Έλεγχοι Α΄ Τριμήνου σχολικού έτους 2017-2018

 

Σας ενημερώνοPictureυμε ότι η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου θα παραδοθεί στους γονείς των μαθητών την  Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017  τις ώρες 17.00΄έως 19.00΄για όλες τις τάξεις, εκτός της Β3΄τάξης  της οποίας η ενημέρωση από την εκπαιδευτικό  θα γίνει στις 16.00΄-17.00΄.

Σας επισημαίνουμε ότι για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα δοθεί Έλεγχος και για των Α΄ και Β΄ θα γίνει ενημέρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.)

ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΣ

Ένα αγγελάκι είμαι μικρό

Και κατέβηκα για να σας πω

Ότι γεννιέται ο Χριστός

και στις καρδιές όλων

θε να φέρει φως

με των «Αγγέλων Φως».

Καλούμε όσα παιδιά, μικρά και μεγάλα επιθυμούν, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου να συμμετέχουν στην Χριστουγεννιάτικη διαδρομή με τη συνοδεία μουσικής, ψάλλοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μεταφέροντας των ‘’Αγγέλων Φως’’ στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης μας.

Η λαμπερή και μουσική αυτή διαδρομή των αγγέλων θα έχει ως αφετηρία το 1ο Δημοτικό Σχολείο (συγκέντρωση ώρα 17:00) και θα καταλήξει διασχίζοντας το «Χωριό των Αγγέλων» στην κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων. Όσα παιδιά συμμετέχουν θα πρέπει να φέρουν το δικό τους φαναράκι που θα έχουν φτιάξει με τη βοήθεια των γονιών τους ή των εκπαιδευτικών τους. Στη διάρκεια της διαδρομής θα τραγουδήσουν για την ειρήνη, το γέλιο και την αγάπη. Μαγικές εικόνες θα συνοδεύσουν τις όμορφες ευχές τους που θα ταξιδέψουν πολύ μακριά για να χαρίσουν στιγμές αγάπης και φιλίας υπό το Φως των Φαναριών τους.

Τα αγγελάκια μας τραγουδούν και τα Χριστούγεννα υμνούν με:

Κάλαντα Χριστουγέννων (Καλήν ημέρα άρχοντες), Τρίγωνα Κάλαντα, Μικρός Τυμπανιστής, Άγια Νύχτα, Χιόνια στο καμπαναριό, Ο Αη Βασίλης πάλι θα ‘ρθει, Ρούντολφ το ελαφάκι, Ω Έλατο.

Στόχος μας, να σκορπίσει το Φως των Αγγέλων παντού και να φέρει υγεία, αγάπη και χαρά στις καρδιές όλων.

Σας περιμένουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 21 Δεκεμβρίου στα τηλέφωνα 2552081960 (9:00 – 14:00) και 2552027460 (16:00 – 21:00)

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ

Αρχοντίδης Αρχοντής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων 4/12/2017-8/12/2017 στο σχολείο μας. Μια  κοινή δράση που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης , τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, την Ένωση Γονέων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  η οποία εκτός από τον άμεσο στόχο, που είναι η  συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων, αποτελεί  και ερέθισμα προβληματισμού των  παιδιών πάνω σε αξίες όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εφοδίων, τα οποία παραδόθηκαν στο γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων για τον Ερυθρό Σταυρό 4/12/2017 έως 8/12/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή)

Αγαπητοί γονείς, σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο παρακάτω αίτημα του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού της πόλης μας.

 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας 

Κωνσταντινουπόλεως 257logo

Τηλ – Φαξ : 2552027500

Ορεστιάδα

 

