν,

β) να οικοδομούν τους μηχανισμούς που συμβάλλουν στην αφομοίωση της γνώσης, να αναπτύσσονται σωματικά, να βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία και να καλλιεργούν τις κινητικές τους ικανότητες.

γ) να κατακτούν το περιεχόμενο των βασικότερων εννοιών και να αποκτούν, βαθμιαία, την ικανότητα να ανάγονται από τα δεδομένα των αισθήσεων στην περιοχή της αφηρημένης σκέψης.

δ) να αποκτούν την ικανότητα ορθής χρήσης του προφορικού και γραπτού λόγου,

ε) να εξοικειώνονται βαθμιαία με τις ηθικές, θρησκευτικές, εθνικές, ανθρωπιστικές και άλλες αξίες και να τις οργανώνουν σε σύστημα αξιών και

στ) να καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο, ώστε να μπορούν να εκτιμούν τα έργα της τέχνης και να εκφράζονται ανάλογα, μέσα από τα δικά τους καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Mαθήματα γραφής Braille στην Αλεξανδρούπολη

braille grafiΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών, παράρτημα Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιεί μαθήματα γραφής Braille, από 7 Απριλίου 2014.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και δημιουργούνται πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σταύρο Κουδουμάκη, αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, στη διεύθυνση Ζυμβρακάκη 18 & Φυλής, 68100 – Αλεξανδρούπολη, ή στο τηλέφωνο 6944818798.

Πρόσκληση σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το θέμα της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

via1Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας εκπαίδευσης και οι Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε επιμορφωτική εκδήλωση που υλοποιείται στο πλαίσιο Δράσεων Πρόληψης του Παρατηρητηρίου για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό με θέμα:

«Γιατί να φοβάμαι στο σχολείο μου;

Σχολική επιθετικότητα και θυματοποίηση» 

          και προσκεκλημένη ομιλήτρια

             την κα Γαβριήλογλου Ματίνα, Ψυχολόγο του Συλλόγου

      «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ Δήμου Ορεστιάδας, στις 18:00-20:30.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό, διαδραστικό (cross media) υλικό που δημιούργησε ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο διαμόρφωσης υγιών στάσεων απέναντι  στο φαινόμενο του εκφοβισμού καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα YouSmile.

Ιδιαιτέρα σημαντική κρίνεται η παρουσία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι για τη σχολική βία σε κάθε σχολική μονάδα.

Η πρόσκληση εδώ → Prosklisi imeridas Orestiadas

Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ → Programma imeridas Orestiadas

Η αφίσα της εκδήλωσης εδώ → ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