Στη Δοξολογία και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 28ης ΟΚΤ 2014αΗ παρουσία του σχολείου μας στη Δοξολογία και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014.

 

Πανελλήνια διάκριση μαθητών του σχολείου μας σε διαγωνισμό

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣτον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού)  της χώρας, το έργο των μαθητριών της Δ΄ τάξης (Ε΄ φέτος) Βαλαβάνη ΕυθυμίαςΖηλιασκοπούλου ΜάρθαςΜαρασλή Δημητρίου και Χαριτίδη Κων/νου απέσπασε το 3ο Βραβείο και το έργο του Χατζηγεωργακίδη Μάριου διακρίθηκε με Έπαινο.

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 1100 (ατομικές και ομαδικές), από 80 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 120 εκπαιδευτικών.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟΗ επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:

  • Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 16 τιμητικούς επαίνους και 3 ειδικά βραβεία.

Τα βραβευθέντα έργα έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών www.dipe-serron.gr

Η  ειδική τιμητική εκδήλωση για τους διακριθέντες θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (στάση μετρό: Εθνική Άμυνα- Αθήνα) και ώρα 11.00-14.00.

Τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν πρέπει να ενημερώσουν το αργότερο έως την Παρασκευή 28/11/2014 για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Συγχαρητήριο μήνυμα για τη διάκριση απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μελισσόπουλος Σάββας.

Ο πίνακας των διακριθέντων εδώ → ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το συγχαρητήριο μήνυμα του κ. Μελισσόπουλου Σάββα εδώ → ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙO ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΔΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΙΤΣΟΥ

Τα έργα που διακρίθηκαν εδώ → ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ

Πρόσκληση στη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου 1940Σας καλούμε να  μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στη γιορτή που θα κάνουμε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 08:45΄ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές & το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

 

Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08.10΄ και θ’ αποχωρήσουν μετά τη γιορτή στις 10.30΄περίπου. Η πρωινή ζώνη 07.00-08.00 θα λειτουργήσει κανονικά.

Oκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που βλάπτουν ψυχολογικά το παιδί

Στο μενού Άρθρα κι εδώ

Ανακαλείται η εγκύκλιος για ΑΔΥΜ στις Β΄ και Γ΄ τάξεις

ΣωματομετρίαΗ Διεύθυνση Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακαλεί την εγκύκλιο της 24ης/9/2014 με την οποία  είχαν για φέτος υποχρέωση προσκόμισης Ατομικού Δελτίου Υγείας (ΑΔΥΜ) και οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων.

Επομένως δεν χρειάζεται οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων να προσκομίσουν ΑΔΥΜ. Ισχύει για τρία χρόνια, από δύο που ήταν, το ΑΔΥΜ που κατέθεσαν στην Α΄ τάξη.

Παρακαλούμε τους γονείς που δεν κινήθηκαν για την έκδοση ΑΔΥΜ να αγνοήσουν τα έντυπα του Δελτίου και του Φύλλου Ιατρικής Εξέτασης που τους στείλαμε.

Η εγκύκλιος ανάκλησης της εγκυκλίου εδώ → ΑΔΥΜ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Η ανακληθείσα εγκύκλιος εδώ → ΑΔΥΜ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Αφίσα Ημερίδας Διαδικτύου 2014

Την Παρασκευή πάμε θέατρο

ΘέατροΟ Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε, με αφορμή και σε συνέχεια της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και του μηνύματός της για την αποδοχή της διαφορετικότητας,  την προσεχή Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 να παρακολουθήσουν οι μαθητές στο θέατρο Διόνυσος την παράσταση «Το ασχημόπαπο», μεταφορά στο θέατρο του παραμυθιού του Άντερσεν, που στοχεύει και στην  ανάπτυξη της αυτοαντίληψης των διαπροσωπικών και ψυχοκοινωνικών σχέσεων.

Δωρεά τεσσάρων Η/Υ από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προμηθεύτηκε και προσέφερε στο σχολείο τέσσερις νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το εργαστήριό μας.

Η δωρεά αποτελεί σημαντικό βήμα εκσυχρονισμού του εξοπλισμού του εργαστηρίου κι ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα με πόρους της Σχολικής Κοινότητας να τον συνεχίσουμε.

Δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον των γονέων για τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο, η οποία αποδίδει περισσότερο όταν όλοι οι παράγοντες συμμετέχουν και συντελούν σ” αυτό.

ΗΥ νέοι 2αΗΥ νέοι 1α

Η Γ΄ τάξη στο εργαστήρι ζωγραφικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΤην Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές του Γ1 και του Γ2 του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κ. Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο και κα Στρατηγού Ζωή καθώς και απ” τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Δελή Παναγιώτη Θεόφιλο επισκεφθήκαμε το εργαστήρι ζωγραφικής της κυρίας Δέσποινας Κιουγλού.

Eπίσκεψη στο εργαστήριο ζωγραφικής 1-10-14 from 2_DS_Orestiadas

Εβδομάδα Κώδικα

code-week 14Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding

Συμμετέχουμε φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (11-17 Οκτωβρίου 2014).

Την εβδομάδα αυτή στο σχολείο μας:

  • Στις ώρες του μαθήματος πληροφορικής συζητάμε για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Εκπονούμε μαθησιακές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά.

Μπορείτε και εσείς να μάθετε τα βασικά του προγραμματισμού μόνοι σας στο σπίτι ή στην εργασία σας ξεκινώντας από την σελίδα http://cseduweek.wordpress.com  και στην σελίδα http://code.org/learn .

Μπορείτε να βρείτε την συμμετοχή του σχολείου μας στην Εβδομάδα Κώδικα στην ιστοσελίδα http://events.codeweek.eu/ .

Επιστολή προς τους γονείς → Εβδομάδα Κώδικα