ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

Ο Αγιασμός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες. Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

  Ώρα προσέλευσης: 8:45΄

  Ώρα αποχώρησης: 10:30΄

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Α΄ΤΑΞΗΣ «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε χρόνο η Σχολική Σύμβουλος και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων

της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Έβρου προσκαλούν τους μαθητές της Α΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και τους γονείς τους στη συνάντηση γνωριμίας

‘Καλώς ήλθατε’

Πευκώνας Ορεστιάδας—Κυριακή 9-9-2018 — ώρα 11.00 έως 13.00

 

ΩΡΑΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί μας μαθητές, σας ενημερώνουμε ότι η αυλή του σχολείου μας θα είναι ανοιχτή για παιχνίδι καθημερινά :

10.00΄-12.00΄και 18.00΄-21.00΄εκτός Σαββατοκύριακου

Επίσης το διάστημα από 16 Ιουλίου έως και 29 Ιουλίου θα παραμείνει κλειστή. Θα ξανανοίξει στις 30 Ιουλίου με το ίδιο ωράριο.

Παρακαλούμε να διατηρείτε τον χώρο καθαρό και να μην προκαλείτε ζημιές.

Ευχαριστούμε

Η δ/ντρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την  Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 –ημέρα λήξης του διδακτικού έτους-δε θα γίνουν μαθήματα. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στις 08.15΄ για να πάρουν τους Ελέγχους γ΄ τριμήνου και τους Τίτλους Προόδου και Σπουδών και θα σχολάσουν στις 10.30΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. Σας υπενθυμίζουμε ότι η γιορτή λήξης θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 07.30΄μμ. Καλό καλοκαίρι!

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

 

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς που περιλαμβάνει: τη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης , τραγούδια από όλες τις τάξεις και αποχαιρετισμό των μαθητών της ΣΤ΄τάξης. Σας περιμένουμε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

clip_image082

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΙΛΑΡΑ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το με αρ.πρ. 3449/31-05-2018 έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ , λόγω έξαρσης της ιλαράς θα γίνει έλεγχος των Βιβλιαρίων Εμβολίων των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου μας από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Παρακαλούμε την Παρασκευή 01/06/2018  να προσκομίσουν οι μαθητές τα Βιβλιάρια Εμβολίων  τους  και μετά τον έλεγχο θα επιστραφούν.

                                                                                                   Η δ/ντρια του σχολείου

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΙΛΑΡΑ-ΕΓΓΡΑΦΟ Δ-ΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διδακτική επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στην Αλεξ/πολη

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας –στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  και των διδακτικών επισκέψεων- πραγματοποίησε διδ/κή επίσκεψη στην Αλεξ/νδρούπολη. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας- με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και κ. Γιαντσελίδου Χρυσούλας -επισκέφτηκαν τον Αερολιμένα, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους εξομοιωτές στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη και να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητές τους  και να ενημερωθούν για τις δυνατότητές τους. Τέλος επισκέφτηκαν τον Φάρο και ενημερώθηκαν από τον φαροφύλακα για την ιστορία του, τη λειτουργία του και τη σημαντικότητά του για την περιοχή.

Διδακτική επίσκεψη ΣΤ΄τάξης στο Δημαρχείο

Στις 9 Μαΐου 2018 οι ΣΤ΄τάξη με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ.Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και κ.Γιαντσελίδου Χρυσούλας στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας και συγκεκριμένα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έκαναν το μάθημα δια ζώσης. Τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχός μας κ. Μαυρίδης Βασίλειος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Καραγιάννης Γεώργιος από τους οποίους οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τον τρόπο λειτουργίας  και τις δραστηριότητες του δήμου μας,  για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, να συζητήσουν και να λύσουν τις απορίες τους. Ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της επίσκεψης, τη θερμή υποδοχή  και την άρτια ενημέρωση των μαθητών μας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους κ.Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κ.Φωνιαδάκη Νίκη, κ.Μαλλιακούδη Εμμανουήλ και κ. Γιαντσελίδου Χρυσούλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Πρώτων Βοηθειών για μα- θητές σχολείων από το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας. Τους ευχαριστούμε πολύ που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του σχολείου μας.

Διδακτική επίσκεψη των Ε1 και Ε2 τάξεων

Στις 23 Απριλίου οι Ε1΄και Ε2΄τάξεις με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη, κ. Φωνιαδάκη Νίκης και της διευθύντριας κ.Σκαρλατίδου Μαρίας επισκέφτηκαν αρχικά το εργοστάσιο πλαστικών ΚΥΚΛΩΨ στη Ν. Βύσσα, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή και την πολύ θερμή υποδοχή και άρτια ξενάγηση.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ταξιαρχία Ρίμινι στην Καβύλη μετά από πρόσκληση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ξεναγηθούν στον χώρο του στρατοπέδου. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση.