Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σήμερα η Ε΄πάει κινηματογράφο.

ΠΑΓΚ ΗΜ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 9-10-15Με κεντρικό τίτλο «Ζωή…σαν ταινία» το κέντρο Ψυχο-κοινωνικής Μέριμνας Ν.Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες που αντλούν τα θέματά τους από την Ψ υ χ ι κ ή  Υ γ ε ί α.

Με αυτήν την δράση, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, γίνεται προσπάθεια στην καταπολέμηση του στίγματος απέναντι στην διαφορετικότητα, στην ψυχική νόσο και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σήμερα, Παρασκευή 9/10/15, οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα παρακολουθήσουν την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Παναγία των Παρισίων», μετά από εισαγωγική ομιλία της ψυχολόγου κας Μόρφη Αθηνάς.

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 5 -10-15

ΗΜ ΣΧ ΑΘΛ 16Δεχθήκαμε την επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα του Α.Ο.Ο. κ. Παντελή Δραχτίδη και δύο αθλητών της ομάδας βόλεϊ των Γιάννη Σκαρλατίδη και Μάρκο Βουκασίνοβιτς, που μας μίλησαν για το άθλημα.
Επισκεφθήκαμε το κολυμβητήριο, ενημερωθήκαμε για την κολύμβηση από τους προπονητές του Συλλόγου Νηρέας και παρακολουθήσαμε μια μικρή επίδειξη από συμμαθητές μας.
Αγωνιστήκαμε σε αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών όλων τα τάξεων.
Παρακολουθήσαμε βίντεο με τα παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα, συζητήσαμε την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες, την ολυμπιακή εκεχειρία και εκφραστήκαμε εικαστικά.
Αθληθήκαμε, αγωνιστήκαμε, λάβαμε πληροφορίες για τα παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα, συζητήσαμε τα ολυμπιακά ιδεώδη, δημιουργήσαμε εικαστικά, μάθαμε παίζοντας!

Του χρόνου με νέους στόχους…

Συνεργασία δασκάλων με γονείς – Ανακοίνωση

Οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν τους γονείς των μαθητών σε συνεργασία στο σχολείο ως εξής:

Τετάρτη 07/10/15, ώρα 17.00΄ οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των τμημάτων Δ1, Δ2, Ε2, Ε3.

Τετάρτη 07/10/15, ώρα 18.00΄ οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των τμημάτων Γ1, Γ2.

Όμορφες εικόνες στα σχολεία της Ορεστιάδας – Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας

Προβολή από τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας του θέματος της μετακίνησης των μαθητών με ποδήλατα.

Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

ΑΦΙΣΑ ΠΑΝΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΤη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 θα έχουμε στα σχολεία τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-16 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Στο σχολείο μας θα γίνουν τα παρακάτω:

Προβολή βίντεο μικρής διάρκειας με τα παραολυμπιακά αθλήματα και συζήτηση  για την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.

Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές σχετικές με τις εικόνες και τα μηνύματα της ημέρας και έκθεσή τους στο προαύλιο.

Επίσκεψη των μαθητών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο κολυμβητήριο και γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης. Η μετακίνηση και η παρουσίαση θα γίνει από το Σύλλογο «Νηρέας».

Επίσκεψη προπονητών και αθλητών του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και παρουσίαση αθλημάτων.

Ενδοσχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

Την τελευταία δραστηριότητα, τους ενδοσχολικούς αγώνες περίπου 12.00΄- 13.15΄, μπορεί να παρακολουθήσει και κοινό (γονείς και κηδεμόνες μαθητών).

Διδακτικές επισκέψεις την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αφού έλαβε υπόψη τις κείμενες διατάξεις και τις εισηγήσεις των εκπ/κών, αποφάσισε την πραγματοποίηση διδακτικών επισκέψεων την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 από τους μαθητές όλων των τάξεων ως ακολούθως:

α) η Α΄ γνωριμία με τον περιβάλλοντα χώρο, τη γειτονιά, του σχολείου

β) η Β΄ τάξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό

γ) η Γ΄ τάξη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης

δ) η Δ΄ τάξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Ομίλου Αδριανούπολης στον ίδιο χώρο

ε) η Ε΄ τάξη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

στ) η ΣΤ΄ τάξη στο «Ανταλλακτικό Παζάρι» που διοργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ορεστιάδας στον Πύργο και στο πιεστήριο ελαιούχων σπόρων «Γιαχανάς»

Συνδρομή έτους 2015-16. Στολές παρέλασης.

Αγαπητοί  Γονείς,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου μας σας ενημερώνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να καταβληθεί η ετήσια οικονομική συνδρομή, σύμφωνα και με ανάλογη απόφασή του, η οποία ανέρχεται:

Για το ένα (1) παιδί στα 10,00 €

Για τα δύο (2) ή τρία (3) παιδιά στα 15 €

Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται κατά τμήμα από τους δασκάλους.

Ορεστιάδα,  29-09-2015

Για το  Δ.Σ ο Πρόεδρος

Οι στολές παρέλασης, που διατηρεί ο Σύλλογος για δανεισμό, θα παραχωρούνται στους γονείς μαθητών που συμμετέχουν στην παρέλαση μετά από συνεννόηση με τον κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη, του Ε1 τμήματος, στο τηλέφωνο 2552021037.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου

Το σχολείο δε θα λειτουργήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 λόγω των Βουλευτικών εκλογών της 2οής Σεπτεμβρίου.

Αγιασμός και αρχή νέου σχολικού έτους

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 14Το προαύλιο γέμισε χαμόγελα και παιδικές φωνές. Οι συνοδοί γονείς ήταν εκεί με την ανάλογη συγκίνηση.

Ο Σεβασμιότατος Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16, όπου συμμετείχαμε με την δέουσα κατάνυξη, λαμβάνοντας την ευλογία του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί γονείς των μαθητών.

Αναγνώσθηκε από τον Πανοσιολογιότατο κ. Βαρθολομαίο  ευχετήριο μήνυμα του Σεβασμιοτάτου κ. Δαμασκηνού, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο Πρόεδρος κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος, ενώ διαβάστηκε από την κα Γιαντσελίδου Χρύσα μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδεύθηκαν από τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες και παρέλαβαν τα βιβλία τους.

Για τους γονείς των μαθητών της Α΄τάξης και των μετεγγραφέντων από άλλα σχολεία έγινε ξενάγηση στο διδακτήριο και παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2015-16 – Νέα Ανακοίνωση

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-16 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.30΄ και θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Διδ/χου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 10.15΄ και θα αποχωρήσουν, αφού παραλάβουν τα βιβλία τους, στις 12.00΄.

Οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης και των μετεγγραφέντων από άλλα σχολεία θα ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου.