Σχολική γιορτή ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16/11/2018 , ημέρα σχολικής εορτής για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στις 8.45΄-χωρίς τσάντες-για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, η οποία θα αρχίσει στις 9.00΄και θα σχολάσουν στις 10.00΄μετά το τέλος της γιορτής, εκτός των μαθητών της ΣΤ τάξης, οι οποίοι θα παραμείνουν για να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα γίνει στις 11.00΄και θα αποχωρήσουν στις 11.30΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, ούτε η πρωινή ζώνη.

Η δ/ντρια-Το διδ/κό προσωπικό

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω πανελλαδικών εκλογών των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη  Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η δ/ντρια -το διδ/κό προσωπικό

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σας καλεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 (19:00 μ.μ)., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με θέματα: Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εάν δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την υπέροχη παρουσία τους και στους συνοδούς γυμναστές, τον κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο και τον κ. Κοκκίνη Γεώργιο!

 

 

 

 

Σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος  του έπους του 1940 και η γιορτή της σημαίας στο σχολείο μας με θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια! Συγχαρητήρια σε όλους τους  μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης, καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης της γιορτής. Ευχαριστούμε τον δήμαρχό μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10/2018

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26/10/2018 , ημέρα σχολικής εορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στις 8.30΄-χωρίς τσάντες-για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, η οποία θα αρχίσει στις 8.45΄και θα σχολάσουν στις 10.30΄μετά το τέλος της γιορτής, εκτός των μαθητών της ΣΤ τάξης, οι οποίοι θα παραμείνουν για να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα γίνει στις 11.30΄και θα αποχωρήσουν στις 12.00΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, τα τμήματα της παρέλασης των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων θα έρθουν στο σχολείο στις 11.30΄προκειμένου να οδηγηθούν στον χώρο της παρέλασης. Οι μαθητές που πλαισιώνουν τη σημαία του σχολείου (σημαιοφόρος και παραστάτες) θα πάνε στις εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στις 9.30΄με τη συνοδό εκπ/κό.

Η δ/ντρια-το διδ/κό προσωπικό

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποίησαν και φέτος πολλές αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά).Επίσης ενημερώθηκαν για διάφορα αθλήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αφισα πανελληνιας ημερας σχολικου αθλητισμου 2018

 

Πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικού Ιατρικού/ Οδοντιατρικού Ελέγχου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικού Ιατρικού/ Οδοντιατρικού Ελέγχου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  από 15-19 Οκτωβρίου 2018 έμπροσθεν του Δημαρχείου Ορεστιάδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει: Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Καθημερινά 40 περίπου μαθητές του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από τους γιατρούς/οδοντιάτρους που εθελοντικά θα στελεχώνουν τα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης παιδιού και οικογένειας που εφαρμόζει ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει παράλληλα με τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και την κινητή ιατρική μονάδα, ώστε να εξεταστούν και ενήλικες ευπαθών κυρίως ομάδων από γενικό ιατρό ή παθολόγο.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας:

8:30 έως 12:30 για οργανωμένες ομάδες μαθητών με συνοδεία εκπαιδευτικών

12:30 έως 16:30 για παιδιά με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ενώ από τις

9:00 έως τη 13:00 θα λειτουργεί η ιατρική κινητή μονάδα για τους ενήλικες ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Για ραντεβού απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2552350352 και 2552350017 καθημερινά από 8:00 -14.00.

 

 

 

Ενημέρωση – συνεργασία γονέων με εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι, η πρώτη ενημέρωση-συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018-2019, θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα

Τάξη Ε΄:   την Τετάρτη             03/10/2017, ώρα 18.00΄

Τάξη Γ΄ :   την Παρασκευή      05/10/2018, ώρα 17.00΄

Τάξη Δ΄:    την Παρασκευή      05/10/2018, ώρα 18.30΄

Τάξη ΣΤ΄: την Παρασκευή      05/10/2018, ώρα 16.00΄

Τάξη Α΄:   τη Δευτέρα               08/10/2018, ώρα 17.00΄

Τάξη Β΄:   την Τρίτη                   09/10/2018, ώρα 18.00΄

 

Αγιασμός 11 Σεπτεμβρίου 2018

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά. Η αυλή του σχολείου γέμισε χαμόγελα, παιδικές φωνές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο ιερέας κατέφθασε στην ώρα του για τον Αγιασμό, ο οποίος έγινε με την δέουσα κατάνυξη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουμπρίδης Γραμμένος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσομπανίδης Αντώνιος.

Αναγνώσθηκε από τον πατέρα Πεταλά Χρήστο ευχετήριο μήνυμα του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Δαμασκηνού, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο Πρόεδρος κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδεύθηκαν από τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με πολλά χαμόγελα και συνεργασία!

Στιγμιότυπα από τον Αγιασμό