Γιορτή Τριών Ιεραρχών 2015

treis_ierarxesΠολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζηνό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους, ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

Έγιναν μεγάλοι – πολύ μεγάλοι – δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες. Αλλά και σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν: Το παράδειγμά τους είναι πάντα νέο, πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 θα γιορτάσουμε με εκκλησιασμό, ανάγνωση κειμένων και προβολές κατά τμήμα. Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 09.00΄ και θ” αποχωρήσουν στις 11.00΄.

Η συμμετοχή μας στους αγώνες χειροσφαίρισης 2014-15

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 στο μικρό κλειστό Γυμναστήριο της πόλης έγιναν οι σχολικοί αγώνες χειροσφαίρισης.

Συμμετείχαμε με την ομάδα των αγοριών και με τις οδηγίες του κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιου, εκπ/κού φυσικής αγωγής, τελειώσαμε αήττητοι τα παιχνίδια. Ήταν άλλη μια ευκαιρία να συναντηθούμε με παιδιά των άλλων σχολείων και να χαρούμε το παιχνίδι.

Xeirosferisi 1 Xeirosferisi 2 Xeirosferisi 3

Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε διάλεξη για δυσλεξία

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας καλεί τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015ώρα 19.00΄,  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου να παρακολουθήσουν τη διάλεξη με θέμα:

«Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία. Η φυσιολογία του λόγου κατά την είσοδο του παιδιού στο Δημοτικό»

Ομιλήτριες οι Λογοπεδικοί – Λογοθεραπευτές κυρίες Κολιούδη Κυριακή και Τοψίδου Ελένη 

Κοπή πίτας για το νέο έτος 2015

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους μαθητές ατομικά βασιλοπιτάκια με φλουρί σε κάθε τμήμα, που μεταφράστηκε σ” ένα όμορφο βιβλίο για τον τυχερό και για τους εκπαιδευτικούς έκοψε δύο βασιλόπιτες με αντίστοιχα φλουριά και βιβλία με συνεχόμενη πλοκή – άλλη μια ευκαιρία συνεργασίας – για τους τυχερούς.

Στην κοπή της πίτας ήταν παρόντες, εκτός του Προέδρου κ. Λυμπερίδη Αθανασίου, και τα μέλη του ΔΣ κα Μπελεζάκη Κωνσταντίνα, κα Ελαφούδη Χριστίνα και κ. Μίντζιας Αναστάσιος.

Ωραία πρωτοβουλία που χαροποίησε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Καλή, δημιουργική χρονιά για όλους!

Kopi pitas 1 Kopi pitas 2 Kopi pitas 3 Kopi pitas 4 Kopi pitas 5

Κλειστά τα σχολεία στην Ορεστιάδα σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Με απόφαση του Δημάρχου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 λόγω παγετού.

Λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τα σχολεία στο Δήμο Ορεστιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015. Οι συνθήκες επιβάλουν πολύ προσοχή στις μετακινήσεις είτε με οχήματα είτε με τα πόδια.

Στους Υπερασπιστές των Παιδιών και φέτος

Unicef 1Η Ομάδα Αλληλεγγύης του σχολείου μας, που φέτος είναι το Δ2, με διάφορες δραστηριότητες μέχρι τώρα συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό και στη γιορτή, που διοργάνωσε για τη UNICEF στις 19 Δεκεμβρίου 2014, το παρέδωσε για να σταλεί στην παγκόσμια οργάνωση.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση!

Το σχολείο ντύνεται στα λευκά…

Xionoptosi 12-1-15 a Xionoptosi 12-1-15 b

Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών του σχολείου μας στον 3ο διαγωνισμό σκίτσου για την οδική ασφάλεια

Βράβευση 7Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Παρέστησαν σ’ αυτοί, βουλευτές, γ.γραμματείς εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μαθητές.  Την ευθύνη οργάνωσης είχαν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα Εducartoon του εκδότη Νικόλαου Νίκα που συνεργάζεται με τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη.

Φέτος ήταν η 3η χρονιά που πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια. Αφορά μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού απ’ όλη τη χώρα δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 1100 από σχολεία όλης της Ελλάδας. Τα βραβεία που δόθηκαν είχαν το όνομα «Βραβεία Άρης Σταθάκης» ως φόρος τιμής στο έργο του αείμνηστου δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη που υπήρξε πρωτεργάτης στα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είναι αφιερωμένη στο έργο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη. Ενός σπουδαίου άνθρωπου και καλού φίλου που διακρινόταν για το πάθος του στην εθνική υπόθεση της Οδικής Ασφάλειας και έδωσε πολλά γι’ αυτήν».

Στιγμιότυπα από την τελετή → Βράβευση για οδική ασφάλεια 19 Δεκ 2014

Κανονικά λειτουργεί το σχολείο αύριο Πέμπτη 8/1/15

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. Επανερχόμαστε, γιατί δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έδωσαν την είδηση για κλειστά σχολεία στην Ορεστιάδα, κάτι που δεν ευσταθεί.