Συμμετέχουμε σήμερα στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

1os Pan Diag Ekp RompotikisΣήμερα, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιείται στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα: Η δική μου Πόλη.

Συμμετέχουν 13 σχολεία με 16 ομάδες από όλη την περιφέρεια.

Δύο απ” τις ομάδες είναι του σχολείου μας με πολύ ωραίες κατασκευές.

Ευχόμαστε στους συμμαθητές μας, που συνοδεύονται από τους «προπονητές» τους κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη και κα Πουρνάρα Δήμητρα, να χαρούν τη συμμετοχή τους, όπως όλη τη διαδικασία της κατασκευής.

Καλή επιτυχία!

Η ανακοίνωση για την δική μας Περιφέρεια εδώ → Περιφερειακός Δημοτικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Η πρόσκληση εδώ → Πρόσκληση_ΔΙΑΓ_WEDO_ΑΝΑΤ ΜΑΚ_ΘΡ_2015

Καλή Σαρακοστή

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Το Γ1 στο Μουσείο για το αποκριάτικο πρόγραμμα

Μουσείο 1Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές του Γ1, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό μας κ. Χατζηγεωργακίδη Γεώργιο, επισκεφτήκαμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας και συμμετείχαμε στο αποκριάτικο πρόγραμμά του με τίτλο: «Μάσκα και αποκριά, καρναβάλι και χαρά».

επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο ορεστιάδας from 2_DS_Orestiadas

Αποκριάτικος χορός 2015

Αποκριάτικος 1Η αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές του σχολείου, άλλα παιδιά από την πόλη, γονείς και κηδεμόνες αλλά και εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν και μοιραστήκαμε ώρες χορού και παιγνιδιού!

Παίξαμε με τους κλόουν, θαυμάσαμε τον μάγο, γελάσαμε με τις στολές και τα καμώματα των μεταμφιεσμένων, χαλαρώσαμε και ξεφύγαμε λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και, χαρούμενοι όλοι, δώσαμε την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε του χρόνου!

Τις φωτογραφίες και τα στιγμιότυπα  μας χορήγησε ο κ. Λυμπερίδης Αθανάσιος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Και του χρόνου!

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

ΕΥΖΗΝΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

 Προλάβετε τον καρκίνο από… την παιδική ηλικία!

 Διανύουμε τον μήνα κατά του καρκίνου, καθώς δύο ημέρες του Φεβρουάριου έχουν αφιερωθεί στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και του παιδικού καρκίνου ειδικότερα (15 Φεβρουαρίου). Με αφορμή τις συγκεκριμένες Παγκόσμιες Ημέρες, το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά ως προς τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου, από την παιδική, κιόλας, ηλικία. Είναι διαπιστωμένο ότι ο τρόπος ζωής σχετίζεται άμεσα με την υγεία μας, επηρεάζοντας ακόμα και την πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου σε βάθος χρόνου. Έτσι, οι συνήθειες που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που ζούμε θεωρούνται ένας πολύ σημαντικός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για την πρόληψη του καρκίνου.

1Από τη μια, το σωματικό βάρος και οι συνήθειες διατροφής και σωματικής δραστηριότητας έχει εξακριβωθεί ότι επηρεάζουν την εμφάνιση αρκετών μορφών καρκίνου, όπως παχέος εντέρου, μαστών, χοληδόχου κύστης, νεφρών, ήπατος, πνευμόνων, στόματος, φάρυγγα, οισοφάγου, στομάχου, παγκρέατος, προστάτη και ενδομητρίου. Το αυξημένο λίπος σώματος, γνώρισμα της υπερβαρότητας και της παχυσαρκίας, σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου σε αρκετά όργανα. Αντιθέτως, η καθημερινή σωματική δραστηριότητα, σε όλες τις μορφές της, και οι «ισορροπημένες» διατροφικές συνήθειες, που χαρακτηρίζονται από υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης και χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλαντικών και αλατιού, προστατεύουν από πολλές μορφές καρκίνου.

2Από την άλλη, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνουν με το υπερβάλλον βάρος μετά την ενηλικίωση, ενώ τα παιδιά που δεν αθλούνται είναι πιο πιθανό να γίνουν ενήλικες που κάνουν καθιστική ζωή. Εάν αναλογιστούμε πως και οι διατροφικές συνήθειες δεν μπορούν εύκολα να μεταβληθούν, γίνεται αντιληπτό ότι η απόκτηση και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και σχετικών ισορροπημένων συνηθειών από την παιδική ηλικία, οι οποίες θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τη υγεία και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου στην ενήλικη ζωή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ αποστέλλει σε όλα τα σχολεία της επικράτειας ενημερωτικό υλικό σχετικό με τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο την ενημέρωση γονέων και παιδιών. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό ενημερωτικό υλικό στον σύνδεσμο παρακάτω:

http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Teachers/Teachers_Actions_Presentations.aspx

Πρόληψη καρκίνου. Αλλαγές στον τρόπο ζωής από την παιδική ηλικία.

