Το βλέπουμε και το ψηφίζουμε, αν μας αρέσει!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΜία ομάδα τριών συμμαθητών μας από το Ε2, με το όνομα ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, έφτιαξαν ένα βιντεάκι για το διαγωνισμό ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ.

Η Κριτική Επιτροπή που θα κρίνει τις συμμετοχές θα λάβει υπόψη της και την ψηφοφορία των επισκεπτών.

Όποιος επιθυμείς να δει τις εργασίες και να ψηφίσει, μπορεί να το κάνει στη σελίδα ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ όπου πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει τρία έργα.

Το βιντεάκι των συμμαθητών μας είναι το 360 με τίτλο psychologiki_via και το ψηφίζουμε, αν μας αρέσει!

Καλή επιτυχία!

Αύριο πάμε θέατρο

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Διόνυσος την παράσταση του εργαστηρίου με το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ».

afisa-Odyssevax

 

Ο Οδυσσεβάχ, αναζητώντας το δρόμο για την Ιθαγδάτη του, περνάει από πολλές συναρπαστικές περιπέτειες, σε ένα σύμπλεγμα γνωστών παραμυθιών, μύθων και ιστοριών με ένα όμως βασικό κοινό στοιχείο: το ταξίδι ως αξία και την προσήλωση στον στόχο για την πραγματοποίηση του ονείρου ως προορισμό.

Μέσα από την περιπέτεια του Οδυσσεβάχ, μικροί και μεγάλοι θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε αναζητώντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, στην πιο ευφάνταστη ιστορία θεατρικής περιπλάνησης.

 

Εβδομάδα Αλληλεγγύης 5-9/12/16

Afisa EES-SXOLEIA-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας

Σύλλογος Εκπ/κώνς ΠΕ Ορεστιάδας

Β΄ ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ

Ένωση Γονέων Ορεστιάδας

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ορεστιάδας, ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και η Ένωση Γονέων συνδιοργανώνουμε την Εβδομάδα Αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων  για τους συνανθρώπους μας που τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η πρότασή μας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές με σχετική ανακοίνωση στο σχολείο και προώθηση αυτής τόσο από τον Δντή, σε κάθε τάξη από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, καθώς και από τους γονείς, ώστε να φέρουν οι μαθητές σε χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο, διάφορα τρόφιμα, αγαθά και εφόδια,  την εβδομάδα  5/12/2016 έως 9/12/2016 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Εκτός από τον άμεσο στόχο που είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα και εφόδια, η εν λόγω δράση θα αποτελέσει και σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, αφού θα αποτελέσει ερέθισμα για να σκεφτούν και να προβληματιστούν τα παιδιά, πάνω σε αξιόλογες έννοιες, όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, έννοιες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ και αφού οργανωθούν κατάλληλα θα ακολουθήσει η διανομή από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του τμήματός μας, σε συμπολίτες μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη,

Επισυνάπτεται προτεινόμενη λίστα τροφίμων και εφοδίων (σχετικό).

Σας παρακαλούμε για την συνδρομή σας για την υλοποίηση της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης, που πραγματικά θα ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ενδεικτική λίστα Τρόφιμων – Εφοδίων

 1. Ελαιόλαδο
 2. Μακαρόνια
 3. Κριθαράκι
 4. Ρύζι
 5. Φακές
 6. Φασόλια
 7. Ρεβύθια
 8. Βιτάμ
 9. Ζάχαρη
 10. Αλάτι
 11. Ντοματοπολτός
 12. Μερέντα
 13. Μαρμελάδα
 14. Γάλατα μακράς διάρκειας
 15. Κορν Φλέϊκς
 16. Φρυγανιές
 17. Κονσέρβες
 18. Ξύδι
 19. Λεμόνι χυμός
 20. Αλεύρι
 21. Μπισκότα
 22. Παξιμάδια
 23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση)
 24. Μωρομάντηλα
 25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια
 26. Οδοντόκρεμες –Οδοντόβουρτσες
 27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας

Επίσκεψη Γ΄τάξης στο κολυμβητήριο, 3/10/16

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ 1Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και με αφορμή την 3η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού η Γ΄τάξη  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κλειστό κολυμβητήριο της Ορεστιάδας.

Η επίσκεψη συνδυάστηκε και με το γεγονός ότι από φέτος η Γ΄ τάξη των δημοτικών σχολείων της χώρας θα παρακολουθήσει το μάθημα της κολύμβησης υποχρεωτικά για ένα τρίμηνο.

Επίσκεψη Γ΄ τάξης στο κολυμβητήριο 3-10-16 from 2_DS_Orestiadas

Επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό, 30/9/16

ΕΡΑ 1Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 η Γ΄τάξη  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού και συμμετείχαμε σε ζωντανή εκπομπή.

