Η γιορτή μας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 37Στις 17 Νοεμβρίου 2015 τιμήσαμε την εξέγερση των νέων, φοιτητών και μαθητών, στο Πολυτεχνείο με μια όμορφη εκδήλωση, με συναισθηματική φόρτιση και πολλά μηνύματα!

Την ευθύνη της οργάνωσης και παρουσίασης είχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και το αποτέλεσμα ήταν σπουδαίο! Θερμά συγχαρητήρια!

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα

Η Ε΄τάξη στο ΚΠΕ Μαρώνειας

ΚΠΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ 59Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές της Ε’ τάξης  επισκεφτήκαμε, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργεια και Περιβάλλον» το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, όπου συμμετείχαμε στη δράση με τίτλο «Με την πνοή του Ανέμου… Στα Αιολικά Πάρκα της Ροδόπης».

Ενημερωθήκαμε για τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατόπιν συμμετείχαμε στο βιωματικό εργαστήρι, όπου με τουβλάκια lego φτιάξαμε δύο ανεμογεννήτριες, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια είδαμε την εφαρμογή της ηλιακής – αιολικής ενέργειας στις κατασκευές μας.

Έπειτα  επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο φυσικού αερίου της ΔΕΗ  στην Κομοτηνή, όπου ξεναγηθήκαμε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα

Πρόσκληση γονέων σε διάλεξη

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας διοργανώνει ομιλία με θέμα «Ο ρόλος των γονέων στην πρωτογενή πρόληψη των διαταραχών πρόσληψης τροφής» την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.30΄, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με εισηγήτρια τη Δ/ντρια του Κέντρου Δρ. Πλιατσκίδου Σοφία.

Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ο Δ/ντής του Σχολείου – Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

PolitexnioΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα  09:00΄ για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

 

Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό

του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

Δενδροφύτευση για ομορφιά και αναζωογόνηση του περιβάλλοντος

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ 20Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, δεδομένης της καταλληλότητας της εποχής και  βοηθούντος του καιρού, κάναμε δενδροφύτευση.

Στο χώρο που είναι δίπλα στο Γυμναστήριο του σχολείου φυτέψαμε δενδρύλλια μαύρης πεύκης και ελάτης που μας τα πρόσφερε ο κ. Άκης Τεμπρίδης, που έμεινε μαζί μας και μας βοήθησε μαζί με τον διευθυντή κι εκπαιδευτικούς.

Σκάψαμε, ανοίξαμε λακουβίτσες, βάλαμε τα δενδράκια, πατήσαμε το χώμα γύρω τους και τα ποτίσαμε. Περάσαμε πολύ ωραία, αν και λερωθήκαμε λίγο. Ο καθένας από εμάς πήρε υπό την προστασία του ένα δένδρο, του έδωσε όνομα και την υπόσχεση να το φροντίζει. Στο τέλος καθαρίσαμε τον χώρο.

Κουραστήκαμε, αλλά νιώθαμε χαρούμενοι, γιατί ήταν μια δημιουργική ημέρα που μας έφερε πιο κοντά στο περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τον κ. Άκη Τεμπρίδη, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει τα δενδρύλλια έγινε όλη αυτή η ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία της δενδροφύτευσης, που θα ομορφύνει περισσότερο τον περίγυρό μας και θ’ αυξήσει το πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.

Μερικά στιγμιότυπα της δράσης παρακάτω

Πάμε θέατρο την Τετάρτη

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσιΤην Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Διόνυσος την παράσταση του εργαστηρίου με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι». Πρόκειται για μια ονειρική περιπέτεια που αποτελεί ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, μια μαγευτική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης.

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό ένα κορίτσι, η Μαριάννα, φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ, να ζήσει για πάντα. Για να τηρήσει την υπόσχεσή του, ο χιονάνθρωπος ξεκινάει για ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο. Αψηφώντας τον Χρυσό Εχθρό που τον πυρπολεί με φλογισμένα βέλη, τους Λασπανθρώπους που τον καταδιώκουν για να τον λασποβολήσουν, και χίλιους δυο κινδύνους και εμπόδια ακόμα, είναι αποφασισμένος να μείνει πιστός στο στόχο του να μη λιώσει, να μη χάσει το δαχτυλίδι που του χάρισε η Μαριάννα, να φτάσει αμόλυντος στα παντοτινά, παραμυθένια χιόνια.

Η γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Γιορτή της σημαίας και τους έπους του 1940 με τους μαθητές του σχολείου μας σε θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια!
Καλεσμένοι οι γονείς και κηδεμόνες που κατέκλυσαν την αίθουσα.
Χειροκροτήσαμε τα παιδιά μας που μας συγκίνησαν με τη δουλειά τους!
Χρόνια πολλά!

Πρόσκληση στη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940

1225177008ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή που θα κάνουμε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:00΄ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

                                                        Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό

                                                     του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

 

Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08.45΄ και θ’ αποχωρήσουν μετά τη γιορτή στις 11.00΄περίπου. Η πρωινή ζώνη 07.00-08.00 θα λειτουργήσει κανονικά

Το κυλικείο μας

Στο σχολείο μας λειτουργεί κυλικείο, που παρακολουθείται από Επιτροπή και ελέγχεται τακτικά από τις αρμόδιες αρχές. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε τα προβλεπόμενα είδη σε χαμηλότερες από το εμπόριο τιμές και να ενισχύουμε το ταμείο της Σχολικής Κοινότητας, αφού για λογαριασμό της γίνεται η εκμίσθωση.

Μεριμνούμε ώστε οι μαθητές της Α΄ τάξης να έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση, ώστε όλοι να απολαμβάνουμε χωρίς δυσκολία τη λειτουργία του κυλικείου μας.

Παραθέτουμε τον Τιμοκατάλογο για ενημέρωση.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ                                           1,00 €

ΚΑΣΣΕΡΟΠΙΤΑ                                     1,20 €

ΤΥΡΟΨΩΜΟ                                       1,00 €

ΚΑΣΣΕΡΟΨΩΜΟ                                1,00 €

ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ                                     1,00 €

ΚΟΥΛΟΥΡΙ                                           0,40 €

ΧΥΜΟΙ                                                 0,95 €

ΤΟΣΤ                                                    1,35 €

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ (ΑΛΛΑΤΙΝΗ)                 0,80 €

ΜΠΙΣΚΟΤΑ                                          1,00 €

ΓΑΛΑ                                                    1,00 €

ΚΡΕΜΑ                                                1,10 €

ΝΕΡΟ                                                   0,35 €

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ανταλλακτικό παζάρι την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Οκτωβρίου

Την  Τετάρτη το απόγευμα 14/10/2015 και ώρες 17.30-20.00 το ανταλλακτικό παζάρι λειτούργησε εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ορεστιάδας προσφέροντας σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να προσφέρουν ότι δεν τους είναι χρήσιμο (ρούχα παπούτσια, σχολικά, παιχνίδια είδη οικιακής χρήσης και μικροσυσκευές) σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν κάτι που έχουν ανάγκη. Στο παζάρι τοποθετείτε και πάλι κουμπαράς υπέρ των ευπαθών ομάδων όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να αφήνουν ένα ελάχιστο συμβολικό αντίτιμο, το οποίο το διαχειρίζεται η εθελοντική ομάδα υποστήριξης ευπαθών ομάδων για την κάλυψη έκτακτων μικροαναγκών των άπορων συμπολιτών μας.
Το παζάρι θα λειτουργήσει και την Πέμπτη -Παρασκευή από 8.30 έως 14.00. στο ίδιο σημείο.