Πάω Α΄και μ” αρέσει

Στη στήλη Άρθρα ή στον παρακάτω σύνδεσμο μερικές ιδέες για την προετοιμασία των μαθητών της Α΄ και όχι μόνο τάξης.

Προετοιμάζοντας το παιδί μου για τη νέα σχολική χρονιά!

Νέα ανακοίνωση για το ΑΔΥΜ

ΣωματομετρίαΤο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν, εκτός των εγγραφέντων στην Α΄, οι μαθητές που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2014-15 στις Δ΄και Ε΄ τάξεις.

Στους μαθητές αυτούς δόθηκε το έντυπο κατά το κλείσιμο το προηγούμενου διδακτικού έτους.

Είναι απαραίτητο, όμως, να προσκομίζουν οι γονείς στο γιατρό, που θα εκδώσει το ΑΔΥΜ, το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης συμπληρωμένο.

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης που πρέπει να έχουν μαζί τους οι γονείς κατά την επίσκεψή τους στο γιατρό εδώ → Filo iatrikis eksetasis

Περισσότερες πληροφορίες σε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ → Σχετικά με ΑΔΥΜ

20 απλοί κανόνες επικοινωνίας με τα παιδιά μας

Στο μενού Άρθρα ή στον παρακάτω σύνδεσμο

http://blogs.sch.gr/2dimorest/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/20-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4/

Αιτήσεις – δηλώσεις προτίμησης μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ Έβρου

ΕΒΡΟΣΕκδόθηκε η πρόσκληση για την υποβολή δηλώσεων προτίμησης Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου,  για μετάθεση ή οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής (Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων) και καλεί:

Α. Τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης (βελτίωση θέσης) από σχολείο σε σχολείο εντός της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου.

Β. Τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. που βρίσκονται στη Διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου.

Γ. Τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου με το καθεστώς της κινητικότητας (από διαθεσιμότητα) και περιλαμβάνονται στον πίνακα 1 της αριθ. 88900/Δ1/6-6-2014 (ΦΕΚ 714, τ. Γ΄) Υ.Α..

Δ. Τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές.

Ε. Τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό και βρίσκονται στο τελευταίο έτος απόσπασης.

Να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για οριστική τοποθέτηση ή μετάθεση σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου, από 18 – 7 – 2014 μέχρι και 24 – 7- 2014, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η εγκύκλιος εδώ → ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΕΒΡΟΥ

Τα οργανικά κενά εδώ → ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Το έντυπο της αίτησης-δήλωσης εδώ → Aitisi dilosi protimiseon entos PYSPE Evrou

Όταν ο Πινόκιο συνάντησε τα τρία γουρουνάκια

KouklotheatroΤα τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας στο τέλος του β΄ καθώς και στο γ΄ τρίμηνο ασχοληθήκαμε στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής με το κουκλοθέατρο.
Στο βίντεο οι μαθητές του Γ3 παρουσιάζουν, με πολύ χαρά, μια σύντομη διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Πινόκιο, προσαρμοσμένη στις δυνατότητες των παιδιών, των λίγων ωρών μαθημάτων και του εξοπλισμού που διαθέτουμε!

Πρόσκληση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδας & Περιφέρειας

spitiko_pagwtoΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δράση – Έκφραση – Δημιουργία», το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας διοργανώνει και παρουσιάζει τη δραστηριότητα με θέμα:

«Γεύσεις με Μυρωδιές Καλοκαιριού».

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μαγειρέψουν και να δοκιμάσουν καλοκαιρινές συνταγές με τοπικά προϊόντα της Νέας Ορεστιάδας.

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί από Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 μέχρι Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 και ώρες 11:00–13:00. Υπεύθυνη Δραστηριότητας: Μαρία Κεμαλή-Χαραλάμπους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – Fax : 2552028080

e-mail: lmusorest@otenet.gr

Internet site: www.musorest.gr

Facebook profile: Μουσείο Ν. Ορεστιάδας (Ιστορικό και Λαογραφικό)

Η Πρόσκληση εδώ → Prosklisi ILMO

Ηθική νοημοσύνη: Η ευφυΐα που φέρνει την ευτυχία!

ΗΘΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣτο μενού Άρθρα ή στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://blogs.sch.gr/2dimorest/wp-admin/post.php?post=1574&action=edit&message=6

Γενικές μεταθέσεις 2014

ΣΧΟΛΕΙΟΑνακοινώθηκαν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Στο νομό μας έρχονται με μετάθεση 20 δάσκαλοι, 8 νηπιαγωγοί και 3 αγγλικής γλώσσας.

Ενώ φεύγουν με μετάθεση 17 δάσκαλοι, 10 νηπιαγωγοί και 6 αγγλικής γλώσσας.

Αναλυτικά ο πίνακας με όσους έρχονται εδώ → ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αναλυτικά ο πίνακας με όσους φεύγουν εδώ → Apo Evro

Το διάστημα 20-30 Απριλίου κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης 17 δάσκαλοι, 7 νηπιαγωγοί και 1 αγγλικής γλώσσας.

Το αποτέλεσμα μετά από τις μεταθέσεις  και αν δεν υπήρξαν ανακλήσεις αιτήσεων αποχώρησης είναι 14 λιγότεροι οργανικά δάσκαλοι, 9 λιγότεροι νηπιαγωγοί και 4 λιγότεροι αγγλικής γλώσσας από το προηγούμενο έτος.

2011-2014: Τρία όμορφα και δημιουργικά χρόνια

Διαφάνεια5αΜε την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς αλλά και της παρουσίασης του πολιτιστικού μας προγράμματος «Σαίξπηρ: ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο σχολείο μας», το οποίο παρουσίασε το Ε2 στους γονείς του τμήματος, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που συνεργάστηκα τόσο ομαλά, δημιουργικά και ουσιαστικά τόσο με τους μαθητές όσο και με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που είχαν αναλάβει το τμήμα τα τρία τελευταία χρόνια. Ελπίζω το μάθημα αλλά και οι πρόσθετες δράσεις στα πλαίσια της αγγλικής γλώσσας να απέδωσαν σε ένα κυρίως σκοπό: στο να αγάπησαν τα παιδιά λιγάκι παραπάνω την ξένη γλώσσα, να εξοικειώθηκαν με τον πολιτισμό της χώρας και κυρίως να έχουν θετική στάση στο μέλλον απέναντι στην εκμάθησή της. Γιατί η γραμματική και η ορθογραφία δεν είναι ο αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να γίνουμε ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Εύχομαι τα καλύτερα για την τελευταία χρονιά του τμήματος στο δημοτικό σχολείο και είμαι σίγουρη ότι η πορεία αυτών των παιδιών θα είναι εξαιρετική. Να είστε όλοι καλά!

Με αγάπη,

Η κυρία των Αγγλικών

Τατάρη Δώρα

Από το άπειρο στο απειροελάχιστο

Ταξίδι με άλματα επί 10 από τον κ. Τσελεμπόνη Αναστάσιο, υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Ο κ. Τσελεμπόνης είναι γονέας μαθητή μας.

Από το 1023  στο 10-16.