Εγγραφές στην Α΄τάξη σχ. έτους 2017-18

eggrafes stin aΛαμβάνοντας υπόψη την παρ. 2Α, του άρθρου 35, του Ν. 4386 (ΦΕΚ 83/2016) «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014)τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς. Η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Στην Α΄τάξη το σχ. έτος 2017-18 εγγράφονται οι γεννηθέντες το 2011.

Λεπτομέρειες για την εγγραφή εδώ → ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017-18

Αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση γονέων εδώ → ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2017-18

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εδώ → ΑΔΥΜ που συμπληρώνει ο γιατρός και υποβάλλεται στο σχολείο άμεσα ή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που συμπληρώνουν οι γονείς και παραδίδουν στο γιατρό εδώ → Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης

Σχολική περιφέρεια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας εδώ → ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΧΑΡΤΗΣ

Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο εδώ → ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2017-18

Τα παραπάνω έντυπα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα εκτυπώσουν ή να τα παραλάβουν από τα Νηπιαγωγεία και το Δημοτικό Σχολείο.

Κακοποίηση ανηλίκων. «Αναγνωρίζω – Αντιδρώ!»

  • kakopoihshΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα σχετική με την αναγνώριση – πρόληψη – αντιμετώπιση της κακοποίησης ανηλίκων διοργανώνει η Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Έβρου, δια της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, στην Ορεστιάδα. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ορεστιάδας, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 (18:00-21:00), στον Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, φοιτητές και μαθητές. Η ιδέα για αυτήν τη δράση προέκυψε από την ανάγκη κατοχύρωσης των ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι σε ένα πρόβλημα με το οποίο έρχονται συχνά αντιμέτωποι -είτε λόγω της εργασιακής τους φύσης (εκπαιδευτικοί, γιατροί κλπ), είτε λόγω παρατήρησης στον κοινωνικό τους περίγυρο- και νιώθουν συνήθως ανίσχυροι να διαχειριστούν ή νομικά ανασφαλείς ώστε να παρέμβουν. Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης δράσης της ΔΔΕ Έβρου και ακολουθεί την διήμερη επιμορφωτική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή του Χαμόγελου Του Παιδιού κατά τον φετινό Μάρτιο. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων διαμορφώθηκε ως προς το περιεχόμενο του σε συνεργασία με τους εισηγητές και έχει ως εξής:

♦ Ορισμοί, μορφές, επιπτώσεις και αντιμετώπιση της Κακοποίησης Ανηλίκων

Καδοπούλου Ευγενία,  Κοιν. Λειτουργός, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ορεστιάδας 

♦ Διεθνής Σύμβαση – Εθνική Νομοθεσία (Νόμος 3500/2006, τρόπος μήνυσης, έγκλησης, αναφοράς περιστατικών παιδικής κακοποίησης, Συνήγορος του Παιδιού)

Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ορεστιάδας

♦ «Η αγάπη δεν πονάει!». Πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων στην οικογένεια

Βραχιώλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου

♦ Κακοποίηση Ανηλίκων: Ανήλικοι ως θύματα και ως δράστες

Τσιολάκογλου Ιωάννης, Ειδικός Ψυχίατρος

♦ Το παιδί στο σχολείο. Προστασία στο σχολικό προαύλιο και στον διαδικτυακό κόσμο

Γκουλιάμα Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Έβρου,

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δ/ντής Δ/βάθμιας Εκπ/σης Έβρου  Η Υπεύθυνη Συμβ/κού Σταθμού Νέων

Στ. Αποστολακούδης                                        Αλ. Γκουλιάμα

kakopoihsh3

Καλό Πάσχα!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 2017α1

Το προαύλιο τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα

Η παρουσία της Σχολικού Φύλακα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στη διάθεση των παιδιών το προαύλιο του σχολείου τις επόμενες ημέρες και ώρες:

