ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα τις διατάξεις της παρ. 4(α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017),οι εγγραφές στην Α΄Τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως και 20 Μαΐου 2019.Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7  του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017). Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκροτείται σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εγγραφών των μαθητών στα δημοτικά σχολεία. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν Σχολικό Σύμβουλο ως πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Δημοτικού Σχολείου ως μέλη. (παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017 ) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΔ 79-2017

Οι προερχόμενοι από ιδιωτικά ή ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα εγγράφονται στην αντίστοιχη τάξη του δημόσιου σχολείου με βάση το Αποδεικτικό Μετεγγραφής που εκδίδεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου παρ. 12 άρθρο 7 ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017).

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς. Η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Λεπτομέρειες για την εγγραφή εδώ →Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2010

Αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση γονέων εδώ→ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 10 ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ -ΠΔ79-2017

Αίτηση-Ερωτηματολόγιο 2ου Δ.Σχ.Ορεστιάδας →ΑΙΤΗΣΗ -ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εδώ → ΑΔΥΜ που συμπληρώνει ο γιατρός και υποβάλλεται στο σχολείο άμεσα ή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που συμπληρώνουν οι γονείς και παραδίδουν στο γιατρό εδώ → Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης

Σχολική περιφέρεια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας εδώ → ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΧΑΡΤΗΣ

Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο εδώ → ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ – 2019-2020

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης

την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες στην Επιμνημόσυνη Δέηση που διοργανώθηκε από την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.ΦΕ.) για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού .

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΘΡΑΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

 

 

 

Εκδήλωση εβδομάδας φιλανθρωπίας

                                                       

Αγαπητοί γονείς,  στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του σχολείου μας, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη καθαριότητας (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, ντοματοπολτός, γάλα διαρκείας, αλάτι, διάφορα μπαχαρικά, κύβους knorr, υγρό πιάτων, χλωρίνη) για την Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων της πόλης μας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, από την Τρίτη 09/04/2019 έως και την Τετάρτη 17/04/2019. Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας.

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 02/04/2019

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1966, από την  ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που είναι το ελληνικό τμήμα της IBBY συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου το μήνυμα της Οργάνωσης να διαμοιραστεί στα σχολεία και τις βιβλιοθήκες. Σύμφωνα με τη φετινή ανακοίνωση του Υπουργείου, «ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες εκδηλώσεις (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.)»

Η φετινή αφίσα προέρχεται από την Λιθουανία, κι αυτό είναι το μήνυμα που τη συνοδεύει:

Τα βιβλία μας βοηθούν να κόψουμε ταχύτητα

«Βιάζομαι!… Δεν έχω χρόνο!… Αντίο! Ακούμε λέξεις όπως αυτές σχεδόν κάθε μέρα, όχι μόνο στη Λιθουανία, που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Όχι λιγότερο συχνά, ακούμε ότι ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της βιασύνης.

Αν όμως πάρετε ένα βιβλίο στα χέρια σας, νιώθετε αμέσως την αλλαγή. Τα βιβλία μοιάζουν να έχουν αυτήν την υπέροχη ικανότητα, μας βοηθούν να επιβραδύνουμε. Μόλις ανοίξετε ένα βιβλίο και βουτήξετε στα ήρεμα βάθη του, δεν φοβάστε πλέον ότι τα πράγματα θα κινούνται δίπλα σας σαν σφαίρα, ενώ δε θα βλέπετε τίποτα. Ξαφνικά, πιστεύετε ότι δεν έχετε να τρέξετε σε κάποια επείγουσα δουλειά μικρής σημασία. Στα βιβλία, τα πράγματα συμβαίνουν ήσυχα και με μια αυστηρά προκαθορισμένη σειρά. Ίσως επειδή οι σελίδες τους είναι αριθμημένες, ίσως επειδή οι σελίδες θροΐζουν απαλά και χαλαρωτικά ενώ τις ξεφυλλίζετε. Στα βιβλία, όσα έχουν ήδη συμβεί, συναντούν ήρεμα όσα πρόκειται να συμβούν.