Επίσκεψη Γ1 στην ΕΡΑ from 2_DS_Orestiadas

Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Διδ/χου, 19/10/16

ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΧΟΥ 26Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 επισκεφθήκαμε οι μαθητές όλων των τάξεων το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Αρχιτεκτονικά μέλη, γλυπτά και μαρμάρινες επιγραφές, σπαράγματα τοιχογραφιών και ψηφιδωτά από ναούς, έργα αγγειοπλαστικής και μικροτεχνίας, καθώς και νομίσματα, που μέχρι τώρα ήταν στις αποθήκες των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, αλλά και πολλά αντικείμενα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, καταγράφουν την ιστορία από τη ρωμαϊκή εποχή (2ος – 3ος μ.Χ. αι.) μέχρι την ύστερη βυζαντινή περίοδο και τον 19ο αιώνα. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν δύο λίθινες ανάγλυφες πλάκες του Θράκα ιππέα, από το Διδυμότειχο, που χρονολογούνται στον 2ο-3ο μ.Χ. αιώνα, και μία μαρμάρινη με την ίδια παράσταση από την Πλωτινούπολη, του 3ου μ.Χ. αιώνα. Ενδιαφέρον επίσης έχουν γλυπτά θωράκια, επιστύλια, ταφικές πλάκες με περίτεχνη φυλλόσχημη διακόσμηση του 5ου μ.Χ. αιώνα, από το Παπίκιο όρος στη Ροδόπη αλλά και από το Πραγγί Διδυμοτείχου.

Ευχαριστούμε την αρχαιολόγο κα Μοσκωφίδου Κλεονίκη για την ξενάγηση.

Παρακάτω λίγες φωτογραφίες από την επίσκεψη της Ε΄ τάξης.

 

Δύο βραβεία για μαθητές μας στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Το Ερευνητικό Εργαστήριο “George D. Behrakis Research Lab – Hellenic Cancer Society”, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα – ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», διοργάνωσε
τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με έργα τους δύο μαθητές του σχολείου μας που βραβεύτηκαν.

Η ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής του συνεδρίου:

Στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, πλήθος μαθητών έλαβαν συμμετοχή με τα έργα τους. Κατόπιν συνεδρίασης για την βράβευση των μαθητών, η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι χορηγούνται τα παρακάτω βραβεία:

Βραβεία Ε’ Δημοτικού

2ο ΒραβείοΤΣΙΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ 2ο ΔΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ε2_α

Μαρία Τσιούκη

Τίτλος έργου “Προικισμένος από κούνια

2ο Δ.Σ. Ορεστιάδας

 

3ο ΒραβείοΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2ο ΔΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ε2_α

Στέφανος Χατζηγεωργακίδης

Τίτλος έργου “Εσύ απολαμβάνεις… εμείς επιβαρυνόμαστε τις συνέπειες”

2ο Δ.Σ. Ορεστιάδας

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους και τη δασκάλα τους κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα που τους παρότρυνε και τους ενίσχυσε στην προσπάθεια!

Παρουσίαση- Βραβεία

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), του μαθητή και ενός συνοδού  καθηγητή ή κηδεμόνα, ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων.

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

polytexneio65ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα  09:00΄ για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

 

Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό

του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08.45΄ και θα αποχωρήσουν στις 10.30΄. Θα παραμείνει η ΣΤ΄ για την κατάθεση στεφάνων.

Αντιφυματικός εμβολιασμός

Σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.69076/16-9-2016 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τη διενέργεια του αντιφυματικού εμβολιασμού στα παιδιά επισημαίνεται ότι:

1. Η Ελλάδα είναι χώρα χαμηλής ενδημικότητας για τη φυματίωση και στις συνθήκες αυτές ο καθολικός εμβολιασμός παιδιών της Α΄ Δημοτικού δεν έχει επαρκή αποτελεσματικότητα. Για το λόγο αυτό συνιστάται επικέντρωση στον εμβολιασμό κατά τη γέννηση (ή έως την ηλικία των 5 ετών) των παιδιών που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο.

2. Καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός σε παιδιά ηλικίας Α΄ Δημοτικού δεν εφαρμόζεται πλέον σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κατόπιν εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Σχετικά 5,6,8) που έγιναν αποδεκτές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Η διακοπή της εφαρμογής καθολικού αντιφυματικού εμβολιασμού (εμβόλιο BCG) στα παιδιά της Α΄ Δημοτικού

2. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών τροποποιείται ως ακολούθως:

Η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση σε νεογνά αυξημένου κινδύνου όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:

 • Νεογνά μεταναστών που προέρχονται από χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης ή που ζουν σε δυσχερείς συνθήκες  Νεογνά αθιγγάνων καθώς και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης.
 • Νεογνά μητέρων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV (εξαιρούνται βρέφη που έχουν ήδη συμπτωματολογία βρεφικού AIDS).
 • Νεογνά οικογενειών που πρόκειται να μετακινηθούν σε χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης.
 • Νεογνά στο άμεσο περιβάλλον των οποίων υπάρχει άτομο με ενεργό φυματίωση, το οποίο δε συμμορφώνεται στη θεραπεία ή πάσχει από πολυανθεκτική νόσο και το παιδί δεν μπορεί να απομακρυνθεί.

Ο εμβολιασμός με BCG συστήνεται επίσης σε μεγαλύτερα βρέφη και παιδιά μέχρι και την ηλικία των 5 ετών που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες αυξημένου κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί με BCG.

Το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας εδώ → Αντιφυματικός εμβολιασμός

Επαναληπτική ΓΣ και εκλογές στο Σύλλογο Γ & Κ για νέο Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 7-11-2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική Γενική Συνέλευση, λόγω έλλειψης απαρτίας στην αρχική, και  θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Εκ του Δ.Σ.