Μ. Δευτέρα 10/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Μ. Τρίτη 11/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Τρίτη 18/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Τετάρτη 19/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Πέμπτη 20/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Παρασκευή 21/4 ώρες 10.00΄-14.30΄

Η Ε΄και η ΣΤ΄τάξη στο ΔΠΘ, 6-4-17

ΔΠΘ 1αΟι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κ. Μαλλιακούδη Εμμανουήλ, κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα, κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κα Βραγκαλή Γεωργία και κα Πρωιμούδη Αναστασία, πήγαμε σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου για τις «Πειραματικές περιπλανήσεις» της διημερίδας  «Οι μαθητές συναντούν τις Φυσικές Επιστήμες στη Νέα Ορεστιάδα και η Φυσική τους μαγεύει», ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό διήμερο, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Επιστημών και ο Δήμος Ορεστιάδας με τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΦΚΕ) Ορεστιάδας και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το ‘’ΕΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ’’.

Η γιορτή μας για την 25η Μαρτίου 1821, 24/3/17

ΓΙΟΡΤΗ 1Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 έγινε η γιορτή μας για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821 με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης.
Είχαμε την ευκαιρία, μαθητές και προσκεκλημένοι, να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ωραίο χρονικό, που μας μετέφερε νοερά στο κλίμα της ηρωικής εκείνης εποχής και μας μετέδωσε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά, όταν είμαστε αποφασισμένοι, ενωμένοι και ο αγώνας μας δίκαιος!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος κα Γκουγκουσκίδου Μαρία, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας κ. Κουτρούμπας Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθος γονέων και άλλων συγγενών των μαθητών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης!

Συγχαρητήρια στους δασκάλους της ΣΤ΄ κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κα Βραγκαλή Γεωργία και κα Πρωιμούδη Αναστασία, στόν εκπ/κό φυσικής αγωγής κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο, στον εκπ/κό μουσικής κ. Τιάκα Σταμάτιο που εργάστηκαν για την παρουσίαση και σε όλους τους εκπ/κούς για τη συμβολή τους.
Και του χρόνου!

Το σχολείο μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 3Με υπερηφάνεια και καμάρι οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας παρέλασαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, αποδίδοντας τιμή στο ιστορικό γεγονός και δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς τους να τους καμαρώσουν!
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής του σχολείου κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο και κ. Κοκκίνη Γεώργιο!

Στολίζουμε πασχαλιάτικες λαμπάδες για τα ακριτικά μας νησιά

Αφίσα Λαμπάδες 2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δράση – Έκφραση – Δημιουργία», το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας σας παρουσιάζει την δραστηριότητα «Στολίζουμε λαμπάδες για τα ακριτικά μας νησιά…», σε οργάνωση και επιμέλεια της κ. Μαρίας Κεμαλή – Χαραλάμπους.

Θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη η θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρες 11:00 – 13:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στο Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης στο Καστελόριζο, όπου θα στολίσουμε λαμπάδες και θα προβληθεί επίσης η μαγνητοσκοπημένη θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Ταξίδι στους πλανήτες με το κινητό πλανητάριο

ΠλανητάριοΑύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 οι μαθητές των Γ΄και Δ΄τάξεων και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων θα επισκεφθούμε, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, το Πολιτιστικό Πολύκεντρο όπου τοποθετήθηκε και λειτουργεί ένα κινητό πλανητάριο Starlab.

Με το κινητό πλανητάριο Starlab, μπορούμε όλοι να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου.

Θα κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, θα δούμε τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, θα μάθουμε για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν, θα ανακαλύψουμε συναρπαστικούς κόσμους πολύ μακριά από τη Γη!​

Πρόσκληση στη γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821

1821 ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 08:30΄ για την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821.

 Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό του 2ουΔημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

*Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08.10΄ και θ’ αποχωρήσουν στις 11.00΄. Θα παραμείνει η ΣΤ΄τάξη για την κατάθεση στεφάνων.