Σας παρακαλούμε πολύ να συνδράμετε και φέτος, όπως με μεγάλη επιτυχία συμμετείχατε και πέρσι στην αντίστοιχη εκδήλωση, και να πραγματοποιήσουμε μαζί  εκ νέου σε μία κοινή δράση (συνδιοργάνωση : Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας, Β’ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων και τοπικό τμήμα του ΕΕΣ), για συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων  για τους συνανθρώπους μας που τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η πρότασή μας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές με σχετική ανακοίνωση στο σχολείο και προώθηση αυτής τόσο από τον Δντη, σε κάθε τάξη από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, καθώς και από τους γονείς, ώστε να φέρουν ό,τι επιθυμεί και μπορεί ο κάθε μαθητής  σε ειδικό χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο, διάφορα τρόφιμα, διάφορα αγαθά και εφόδια,  την εβδομάδα  4/12/2017 έως 8/12/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Εκτός από τον άμεσο στόχο που είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα και εφόδια, η εν λόγω δράση θα αποτελέσει και σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, αφού θα αποτελέσει ερέθισμα για να σκεφτούν και να προβληματιστούν τα παιδιά, πάνω σε αξιόλογες έννοιες, όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, έννοιες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ και αφού οργανωθούν κατάλληλα θα ακολουθήσει η διανομή από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του τμήματός μας, σε συμπολίτες μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Για την οργάνωση, τη συλλογή και τη διανομή των τροφίμων και εφοδίων είναι αρμόδια, η υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του τμήματός μας, κ. Κυριακή Κουφατζή, κινητό 6977385239, η οποία είναι και στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Επισυνάπτεται προτεινόμενη λίστα τροφίμων και εφοδίων (σχετικό).

Σας παρακαλούμε για την συνδρομή σας για την υλοποίηση της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης , που πραγματικά θα ανακουφίσει , έστω και προσωρινά, τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για το Περιφερειακό Τμήμα

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Πανταζής                              Νικόλαος Κιηγμάς

 

Ενδεικτική λίστα Τρόφιμων – Εφοδίων

 1. Ελαιόλαδο
 2. Μακαρόνια
 3. Κριθαράκι
 4. Ρύζι
 5. Φακές
 6. Φασόλια
 7. Ρεβύθια
 8. Βιτάμ
 9. Ζάχαρη
 10. Αλάτι
 11. Ντοματοπολτός
 12. Μερέντα
 13. Μαρμελάδα
 14. Γάλατα μακράς διάρκειας
 15. Κορν Φλέϊκς
 16. Φρυγανιές
 17. Κονσέρβες
 18. Ξύδι
 19. Λεμόνι χυμός
 20. Αλεύρι
 21. Μπισκότα
 22. Παξιμάδια
 23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση)
 24. Μωρομάντηλα
 25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια
 26. Οδοντόκρεμες –Οδοντόβουρτσες
 27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17/11/2017 , ημέρα σχολικής εορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στις 8.30΄-χωρίς τσάντες-για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, η οποία θα αρχίσει γύρω στις 9.00΄, και θα σχολάσουν στις 10.00΄μετά το τέλος της γιορτής, εκτός των μαθητών των ΣΤ τάξεων,  οι οποίοι θα παραμείνουν για την κατάθεση στεφάνου, η οποία θα γίνει στις 11.00΄, και θα αποχωρήσουν στις 11.30΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Η δ/ντρια-το διδ/κό προσωπικό

Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτεχνειο εικονες για ζωγραφικη

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ,Ε,ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΣΤΙΣ 07/11/2017

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας-μετά από πρόσκληση της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ-επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της στο Διδ/χο. Ευχαριστούμε πολύ τον διοικητή του 7ου ΣΗΕ   κ. Λυμπερίδη Αθανάσιο, την ανθυποσμηναγό κ. Μανικατζή Αναστασία και το προσωπικό για την πολύ κατατοπιστική ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών μας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν και το Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου.

 

 

DSC04459DSC04463DSC04481DSC04494DSC04498DSC04499DSC04504DSC04506

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας, οι οποίοι αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν στην παρέλαση τιμώντας τους ήρωες του ΄40.

23023778_10203631717230767_58507283_n

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ2 ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Την Τρίτη 24/10/2017 οι μαθητές  της  ΣΤ2 τάξης  με την εκπαιδευτικό τους  Γιαντσελίδου Χρυσούλα επισκέφτηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας και παρακολούθησαν  το θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 με θέμα:  «Ημέρες και Εικόνες του ΄40 στον Τόπο μας και στην Ήπειρο».

