Η γιορτή μας …

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της τάξης μας … το δικό μας “μεγάλο” ταξίδι προς την “μικρή” μας Ιθάκη.

Ένα ταξίδι , διάρκειας σχεδόν 20 ημερών , που ξεκίνησε από την ανάγνωση της ιστορίας της Φρικαντέλας του Ευγ. Τριβιζά , σε εικονογράφηση του Μιχ. Κουντούρη , για να καταλήξει στην παρουσίαση μιας μικρής θεατρικής παράστασης , σαν κι αυτές που αγαπώ εγώ … μιας παράστασης που οργανώθηκε από 21 ενεργά μυαλουδάκια , καθώς μέρα με τη μέρα προσέθεταν το δικό τους λιθαράκι , στην ολοκλήρωσή της , ασχολούμενα με την οργάνωση και το στήσιμο του σκηνικού , με τα στοιχεία που συνθέτουν έναν καλό ηθοποιό , με αρκετή ομαδοσυνεργατική δουλίτσα και αρκετή δόση χαράς και δημιουργίας.

Μια παράσταση που μετά την ολοκλήρωσή της , είδα 21 ευτυχισμένα παιδιά και μια ακόμα πιο ευτυχισμένη και περήφανη νηπιαγωγό , εμένα.

Μπράβο στα παιδιά μας!!!

Ευχαριστώ επίσης θερμά , τους γονείς των μαθητών μου , για τα ευγενικά τους λόγια και την βοήθεια που μου πρόσφεραν σε ότι τους ζήτησα … ιδιαιτέρως μάλιστα τον Άγιο Βασίλη για το υπέροχο μαγαζάκι που μας έφερε (βρήκε ήδη την θέση του στην τάξη μας!). Ευχαριστώ ακόμα , όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους , την καλή μου συνάδελφο Μαρία Δράκου και τις συνοδούς των παιδιών μας.

Να ‘στε όλοι καλά!!!

Καλά Χριστούγεννα , με υγεία για όλο τον κόσμο!!!

Σας αναρτώ κι ένα μικρό δείγμα της έκθεσης των κατασκευών μας (τις οποίες σας είχα προλογίσει σε προηγούμενη ανάρτησή μου) που ακολούθησε μετά την γιορτή :

IMG_1087-001

IMG_1088-001

IMG_1089-001

IMG_1090-001

IMG_1092-001

Και ένα δείγμα από το πρόγραμμα της γιορτής μας –

εν ώρα εργασίας:

IMG_1081

Ο Άλκης ζωγραφίζει την Φρικαντέλα

IMG_1082

O Σοφοκλής αναλαμβάνει τα γεμίσει το φόντο με αστέρια