Πηγή: EYZHN

Ανακοίνωση – πρόσκληση Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας

ΧαρταετοίΣτα πλαίσια του προγράμματος «Δράση – Έκφραση – Δημιουργία», το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας διοργανώνει και παρουσιάζει την δραστηριότητα με θέμα: «Κατασκευή Παραδοσιακού Αποκριάτικου Χαρταετού».  Ελάτε μικροί και μεγάλοι να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό με παραδοσιακό τρόπο.

Την παρουσίαση και επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Πασχάλης Κουρουμιχάκης, συνταξιούχος δάσκαλος, με την πολύτιμη βοήθεια του οποίου θα ταξιδέψουμε σε παλιές, νοσταλγικές εποχές.

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 11:00 – 13:00 και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Αποκριάτικος χορός από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τα παιδιά μας και τους φίλους τους! Θα είμαστε όλοι εκεί…

afisa_2odimotiko 1

Διάλεξη με θέμα την Παιδεία

TzoumerkasΤην παραμονή της γιορτής των Τριών Ιεραρχών είχαμε την ευκαιρία οι εκπαιδευτικοί προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου κ.κ. Δαμασκηνού  να παρακολουθήσουμε στο Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων τη διάλεξη του καθηγητή κ. Τζουμέρκα Παναγιώτη με θέμα «Η πεμπτουσία της Παιδείας σήμερα. Αγωγή ή Εκπαίδευση;». Μια εξαιρετική ομιλία που ενδιαφέρει σίγουρα και τους γονείς.

Ο Παναγιώτης Τζουμέρκας γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε Παιδαγωγική, Φιλολογία και Θεολογία. Ειδικεύθηκε στην εκκλησιαστική ιστορία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2003 είναι υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης και του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Σημαντικές του μονογραφίες αποτελούν οι: «Η συμβολή του Μητροπολίτου Κίτρους Βαρνάβα Τζωρτζάτου στην πρόοδο των διορθοδόξων σχέσεων στην χερσόνησο του Αίμου», Κατερίνη 2003, «Ο επίσκοπος Κίτρους Παρθένιος Βαρδάκας (1904-1933). Ο βίος και η δράση του», Κατερίνη 2005, «Τα διαιοδοτικά όρια και προβλήματα μεταξύ των πρεσβυγενών Πατριαχείων. Η περίπτωση των ορίων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως «πάσης γης Αιγύπτου» και «πάσης Αφρικής»», Κατερίνη 2005.

 

Τσικνομπουρμπούλης 2015 – Πρόσκληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥTsiknompourmpoulis 2015

 «ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2015»

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο «Τσικνομπουρμπούλης 2015», την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου, από τις 4 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν:

 • Μουσικό, κεφάτο, αποκριάτικο πρόγραμμα με τον αγαπημένο DJ από την Κομοτηνή, Δημήτρη Σοφίδη.
 • Διαγωνισμοί ομαδικοί, ζευγαριών, ατομικοί. Ειδική επιτροπή θα βραβεύσει κρίνοντας όχι μόνο τη μεταμφίεση και το θέμα, αλλά και την γενικότερη εμφάνιση και του τρόπου παρουσίασης, της ομάδας, του ζευγαριού και του ατόμου που θα παρελάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάρκειά τους από 1 έως 3 λεπτά της ώρας, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Δηλώσεις συμμετοχής, στην οργανωτική επιτροπή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Latin show πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Σύλλογο Danza de la Vida.
 • Γαϊτανάκι, από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας.
 • Χαλβαδόπιτα, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας.
 • «Γοργόνες και Μάγκες…» από τον Πολιτιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Νεολαίας «Οι Θράκες».
 • «Κάτι να Καίει… Σαν παλιό Σινεμά…» από το 1ο Γυμνάσιο και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ορεστιάδας.
 • Γαϊτανάκι και έθιμο του Χαλβά, από τα παιδικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων, παράρτημα Ν. Ορεστιάδας.
 • Face painting και κατασκευές αποκριάτικης μάσκας και καπέλου, από της δομές της ΔΗΚΕΠΑΟ.
 • Ανάδειξη του «Τσικνομπουρμπούλη 2015». (Η επιτροπή, στο τέλος της βραδιάς, θα αναδείξει τον «Τσικνομπουρμπούλη» της χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση του, τη συμμετοχικότητα του, το χιούμορ, και  το μπρίο του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης).
 • Μοίρασμα αποκριάτικων δώρων σε όλα τα παιδιά.
 • …και πολλές εκπλήξεις…!!!

Η εκδήλωση απευθύνεται, σε μικρούς και μεγάλους.

Σας περιμένουμε όλους.

Μη λείψει κανείς…!!!

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 10/2/15

ΑιμοδοσιαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

«Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» Νέας Ορεστιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Εθελοντική Αιμοδοσία

«Είμαι Άνθρωπος, Δίνω το Αίμα μου»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» Ν. Ορεστιάδας, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 13:30, στο Κέντρο Υγείας της Νέας Ορεστιάδας.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!