ΔΩΡΕΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ International Foundation for Greece

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου μας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο International Foundation for Greece, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για δωρεά πετρελαίου θέρμανσης  την Παρασκευή 18/01/2019,  παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ασπασία Λεβέντη και τον Πρέσβη Καλής Θελήσεως   κ. Βασίλη Λέκκα που μας τίμησαν  με την παρουσία τους.

ΔΩΡΕΑ Η/Υ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά μας για εξοπλισμό του Εργαστηρίου ΤΠΕ με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 21/12/2018

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.
Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης μας παρουσίασαν πολύ όμορφα θεατρικά και τραγούδια βάζοντάς μας στο πνεύμα των ημερών!
Καλές γιορτές!

KΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08/01/2019

Αύριο Τρίτη 08/01/2019 τα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων στο σχολείο μας. Μια  κοινή δράση που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης , τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, την Ένωση Γονέων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  η οποία εκτός από τον άμεσο στόχο, που είναι η  συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων, αποτελεί  και ερέθισμα προβληματισμού των  παιδιών πάνω σε αξίες όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν και φέτος, ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εφοδίων, τα οποία παραδόθηκαν στο γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σήμερα 19/12/2018 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12/2018

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 21/12/2018 όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί κανονικά. Η χριστουγεννιάτικη γιορτή των Α΄, Β΄ τάξεων θα αρχίσει γύρω στις 10.00΄ και θα τελειώσει στις 11.00΄. Μετά το τέλος της γιορτής το πρόγραμμα του σχολείου θα συνεχιστεί κανονικά και οι μαθητές θα σχολάσουν στις 13.15΄. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.

         Η δ/ντρια-το διδ/κό προσωπικό

Έλεγχοι Α΄ Τριμήνου σχολικού έτους 2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι  την  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018  τις ώρες 18.00΄έως 19.30΄ θα γίνει επίδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων. Σας επισημαίνουμε ότι για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα δοθεί Έλεγχος και για των Α΄ και Β΄ θα γίνει ενημέρωση.

                                                                                                     Η δ/ντρια- Το δ/κό προσωπικό

 

 

Εκδήλωση στο Δημαρχείο για την παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού 27/11/2018

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του παιδιού πραγματοποίησε δράση με τη συμμετοχή μαθητών όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018. Στην παραπάνω δράση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν από δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από κάθε σχολείο, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα σχετικά με την κοινωνική ζωή της πόλης μας (περιβάλλον, καθαριότητα, άθληση, εκπαίδευση, ασφάλεια, υγεία κ.ά.).

Πρόθεση του Δήμου Ορεστιάδας ήταν να αποτελέσει η εκδήλωση αυτή την αφορμή, ώστε να τονιστεί δημόσια το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελευθέρα τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που τα αφορούν, όπως προβλέπουν τα άρθρα 12 & 13 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Απώτερος στόχος δε, είναι τα παιδιά να γίνονται πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς τους, αναλαμβάνοντας ατομικά και συλλογικά ευθύνες για την καλυτέρευση της ζωής και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Ο κ. Μαυρίδης Βασίλειος, Δήμαρχος της πόλης μας και  ο  κ. Γιώργος Καραγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καλωσόρισαν τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.  Προβλήθηκε βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών και την ελευθερία γνώμης και έκφρασης. Στη συνέχεια οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και διάβασαν τις προτάσεις τους.

Τέλος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος  συγχάρηκε τους  μαθητές  για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους, απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δύο μαθήτριες της ΣΤ τάξης, οι οποίες κατέθεσαν τις προτάσεις των μαθητών του σχολείου μας.

Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων για το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 10/12/2018-14/12/2018 στο σχολείο μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων 10/12/2018-14/12/2018. Πρόκειται για  κοινή δράση που συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης , τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, την Ένωση Γονέων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  η οποία εκτός από τον άμεσο στόχο, που είναι η  συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων, αποτελεί  και ερέθισμα προβληματισμού των  παιδιών πάνω σε αξίες όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη.

Παραθέτουμε τη λίστα τροφίμων-εφοδίων, τα οποία θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μας:

Ενδεικτική λίστα Τροφίμων – Εφοδίων
1. Ελαιόλαδο
2. Μακαρόνια
3. Κριθαράκι
4. Ρύζι
5. Φακές
6. Φασόλια
7. Ρεβύθια
8. Βιτάμ
9. Ζάχαρη
10. Αλάτι
11. Ντοματοπολτός
12. Μερέντα
13. Μαρμελάδα
14. Γάλατα μακράς διάρκειας
15. Κορν φλέικς
16. Φρυγανιές
17. Κονσέρβες
18. Ξύδι
19. Λεμόνι χυμός
20. Αλεύρι
21. Μπισκότα
22. Παξιμάδια
23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση)
24. Μωρομάντηλα
25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια
26. Οδοντόκρεμες -Οδοντόβουρτσες
27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας