Πρόσκληση σε ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό για Γονείς και Επαγγελματίες Υγείας

Αφίσα για Μητρικό ΘηλασμόΗ Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου, μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σας προσκαλεί στη 1η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού για Γονείς και Επαγγελματίες Υγείας, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 16.00 μ.μ. και στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στις 11.00 π.μ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Π.Α.Μ.Θ. – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Απευθύνεται σε παιδίατρους, μαιευτήρες-γυναικολόγους, γενικούς ιατρούς, μαίες, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, φοιτητές τομέων υγείας, καθώς και σε παλιούς, νέους και μέλλοντες γονείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με το θηλασμό.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η είσοδος ελεύθερη. Θα προηγηθεί καταγραφή στοιχείων ώστε να αποσταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις παρακολούθησης στους ενδιαφερόμενους.

Η πρόσκληση με το πρόγραμμα εδώ → Πρόσκληση σε ημερίδα για Μητρικό Θηλασμό

Πρόγραμμα για Μητρικό Θηλασμό 28-3-15

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε ομιλία-συζήτηση

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου  διοργανώνει ομιλία -συζήτηση με θέμα

 «Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, ενθάρρυνση σε παιδιά σχολικής ηλικίας»,

καθώς και ενημέρωση για τις Σχολές Γονέων.

Ομιλήτρια η κοινωνική ανθρωπολόγος Κα Γκουγκή Ελεωνόρα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 28-3-2015 και ώρα 19:00 στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή των Γονέων του Σχολείου στην εκδήλωση.

Εκ του Δ.Σ.

Πρόσκληση στη γιορτή μας για την 25η Μαρτίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Έλεγχοι Β΄τριμήνου

Elegxos proodou 2Η βαθμολογία του Β΄τριμήνου θα παραδοθεί στους γονείς των μαθητών τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015,  τις ώρες 17.00΄έως 19.00΄.

Για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα δοθεί Έλεγχος και για των Α΄και Β΄θα γίνει ενημέρωση.

Οι γονείς θα προσκληθούν σε δύο ισάριθμες ομάδες. Η μία στο διάστημα 17.00΄- 18.00΄ που θα περιλαμβάνει και όσους έχουν περισσότερα από ένα παιδιά στο σχολείο και η δεύτερη στο διάστημα 18.00΄- 19.00΄.

Βραδιά Γαλλοφωνίας στο Μουσείο

Γαλλοφωνία 2015Στο πλαίσιο της ∆ιεθνούς Ηµέρας Γαλλοφωνίας, διοργανώνεται Βραδιά Γαλλοφωνίας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας τη ∆ευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:30, µε τις εξής δράσεις:

– Σύντοµη παρουσίαση της έννοιας της Γαλλοφωνίας και της αποστολής και του σκοπού του ∆ιεθνούς Οργανισµού Γαλλοφωνίας.

– Προβολή Ταινίας Εποχής «Μολιέρος» σε σκηνοθεσία Λοράν Τιράρ µε τους Ροµάν Ντουρίς, Φαµπρίς Λουκινί, Λάουρα Μοράντε.

– Ανάγνωση Γαλλικού κειµένου από το βιβλίο του Αντουάν Ντε Σαίντ Εξιπερρύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και νοηµατική επεξεργασία στα ελληνικά.

– Παιχνίδι µε γαλλικές λέξεις ενσωµατωµένες στην ελληνική γλώσσα. – Εκφράσεις επιφανών Γάλλων προσωπικοτήτων.

– Γαλλικός καφές και δοκιµή Γαλλικών εδεσµάτων.

Οργάνωση εκδήλωσης:

– Μαρία Κεµαλή-Χαραλάµπους

– Σωτήρης Κυρτσόπουλος

– Κατερίνα Ψυλλίδου

– Ευγενία Ματιάκη

Με την υποστήριξη των:

– Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας (Αγίων Θεοδώρων 103, www.musorest.gr, Facebook: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας)

– Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (www.ift.gr)

– Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (www.ntng.gr)

– Σχολή Επιστηµών Γεωπονίας και ∆ασολογίας, Κοσµητεία, του ∆.Π.Θ.

– Βιβλιοπωλείο Χαραλαµπίδη

Ελάτε να στολίσουµε λαµπάδες για τα ακριτικά µας νησιά – Ι.Λ. Μουσείο

Αφίσα λαμπάδες 2015Στο πλαίσιο του προγράµµατος «∆ράση – Έκφραση – ∆ηµιουργία», το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας παρουσιάζει την δραστηριότητα µε θέµα: «Ελάτε να στολίσουµε λαµπάδες για τα ακριτικά µας νησιά», σε επιµέλεια και οργάνωση της κ. Μαρίας Κεµαλή – Χαραλάµπους.

