Εγγραφές στην Α΄τάξη σχ. έτους 2016-17

eggrafes stin aΣύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014)τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Στην Α΄τάξη το σχ. έτος 2016-17 εγγράφονται οι γεννηθέντες το 2010.

Λεπτομέρειες για την εγγραφή εδώ → ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2016-17

Αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση γονέων εδώ → ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2016-17

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εδώ → ΑΔΥΜ που συμπληρώνει ο γιατρός και υποβάλλεται στο σχολείο άμεσα ή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που συμπληρώνουν οι γονείς και παραδίδουν στο γιατρό εδώ → Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης

Σχολική περιφέρεια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας εδώ → ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΧΑΡΤΗΣ

Τα παραπάνω έντυπα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα εκτυπώσουν ή να τα παραλάβουν από τα Νηπιαγωγεία.

Η αίτηση εγγραφής στο τμήμα Ολοημέρου, λόγω αλλαγών στις προϋποθέσεις, θα αναρτηθεί μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος στο επόμενο διάστημα.

Ανακοίνωση για ημερήσια διδακτική εκδρομή στις 27-5-16

Μας ενημέρωσαν σήμερα 26/5/16 ότι στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ξεκίνησε ο Δήμος  Αλεξανδρούπολης  κάποια έργα.

Η Γ΄τάξη, που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Πάρκο, θα επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με τη Β΄τάξη.

Η ημερήσια διδακτική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Όλοι οι προορισμοί έχουν στεγασμένους χώρους για προφύλαξη από πιθανή βροχή, όπως και ο χώρος του γεύματος και της αναψυχής.

Εγγραφή στην Α΄τάξη Γυμνασίου 2016-17

3ο ΓυμνάσιοΜε κοινή απόφασή τους οι Δ/ντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Έβρου όρισαν την κατανομή και εγγραφή των μαθητών στη Α΄τάξη των Γυμνασίων για το σχ. έτος 2016-17.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας θα εγγραφούν στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Οι Τίτλοι Σπουδών θα διαβιβαστούν στο 3ο Γυμνάσιο στις 15 Ιουνίου.

Οι γονείς των μαθητών θα ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι 30 Ιουνίου 2016.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΙΑ 2016-17

Ημερήσια διδακτική εκδρομή την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΟ Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε την πραγματοποίηση ημερήσιας διδακτικής εκδρομής στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και κατάληξη για γεύμα και αναψυχή στο Εβροπάρκο στη Μάνδρα.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν τους παρακάτω χώρους:

η Α΄ τάξη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μαΐστρο,

η Β΄ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης,

η Γ΄ το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,

η Δ΄ το Κέντρο Ενημέρωσης Δέλτα Έβρου στην Τραϊανούπολη και το Δέλτα του Έβρου,

η Ε΄ το Εκκλησιαστικό Μουσείο και

η ΣΤ΄  το Αεροδρόμιο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Μετά το πέρας των επισκέψεων όλες οι τάξεις θα συγκεντρωθούν για γεύμα και αναψυχή στο Εβροπάρκο στη Μάνδρα.

Τους μαθητές θα συνοδεύουν οι δάσκαλοί τους και οι εκπ/κοί ειδικοτήτων που εργάζονται αποκλειστικά στο σχολείο εκείνη την ημέρα.

Η μετακίνηση θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία.

Η αναχώρηση ορίζεται στις 08.10 και πιθανός χρόνος επιστροφής στις 18.00.

Επίσκεψη Δ΄στο ΚΠΕ Σουφλίου 10-5-16

ΚΠΕ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κ. Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο και κα Στρατηγού Ζωή, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σουφλί.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Το νερό πηγή ζωής».

Ενημερωθήκαμε για το πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή του ανθρώπου, στη συνέχεια περιηγηθήκαμε μέσα στην πόλη, βλέπονταν τις πηγές και κάνοντας διάφορες μετρήσεις.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, λίγο κουραστική βέβαια, μιας και είχε περπάτημα μέσα στα ανηφορικά στενά της πόλης, αλλά ήταν παράλληλα και μια ευχάριστη εμπειρία.

Επίσκεψη Δ΄στο ΚΠΕ Σουφλίου 10 5-16 from 2_DS_Orestiadas

Φεστιβάλ γερμανόφωνου κινηματογράφου Kinofestival 2016

ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΣ ΚΙΝΦΟΣ 2016Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί πρωινή δωρεάν προβολή των εξής γερμανόφωνων παιδικών ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους:

der Froschkönig (η πριγκίπισσα και ο βάτραχος)

das tapfere Schneiderlein ( ο γενναίος ραφτάκος)

Επέτειος απελευθέρωσης Θράκης 2016

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ 2016Στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων τελέστηκε Δοξολογία για την απελευθέρωση της Θράκης και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εθνομαρτύρων στον αύλειο χώρο του Ναού.

Μαθητές των Σχολείων της πόλης με τις Ελληνικές σημαίες, σύλλογοι με επικεφαλής τον Ποντιακό Σύλλογο Β. Έβρου αλλά κ πλήθος κόσμου συμμετείχαν στη διπλή αυτή επέτειο.

Την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμάσκηνου, που εξέδωσε με την ευκαιρία των Ελευθερίων της Θράκης, ανέγνωσε ο φιλόλογος του Γυμνασίου Δικαίων κ. Αθ. Κυρέζης, ενώ ομιλία για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Β.Έβρου κ. Κων/νος Καλτσίδης.

Η ΣΤ΄στη Δαδιά και το Σουφλί 20-4-16

ΔΑΔΙΑ 53Οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα και Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και τους εκπ/κούς αγγλικής κ. Γκατζούλη Δημήτριο, πληροφορικής κα Τσακκίρη Παναγιώτα και μουσικής κα Σπανοπούλου Ανέζα,  επισκεφθήκαμε στις 20 Απριλίου 2016 τη Δαδιά, το Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου και ανεβήκαμε στο Παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών  στα πλαίσια Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούμε με θέμα «Βιότοποι της Θράκης».

Κατά την επιστροφή ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί, όπου πληροφορηθήκαμε το τρόπο δημιουργίας και κατεργασίας του και πήραμε μαζί μας για εκτροφή μεταξοσκώληκες.

Παρακάτω, μετά το βίντεο από την επίσκεψή μας, ακολουθούν δύο βιντεάκια της WWF για το δάσος.

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο ΒΙΕΝΝΗ στη διάλεξη – συζήτηση με θέμα:

«Καλοκαιρινές διακοπές. Χρήση – ασφάλεια στο διαδίκτυο»

και ομιλητή τον κ. Αξή Χρήστο, Διοικητή Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Λυμπερίδης Αθανάσιος                      Μπελεζάκη Κωνσταντίνα

Οι έρευνες του ΣΤ1

Οι μαθητές του ΣΤ1 διενεργήσαμε, διαθεματικά στα πλαίσια των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής., με την καθοδήγηση της δασκάλας μας κας Γιαντσελίδου Χρυσούλας και της εκπ/κού πληροφορικής κας Τσακκίρη Παναγιώτας, τις παρακάτω έρευνες εντός του σχολείου:

  • Ατυχήματα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου
  • Συνήθειες ύπνου παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών

Τα αποτελέσματα φαίνονται παρακάτω:

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α-Β

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ-Δ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε-ΣΤ

Συνήθειες ύπνου Α-Β

Συνήθειες ύπνου Γ-Δ

 

Συνήθειες ύπνου Ε-ΣΤ