DSCN4521 DSCN4538 DSCN4540 DSCN4548 DSCN4549DSCN4515

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 19/10/2017

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων του σχολικού έτους 2017-2018 την Πέμπτη 19/10/2017:

Οι μαθητές της Α΄τάξης  με τις εκπαιδευτικούς Κερέμη Σοφία και Ραλλούση Βασιλική  περιηγήθηκαν  στον περιβάλλοντα χώρο και τη γειτονιά του σχολείου μας  προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τον ευρύτερο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Β΄τάξης με τους εκπαιδευτικούς Τσομπανίδου Ελένη, Καλπάκη Ευαγγελία, Στρατηγού Ζωή, Παπαλαμπίδου Σοφία και Μάρκου Παναγιώτη επισκέφτηκαν το Άλσος Δασαρχείου προκειμένου να παρατηρήσουν τη χλωρίδα και το οικοσύστημά του στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και να συλλέξουν  φθινοπωρινά φύλλα για το μάθημα των εικαστικών.

Οι μαθητές της Γ΄τάξης με τις εκπαιδευτικούς Κελεσίδου Δήμητρα και Κοντίδου Γαρυφαλλιά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ.Μαυρίδης Βασίλειος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγιάννης Γεώργιος , μίλησαν στους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου μας και του έργου που επιτελούν. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον χώρο όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να μπουν για λίγο στον ρόλο των δημοτικών συμβούλων και να λύσουν τις απορίες τους από τον  δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ καθώς και όλο το προσωπικό του δήμου μας.

Οι μαθητές της  Δ΄τάξης με τους εκπαιδευτικούς  Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο και Θεοδωρίδου Παναγιώτα επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑΟ και ενημερώθηκαν από το προσωπικό για τις λειτουργίες της υπηρεσίας καθώς και για το πολυτιμότερο αγαθό το νερό. Ευχαριστούμε το προσωπικό για την ξενάγηση και τις πολύτιμες πληροφορίες.

Οι μαθητές της  Ε΄τάξης  με τους εκπαιδευτικούς  Ναλμπάντη Πολυχρόνη, Φωνιαδάκη Νίκη και Σκαρλατίδη Αθανάσιο, επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας, όπου είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το θεάρεστο έργο των Πυροσβεστών και να δουν από κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή και όλο το προσωπικό που μας δέχτηκαν.

Οι μαθητές της  ΣΤ΄τάξης  με τους εκπαιδευτικούς  Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και Γιαντσελίδου Χρυσούλα επισκέφτηκαν το Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό, παρόλο τον φόρτο εργασίας,  για τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει και τον τρόπο λειτουργίας τους. Θερμές ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία προς όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα στον ιδιοκτήτη κ. Πανταζή Νικόλαο, ο οποίος δέχτηκε  να πραγματοποιηθεί η  επίσκεψη των μαθητών  μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22834438_522262524779193_53494326_n

 

 
22770812_434972903563841_8433281670445599156_o

 

22791613_434972553563876_860218112439144326_o (1)

 

 

 

 

22792481_434972643563867_163048204951426232_o (1) 22861652_434972190230579_9079929097595697822_o (1)

 

 

 

 

 

 

 


DSC04430

DSC04432

 

 

 

 

 

 

DSC04433

 

DSC04436

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22790121_1200136423420157_1150964317_o

 

22766437_1200136416753491_1333339323_o

22766475_1200136430086823_781006157_o

 

 

 

 

 

22766502_1200136420086824_2035154645_o

 

 

 

 

 

 

DSCN4350DSCN4333DSCN4335DSCN4336DSCN4339DSCN4340DSCN4322

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27/10/2017 , ημέρα σχολικής εορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στις 8.30΄-χωρίς τσάντες-για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, η οποία θα αρχίσει στις 9.00΄, και θα σχολάσουν στις 10.45΄μετά το τέλος της γιορτής, εκτός των μαθητών των ΣΤ τάξεων, οι οποίοι θα παραμείνουν για να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα γίνει στις 11.30΄και θα αποχωρήσουν στις 12.00΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Η δ/ντρια-το διδ/κό προσωπικό