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρες 11:00 – 13:00 και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 θα στολίσουµε λαµπάδες στο ∆ηµοτικό Σχολείο Μεγίστης στο Καστελόριζο και ώρα 17:00 – 19:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή της θεατρικής παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Το µεγάλο µας τσίρκο» του Ιάκωβου Καµπανέλλη. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Μέτρα προστασίας κατά την έκλειψη ηλίου της 20ης Μαρτίου 2015

ekleipsiΜένουμε μέσα στο σχολείο, ακόμη κι αν ο καιρός είναι καλός, τα διαλείμματα στις 11.30-11.45 και 12.25-12.35 λόγω των  των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας κατά την έκλειψη ηλίου.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου επισημαίνει:

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική. Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση

http://www.noa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=679:20-2015&catid=91:solar-eclipse-2015&Itemid=428&lang=el, ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας  για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

 

Δύο νέα σχολεία για τους απόφοιτους του Δημοτικού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2015-16 θα λειτουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη δύο νεοϊδρυθέντα σχολεία:

Mousiko Gymnasio AlexΤο Μουσικό Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, που θα λειτουργήσει στο κτήριο του Παλαιού Νοσοκομείου και βρίσκεται στην πλατεία όπου συμβάλλουν οι δρόμοι Ιωακείμ Καβύρη, 14ης Μαΐου, Παπαναστασίου, Ηροδότου και Θράκης.

Για τις διαδικασίες εγγραφής των μαθητών θα ακολουθήσει νέο δελτίο τύπου, όπως αυτές θα καθοριστούν από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Ο συνήθης χρόνος υποβολής των αιτήσεων είναι το τελευταίο εικοσαήμερο του Μαΐου και ο χρόνος διενέργειας εξετάσεων σε μουσικά μαθήματα για την εισαγωγή των μαθητών, το αντίστοιχο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Οι αιτήσεις εγγραφής θα υποβληθούν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δήμητρας 19, Αλεξανδρούπολη, 2ος όροφος).

Myloi Masoura AlexΤο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη που θα λειτουργήσει στο κτήριο του Μύλου Μασούρα και βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 1.

Για τις διαδικασίες εγγραφής των μαθητών θα ακολουθήσει νέο δελτίο τύπου, όπως αυτές θα καθοριστούν από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Προσωρινή αλλαγή εισόδου

Λόγω έργων στο πεζοδρόμιο, η πρόσβαση στο σχολείο θα γίνεται προσωρινά (μία-δύο ημέρες) από την αυλόπορτα μπροστά στο παλιό κτίριο επί της Ορέστου (λίγο νοτιότερα της κύριας).

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

???????????????????????????????Την 6η Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε την αφιέρωση των δύο τελευταίων ωρών κατά τις οποίες έγιναν οι παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Προβολή των τεσσάρων βίντεο των Ε1 και ΣΤ2 τμημάτων, συμμετοχή στο διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικόεκφοβισμό»  που διοργάνωσαν το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της ταινίας μικρού μήκους «Πορτραίτα», για το ρόλο της τέχνης ως έκφραση συναισθημάτων στην επικοινωνία των ανθρώπων, από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά Ιωαννίνων.
  2. Με αφορμή τις ταινίες συζήτηση, ανάλυση των συμπεριφορών και των ρόλων κατά τμήμα.
  3. Περιήγηση των μαθητών των τάξεων Α, Β και Γ στη διαρκή έκθεση ζωγραφικής για το θέμα της σχολικής βίας που υπάρχει στο ισόγειο του σχολείου και δημιουργία ζωγραφικών έργων για τον εμπλουτισμό της.
  4. Δραματοποίηση τεσσάρων σεναρίων από τους μαθητές των τάξεων Δ, Ε και ΣΤ, συζήτηση, ανάλυση των συμπεριφορών και συμπλήρωση ερωτηματολογίου.

Τα βίντεο  του σχολείου μας είναι στις παρακάτω σελίδες:

http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_omada3/LEME_OXI_STON_SXOLIKO_EKFOBISMO_FINAL.mp4

http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_omada2/OLOI_DIAFORETIKOI_OLOI_ISOI_FINAL.mp4

http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_omada4/OXI_STH_BIA_NAI_STH_FILIA_FINAL.mp4

http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_omada1_ores/TELOS_STON_SXOLIKO_EKFOVISMO_FINAL.mp4

Στιγμιότυπα από την ημέρα