Το σύμπαν ενός βιβλίου είναι ανοιχτό; Εμπλέκει χαρούμενα την πραγματικότητα με τη φαντασία. Και μερικές φορές, αναρωτιέστε αν συνέβη σε ένα βιβλίο ή στη ζωή, το ότι παρατηρήσατε πόσο όμορφα στάζει το λιωμένο χιόνι από τη στέγη, ή πόσο ευχάριστος είναι στο μάτι ο τοίχος του γείτονα, που έχει υπερκαλυφθεί με βρύα. Ξέρετε από τα βιβλία ή από την πραγματικότητα ότι τα σορβιά μούρα εκτός από όμορφα είναι και πικρά; Ήταν σε ένα βιβλίο ή στην πραγματικότητα που ξαπλώνατε στο καλοκαιρινό γρασίδι ή καθόσασταν με τα πόδια σταυρωμένα, βλέποντας τα σύννεφα να πλέουν στον ουρανό;

Τα βιβλία μας βοηθούν να μην βιαζόμαστε, τα βιβλία μας διδάσκουν να προσέχουμε πράγματα, και τα βιβλία μας προσκαλούν ή ακόμα μας κάνουν να καθίσουμε για λίγο. Συνήθως διαβάζουμε καθιστοί, με ένα βιβλίο στο γραφείο ή στα χέρια μας, έτσι δεν είναι;

Και δεν έχετε βιώσει άλλο ένα θαύμα – ότι όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, το βιβλίο διαβάζει εσάς; Ναι, φυσικά τα βιβλία ξέρουν να διαβάζουν. Διαβάζουν το μέτωπο, τα φρύδια, τις άκρες των χειλιών όταν σηκώνονται και πέφτουν, αλλά πρώτα και κυριότερα, τα βιβλία διαβάζουν τα μάτια σας. Και κοιτώντας στα μάτια σας βλέπουν… Λοιπόν, ξέρετε τι!

Είμαι σίγουρος ότι τα βιβλία δεν βαριούνται ποτέ όταν είναι στα χέρια σας. Κάποιος που απολαμβάνει το διάβασμα -είτε είναι παιδί είτε ενήλικας- είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρων από κάποιον που δε νοιάζεται για τα βιβλία, που αγωνίζεται πάντα εναντίον του ρολογιού, που δεν έχει ποτέ χρόνο να κάτσει κάτω, που αποτυγχάνει να προσέξει όσα τον περιστοιχίζουν.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η ευχή μου για όλους σας είναι:

Είτε να υπάρχουν ενδιαφέροντα βιβλία για τους αναγνώστες και ενδιαφέροντες αναγνώστες για τα βιβλία!»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο.

Παραθέτουμε εργασίες των μαθητών της Ε2 τάξης.

Eκδήλωση ενημέρωσης γονέων

Την Τετάρτη  27 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.30΄πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στην αίθουσα των Πολλαπλών Χρήσεων από την Ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Αναγνωστίδου Τατιάνα-Ελεονώρα  σχετικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της αλλά και σχετικά με το θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στο πλαίσιο του σύγχρονου σχολικού συστήματος: θετική πειθαρχία και καθοδήγηση».Διοργάνωση: Δ/ντρια, εκπ/κοί, Δ.Σ.Συλλόγου   Γονέων & Κηδεμόνων.

 

 

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 έγινε η γιορτή μας για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821. H διοργάνωση έγινε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και τους εκπαιδευτικούς τους κ.Ναλμπάντη Πολυχρόνη και κ.Μπεχτσούδη Αγγελική.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολουθήσουμε ένα πολύ ωραίο χρονικό της ηρωικής εποχής του 1821.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και γονείς και συγγενείς των μαθητών μας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και στους δασκάλους τους κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη και κ.Μπεχτσούδη Αγγελική , στον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο, στον εκπ/κό Μουσικής κ. Καρανίκα Χαράλαμπο, που εργάστηκαν για την παρουσίαση και σε όλους τους εκπ/κούς για τη συμβολή τους.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜ.ΣΧ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη  27 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.30΄θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στην αίθουσα των Πολλαπλών Χρήσεων από την Ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Αναγνωστίδου Τατιάνα-Ελεονώρα  σχετικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της αλλά και σχετικά με το θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στο πλαίσιο του σύγχρονου σχολικού συστήματος: θετική πειθαρχία και καθοδήγηση». Παρακαλούμε για την παρουσία σας!

Διοργάνωση: Δ/ντρια, εκπ/κοί, Δ.Σ.Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Επισκέψεις στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Οι μαθητές των Ε-ΣΤ τάξεων επισκέφτηκαν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Πόλης μας, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα

σχετικά με τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Eκπαιδευτικές δράσεις

Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε το πρόγραμμά του το ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πλανήτες και τα άστρα, να μάθουν εξειδικευμένες πληροφορίες και να ανασύρουν κεκτημένες γνώσεις.

Επίσης την Τετάρτη 6 Μαρτίου διοργανώθηκαν δράσεις σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό από τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων και την  ψυχολόγο του σχολείου μας.

ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΙ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την  Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019  τις ώρες 18.00΄έως 19.30΄ θα γίνει επίδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων. Σας επισημαίνουμε ότι για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα δοθεί Έλεγχος και για των Α΄ και Β΄ θα γίνει ενημέρωση.

Η δ/ντρια-το διδ/κό προσωπικό